Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    245
Peki doktorunuz hareketlerinizi kısıtladı mı? Bana bol bol yat dedi.Eşim hiçç kaldırmıyor yerimden oysa ki benim enerjim tavan gayet iyiyimm öyle sıkılıyorum kii
Bana çok az aşağıda dedi. Hareketimi hiç kısıtlamadı. Sadece ilişkiden sonra lekelenme olursa bi süre ilişkiden kaçının dedi. Size hareket sınırlaması getirdiyse belki benimkiyle dereceleri farklıdır. Siz bol bol dinlenin keyfini çıkarın

Kanlı ve kahve lekeler güsul abdesti gerekiyor canım bizzat hocaya sordum

Kanlı ve kahve lekeler güsul abdesti gerekiyor canım bizzat hocaya sordum
Canım o eğer normal adet döngün içerisindeyse kesildiği zaman veya 10 gün dolduğu zaman normal adet gibi kabul ediliyor sadece leke bile olsa. Sorduğun kişi yanlış anlamış olabilir veya başka bir karışıklık olmuş olabilir. Bütün ilmihaller ve fetva siteleri bu şekilde izah ediyor. Yoksa lekemiz olduğu sürece her vakit gusül almak gerekirdi günde 5 defa ki bu da imkansız. Böyle bir fetva hiç okumadım. Özellikle kadınların bu durumlarıyla alakalı ciddi araştırma yaptım hiç görmedim.

Bilemiyorum ki belki de şafi mezhebi olduğum için farklıdır canım

Hamile bir kadından gelen kanın hükmü nedir? Bu esnada ibadet yapılabilir mi?
Hamile bir kadının gördüğü kanama âdet değil, istihâza (özür) kanıdır. İstihâza kanı, vücudun herhangi bir yerinden akan kan hükmündedir. Bu kanın akmasıyla yalnız abdest bozulur, gusül gerekmez (Mevsılî, el-İhtiyâr, I, 99).
İstihâza kanının süreklilik arz etmesi hâlinde genel özürlülük hükümleri geçerli olur. Buna göre sürekli kan gören hamile bir kadın, her namaz vaktinin girmesi ile yeni bir abdest alır; başka bir sebeple bozulmadıkça bu abdest o vakit çıkıncaya kadar geçerli olur (Mevsılî, el-İhtiyâr, I, 105-106).

Bilemiyorum ki belki de şafi mezhebi olduğum için farklıdır canım

Şafi mezhebi için de aynı canım gusül gerekmiyor özür oluyor sadece normal namaz abdesti diyor burda da.

Hanefi mezhebinden tek farkı yukarda yazmıştım ya vaktin çıkmasıyla bozulur hanefide diye. Şafiye göre öyle bir ayrım yok. Her farz namaz için ayrı abdest alınır diyor. Vaktin girmesine çıkmasına bakmıyor. Tek fark bu. İçin rahat olsun ❤

Bende şu an Uğultulu Tepeler okuyorum. Kendi kendime dedim sen artık anne oluyorsun ona göre kitaplar da okumalısın
Üniversitede yeteri kadar gelişim, eğitim bilimş dersi aldım uygulamalı olarak. Evde dolu kitap var ama hiiç kapağını bile açamam. Eşim sınıfçı ben branşçıyız. Geçen sene bile pedagog gelmişti çalıştığımız ilçeye, 1 hafta seminere gittik.
Hem sanki bizi kitaplardan mı büyüttüler.
Anlayacağın aşırı sallapati bir dönemdeyim. Umarım bir müddet daha böyle giderim.

Araştırman için teşekkürler arkadaşım

Sordum canım. Kan hacmin artıyor, çok normal dedi.

Başlarda bende de olmuştu çok sık olmadığı sürece sıkıntı olacağını sanmıyorum
İyi ya içim rahatladı sağolun kızlar biraz araştırdım ama bişey bulamadım böyle uyanırken özellikle korkmuşum gibi rüyada.. çarpıntıyla uyandım da merak etmiştim demek oluyor böyle şeyler.

Bende aynı şekilde öğretmenim yeterince egitildik zaten eğitim konusunda atanana kadar da ayrı çalıştık zaten
Ay en güzeli rahat olmak biz rahat olunca bebişlerde öyle olur diye umut ediyorum

Progestan kullanıyorsanız o da yapabiliyormuș sanırım bana birisi demişti burda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…