- 23 Ekim 2021
- 8
- 0
- 1
- 24
- Konu Sahibi sweetgirlcandy
-
- #5.041
Canim ben karabukde yaşıyorum.burda evlendim yanı.burda doktora randevu bulmak çok zor. Yarına zor buldum.yarin gidicem. Ve kanamam çok olmaya başladı ve parçalar dusuyo. Agrimdan bahsetmek istemiyorum zaten. Bakalım yarin doktor ne soylicekDoktor bana normal dedi lekelenmeler. Bizde kan uyuşmazlığı var eğer kanama gibi olursa iğne yapıcaz hemen takip et dedi. Olmazsa 28. Haftada yapıcak. Doktorun detaylı tahlilleri verdimi ? Daha önce de yazıştık burda. Değerlerine baktılar mı gebelik rutinleri diyorlar
Yaa simit yerine ne koyabilirim hiç bilmiyorumdikkat etmeye çalışıyorum bende. 2 doktora gittim ikiside karbonhidrattan uzak durmam gerektiğini söyledi. ben normalde de ekmek yemeğen birisiyim ama 2 doktorda bunun yanlış olduğunu söyledi. tam buğday ekmeğini en fazla 3 dilim olacak şekilde gün içinde tüketmem gerektiğini söyledi. makarna, pirinç, hamur işinden de uzak durmam gerektiğini tabi :)
canım benim batmalarım hep tek taraflı olurdu. sadece sol tarafım ağrıyordu. hiç sağ tarafımı hissetmedim. korkma hiç.
ona dikkat ediyorum canım ama eti formun yerine ne koyabilirim bilemedim :) evde olsam illa bir şey bulurum yiyecek. ama iş yerinde sıkıntılı oluyor. bir de daha söylemedim ben iş yerine 3 ayı doldurduktan sonra söylemeyi düşünüyorum ya da karnım iyice çıkana kadar beklerim diyorum ama bakalım. aslında söyledikten sonra daha rahat hareket ederim.
kuzu simitten falan uzak dur bence. onun yerine tam buğday ekmeği tüketebilirsin. hamur işleri bize kilo olarak döner hahaha :) okulda da ara öğünler yap bence kendine. yemek yememekte seni halsiz bırakabilir kuzu
benimki kuru. hiç akmıyor. ama tıkalı. özellikle akşamları uyurken. sabah bi kalkıyorum boğazım acımış kuruluktan. ama grip falan değilim ben. dün aslında nazal deniz suyunu denicektim. ama eve gidince koltukta uyuyakaldığım için atladım. inşallah bu akşam denerim
Onu duyunca da endişe devam ediyor annelik komple endişe benceEvet günler geçmiyor inşallah keseyi ve icinde yolk kesesini net görürüz ilkinde boş gebelikti yolk kesesi yoktu bu sefer görünce biraz içim rahatlayacak ama kalp atımıni duyana kadar endişe devam tabi
Güzel besleniyorsun bence canım. Ben de balık sevmiyorum o yüzden omega içiyorum. Pekmez içiyorum. Ara öğünlerime elma, salatalık, havuç, muz gibi sebze meyve ekledim eskiye göre. Acıktıkça kaju, çiğ badem, fındık atıştırıyorum. Süt içemiyorum çok şişiriyor onun yerine Kefir tüketiyorum 1 bardak. Ekmek de tam buğdaylı almaya başladım. Peynir olarak da lor yapıyorum. Ben de 1 kg almış görünüyorumkızlar bir şey sormak istiyorum. besleme şeklinizi nasıl yapıyorsunuz. doktor bana hafta da 2 ya da 3 gün et 2 gün balık 1 günde bakliyat şeklinde ilerlememi söyledi. buna sadık kalamıyorum her zaman. balıktan nefret ediyorum mesela hafta da 1 kere ancak yiyebildim. sabahları mutlaka yumurta (haşlanmış ya da omlet şekilde) yiyorum peynir süt ve bazen akşamları yatarken de süt içmeye çalışıyorum. gün içinde ceviz badem ve kuru kayısı yiyorum. şu 2 gündür de her gün 1 tane muz ara öğüne denk getiriyorum ve diğer bir ara öğünde de eti form limonlu bisküvitini yiyorum. doğru mu yapıyorum hiç bir fikrim yok. ama artık çok acıkıyorum ara öğün koymak zorunda kaldım kendime. öğlenleri de iş yerinde ne yemek çıkarsa mecbur onu yiyorum ve yanında yoğurt oluyor mutlaka yemeğimin. ilk 3 ay kilo mümkün olduğunca az kilo almakta yarar var. 7+0ım bugün tam olarak ve 1 kg aldım bile :) ama o kadar fazla şişlik var ki. eskisi gibi yemek yemediğim halde o 1 kg nasıl geldi hiç anlamadım.
