- 25 Ağustos 2019
- 62.625
- 120.380
- 698
- 31
- Konu Sahibi sweetgirlcandy
-
- #62.461
Ayyy şükurkii çiş le atıyorr bu prima benim çok işime yaradı ya işediğini bezin bi çizgisiyle anlaşılıyormuş şiniye kadar 3 kez işedi 4 5 eder geceye kadarAy kuzum yaaa. Bol bol emzir çişle atıyorlar sarılığı.
Ayyy çok şükür haber verdin kız aklım sende kaldı vallaAh canım kızlar
Canım güzel Anneler
Dün 16.55te normal doğum yaptım
İnanın hiç ama hiç yazacak durumda değildim hatta tel bile elime alacak gücüm yoktu
Şimdi ayrıntılı yazmaya çalışacağım
Sağlıkla kavuşursunuz inşallah canım. Zor olmuş çabucacak toparlanırsınız Allah’ın izniyleÇok çok şükür canım. Elbette geçecek. Bugün çok daha iyiz ikimiz de
Amin canım amin
Toparlanıyoruz ikimizde çok şükür.
Bi de kavuşup kucağıma alaydım. Kokusunu içime çekeydim
Çok zor bi doğum olduğu için canım.
Kanalda çok kaldı. 1 Saat üstüne bastırıldı çıksın diye. O yüzden yorgun düşmüş dedi doktor. Kendisi nefes alamıyor o yüzden oksijen alıyor
Evet bitanem aşırı zordu. Hep dedim ki şöyle gözümü kapasam açsam doğum olmuş bitmiş olsaYaaaa gelmemen görülmemen okadar belliydikiianlamıştım dedim.birşey var o kadar güçlü bir insansınkii bak son sezaryen lafıyla bianda oldu rabbim kolaylığını veriyor büyük bir şekilde atlattınn gerçekten canımm.benimm sen iyice toparlamana bakk rabbimm evladınıda tez zamanda saglıcakla nasip etsin seviliyorsunn bende seni çok çok öptüm
Çok teşekkür ederim kuzummmmAh bebeğim benim baya zorluk çekmişsin gözün aydın Rabbim size bağışlasın
Evet çok zordu ama geçti gitti çok şükür teşekkür ederimBaya zor bi doğum olmuş canım ama sağ salim atlatmışsın bebeğini de en kısa zamanda kucağına alcaksın, darısı başımıza. Kesi ya da yırtılma oldu mu? Dikişin var mı?
Kuzum benim yaaa kıyamam.yazdıklarını okurken seninle yaşamış gibi an an hissettim zorluğunu
bebişinde annesi gibi çok güçlü olacakmış
gözünüz aydın canım, en kısa sürede ikinizde sağlıcakla toparlanırsınız umarım
Zordu ama her zir gibi bu da geçti şükür kuzum çok çok teşekkür ederimfatma86 zor olmuş ama çok şükür bebeginde sende üstesinden gelmişsiniz canım benim,gözün aydın Allah analı babalı büyütsün inşallah
Yani bunları yaşayacağımı bilseydim en başından belki sezeryan düşünebilirdim. Ama bunca şey yaşadıktan sonra sezeryan olmak çok ağır gelirdi bana.fatma86 tebrik ederim bence çoğu kişinin yapamayacağını yapmışsınız. Ben olsam beni sezaryene alın diye diretirdim. Sağlıcakla kavuşursunuz en kısa zamanda insallah
Canım çok teşekkür ederim atlattık elhamdülillah.Canim çok çok geçmiş olsun, atlatmissiniz çok şükür. Bir an önce alırsın inşallah yavrunu kollarına sağlıkla. Gözünüz aydın tekrar
Ayyy ne güzel dua etmişin kuzum benimmmmAh ne kadar zorlandin kimbilir neyseki sonunda sag saglim gelmis minik, kendini toparlasin da kucagina gelsin bir an önce insallah, her zorlugun pesine bi kolaylik vardir insallah dogumda cektigin zorluklarin karsiliginda butun islerin kolaylasir
Amin kuzucumAy gözün aydın cano ya okurken kasıldım resmen. Bundan sonrası çok iyi olsun sizin için
Canım Çok teşekkür ederimHayırlı uğurlu olsun zorlu bir süreç olmuş ama neyseki sağ salim atlatmışsınız gözün aydın biran önce koklaman dilegiyle yavrunu
Eczaneye ücret ödediniz mi alırkenTebriyesuzlerrr sen çocuk doktorunamı gittin de sordun ama ben sağlıklcagına yazmadıki kuzu özele gidiyoruz ordan verdi recete
Nasıl sevindim çok mutlu oldum Allah’a şükür ki bi sıkıntı olmamış dua et bize deSS2VD (Sezeryan sonrası 2. Vajinal Doğum) hikayem
Kızlar biliyorsunuz doktorum cumartesi yatış önermişti bizde kabul etmeyip çıkmıştık
Pazartesi sabah yatış yapıp suni sancıyla başlatacaktık. Pazar akşamı YL yaptığım üniversitenin dekanı mesaj yazdı not vermek için seni bekliyoruz ne zaman gelip telafi sınavı olacaksın diye. Bende doğum öncesi gidip sınavımı olayım kafam rahat doğuma gireyim dedim. Gece boyu ders çalıştım. Uykusuz bi halde istanbuldan kocaeline gittim. 3 tane ayrı ayrı zor sınavlara girdim.
