• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    228
Dün gece ara ara uykudan uyandım ağrı sebebiyle. Bebek karnımda bir tarafa toplanmış oluyordu ve adet sancısı gibi sancım oluyordu bir süre sonra kendiliğinden geçti. 4 kez uyandım bu şekilde ve lavaboya gittim. Doktora yazmalı mıyım var mı bu şekilde tecrübesi olan
Bende bu ara hep öyleyim pztesi doktora gidicem o zaman sorarim diye daha da birsey demedim

Ayyyy kuzum ne güzel detaylıca anlatmışsın demek biberon meme reddine yol açtı her bebekte olmasa da olabiliyor işte bende yaşamıştım çok sinir bozucu bir durum pes etme emzir sürekli burnunu sık sık tık ağzına göğsünü birde acıların iyileşmesi için bol bol yuru geçecek insalalh çıktınız mi hastaneden naptınız canim bu arada rahmin aşağı indikçe göbeğin de küçülecek merak etme ❤️
Kuzum ya senin gelmene de ayrı sevindim bana moral oldun, çok guzel bi anne olacaksın Allah nazardan saklasın. Hastaneden bugün ciktik sukur agrim bu akşam daha da azaldi. Gobus de küçülmeye başladı sanki hersey rayına giriyor gibi sukur olsun. 🙏

maviss_34 maviss_34 canım benim de sezaryen tarihi 17 Eylül cumartesi oldu 😇
Bugün nstye çektirdim rutin istedi doktorum. 20dakikada bir 80leri gördük. Ama çok hissetmiyorum. Belimde bir ağrı oluyor o sırada sadece. Zaten seviye olarak da yukarıda şuan bebiş -3 seviyesinde dedi doktorum. İnşallah cumartesiye kadar sabreder de kendi gelmeye kalkmaz 😅🥰

Kızlar sancıyla uyandım 5 te. Geçmiyor sancı 1 saattir. Ara ara gidip geliyor. ama Nisan filan gelmedi. Sizce doğuruyor olabilir miyim? Daha çok erken sanki tedirginim

Bu benim ikinci olacak inşallah. İlkinde nişan gelmişti önce. Baya 2 saat doğum sancısı çektim. Şuan sakinledi yarım saattir. İnşallah geçmiştir
Şuan belimden giren kasıklarıma dogru hareket eden hafif bir agrım var ama dogumla alakalı degildir diye düşünüyorum 7yi 5 geçe geldi agrı 7 35de bidaha geldi.şuan çok aşırı degil.sancılar ilk başta hafifmi olur böyle yoksa sertmi gelir arası uzun olsa bile 🙄

Geçmiş olsun canım pazartesiyi bekleme bencede bizde böyle önceden götürdük şüphelenip mamayı artırdı doktorumuz iyi beslenince düştü değeri. Senin sütün vardı diye hatırlıyorum bol bol emzirmeye devam et bebeğini değeri düşecek inşallah 🙏

Korkma tatlım düşer daha şu anda çıkması normal sütün yeni yeni tam anlamıyla geliyordur

Korkma Allah'ın izniyle bişey olmaz canım olmadı mama ile destekle beslenmesini

Var canım . Biz 🙁… erken doğudu oğlum, beklemiyorduk…
Yoğum bakımda kaldı bi kaç gün. Hastaneden çıkmadan önce tahlil yapıp bakıldı 12 di değeri fototerapi uyguladılar ve bizi taburcu ettiler. 9.gün kontrole gittik değeri 17 di. Ara ara kontrol ettircez.. bol bol emzir ve hatta yeterli gelmezse mama ver cnm .😊 pozitif düşünelim herşey iyiye gider ,umarım bebişlerimiz bu dönemi de atlatırlar🙏🏼

Hepinize teşekkür ediyorum kızlar. Dün eşimle tekrar doktora götürdük.Bu sefer cihaz ile deriden değil de kandan bakıldı sarılık değerine. 15.4 çıktı, hastaneye yatırıp tedavi altına almak için sınır değerimiz 20 ,siz aynı şekilde 2 saatte bir uyuyor da olsa uyandırıp emzirin dedi doktor. Pazartesi sabah tekrar çağırdı, yeniden sarılık değerine bakılacak artma/azalma vs var mı duruma göre ilerlemek açısından.

