- Konu Sahibi sweetgirlcandy
-
- #64.761
Kan dolaşımını etkiliyordur.Benm de indi göbeğim bayağı ama korse istiyor.Owli mi buGece yatarken neden takmamalıyım peki?
Kulandığım korse bundan. Doğumhanede alttan dikişlerim yapıldıktan sonra korse takmaya ne zaman başlamalıyım diye sordum ben de o da istedıgim zaman başla dedi. Baya baya indi göbegim ama tabi pörsüklüğü duruyor bakalım 40. Gün sonunda nasıl olacak?
Allah yardımcın olsun canım.Tatlım benim ikiz , biri emiyor diğeri geliyor sonra ,diğeri acıkıyır derken 2 saati de geçiyor emmeleri
Teşekkür ederim tatlımİnan hatırlamıyorum ama 1 yaşından sonra düzeldi öyle diyeyim
Teşekkür ederim canım. İlk gün entübe edildi. Sonrasında sadece oksijen aldı sadece bildiğim kadarıylaAhh canım benim, Allah şifasını versin. Yoğun bakımda herhangi bir tedavi aldı mı? Hipertermi gibi falan.
Ellemiym ben hiç öyleyseC
Canım saçları dökülüyor kendiliğinden.Gürleşme kısmına katılmıyorum kızım saçlı doğmuştu 4. ayda dökülmeye başladı.doğumgününde saçsız görünmesin diye bir de Kızımı gören erkek sanıyordu (erkeğe benzediği için)1 yaşından sonra kestik kendimiz.Şimdi bayağı uzadı ama aynı yoğunlukta.
Mesela kuzenim hiç kesmedi dökülmedi de onun saçları.Çocuk 7 yaşında hala doğuştan olan saçlara sahip:)
Maşallah maşallah canım benimMerhaba kızlar @ssummer bebişin hayırlı olsun inş iyisinizdir.
Doktordan geldik biz de kg alımımız iyi.Göbeğimizde kan var gebelikte kan sulandırıcı kullandığım için oluyormuş.Çarşamba gümüş nitratla yakılacak.Ptesi aşılarımız
Çarşamba günü de sünnetimiz var inşallah.
Benim dikiş yeri hâlâ hafif kabarıkfatma86 Amazing family ve diğer normal doğum yapan kizlar sizlere bir sorum olacak. Hastanede hemşire bana alttan dikişlerimin bir hafta sonra kendiliginden atacagini soylemisti fakat benimkiler salı günune kadar pek atacak gibi durmuyorlar ve salı günu kontrolum var. Sizinkiler kac gün sonra atmıştı, kontrole gitmeden once bakiminızi yapabilmiş miydiniz?
Bir de aranızda dogumdan sonra korse kullananlariniz oldu mu acaba? Ben dogumun ikinci günü başladım 40 gün takmak gerekiyormuş sanırım sabah akşam dolaşıyorum bu şekilde. Sizlerin gobekleri ne durumda acaba? Brn doğumdan hemen sonra göbegimi görunce şok gecirmistim anında sönmüş bir balon gibiydi arada korseyi cikartip bakmaya da korkuyorum açıkçası gün gectikçe değişik bir hal alıyor
Nasıl gidiyor kuzu 4 çocukla.Ben 2 tane ile bayağı zorlanıyorum.Kızım çok kıskanıyor bu kadar tepkili olacağını beklemiyordum.Sizde de varmı nasıl başa çıkıyordun?Bir de sen hangi korselerden kullandın çok fazla para da harcamak istemiyorum bu korse işine.Çok erken çağırmışlar genelde 40gun sonrasına randevu veriliyor. Ben hep 40 gün sonra gittim muayeneye bakimimi da yapabildim böylelikle. 1 hafta dikislerin atması için erken bir süre bence. 15gunde tamamen atıyor. Bu süreçte temizlenme işi yaş canım,daha dikislerin taze,kanama vs de bitmemiştir. İlk doğumda karnım çabuk toparlayıp ilk haline dönmüştü bir ikinci doğumdan sonra korse taktım onda da hava çok sıcaktı dayanamadım çıkardım ona rağmen 3 ayda toplamıştı göbek felan kalmamıştı. Bunda hala 3 aylık hamile gibiyimkorse kullanmiyorum ama akışına bıraktım yavaş yavaş toplanıyor. Daha cok yeni hersey sende bu kadar kasma kendini akışına bırak. Geceleri özellikle korseyi çıkar rahat rahat uyu
Senin daha ilkdoğumdu dimi çabuk toplar göbeğin eminim
Gazı olabilir belki canım.Masaj vs yapsan rahatlar belki.Yüz üstü yatırmak da rahatlatıyor.Ya bugün çok huysuz benim kız. Sürekli kucakta uyuyor yatınca ağlıyor. İyice daldı koydum yatağa yine uyandı ağlıyor. Bir de sürekli aranıyor doymuyor mu mama az mı geliyor biliyorum 60 cc ye çıkarmıştım halbuki
Gazını çıkarıyor sürekli duyuyorum. Almadım susar diye daha çok ağlamaya başladı şimdi kucağımda uyuyorGazı olabilir belki canım.Masaj vs yapsan rahatlar belki.Yüz üstü yatırmak da rahatlatıyor.
