Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    245
Ilkbaşlarda kuruluk olur daha çok yenisin
Kalp atışındann sonra başladı benim mide bulantım baş dönmem nadir oldu

Evett evett canları sağolsunnn

Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin akıntı yokmuydu hiç cidden? Bende fitilde kuru geri geliyor kıvamlı halde Maşallah benimde kan değerim iyi durumda ama, bu akıntı olayını hep sormayı unuttum doktoruma. Telefondan da bunu sormaya çekiniyorum

75lik olan tek seferde ve net sonuç veriyor. 50likte eğer yüksek çıkarsa tekrar 100 lük yükleniyor diye biliyorum. Bende 75lik yaptırdım Yani doktorum bu şekilde açıkladı ve istedi.
Her sağlık ocağı yapmıyor olabilir, bizim ki yapmıyor mesela Ankara’nın göbeğinde

Her işte bir hayır var şeker olması da dikkat etmene vesile olmuş güzel olmuş

Reactions: Jou
Ilkbaşlarda kuruluk olur daha çok yenisin
Kalp atışındann sonra başladı benim mide bulantım baş dönmem nadir oldu
Ay teşekkür ederim ya içim biraz olsun rahatladı Bende bulantı ve sinir hatta en çok sinir var onun dışında bişey yok. Herkes farklı geçiriyor demek ama bu kuruluk olayı nadir oluyor anladığım kadarıyla

1. Beşik- Anne yanı
  2. Bebek arabası
  3. Ana kucağı
  4. Puset
  5. Sling (esnek, ilk 3 ay )
  6. kanguru ( ergonomik yani bacaklar m şeklinde, omurga c şeklinde olacak)
  7. Küvet, sepet
  8. Bebek bakım ürünleri
  9. yıkanabilir bebek bezi
  10. Bebek deterjanı
  11. Temizleme pamuğu, bezleri
  12. İslak mendil, pamuk
  13. Emzik (?)
  14. Biberon (kaşıklı olan)(?)
  15. Burun aspiratörü
  16. Tırnak makası
  17. Kulak temizleme pamuğu
  18. Tarak
  19. Alt açma alezi
hanımlar benim böyle bir listem var , bu listede eksik olan şeyler var mı? Önerileriniz vs de olur marka, mağaza olarak .

• Zıbın
  • Şapka, eldiven
  • Alt üst kıyafet
  • Çorap
  • Alt açma örtüsü
  • Müslin battaniye,
  • Örgü battaniye
  • Nevresimler, = bir de bu tekstil ürünlerinden kaçar tane olmalı?

Sakın sorma valla bende ilk başlarda sürekli herkese sordum kadınlar kulubunu falan baktım hep, ama bünye farkı hiç olmadı bende hatta herkes ilk belirti akıntı diyor yalan öyle kahverengileşme falan ben hiçbir şey yaşamadım ilk zamanlar. Rahat geçti ama sonradan başlıcak kaç haftalık şuan

Tabiii kuruluk olur arada biridaha vardı burda oda cok kuruluk vardı ama kimdi hatırlamıyorum herkesin bünyesi yaşantısı farklı sen kanama birşey görmediğin sürece içini ferah tut haa bi kahverengi leke gelirsede hiç korkma oda iyi birşey yerleşmeye çalıştığı için olabilir leke olmayada bilirr yerleşirken herkesin ki farklı

Canım bunu bende çok araştırdım ama o miktarda bir şeker bebeği etkilemiyor aksine şeker varsa ve anne bunu bilmeden çok fazla şeker tuketiyorsa bu bebek için daha zararlı ,bu sebeple 24. Haftadan itibaren yapılmali ,benim ilk hamileliğimde de erken yaptm bundan daha yüksek çıktı dikkat ettim ,bunda da hiç yapmak istememe rağmen erkenden tedbir almak için 24+ da yaptm.Cok şükür yüksek çıkmadi ama sınırda diye yine de elimden geldiğince dikkat ediyorum.
Aslında fikir birliği olmadığı için bizim de böyle kafamız karışıyor.
Her doktor farklı uygulama yapıyor.
Kimisi bebek iri veya suyu fazlaysa ,kimisi anne çok kilo aldıysa ,anne riskli gruptaysa kimi doktor da tamamen tedbir amaçlı risk almak istemedigi için.

Hepimiz bu süreci sağlıkla atlatalim ,yaptiklarimizda kendimizi sakindiklarimizda evlatlarımız için

Daha 6+1deyiz teyzesi 24ünde kalp randevumuz var şükür kendim gibi olana denk gelince cidden rahatladım çünkü istisnasız herkeste akıntı var. Yaşadın anlarsın ruh halimi

Evet Ben gibi olanlar varmış. İnsan her şeyden korkuyor bu dönemde.

Şöyle bir durum varmış, bu yükleme testinde içtiğimiz şeker saf haldeki glukozmuş. Bizim normalde gıdayla aldığımız şeker tipinden farklı bu sebeple aslında yüklenmesinin erken haftalarda riskli olabileceğinden bahsedenler var.
ve evet çok şeker tüketmek zaten toksik bir etki yapıyor her türlü vücuda zarar. Normalde de gebelikte de çok dikkatli olmak, sağlıklı beslenmek önemli.

Daha 6+1deyiz teyzesi 24ünde kalp randevumuz var şükür kendim gibi olana denk gelince cidden rahatladım çünkü istisnasız herkeste akıntı var. Yaşadın anlarsın ruh halimi
Oyy anlamammı aklına takılan her şeyi sorabilirsin. Lekelenme olursa hemen doktoruna yaz yada direk git. Kan uyuşmazlığı varsa ilk kanamada iğne oluyorsun. Ben 2 kere yaşadım. İlaçlarını düzenli kullan aksatma hiç.

Evet öyle ,ama sırf bu sebeple 50 mg tarama testi öneriyor uzmanlar ,bazıları 75 veya 100 yapıyor ilk testte bu da doğru değil.Hem anneden çok kan alınıyor hem de uzun süre aç kalıyor anne .ben özellikle 50 lik yaptrdim,yüksek çıksaydı bir kaç hafta diyetle tekrar yapardım testi ,50 mg şeker iki dilim baklavaya eşit.
Baklavada da aynı rafine şeker var.
Benim şuan evimde 50 mg toz şeker var mı sorsan yok.
Tatlı yapmamak için evdeki şekeri çıkarttım.yoksa canım cekiyo kalkıp bir helva muhallebi yapayım diyorum.
Ama bazen öyle bastırıyor ki eşimi yolluyorum tatlı almaya veya hemen getirden söylüyorum .
Benim gibi tatlı hastaları için bu süreçler çok zor

Rabbim bir daha yaşatmasın Şükür daha hiç kanama vs olmadı olmasında inşallah ilaçlarımı epey azalttı doktor. Oksapar iğne, progestoron, coraspin, duphaston, folik asit ve iki üç tane vitamin kullanıyorum kalp atışında azaltır inşallah biraz daha Kaçıncı haftada duydunuz kalp atışını bebişin

Ya aslında evde şeker olsa ve kendin yapsan daha iyi değil mi? Az az yersin. Direk kesmekte çünkü negatif etki yapıyor. tarçın , keçiboynuzu unu gibi tatlandırıcılarla süreci lehine çevirebilirsin belki.
şeker seven insanlar İçin çok zor cidden ama bunlar dönüştürülebilir, disipline edilebilir şeyler. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…