- 2 Ağustos 2013
- 38.431
- 129.544
- 798
- Konu Sahibi sweetgirlcandy
-
- #71.261
Yok kuzu onları devlet vuruyor. Bu menenjit kendi bi hastalıkKizamık kızamıkçık falanmi dedigi o menenjit
Rotayı bende vurdurdum salgın var hep neolur olmaz mecbur
Vallahi bi değişikler imkanlar olabildiğince var çok şükür ama bebekler bi garipBuda zormuş gerçekten ya
Huylu bunların hepsi
Ama senin bebiş kolik senin yüzünden olacak bir şey yok. Benim abimin oğlu da kolikti evin içine salıncak kurmuşlardı duvardan duvara 3 4 ay öyle sürmüştü sonradan düzelmişti. Kolik gerçekten zorBen de mama vermek için çok uğraştım en azından gece uykusu öncesi versem biraz tok tutsa diye ama asla başaramadım. Mamalar biberonlr çöp olduyaa çok tatlı seninle uyuyor ne güzel. Bizimki ya çarşafta ya hamakta sallanacak illaki. Ben yapamamışım bu çocuğu ya, benim yüzümden mi böyle oldu diye düşünüp duruyorum
Zaten kullanırsam da saatlerce koymam yaniValla rahatlık n bilem kullancam hoppalada var kuzenin onada koyarım
Şimdilik iyiyiz arada içmeyecek gibi oluyor parmağımı tutunca içiyor taktiği buldumInsallah,istahli bebek anneyi üzmüyo. Nasil senin minik biberon reddinde ne aşamada
Ay maşallah bende uğraşıyorum biraz daha geriye çekmek için biraz daha zamanı var sanırım bu kadarını bile beklemiyodum sükurler olsun rabbimeBenimki de aynı 24 de uyuyup 10 11 e kadar uyuyordu. Şimdi erkene çektik uykusunu 9 10 gibi uyuyor
Bana da doktorum 9 da uyusun dedi ama nasıl uyutuyum yaniAy maşallah bende uğraşıyorum biraz daha geriye çekmek için biraz daha zamanı var sanırım bu kadarını bile beklemiyodum sükurler olsun rabbime
Evet ya galiba hep kendi yaşadığından yakınıyor insan. Memede uyuyor arkadaşımın bebeği, ay ne güzel dedim de bana ‘sen sus salıncağı herkes sallar, meme bi tek bende var’ dedi kızdıBizimkide mama yemedi
Biberon ve onlarca alınan emzik hepsi çöp
Uyumadikca cozum üretiyoruz ve onlar bunu hemen kapıyor
Hepsi zor gerçekten
Kendi kendine nasıl uyutmaya alıştırcaz bilmiyorum ki
Senle ilgisi yok bak hepsinin türlü türlü huyları var bunaldıkca bende öyle düşünüyorum
Simdi sen hamakta sallıyorum diyorsun bu bana cazip geliyor
Ben emerek uyutuyorum buda sana cazip geliyor ama
Çeken biliyor gerçekten
Aaa bizim de var ağlama krizleri saatimiz kolikten. Aynen yüzü hep dışa bakacak kucakta. Ay bi otursa da belim dinlense diyorumBende keşke sütüm olsada süt versem diyorum biraz vardı önceden şimdi oda kalmadı pek ilaç ve stres yüzünden. İnan her halleri zor bende diyorum bazen cins bu bebek olmamış diye değisik değisik huyları var emzik sokamadık agzına daha 10 gündür almaya başladı kendi kendine asla durmuyo illa beni gorecek bütün gün yapışık haldeyiz akşam 20ila 24 arası ağlama krizi kucakta asla yüzü içe dönuk olmuycak vs vs hepsinin farklı farklı huyları var sabretcez artık
Evet ya annemlerde salıncak kayınvalidede salıncak evde hem salıncak hem hamak var. Başka biryere gidemiyorum zaten. Çantada her daim çarşafAma senin bebiş kolik senin yüzünden olacak bir şey yok. Benim abimin oğlu da kolikti evin içine salıncak kurmuşlardı duvardan duvara 3 4 ay öyle sürmüştü sonradan düzelmişti. Kolik gerçekten zor
Amin canım aminBende anlamıyorum ya
Bak küçücük bebek ona nasıl aşı olacaktı ki
Ay çok üzüldüm
Rabbim Evlatlarımızı korusun
Tahin helvasını yiyebilirsin bide süt artırıcı damlalar var. Bestlak kullanıyordum ben. Beyaz dur kompostosu da iyi geliyorBende keşke sütüm olsada süt versem diyorum biraz vardı önceden şimdi oda kalmadı pek ilaç ve stres yüzünden. İnan her halleri zor bende diyorum bazen cins bu bebek olmamış diye değisik değisik huyları var emzik sokamadık agzına daha 10 gündür almaya başladı kendi kendine asla durmuyo illa beni gorecek bütün gün yapışık haldeyiz akşam 20ila 24 arası ağlama krizi kucakta asla yüzü içe dönuk olmuycak vs vs hepsinin farklı farklı huyları var sabretcez artık
Bugün düzeltilmiş 84 günlük canım:) evet sabah akşam yıkıyorum bir de ben tek bakıyorum şu an eşim yurtdışında çalışıyor. Yani ilk mamasını içiriyorum ardından hemen banyosunu yaptırıyorum hem ağlamıyor böyle yapınca, banyodan çıkınca yağ ile masaj yapıyorum sonra koyuyorum yatağına biraz pış pış yapıyorum karnının yanına öyle uyuyorYaa maşallaaahh. Benimki hala 2 saatte bir emiyor ve 23.00-6.00 arası uyuyor sadece. Kaç günlük sizin bebeğiniz? Bir de günde 2 kere yıkıyorum demiştiniz, nasıl yapıyorsunuz? Ben yalnızım akşam eşimin gelmesini bekliyorum hatta bazen geç gelince yıkayamıyorum. Bir yönteminiz var mı ben mi çok cesaretsizim?