Çok teşekkür ederim içimi rahatlattınızÜzülmeyin aynı bende sizin gibi çok korktum aklım çıktı seni çok iyi anlıyorum banada öyle dedi sakın evde hiçbirşey yapmayın hep yavas yavas hareket edin iğne vurulun gelin eve yatın dinlenin hicbirsey yapmayın geçicek o igne hemen kanını durdurcak ama kahverengi gelcek o hicbirşey degill benim hala geliyo tabi etrafında bitti sadece dışardan geliyor hiç korkma kafan rahat dursun bunu herkes yaşıyo buara ❤
bende 30 ekim cumartesi gideceğim inşallah bir sıkıntı çıkmazBen 16 ekimde 24 ile öğrendim.
18 ekim 70
20 ekim 182 oldu bir daha baktırmadım.
Benim de bazen adet olacakmış ağrısı oluyor ama bugün kasık batmalarım daha fazla ya da yarın doktor randevum olduğu için ben stresten kendimi çok dinliyorum
Siz ne zaman gideceksiniz kontrole?
canımcım o batmalar ağrılar bende de vardı, 6+3üm arada şimdi bile oluyor. Geçen cts ilk defa doktora gittim, sorduğum ilk soru: kese rahimde mi? Olmuştu. Rahimde dedi doktor da. Ağrı kanama olabilir yerleşiyor çünkü dedi hatta. Güzel haberlerini bekliyorum inşallahKızlar sat 23 Eylül. Yanlış mı hesapladım bilmiyorum ama 4+5 oluyorum galiba. Yarın randevum var kese görmek için umarım görürüz
Benim dünden beri kasık batmalarım oluyor sağ taraf yoğunlukta ama solda da oluyor. Korkuyorum dış gebelik mi diye. Kanamam yok. 3 kez baktırdım betam 2 kattan fazla arttı. Progesteron değerim de 30 küsürdü. Biliyorum bunlar önemli ama değeri düzgün artanlarda da oluyor. Aldı beni bir endişe yarın nasıl olacak bilmiyorum. Sizin ilk haftalarda böyle batmalarınız oluyor muydu? Çok yoğun ağrı değil böyle ince ince batma oluyor
BenKızlar benim gibi burnu tıkalı olan var mı? Bildiğin nefes almakta çok güçlük çekiyorum. Burnum kıpkırmızı oldu silmekten aynı durumu yaşayan varsa bana yardımcı olabilir mi?
Canım sakın ihmal etme benim o kanamadan sonra fitil at demişti acil doktoru iğne kullanmama rağmen hergün 2 ampul. Attım ve kanama sabaha kesildi. Ertesi gün atmadım at demesine rağmen tüp bebek doktorum gerek yok demişti çünkü akşamına yine adet gibi kanamam oldu hemen yine fitil attım kesildi sabaha. Şimdi bırakmıyorum devam edicem fitile de iğneye de. Bu arada hep yatıyorum yemek ve wc için kalkıyorum. Seni korkutmak istemem ama bu kanamadan bikaç gün önce hafif pembe lekelenmem olmuştu. Sanırım kanama geliyorum dedi bana. Sen de doktoruna iyice sor gidinceBu aralar kaçırıyorum ya mesajları. Ben progestron almıstım yazmıstım buraya da ama dün almadım sadece denemek için hemen kanama oldu ondan korktum akşam gideceğim doktora sağol cnm
Elimden geldiğince sağlıklı beslenmeye çalışıyorum canım.
Evet, benim mideme de tuzlu şeyler özellikle peynir iyi geliyo.
Benim de aksine hiç yemek yiyesim yok.
1 kilo verdim hamileliğimi öğrendiğimden beri.
Daha zayıflamak istemiyorum.
Bakalım, bulantılar artarsa nasıl olacak.
