- Konu Sahibi sweetgirlcandy
-
- #41.621
Ilkbaşlarda kuruluk olur daha çok yenisinHoşbuldumAmin cümlemizinkini inşallah
Kalp atışını henüz duymadım diye belki de stresim.Ne zaman foruma girsem herkeste farklı farklı belirtiler var baş dönmesi akıntı vs. Bende olmayınca korkuyorum haliyle. Ama bu akıntıyı deli gibi taktım kafaya hiç denk gelmedim daha bende öyleyim ama hamileyim diyene ondan daha çok ürküyor insanBelki ben gibi akıntısı olmayan ama gebeliği ilerlemiş birine denk gelirim umudundayım☺
Evett evettbazı mesajlarda hafiften linçliyorlardı sanki
Drlar bu tür konularda neden ittifak edemiyorlar bilmiyorum. Çünkü araştırmalarımda gebelik şekeri hiç belirti vermeyebilirmiş , gayet zayıf bir anneninde şekeri çıkabilirmiş üstelik gebelik şekerini öğrenmenin tek yolu da bu yükleme testi. Ama doktorlar çeşitli alternatiflere yöneliyorlar benim tahminim şu; genel olarak gebelik şekerinin yaygın olmadığı ya da olmayacağı kanaatindeki doktorlar gereksiz görüp alternatifleri yaptırıyorlar. Ancak bu alternatifi yapan doktorların bilimsel verilerine ulaşamadım. Mesela şeker yükleme testi hem maliyetli hem zahmetli diğer alternatiflerse maliyetli ve zahmetli değil. O zaman sorguluyorsun madem alternatif yollarda bu sonucu veriyorsa daha zor yoldan gidilmesi için teşvik olsun ki? Bu süreçte bunu çok sorguladım ve yaptırmaya karar verdim. Naçizane tavsiyem 28. Haftada (27+0 27+6) yaptırılması. Bununda sebebi 26. Haftadan önce bebeğin pankreasının çalışma şeklinin bilinmemesi dolayısıyla şeker yükleme testinden (eğer şeker varsa )nasıl etkileneceğinin belirsiz olması. Şeker yoksa sorun yok ancak varsa nasıl bir sıkıntı olacağının bilinmemesi diyebilirim.
inşallah herkes hayırlı ve temiz sonuçlar alır.
Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsinFitilde su gibi akıntı oluyordu ya da fitil geri geliyordu ama şuan çook daha yenisin , bende T.bebek annesiyim 27. Haftamdayım bende de hiç olmadı ilk zamanlar akıntı falan , belirti arama hiç şimdi şimdi artık birazda olsa oluyor akıntı. Benim hiç belirtim yoktu çok üzülüyordum ama kan değerim falan iyi cıkmıştı.
75lik olan tek seferde ve net sonuç veriyor. 50likte eğer yüksek çıkarsa tekrar 100 lük yükleniyor diye biliyorum. Bende 75lik yaptırdım Yani doktorum bu şekilde açıkladı ve istedi.50 ml ilk ölçüm olmalı.Dünya Sağlık Örgütü de 50 ml öngörüyor.Neden 75 ml ile başlıyorlar ki...Benim de 50 ml 167 çıktı 1 saat.
Kızlar bu arada şeker yükleme testini sağlık ocağı da yapıyormuş.Eczaneden 15 tl ye glikoz alıp gidiliyormuş özelde yaptıran varsa söyleyeyim.