Yaa mükemmelbizimki genelde gece 23 24 civarı uykuya geçebiliyor ama sabah ne olursa olsun 6.00da ayaktayız. Zorlarsam belki 6.30 oluyor sallaya sallaya. Nasıl uyutuyorsunuz? Mama veriyor musunuz?
9 da besleyip gazını çıkarıp banyo yaptırabilirsiniz sonra biraz yoracak aktiviteler yapmaya çalışın mesela poposundan destekleyerek dönmesine yardım etmek, biraz oturtmak, esnetmek, tummy time gibi şeyler. Belki uyumasına yardımcı olur. Benim eşim fizyoterapist her gün hareketler yapıyoruz e tabi yoruluyorAy maşallah bende uğraşıyorum biraz daha geriye çekmek için biraz daha zamanı var sanırım bu kadarını bile beklemiyodum sükurler olsun rabbime
O saatlerde ne yaparsam yapayım ağlama krizinde saati gelmedende mümkün deil uyumuyo bu dördüncü büyüttüģüm bebe ikisi benim, böylesinide görmedim bazen inanılmaz zorluyo9 da besleyip gazını çıkarıp banyo yaptırabilirsiniz sonra biraz yoracak aktiviteler yapmaya çalışın mesela poposundan destekleyerek dönmesine yardım etmek, biraz oturtmak, esnetmek, tummy time gibi şeyler. Belki uyumasına yardımcı olur. Benim eşim fizyoterapist her gün hareketler yapıyoruz e tabi yoruluyor
Kolik mi acaba bebeğin?O saatlerde ne yaparsam yapayım ağlama krizinde saati gelmedende mümkün deil uyumuyo bu dördüncü büyüttüģüm bebe ikisi benim, böylesinide görmedim bazen inanılmaz zorluyo
Ben yazdım ne olacak .keşke öncesini okusaydın da mamayi öcü olarak gostermedigimi bilseydin ! O konuşmanın oncesi var .Bir arkadaşın bebeği az kilo alıyor ama boyu 2.ayda 5 cm uzuyor .gittiği doktor da diyor ki hemen mamaya başla. Bu durumda kusura bakma mama öcü olur benim için .annenin sütü yoksa bebek emmiyorsa tabiki mama kurtarıcı iyiki var ama annenin sütü varsa ve doktor zoruyla bırakıyorsa mama öcü. Ben mama ile büyümüş bir çocuğum. Bebek reflusu olduğu için emememisim.bagisiklik sistemim o kadar dusukki şu an .ve annem o zamanların en iyi mamasını vermiş bana .babamın maaşı ona gidiyormuş. Buna rağmen ben hayatım boyunca virüslere açık oldum .Temmuz anneleri grubunda bir üye resmen mamayi yerin dibine sokmuşanne sütü alan vitaminini alıyormuş ama mama boşmuş vitaminsizmiş çocuk boş kilo alıyormuş hahah yeni mamaların teknolojisinden bir haber sanırım hanfendi yani yıl 2022 oldu hala toplumda mama karşıtlığı var anlamıyorum ki sütü olmasa çocuğa ne verecekti. Anne sütünden sonra çocuğu en iyi besleyebilecek şey formuladır. Gelmiş sanki mama verenler bebeğini besleyemiyor gibi ima ederek birsürü şey yazmış hey allahım insanların mamaya öcü muamelesi yapması gerçekten çok saçma geliyor her anne bebeği için en iyisini düşünür yapar kaldı ki kimsenin çocuğunu neyle besleyecegi de kimseyi alakadar etmez. Ay görünce sinirlendim yazayım dedim biraz
Doktora anlattım bişey demedi çokta ilgili bi dr deil zaten bidaha gitmeyide düşünmüyorum bana kalırsa kolik gibi aynı saatlerde sürekli olması tesadüf deil gibiKolik mi acaba bebeğin?
Ayrıca yıl 2022 değil 2222 de olsa doğa değişmez. Anne bebek arasındaki bağ ilk çağda neyse şimdi de odur .2022 ye geldik diye teknolojik devrim mi yaşadık hele bir de mamadaTemmuz anneleri grubunda bir üye resmen mamayi yerin dibine sokmuşanne sütü alan vitaminini alıyormuş ama mama boşmuş vitaminsizmiş çocuk boş kilo alıyormuş hahah yeni mamaların teknolojisinden bir haber sanırım hanfendi yani yıl 2022 oldu hala toplumda mama karşıtlığı var anlamıyorum ki sütü olmasa çocuğa ne verecekti. Anne sütünden sonra çocuğu en iyi besleyebilecek şey formuladır. Gelmiş sanki mama verenler bebeğini besleyemiyor gibi ima ederek birsürü şey yazmış hey allahım insanların mamaya öcü muamelesi yapması gerçekten çok saçma geliyor her anne bebeği için en iyisini düşünür yapar kaldı ki kimsenin çocuğunu neyle besleyecegi de kimseyi alakadar etmez. Ay görünce sinirlendim yazayım dedim biraz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?