Geçen haftaya kadar daha dikkatliydim. Kırmızı eti falan canım isteyerek yiyordum. Bu hafta doğru dürüst bir şey yiyemiyorum. Sabah 7.20 de başlıyor okul. 3. Teneffüs zorlaya zorlaya kaşarlı omlet, peynir, domates, zeytin yiyorum mutlaka. Öğlen yemeği hiç yok. Eve gelince zorla meyve falan yiyorum midem boş kalmasın diye. Akşam da midemin durumuna göre yiyorum. Çok şükür ki eşim benden iyi yemek yapar. Ne istiyorsam restoran kalitesinde çıkarıyor. Körfezde yaşamanın avantajı taze balık her daim var. Balık kooperatifine gidip tekneden yeni inen balıklardan ne yiyeceksek seçiyoruz. Pişirip getiriyorlar masaya. Ama benim yutağın tam arkasında bir şey var sanki. Midemi bulandıran şey orda gibi geliyor. Gece uyurken bile içimde bir bulantı var.kızlar bir şey sormak istiyorum. besleme şeklinizi nasıl yapıyorsunuz. doktor bana hafta da 2 ya da 3 gün et 2 gün balık 1 günde bakliyat şeklinde ilerlememi söyledi. buna sadık kalamıyorum her zaman. balıktan nefret ediyorum mesela hafta da 1 kere ancak yiyebildim. sabahları mutlaka yumurta (haşlanmış ya da omlet şekilde) yiyorum peynir süt ve bazen akşamları yatarken de süt içmeye çalışıyorum. gün içinde ceviz badem ve kuru kayısı yiyorum. şu 2 gündür de her gün 1 tane muz ara öğüne denk getiriyorum ve diğer bir ara öğünde de eti form limonlu bisküvitini yiyorum. doğru mu yapıyorum hiç bir fikrim yok. ama artık çok acıkıyorum ara öğün koymak zorunda kaldım kendime. öğlenleri de iş yerinde ne yemek çıkarsa mecbur onu yiyorum ve yanında yoğurt oluyor mutlaka yemeğimin. ilk 3 ay kilo mümkün olduğunca az kilo almakta yarar var. 7+0ım bugün tam olarak ve 1 kg aldım bile :) ama o kadar fazla şişlik var ki. eskisi gibi yemek yemediğim halde o 1 kg nasıl geldi hiç anlamadım.
Ouff ilaç da kullanamıyoruzBenperşembeden beri çok fena gribim.Burun tıkanıklığındna kaç gündür uyuyamıyorum perişan oldum.
Merhaba kızlar benim kanamam azalarak devam ediyor bugün tekrar idrar testi yaptım gene silik çizgi çıkıyor markası prodoktor ya bu markada bı sıkıntı var hatalı çıkıyor anlamadım diğer normal gebelik testinde çok daha silik çizgi çıktı yok gibi ondan da yaptım fotoğraf ini atıyorum gene prodoktor un çalıştığım için kan testi yaptırmaya yarın gidicem artık kanda durum netleşir diye düşünüyorum
Tabiki yazarım etiketlerim sizi de.bende 30 ekim cumartesi gideceğim inşallah bir sıkıntı çıkmazyarın doktordan sonra yazarsanız bize de yol gösterici olur
İçim rahatladı yazdıklarınızı okudukça çok teşekkür ederim. Yarın doktor çıkışı yazacağım inşallah güzel haberler veririmcanımcım o batmalar ağrılar bende de vardı, 6+3üm arada şimdi bile oluyor. Geçen cts ilk defa doktora gittim, sorduğum ilk soru: kese rahimde mi? Olmuştu. Rahimde dedi doktor da. Ağrı kanama olabilir yerleşiyor çünkü dedi hatta. Güzel haberlerini bekliyorum inşallah
Merhaba kızlar benim kanamam azalarak devam ediyor bugün tekrar idrar testi yaptım gene silik çizgi çıkıyor markası prodoktor ya bu markada bı sıkıntı var hatalı çıkıyor anlamadım diğer normal gebelik testinde çok daha silik çizgi çıktı yok gibi ondan da yaptım fotoğraf ini atıyorum gene prodoktor un çalıştığım için kan testi yaptırmaya yarın gidicem artık kanda durum netleşir diye düşünüyorum
Umarım artık geçer perşembeden beri çok hastayım hep yatıyorum, çok bunaldım artıkOuff ilaç da kullanamıyoruzhemen atlatırsın inşallah. Saçma gelebilir ama buzluğu açıp soğuk buharını solumak bana iyi geliyor, ya da sabah erken saatte pencereyi açıp dışardaki soğuk hava. Bitter çikolatanın da iyi geldiğini duydum. Portakal limon sık maden suyuyla karışıtırıp iç enerji olsun.