Her işte bir hayır var şeker olması da dikkat etmene vesile olmuş güzel olmuşAsıl boyum kısa ve kilom fazla diye doktor hep diyet yapmamı istedi şekerde sınırda olduğu içinde formumu korumamı istedii
Asıll ben hamile kalmadan önce genelde çok çabuk kilo alan bir insanımdırrr ama hamileyken pek alamadım çok şaşırdım
Boyum 158 77 kiloyla hamile kaldım şuan 80 kiloyum
Armut vücutluyumdur
Ay teşekkür ederim ya içim biraz olsun rahatladıIlkbaşlarda kuruluk olur daha çok yenisin
Kalp atışındann sonra başladı benim mide bulantım baş dönmem nadir oldu
Aynenn kuzu yaa benim için iyi oldu zaten fazla vardı kilomHer işte bir hayır var şeker olması da dikkat etmene vesile olmuş güzel olmuş
Sakın sormaRabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsinakıntı yokmuydu hiç cidden? Bende fitilde kuru geri geliyor kıvamlı halde Maşallah benimde kan değerim iyi durumda ama, bu akıntı olayını hep sormayı unuttum doktoruma. Telefondan da bunu sormaya çekiniyorum
Tabiii kuruluk olur arada biridaha vardı burda oda cok kuruluk vardı ama kimdi hatırlamıyorum herkesin bünyesi yaşantısı farklı sen kanama birşey görmediğin sürece içini ferah tut haa bi kahverengi leke gelirsede hiç korkma oda iyi birşey yerleşmeye çalıştığı için olabilir leke olmayada bilirr yerleşirken herkesin ki farklıAy teşekkür ederim ya içim biraz olsun rahatladıBende bulantı ve sinir hatta en çok sinir var onun dışında bişey yok. Herkes farklı geçiriyor demek ama bu kuruluk olayı nadir oluyor anladığım kadarıyla
Canım bunu bende çok araştırdım ama o miktarda bir şeker bebeği etkilemiyor aksine şeker varsa ve anne bunu bilmeden çok fazla şeker tuketiyorsa bu bebek için daha zararlı ,bu sebeple 24. Haftadan itibaren yapılmali ,benim ilk hamileliğimde de erken yaptm bundan daha yüksek çıktı dikkat ettim ,bunda da hiç yapmak istememe rağmen erkenden tedbir almak için 24+ da yaptm.Cok şükür yüksek çıkmadi ama sınırda diye yine de elimden geldiğince dikkat ediyorum.bazı mesajlarda hafiften linçliyorlardı sanki
Drlar bu tür konularda neden ittifak edemiyorlar bilmiyorum. Çünkü araştırmalarımda gebelik şekeri hiç belirti vermeyebilirmiş , gayet zayıf bir anneninde şekeri çıkabilirmiş üstelik gebelik şekerini öğrenmenin tek yolu da bu yükleme testi. Ama doktorlar çeşitli alternatiflere yöneliyorlar benim tahminim şu; genel olarak gebelik şekerinin yaygın olmadığı ya da olmayacağı kanaatindeki doktorlar gereksiz görüp alternatifleri yaptırıyorlar. Ancak bu alternatifi yapan doktorların bilimsel verilerine ulaşamadım. Mesela şeker yükleme testi hem maliyetli hem zahmetli diğer alternatiflerse maliyetli ve zahmetli değil. O zaman sorguluyorsun madem alternatif yollarda bu sonucu veriyorsa daha zor yoldan gidilmesi için teşvik olsun ki? Bu süreçte bunu çok sorguladım ve yaptırmaya karar verdim. Naçizane tavsiyem 28. Haftada (27+0 27+6) yaptırılması. Bununda sebebi 26. Haftadan önce bebeğin pankreasının çalışma şeklinin bilinmemesi dolayısıyla şeker yükleme testinden (eğer şeker varsa )nasıl etkileneceğinin belirsiz olması. Şeker yoksa sorun yok ancak varsa nasıl bir sıkıntı olacağının bilinmemesi diyebilirim.
inşallah herkes hayırlı ve temiz sonuçlar alır.
Daha 6+1deyiz teyzesi 24ünde kalp randevumuz varSakın sormavalla bende ilk başlarda sürekli herkese sordum kadınlar kulubunu falan baktım hep, ama bünye farkı hiç olmadı bende hatta herkes ilk belirti akıntı diyor yalan öyle kahverengileşme falan ben hiçbir şey yaşamadım ilk zamanlar. Rahat geçti ama sonradan başlıcak kaç haftalık şuan
EvetTabiii kuruluk olur arada biridaha vardı burda oda cok kuruluk vardı ama kimdi hatırlamıyorum herkesin bünyesi yaşantısı farklı sen kanama birşey görmediğin sürece içini ferah tut haa bi kahverengi leke gelirsede hiç korkma oda iyi birşey yerleşmeye çalıştığı için olabilir leke olmayada bilirr yerleşirken herkesin ki farklı
Şöyle bir durum varmış, bu yükleme testinde içtiğimiz şeker saf haldeki glukozmuş. Bizim normalde gıdayla aldığımız şeker tipinden farklı bu sebeple aslında yüklenmesinin erken haftalarda riskli olabileceğinden bahsedenler var.Canım bunu bende çok araştırdım ama o miktarda bir şeker bebeği etkilemiyor aksine şeker varsa ve anne bunu bilmeden çok fazla şeker tuketiyorsa bu bebek için daha zararlı ,bu sebeple 24. Haftadan itibaren yapılmali ,benim ilk hamileliğimde de erken yaptm bundan daha yüksek çıktı dikkat ettim ,bunda da hiç yapmak istememe rağmen erkenden tedbir almak için 24+ da yaptm.Cok şükür yüksek çıkmadi ama sınırda diye yine de elimden geldiğince dikkat ediyorum.