Kendini güvende hissetmek istemiş kokunu özlemiş demek ki kuzuGazını çıkarıyor sürekli duyuyorum. Almadım susar diye daha çok ağlamaya başladı şimdi kucağımda uyuyor
Halbuki her gece kucaktayız da bugün ayrıKendini güvende hissetmek istemiş kokunu özlemiş demek ki kuzu
Bizde oğlumun sünnetini 2. Ayın sonunda yaptırmıştık, 4.5 kiloyu geçmesi lazım demişti doktor , bize kantaron yağı ve hametan vermişti kantoron u sarginin üstündeki bosluktan içeri dokuyoduk hametani da bolca bezine suruyoduk o bölgeye denk gelecek şekilde 2. Günü sargı düşmüştüKızlar oğlumun sünneti için görüştüğümüz doktor sünnetten sonra sargısı düşmezse ılık suda oturtursunuz yumuşar düşer vs. dedi. Oğlunun sünnetini yaptırıp böyle bir şeyle karşılaşan oldu mu? Çok canı yanar mı acaba erken yaptırmak istiyoruz ama doktor biraz korkuttu bizi bu konuda
Teşekkür ederim canım ufak bir kaçamak yaptık çocuklarla yorucu geçti baya kendime gelemedim hala. Şu an oğlanlar yanımda değil köyde dedelerinde kalıyorlar kız yanımda bebişle. İlk başta kızım çok tepki göstermedi ama sonra sonra kıskandığını göstermeye başladı. Şu an baya kıskanıyor,bebegi alacağımı anlarsa koşa koşa peşimden geliyor mızmızlanıyor. Bebeğin yanına değil de tuvalete gidiyormuş gibi davranarak,söyleyerek çıkıyorum yanından kapıyı kapatıp(o sira cizgi film,boyama vs yapıyor oluyor) öyle emziriyorum bebeği. Çok fazla onun yanında ilgilenmiyorum,mecburen yanındayken bebiş kucağımdaysa da kızımı da diğer tarafıma kucaklıyorum,sürekli sohbet halinde dikkatimi ona veriyorum. Bebeğin kafasına vs ellediğinde de yapma vs dedikçe daha da fazla bastırıyor. Bu yüzden yapma demiyorum dikkatini başka bir şeye çekiyorum(hadi boyama kitabını getir boyama yapalım vs)Nasıl gidiyor kuzu 4 çocukla.Ben 2 tane ile bayağı zorlanıyorum.Kızım çok kıskanıyor bu kadar tepkili olacağını beklemiyordum.Sizde de varmı nasıl başa çıkıyordun?Bir de sen hangi korselerden kullandın çok fazla para da harcamak istemiyorum bu korse işine.
Normal dogum yaptim bu yüzden dikiş hakkında bir şey diyemeyeceğim ama kanama benim de azalır gibi olmuştu,temizliğe başladım o gün baya ağır kaldırdım kanamam baya arttı normalde pedi doldurmazken tekrar dolmaya başladı. Ağır iş vs yaptıysanız ondan artabiliyor.Kizlar daha önce bubkonuyu konuştunuz mu takip edemedim benim kanamamam yok denecek kadar azdı ,ped de alerji yapınca kötü kilotlari giyip atarım sonra demiştim ama 2 gün önce öyle çok kanama başladı ki hem de çok kotu kokuyor sıcakta beklemiş pis ped gibi düşününenfeksiyon falan olabilir mi 40 muayenesine de daha çok var malum 1 Haziran'da doğum yaptım bi de sezaryen dikişinin düğüm olan yeri 2 parmak kadar siş ağrı kızarıklık ya da ateş yok ama korkutuyor ,fikri olan var mı?