İnşallah 39n tam basında olsa daha iyi olur🤗
İnşallah, ben de öyle istiyorum 🤲 Bence sancı algısı kişiden kişiye değişiyor. Benim ilkinde daha önce hiç ciddi sancı çekmemiştim hemen anladım doğurduğumu. Kasılmalar sürekli oluyor ve bebek kendini aşağı itiyor gibi hissediyorsun. Sancı da geçmeyince e doğuruyorum galiba artık gideyim hastaneye demiştim o zaman. Rabbim kolay doğum nasip etsin inşallah. Hatırladıkça heyecanlanıyorum 🙂

Selamnkizlar size 2. Günümden anca yazabiliyorum. İlk anneligim ilk sezaryenim tüm detayları paylaş istiyorum. Öncelikle sezaryen spinal oldum, ameliyathaneye ilk alindigimda uzerimi hazirladilar tansiyon damar yolu vs yapildi akabinde anestezi doktoru geldi, iğne yaparken öne egilmeniz isteniyor ben çok heyecanliydim korkuyordum açıkçası, iğne girerken refleks olarak öne doğru irkiliyorsunuz bu istenmeyen bisey ama elinizde olmuyor irkildikce tekrsr gevsemeniz isteniyor ve yine iğneye devam ediyor bunu yaparken de ayakalriniza sicaklik gelebilir korkmayin dediler, sonra da hemen sizi oturduğunuz sedyede yatiriyorlar. Sonra doktorum geldi araya hemen kafanızın önüne bez koyuyorlar paravan olsun diye, benim spinalden sonra uyusmam cok sağlam oldu hiç hareket edemiyordum ve hislerim tamamen kayboldu bu biraz beni gerdi başlangıçta. Doktorum işlemlere başladı bunu tahmin ediyorsunuz, bedeninizin hareketi anlaşılıyor ama his asla yok. Ben derin nefes alıp vererek kendimi sakinleştirmeye çalıştım bi kac kere heyecanlandım bunu söyledim ilaç verildi rahatladim bi gece önceden de uyumamistim nerdeyse ameliyatta uyuyacaktım. Kısa süre içinde oğlumu çıkarttılar ve doktor hemen bana gösterdi zaten sesini duyunca acayip oldum kendisini gördüm bokun pusurun arasından çıkıp bu kadar mı güzel olunur Allah ima sukur olsun o anki sevincimi başka hiç biseyle kıyaslayamam. Sonra benim ameliyatim devam ederken onu temizleyip sarıp hemen yanağıma getirdiler. Deli gibi ağlayan bebegim sustu hemen yanağıma konulunca. Sonra beni yukarı çıkarttılar. Sezaryen acısını anında hissetmeye başladım o kesiklerin. Gaz sancısı ve baş agrisi çekmedim içtiğim kompostolardan ve kahveden mi şansına mi bilemiyorum ama ilk andan itibaren kesi acim vardi. Zaten oksurmek hapsirmak tiksirmak gulmek inansilmaz aci verici onu gectim, İlk beni 4 saat sonra yurusuyuse çıkarttılar cok kotuydu daha once ameliyat oldum kesi acısı başka biseymis cok zordu, daha sonra 2 3 4 5 derken bugün ertesi günüm hala acım var ama daha az yine de böyle olduğunu bilsem sezaryen yine de olur muydum emin değilim. Oğluma gelecek olursak ilk odama ciktim emzirdim sütüm hemen geldi bebis de hemen emdi. Bu sorun olmadı ama 3180 gr 48cn 38+2de doğan bebegim akşam 3020gr a düştüğü için (odemler atilinca) ek gıda verdiler. Neymiş 160gr ödem atması fazlaymış. Sonra sütümü emen bebek emmek istemedi aşırı sinirlendim anlatamam. 160 gr ödem atması gayet normal ama hemen ek gıda başlatmak istiyorlar sakın izin vermeyin sutunuz varsa ve bebis emiyorsa. Emziremezseniz emmiyor diye dusunmeyin bebek hemsiresini cagirin mutlaka emzirtiyorlar haberiniz olsun. Sonra zor oluyor tekrar bastan alıştırmak gerekiyor. Tüm zorluklara rağmen kedim mia'dan daha çok sevebilir miyim acaba diye dogurdugum bebek dünyanın en guzel seyi olarak görünüyor. Iyi ki dogurmusum.darisi doğuracak annelere. İnşallah kolaylıkla bir avazda🙏

Ilave: 68 kg ile girdim bugün 65 kgmim sadece cocuk kg gitmis sezaryen olduğu için olabilir mi bilemiyorum. Göbeğim de duruyor aynı şekilde.
Yanınıza silikon meme ucu da götürün her ihtimale karşı memenizi alamazsa büyük avantaj sağlıyor.
Çok güzel anlatmışsın canım ayrıntı ve detay severiz ilk doğuracaklar olarak teşekkürler o yüzden . Rabbim evladını sana bağışlasın çok çok geçmiş olsun ağrıların da erkenden biter inşaallah 🌼