Aslında fikir birliği olmadığı için bizim de böyle kafamız karışıyor.
Her doktor farklı uygulama yapıyor.
Kimisi bebek iri veya suyu fazlaysa ,kimisi anne çok kilo aldıysa ,anne riskli gruptaysa kimi doktor da tamamen tedbir amaçlı risk almak istemedigi için.
Hepimiz bu süreci sağlıkla atlatalim ,yaptiklarimizda kendimizi sakindiklarimizda evlatlarımız için
Oyy anlamammı aklına takılan her şeyi sorabilirsin. Lekelenme olursa hemen doktoruna yaz yada direk git. Kan uyuşmazlığı varsa ilk kanamada iğne oluyorsun. Ben 2 kere yaşadım. İlaçlarını düzenli kullan aksatma hiç.Daha 6+1deyiz teyzesi 24ünde kalp randevumuz varşükür kendim gibi olana denk gelince cidden rahatladım çünkü istisnasız herkeste akıntı var. Yaşadın anlarsın ruh halimi
Haklısın hepimizde çok korkuyoruz bazı şeylerden çok normalEvetBen gibi olanlar varmış. İnsan her şeyden korkuyor bu dönemde.
Evet öyle ,ama sırf bu sebeple 50 mg tarama testi öneriyor uzmanlar ,bazıları 75 veya 100 yapıyor ilk testte bu da doğru değil.Hem anneden çok kan alınıyor hem de uzun süre aç kalıyor anne .ben özellikle 50 lik yaptrdim,yüksek çıksaydı bir kaç hafta diyetle tekrar yapardım testi ,50 mg şeker iki dilim baklavaya eşit.Şöyle bir durum varmış, bu yükleme testinde içtiğimiz şeker saf haldeki glukozmuş. Bizim normalde gıdayla aldığımız şeker tipinden farklı bu sebeple aslında yüklenmesinin erken haftalarda riskli olabileceğinden bahsedenler var.
ve evet çok şeker tüketmek zaten toksik bir etki yapıyor her türlü vücuda zarar. Normalde de gebelikte de çok dikkatli olmak, sağlıklı beslenmek önemli.
Rabbim bir daha yaşatmasınOyy anlamammı aklına takılan her şeyi sorabilirsin. Lekelenme olursa hemen doktoruna yaz yada direk git. Kan uyuşmazlığı varsa ilk kanamada iğne oluyorsun. Ben 2 kere yaşadım. İlaçlarını düzenli kullan aksatma hiç.
Ya aslında evde şeker olsa ve kendin yapsan daha iyi değil mi? Az az yersin. Direk kesmekte çünkü negatif etki yapıyor. tarçın , keçiboynuzu unu gibi tatlandırıcılarla süreci lehine çevirebilirsin belki.Evet öyle ,ama sırf bu sebeple 50 mg tarama testi öneriyor uzmanlar ,bazıları 75 veya 100 yapıyor ilk testte bu da doğru değil.Hem anneden çok kan alınıyor hem de uzun süre aç kalıyor anne .ben özellikle 50 lik yaptrdim,yüksek çıksaydı bir kaç hafta diyetle tekrar yapardım testi ,50 mg şeker iki dilim baklavaya eşit.
Baklavada da aynı rafine şeker var.
Benim şuan evimde 50 mg toz şeker var mı sorsan yok.
Tatlı yapmamak için evdeki şekeri çıkarttım.yoksa canım cekiyo kalkıp bir helva muhallebi yapayım diyorum.
Ama bazen öyle bastırıyor ki eşimi yolluyorum tatlı almaya veya hemen getirden söylüyorum .
Benim gibi tatlı hastaları için bu süreçler çok zor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?