Amaniiiinn kızzz çok zor öyle yaaaTeşekkür ederim canım ufak bir kaçamak yaptık çocuklarla yorucu geçti baya kendime gelemedim hala. Şu an oğlanlar yanımda değil köyde dedelerinde kalıyorlar kız yanımda bebişle. İlk başta kızım çok tepki göstermedi ama sonra sonra kıskandığını göstermeye başladı. Şu an baya kıskanıyor,bebegi alacağımı anlarsa koşa koşa peşimden geliyor mızmızlanıyor. Bebeğin yanına değil de tuvalete gidiyormuş gibi davranarak,söyleyerek çıkıyorum yanından kapıyı kapatıp(o sira cizgi film,boyama vs yapıyor oluyor) öyle emziriyorum bebeği. Çok fazla onun yanında ilgilenmiyorum,mecburen yanındayken bebiş kucağımdaysa da kızımı da diğer tarafıma kucaklıyorum,sürekli sohbet halinde dikkatimi ona veriyorum. Bebeğin kafasına vs ellediğinde de yapma vs dedikçe daha da fazla bastırıyor. Bu yüzden yapma demiyorum dikkatini başka bir şeye çekiyorum(hadi boyama kitabını getir boyama yapalım vs)
Bebiş uyudukça işimde olsa kızımla oynuyorum,ilgileniyorum. Simdilik bulduğum çözümler böyle, idare ediyoruz canım.
Ben doğuma özel bir korse almadım. Normal göğüs altı diz üstüne kadar olan korseden almıştım. 80tlydi o zaman çok kullanmadım zaten hava sıcaktı bunaldım. Bunda da hiç kullanmadım akışında gidiyoruz bakalım:)
Oğlum var 12 kg her dk kucağımda ama sanırım iyiyim diye onu daha korunaksiz kucaklamaya başladım , koku var mı peki sizdeNormal dogum yaptim bu yüzden dikiş hakkında bir şey diyemeyeceğim ama kanama benim de azalır gibi olmuştu,temizliğe başladım o gün baya ağır kaldırdım kanamam baya arttı normalde pedi doldurmazken tekrar dolmaya başladı. Ağır iş vs yaptıysanız ondan artabiliyor.
Cok hırcınlaştı bizimki de.Bebeğin kafasına vurıyor esya fırlatıyor kaçıyor.Ben de güzel güzel anlatmaya çalışıyorum.Arada onun kucağına veriyorum haydi uyutalım vs diye ama yok sinir krizi geçiriyor.Ne zaman alışırlar acabaTeşekkür ederim canım ufak bir kaçamak yaptık çocuklarla yorucu geçti baya kendime gelemedim hala. Şu an oğlanlar yanımda değil köyde dedelerinde kalıyorlar kız yanımda bebişle. İlk başta kızım çok tepki göstermedi ama sonra sonra kıskandığını göstermeye başladı. Şu an baya kıskanıyor,bebegi alacağımı anlarsa koşa koşa peşimden geliyor mızmızlanıyor. Bebeğin yanına değil de tuvalete gidiyormuş gibi davranarak,söyleyerek çıkıyorum yanından kapıyı kapatıp(o sira cizgi film,boyama vs yapıyor oluyor) öyle emziriyorum bebeği. Çok fazla onun yanında ilgilenmiyorum,mecburen yanındayken bebiş kucağımdaysa da kızımı da diğer tarafıma kucaklıyorum,sürekli sohbet halinde dikkatimi ona veriyorum. Bebeğin kafasına vs ellediğinde de yapma vs dedikçe daha da fazla bastırıyor. Bu yüzden yapma demiyorum dikkatini başka bir şeye çekiyorum(hadi boyama kitabını getir boyama yapalım vs)
Bebiş uyudukça işimde olsa kızımla oynuyorum,ilgileniyorum. Simdilik bulduğum çözümler böyle, idare ediyoruz canım.