Kızlar 12 eylül pazartesi günü 36+2 de Güneş'imiz doğacak :anne:
dualarınıza talibiz:)
sanki yeni ana baba olacağımızı öğrenmiş gibi şoktayız:)
maviss_34 maviss_34 ekleyebilirsin listeye :rolleyes:

sanırım spinal anestezi uygulanacak. haliyle biraz minik de olacağız.
aslında burada herkesin sürecini de okudum ama şuan hiçbir şey bilmiyor gibiyim :))
emme sürecidir, ilk zamanlar geç prematüre bebeler için önerileriniz varsa alırım.
rh uyuşmazlığımız da var, muhtemelen sarılık başımızı biraz ağrıtacak :)
Aynı gün olacak doğumumuz inşaallah 😍 Rabbim sağlıkla hayırla doğurmaya nasip etsin ikimize de. Korktuğun hiç bi şey olmaz da mis gibi güpgüzel olur inşaallah doğumun ❤️ çok zor bi hamilelik geçirdin ama değecek 🌼

Hiç belli olmaz bu işler @Zzy tam gününde doğurdu diye hatırlıyorum 🥹
İçerde sağlıklı sağlıklı kolayca duruyorsa dursun kuzucuk son güne kadar 🥰

Kuzum bugün doktorcum bebekle tanıştı 😂 kafasına dokundum dedi. Açılmam net şekilde var ek olarak benim belirtilerim sıkıntılarım vs. net şekilde anlattım. Kendisinin gelmesini beklemek çok riskli, hastaneden de cok uzaktayız.
Ve bu beni çok strese sokuyor.
Normalde Cuma’ya düşündü ama sonra biz anlatınca bi de nst sonucu gelince pazartesiye çekti. Çıkarken pazartesiye kadar doğurma diyor 😂
Anaammm demek o kadar aşağı inmiş yarına kadar hiç kalkma ne olur ne olmaz kuzum 🥰 çok heyecanlı değil mi ya hiç yokken bı anda pazartesi doğuma alıyorum seni diyor acilman fazla o halde dimi canim sağlıkla gelsin minik prenses 😍
Şöyle bi evi toparlayıp yattım hayırlısı artık 😁şu ara cok sey yemeye basladım bogazım durmuyorki 🙄
Hahaha heyecan mideye mi vurdu ne yaptı kuzu 🙈
Gebeliğimde bu kadar acıktığımı hatırlamıyorum 🤭 Verdiğim kiloları geri almasam bari ucunu kaçırıp 🤣
Emzirdigin için insanın içi bayılıyor canım gayet normal hamilelik gibi düşün o zaman içindeydi senden besleniyordu şimdi dışarda ama sütü çektikçe sen acikiyosun 😍
Kuzum ya senin gelmene de ayrı sevindim bana moral oldun, çok guzel bi anne olacaksın Allah nazardan saklasın. Hastaneden bugün ciktik sukur agrim bu akşam daha da azaldi. Gobus de küçülmeye başladı sanki hersey rayına giriyor gibi sukur olsun. 🙏
Yaaa asıl ben çok mutlu oldum canim seni gördüğüme tanıdığıma 😍 asıl oraya kadar gelip de gelmeseydim çok ayipti kötü hissederdim🙂 teşekkür ederim güzel dileklerin için sen harika bir anne olmuşsun bile ❤️ dediğim gibi zamanla herşey düzelecek eski düzenine dönecek hatta sizin artık yeni bir hayatınız olacak kendi hayatinizdan çok bebeğinizin hayatını yaşayacaksınız 🧿
maviss_34 maviss_34 canım benim de sezaryen tarihi 17 Eylül cumartesi oldu 😇
Bugün nstye çektirdim rutin istedi doktorum. 20dakikada bir 80leri gördük. Ama çok hissetmiyorum. Belimde bir ağrı oluyor o sırada sadece. Zaten seviye olarak da yukarıda şuan bebiş -3 seviyesinde dedi doktorum. İnşallah cumartesiye kadar sabreder de kendi gelmeye kalkmaz 😅🥰
Bebeklerin sağı solu belli olmuyor canim canları nasıl istiyorsa o zaman gelecekleri tutuyor hayırlı sağlıklı doğumlar diliyorum ekliyorum listeye 😍
Kızlar sancıyla uyandım 5 te. Geçmiyor sancı 1 saattir. Ara ara gidip geliyor. ama Nisan filan gelmedi. Sizce doğuruyor olabilir miyim? Daha çok erken sanki tedirginim
Nisan gelmesi gerekmiyor her doğumda farklılık gösterir bu durum canim sancı da gelebilir kanama da olabilir suyunda gelebilir şuan nasılsın geçti mi
Şuan belimden giren kasıklarıma dogru hareket eden hafif bir agrım var ama dogumla alakalı degildir diye düşünüyorum 7yi 5 geçe geldi agrı 7 35de bidaha geldi.şuan çok aşırı degil.sancılar ilk başta hafifmi olur böyle yoksa sertmi gelir arası uzun olsa bile 🙄
Eyvahhh geliyor mu yoksa cimcime hadi inşallah ilk başta aralıkları geniş oluyor canım ve hafif oluyormuş sonrasında saat aralığı daralip sancılar siklasiyor ve şiddetleniyormus sancı çekemedim normal doguramadim ama öyle oluyormuş yani 🙈😅

Back
X