acaba beni de süt mü şişiyor ya. bende kefire dönücem galiba. sade kefir içemiyorum ama ben. meyveli almıştım haftasonu çilekliydi sanırım aldığım. o da etki eder diye düşünüyorum. tuvalete çıkma konusunda yardımcı olur inşallah. eskisi kadar kabızlığım yok ama yine de 3 gün de bir ancak yapabiliyorum. bu da beni çıldırtıyorGüzel besleniyorsun bence canım. Ben de balık sevmiyorum o yüzden omega içiyorum. Pekmez içiyorum. Ara öğünlerime elma, salatalık, havuç, muz gibi sebze meyve ekledim eskiye göre. Acıktıkça kaju, çiğ badem, fındık atıştırıyorum. Süt içemiyorum çok şişiriyor onun yerine Kefir tüketiyorum 1 bardak. Ekmek de tam buğdaylı almaya başladım. Peynir olarak da lor yapıyorum. Ben de 1 kg almış görünüyorum
yiyememekte çok kötü aslında ya. miden boş olduğu için sürekli bulanıyor da olabilir.Geçen haftaya kadar daha dikkatliydim. Kırmızı eti falan canım isteyerek yiyordum. Bu hafta doğru dürüst bir şey yiyemiyorum. Sabah 7.20 de başlıyor okul. 3. Teneffüs zorlaya zorlaya kaşarlı omlet, peynir, domates, zeytin yiyorum mutlaka. Öğlen yemeği hiç yok. Eve gelince zorla meyve falan yiyorum midem boş kalmasın diye. Akşam da midemin durumuna göre yiyorum. Çok şükür ki eşim benden iyi yemek yapar. Ne istiyorsam restoran kalitesinde çıkarıyor. Körfezde yaşamanın avantajı taze balık her daim var. Balık kooperatifine gidip tekneden yeni inen balıklardan ne yiyeceksek seçiyoruz. Pişirip getiriyorlar masaya. Ama benim yutağın tam arkasında bir şey var sanki. Midemi bulandıran şey orda gibi geliyor. Gece uyurken bile içimde bir bulantı var.
8+1 olduk bugün şükür ama şimdiden 1 kilo gitti benim. Kusmuyorum bir de. Kussam nasıl olurdu bilmiyorum. İlk hamileliğimde 31. Haftada erken doğuma girdiğimde -3 kilodaydım.
tam buğday ekmeğine dönmeye çalış kuzu :) simit yerine bence bunu koyabilirsin :)Yaa simit yerine ne koyabilirim hiç bilmiyorumyemek yerim ama ekmeksiz kahvaltı asla yapamam
Benim de burnum bayağı kuru bende doktora soracağım bakalım ne kullanabilirim diye
Onu duyunca da endişe devam ediyor annelik komple endişe benceinşallah sağ salim duyarsın canım
acaba beni de süt mü şişiyor ya. bende kefire dönücem galiba. sade kefir içemiyorum ama ben. meyveli almıştım haftasonu çilekliydi sanırım aldığım. o da etki eder diye düşünüyorum. tuvalete çıkma konusunda yardımcı olur inşallah. eskisi kadar kabızlığım yok ama yine de 3 gün de bir ancak yapabiliyorum. bu da beni çıldırtıyor
yiyememekte çok kötü aslında ya. miden boş olduğu için sürekli bulanıyor da olabilir.
Çarşamba kanama olduktan sonra Cuma’ya kadar devam etmişti kahverengi lekelenme.Ayyyy hiç korkmayınn bende cok korktum canancım hatta kanamam bitsede benim hep kahve leke hep sürdü daha bugün kesildi gibi ama bakalımm kahve leke hiiçbirşey değill bu kanama için bu ay herkeste yaşıyor artık normal karşılanıyor hersey düzelecek hepimiz aynı duyguları yaşıyoruz inanki kacgündür ister istemez ağlıyorum değişik duygular yaşıyorum resmen kocama sarıyorum hep sinirli sinirli konuşuyorumprogestan igne ve proluton iğne yedim hep bebeğin gelişimi sağlamak için ve kanı durdurmak için zaten oyüzden hiç canınızı sıkmayın yaşayan anlıyor bende çok iyi anlıyorum sizin hissettiklerinizi yaşadığınız aynısını birebir yaşadım AdrianaJely
Olsun neolursa olsun beslen kuzum bu 3 ay içinde gelişimi cok onemli sonrasıda onemli ama suan gelismeye calsiiyo bebüklerimiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?