Akşam 5 gibi hastaneye geldik. Açılmam hâlâ cumartesi günkü ile aynı 2 cmdi. Saat 6 gibi suni sancı başladı. Sabaha kadar sancılarım yavaş yavaş düzene girdi. Sabah 8 gibi 3 cm oldu. Saat 10da suyum geldi. Bebeğin suyu zaten çok fazla olduğu için suyu bayağı boşalttı ebe. Sonrası hızlandı, nerdeyse saatte 1 cm açılma oldu ve saat 2 de tam açıklık oldu. Ancak maalesef bebek (Diğer iki bebeğimde olduğu gibi) çok yukarıdaydı bana ıkınarak indirmen lazım dediler. Ama ben o kadar uykusuz ve bitkindim ki ne gözümü açabiliyorum ne de ayakta durabiliyorum. Ellerim kollarım bacaklarım titriyor. 2 saat boyunca ıkınmaya çalıştım ama yapamıyordum bebek inmiyordu. Saat 4te ebeyle doktorum hadi doğumhaneye gidelim dediler. Biz sana yardım etcez dediler.
Beni önce yere çömeltip doğru ıkınmayı gösterdiler. 2-3 sefer denedim ama sancı vurdukça yere yığıldım. Yapamayacağımı anladılar. Çatala çık dediler. Çıktım. Ebe karnınman bastırdı doktor alttan bebeği çıkarmaya çalıştı. Bana da sancı geldikçe ıkın dediler yarım ıkınabildim o yüzden de hep yarıda kaldı bebeğimi gönderemedim. Ikınıyorum, doktor bağırıyor "hadi fatma hadi annem saçını görüyorum bebeğin. Gönder bebeğini" ama hep yarıda kalıyor çünkü gücüm durmanım yok. Bu durum tam tamına 1 saat sürdü. Bende ebe de doktor da kan revan içinde kaldık. Hiç birimiz çıkışa bu kadar yaklaşmışken, tam açıklıkla sezeryana gitmeme gönlümüz razı değildi. Hepimiz elimizden geleni yaptık.
Bi ara hiç ıkınamadım gücüm tamamen bitmişti. Doktorum asistanına ameliyathaneyi hazırlamalarını söyledi ve bana "Fatma hanım artık sezeryana almam lazım seni" dedi. Bunu duyunca bütün gücümü yeniden toplayıp son kez nefesim tamamen bitene kadar ıkındım. Bir kaç sefer sonra saat 16.55te kızımın başının çıktığını gördüm. Gerisini doktor halletti zaten. Ancak ağlama sesini duyamadım. Hemen bebek doktoruna verildi hâlâ ağlama sesini duymuyordum. Kalbim duracak zannettim. Ama bebeğin iyi olduğunu söylediler, eşim de "iyi iyi sen merak etme" dedi.
Bebeğimi hemen yoğun bakıma almışlar entübe edilmiş. Ben o kadar perişan ve bitkindim ki bırakın ayakta veya sandalyeyle çıkmayı, yatakla çıkmak zorunda kaldım. Akşam 10 buçukta ancak kendimi toparlayıp bebeğimi görmeye gittim.
Ertesi gün (bu sabah) entübeden çıkarılmış, şu an sadece oksijen veriliyor. Yarın öbür gün taburcu edilir diye umut ediyoruz.
Benimde hâlâ çok makat sancım olduğu için bi gece daha kalmak istedim.
Şu an hastanedeyim daha iyiyim.
Soran merak eden dua eden herkese çok ama çok teşekkür ederim
Hepinizi çok öpüyorum
Ödedikk kuzuEczaneye ücret ödediniz mi alırken
He tamam o zaman reçetesiz de alınır onu dediler banaÖdedikk kuzu
Heeee bitane daha var da belki o receteli olarak yazılmiş bilemedim ya kendinemi alcaktınHe tamam o zaman reçetesiz de alınır onu dediler bana
Evet evet. Gerçi lansinoh işe yarıyor bende deHeeee bitane daha var da belki o receteli olarak yazılmiş bilemedim ya kendinemi alcaktın
Hahah du bakalımHaber et sen yine kııız
Benimkide sarılık 9 çıktı cuma bakılcak bakalım hayıflısıEee artıkkk bizim kontrollerimiz bittiysee almişiminn kontrolune gelelimm
Bugün gittik sabah cocuk doktoruna biraz sarılik olmuş benim ballılokmamm kan aldılar ayagından çok ağladi ya bende ustüne ağladım onla miss kokulum yaa
13.5 çikmış değerii cuma gunu tekrardan bakılcak eğer yüksek çıkarsa kontrol altına alıncak daha sık
Bana da verdi antibiyotik ama bizim bebiş memeyi emiyor canım hatta bazen beni Emzik niyetine kullanıyorSezeryan olan hatunlar sizede antibiyotik verdi mi doktorunuz?
Benim sütü o mu etkiliyor ki tadını falan kız suratını ekşitiyor
Seninki gene düşük ama bol bol emzir bol su iç çişini takip et hep kuzu ve kakasıda sarı etmesi gerekiyor haberin olsunBenimkide sarılık 9 çıktı cuma bakılcak bakalım hayıflısı
Bana yaramadı duruyo koşedeEvet evet. Gerçi lansinoh işe yarıyor bende de
içtiğinde hemen emzirme aradan bi bisaat bekleSezeryan olan hatunlar sizede antibiyotik verdi mi doktorunuz?
Benim sütü o mu etkiliyor ki tadını falan kız suratını ekşitiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?