Ben doğuma özel bir korse almadım. Normal göğüs altı diz üstüne kadar olan korseden almıştım. 80tlydi o zaman çok kullanmadım zaten hava sıcaktı bunaldım. Bunda da hiç kullanmadım akışında gidiyoruz bakalım:)
Canım enfeksiyon kapsa sarımsı akıntı gelir ve ateş yapar.Benim 2. haftamda açılmam oldu ve ceviz kadar dikiş altında şişme oldu.Simsiyah kan geldi dikiş yerinden.Dr damar açılmış dedi enjektör ile temizledi.Şu an hala şiş olan yerler var dikiş üstünde dr önemli değil gecer dedi onlara.Sen yine de dr a bir sor.Kizlar daha önce bubkonuyu konuştunuz mu takip edemedim benim kanamamam yok denecek kadar azdı ,ped de alerji yapınca kötü kilotlari giyip atarım sonra demiştim ama 2 gün önce öyle çok kanama başladı ki hem de çok kotu kokuyor sıcakta beklemiş pis ped gibi düşününenfeksiyon falan olabilir mi 40 muayenesine de daha çok var malum 1 Haziran'da doğum yaptım bi de sezaryen dikişinin düğüm olan yeri 2 parmak kadar siş ağrı kızarıklık ya da ateş yok ama korkutuyor ,fikri olan var mı?
Yaa ne güzel aklımda bulunsun bunlarBizde oğlumun sünnetini 2. Ayın sonunda yaptırmıştık, 4.5 kiloyu geçmesi lazım demişti doktor , bize kantaron yağı ve hametan vermişti kantoron u sarginin üstündeki bosluktan içeri dokuyoduk hametani da bolca bezine suruyoduk o bölgeye denk gelecek şekilde 2. Günü sargı düşmüştü
Evet canım ilk doğum, düne nazaran bile daha iyi şuan hızlı toparlanmaya başladı korse sayesinde, belim melim gitti, göbegim de inmiş epey sadece yumuşaklık kalmış şuan o da toparlar muhtemelen. Geceleri de sabahları da rahatsız etmedigi için takıyorum bakalım şimdilik, duştan duşa çıkartıyorum desem yalan olmazÇok erken çağırmışlar genelde 40gun sonrasına randevu veriliyor. Ben hep 40 gün sonra gittim muayeneye bakimimi da yapabildim böylelikle. 1 hafta dikislerin atması için erken bir süre bence. 15gunde tamamen atıyor. Bu süreçte temizlenme işi yaş canım,daha dikislerin taze,kanama vs de bitmemiştir. İlk doğumda karnım çabuk toparlayıp ilk haline dönmüştü bir ikinci doğumdan sonra korse taktım onda da hava çok sıcaktı dayanamadım çıkardım ona rağmen 3 ayda toplamıştı göbek felan kalmamıştı. Bunda hala 3 aylık hamile gibiyimkorse kullanmiyorum ama akışına bıraktım yavaş yavaş toplanıyor. Daha cok yeni hersey sende bu kadar kasma kendini akışına bırak. Geceleri özellikle korseyi çıkar rahat rahat uyu
Senin daha ilkdoğumdu dimi çabuk toplar göbeğin eminim
Anladım canım, tanıdık bir diyetisyen takabiliyosa sabah akşam taksın mutlaka demiş ama salı günü doktoruma da bir danışayım bunuCanım Google da hep öyle yazıyor kan akışı olsun Diye
Kan dolaşımını etkiliyordur.Benm de indi göbeğim bayağı ama korse istiyor.Owli mi bu
Canım neyi göremiyosun orasını anlamadımBenim dikiş yeri hâlâ hafif kabarık
Dikişler düştü mü ondan haberim yok valla
Siz nasıl görüyorsunuz ben göremiyorum
Korseyi de ben gece kullanıyorum. Gündüz çok bunaltıyo çünkü. Gece sımsıkı sarıyorum sabaha kadar kalıyor. Hem belime de iyi geliyor
doktor gösterdi bana kenarundan tutup agzının içine yerleştirdi benim kızda emme refleksi azdı tutamıyodu memeyi öyle alıştık Allah kolaylıklar versin saglıkla büyüsünlerCanım benim ikiz biri emiyor ,diğeri emene kadar ilk emen acıkıyor , damağına çok alamıyorlar onu nasıl başaracağım bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?