Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    245

Benimki tanımamazlıktan gelirdi.
Adam çiçekçiden çiçek bile alıp elinde gelemiyo, eve gönderiyo sadece.

.

Aaa, bir yaşıma daha girdim.
Deneyeceğim tatlım, sağol.

.

Onu duru görü açılsın diye de yapıyorlar gece yatmadan. Görülen rüyaya önem veriyorlar falan

Benimki tanımamazlıktan gelirdi.
Adam çiçekçiden çiçek bile alıp elinde gelemiyo, eve gönderiyo sadece.

.
Aynı valla bizde de
Ama ben de hiç sevmem toplum içinde böyle abartılı halleri. Allah dağına göre kar veriyor
İki taraf da memnunsa bize çok laf düşmez tabi de bana da komik geliyor bu kadar büyük büyük davranışlar yalan yok

onu ben de merak ediyorum, hatta bugün sordu eşim de bana. bizimkiler muhtemelen uyumsuz
çünkü eşim rh+
ben 0rh negatif

20'lerde falan mı yapılıyor acaba buna bi bakalım netten
Canım sizde uyuşmazlık var net. Teste gerek yok. Hamilelikte herhangi bir kanama vs. Yaşamazsan 28. Haftada iğne olacaksın. Doğumdan sonra da bebeğin kan grubuna bakıp tekrar iğne olman gerekiyorsa yapacaklar. Ama kanaman olursa 72 saat içinde iğne olmalısın. Aksi halde bebekle uyuşmazlık durumun varsa, yani bebek pozitifse sorun çıkabilir. Doktorunla paylaş bu durumu mutlaka.

Normalde kanama olmadığı müddetçe ilk bebekte yapmıyorlar diye biliyorum canım.
İstersen yaptırıyorsun.

Çünkü kanı karışmamış oluyo anneye.

Ama rollercoaster , senin hem sıfır hem negatif.
Bir de AB0 kan uyuşmazlığı diye bir şey okudum geçen.

Ben de 0’ım, biraz tırstım açıkçası.

.

tamamdır çok şükür şimdiye kadar hiç kanama olmadı ama 24 Aralık'ta gittiğimde mutlaka paylaşıcam

Anne- Bebek Arasında ABO Kan Uyuşmazlığında Ne Olur?

· ABO kan uyuşmazlığı anne 0 kan grubu, bebek A veya B kan grubuna sahipse gerçekleşir.
· ABO kan uyuşmazlığı da bebekte hemolitik hastalığa neden olur.
· ABO uyuşmazlığında görülen hemolitik hastalık Rh uyuşmazlığındaki kadar şiddetli değildir. Ancak bebekte değişik düzeylerde sarılık ve kansızlık gelişebilir.
ABO uyuşmazlığında da bebeğin kanı gebelik esnasında anneye geçer ve anne bu kan hücrelerine karşı antikor yapar.
· Gebelik esnasında anne ve babanın kan grubu bakılarak, bebeğin ABO kan grubu hakkında tahminde bulunulabilir.
· Anne 0, baba A veya B grubu ise bebek babanın kan grubu ile doğarsa kan uyuşmazlığı gelişecektir.
ABO uyuşmazlığında, Rh uyuşmazlığında olduğu gibi önceden önlem almanın yolu yoktur. Ancak uyuşmazlık olduğu bilinen bebekler doğumdan sonra sarılık yönünden yakın takibe alınır.
Sarılık düzeyine göre fototerapi ve kan değişimi uygulanabilir. ABO kan uyuşmazlığı olan bebekler nadiren kan değişimine ihtiyaç duyarlar. Bu bebeklerde sarılık uzun sürebilir. Buna bağlı olarak erken dönemde kansızlık gelişebilir.

benim galiba uyuşmazlık net

babam sağolsun onu kan grubunu almışım

rollercoaster benim b negatif eşimin b pozitif bizde uyuşmazlık var.

Senin ilk gebeliğin miydi?

Ben düşük yaptığımda kürtaj sonrası uyuşmazlık iğnesi yaptılar. Bu gebeliği öğrenince de bir test istedi doktor koruyuculuk devam ediyor mu diye.

Kanama vs durumlarında da o test tekrarlanıyormuş.

Eğer ilk gebelikse bir sorun teşkil etmiyor diye biliyorum

O iğnenin hiçbir zararı yok. Ben de lekelenme yaşadım erken haftada. Doktor riske atmamak için ol dedi. Hiçbir zararı olmadığını en fazla boşuna yapmış olacağımızı söyledi.

Ayyyyy, vur kafayı 12’ye kadar uyu bence.

Yoksa asla geçmez, hele bi de Cumartesi, evde beklemek daha zor.

Hadi karaca3443 işte olacak, kafası meşgul olur biraz mesai bitimine kadar.

.
Ben de öyle düşünerek öncesinde program yaptım. alışveriş yapıcaz hamile kıyafeti almam lazım işyerinde zorlanmaya başladım artık beyimin haberi yok henüz ama olsun öğrenir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…