Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    245
Evettt yaaa doluyu neol neolmaz diyorum çok ağlarsa artık gece ye kadar amann bitmesin buda ayrı bi strest

Hahah kendinizi nasıl da tanıdınız mamaya karşı olduğunuzu söyleyebilirsiniz size ne ki kimin bebeğine niye ne sebeple mama verdiği? Sütü olan bile verebilir keyfi de verebilir zorunlu da verebilir bu sizi hayatta bağlamaz kusura bakmayın. Siz mama ile büyüdünüz hastalıktan ömrü hayatınız boyunca kurtulamadınız diye bu her mama ile beslenen çocuğun hasta olacağı anlamına gelmiyor. Çevremde bir sürü insan var mama ile büyüyen hepsi de sağlam boylu poslu insanlar. 3 yıl annesini emen ve küçükken sürekli hasta olan arkadaşım da var hala da hasta olur sıklıkla. Yani bunun mama veya anne sütü almakla alakası yok siz sanıyor musunuz ki anne sütü alan çocuk hiç hasta olmayacak? Yani var mı öyle bir dünya. Ayrıca annelerin her daim doktorların lafı ile de hareket etmeleri bana göre yanlış. Okuyup araştırıp biraz da insiyatif almalıdır kişi. Her piyasadaki mama da türkiyede üretilmiyor yalnız:) çoğu ithal olarak ülkeye geliyor. Görümceniz mama verirken size mi soracaktı pardon, onun bebeğini siz mi büyüttünüz de kendinizde laf söz söylemeye hak buluyorsunuz?? İster keyfi verir ister vermez, ya da vermek zorunda kalır. Bu hiçbir annenin kötü anne olduğu anlamına gelmez. Kimsenin anneliğini sorgulamak da size düşmedi ayrıca. Sanıyorum ki siz kendinizi çok boş vermişsiniz, " kendini düşünüyorsan bebek yapmayacaksın" bu ne demek oluyor Allah aşkına bir kadın bebeğine de bakabilir kendine de bakabilir, zaman ayırabilir. Şahsen hem bebeğimi güzelce büyütüyorum hem de kendi bakımımı ihmal etmiyorum. Siz de deneyin isterseniz Anlamadığınız konu şu, bu dünyada kimse emzirmek zorunda değil. İsteyen emzirir isteyen emzirmez bunun kararını siz veremezsiniz. Türk toplumunda mama tabusu hala süregeliyor, yurtdışında asla böyle değil. İnsanlar kendilerini yipratmiyorlar sütleri az gelince veya gelmeyince. Mamaya başlıyorlar tabii ki hem bebek mutlu hem anne mutlu mental açıdan. Mamalara vitaminsiz demek de ayrı komik

Allah Allah. Benim bebeğim mememi tutmadı sonradan ne yapacaktım acaba merak ediyorum ilk önce içerik okumayı bilsinler

sırf memeleri sarkmasın vs diye daha doğumdan önce mama vermeye karar vermiş anneler için haklısınız. sütü olmayan yada meme reddi yaşayan anneler için demiyorum da demişsiniz. fakat bazen sırf annenin psikolojisi için bile mama verilebilir bence. mesela görümcenizi bikaç öğün mama veriyor diye eleştiremezsiniz. kimin ne yaşadığını bilmiyorsunuz. o mamayı verip dışarı çıkmasa belki depresyona girecek, sütü kesilecek. benim oğlum 1300,700,500 gr aldı ilk 3 ay. bu ay muhtemelen 250gr da kalacak. günde 12 saatten fazla emziriyorum. her an meme istediği için dışarı çıkamıyorum. sadece mama verince dışarı çıkabiliyorum. 3 ay evde oturdum. artık haftasonları 1 öğün mama verip dışarı çıkıyorum. “ona iyi oldu” denemicek kadar da fedakarlık yaptığımı düşünüyorum.

bir de 100gr alsa da mama vermem demişsiniz ama bekara karı boşamak kolay lafı çuk uyuyor buraya. bu ay 250gr aldıysa ben başlıcam mesela düzenli mamaya. acaba bebeğim aç mı psikolojisini daha fazla kaldıramıcam çünkü. umarım yaşamazsınız.

Kızlar bebislerinizin elleri yumruk mu? Yumruğunu açan var mi? Bazen açıp bazen kapatan var mi? Çoğunlukla açık mi? Ay kafamda deli sorular. Kim demişti 2. Çocukta rahat edersin diye
iki haftadır filan çoğunlukla açık. ağzına götürürken yumruk yapıyor, bir de memede sinirliyse

Benimki de açmaya başladı ama tam anlamıyla açık değil, yumruk yapiyor hala. 2 3 gündür dönmeye başladı, kendini zor da olsa döndürüyor ama elleri yumruk olduğu için kollarını kurtaramiyor sanırım. Asili olan oyuncakları bazen bilinçsizce tutuyor, sonra hemen bırakıp yumruk yapiyor

Ben daha menenjit vurdurmadim korktum simdi Allah korusun
Ne zaman yapiliyor menenjit asisi doktor hic bahsetmedi bana henuz
Benimki de aynı 24 de uyuyup 10 11 e kadar uyuyordu. Şimdi erkene çektik uykusunu 9 10 gibi uyuyor
Ay bende istiyoruum, 12 1 gibi uyuyor benim bebik, nasil cekicem erkene bunu
Yok kuzu onları devlet vuruyor. Bu menenjit kendi bi hastalık
Ne zaman oluyo acaba doktor bahsetti mi?
Kızlar bebislerinizin elleri yumruk mu? Yumruğunu açan var mi? Bazen açıp bazen kapatan var mi? Çoğunlukla açık mi? Ay kafamda deli sorular. Kim demişti 2. Çocukta rahat edersin diye
Benimkii
Elleri bazen yumruk ve cenesinin altinda tutuyo deprem pozisyonu almis gibi ac olunca mi yapiyo acaba bilmiyorum
Ozellikle disari cikinca degisik biseyler gorup sesler duyunca fln korkup da yaptigi oluyo

Ana olmak zor, kakasina tak, olmadı mamasina, olmadı kafasına, olmadı ellerine. Aslında pimpirikli anne olmak zor sanırım, rahat olan insanlara öyle özeniyorum ki

aramizda iki hafta var normal daha :) benimki de bikac gundur asili oyuncaklari parmaklariyla tutuyor. iki hafta once saga sola yarim donuyodu, 1 haftadir tam donuyor, yuz ustunu zorluyo valla analik zor, burda bi kac kisi sirt ustu yatarken dogruluyor yazdi ben de ona taktim, benimki kafasini bile kaldirmiyo

Ölümle sonuçlanma oranı yüzde 10, kalıcı hasar bırakma oranı da yüzde 40'mış. Aşının koruma yüzdesi de yüzde 90. Bizim de aşı günümüz yarın kısmetse.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…