- 4 Kasım 2016
- 1.375
- 1.958
- 133
Canım benim de plesentam aşağıda. Henüz konumu sabit bir halde değil bizim haftalarımızda hala yukarı çıkma ihtimali çok yüksek. Doktor belki de çıkmazsa diye sana kötü senaryodan bahsetmiştir.Öncelikle geçmiş bayraminizi kutluyorum guzel annelerperinatolog takibindeyim bahsetmistim amniyotik bant şüphesi vardi çok şükür dr olmadığını düşünüyor. gecen hafta kontrol ve detayli ultrasona gittim. Bebeğimin plesantasi olmasi gerekenden daha aşağıdaymış birkac hafta sonra tekrar kontrole cagirdi. Çok az farkla plesanta previa degil dedi 35-37 hafta arasi sezeryandan bahsetti. Bantin olmamasina cok sevindim ama akabinde plesanta yerlesiminden erken dogum riski veya kanama yasanabildiğini soyledi dr canim sıkıldı bu duruma. Daha once bunu yaşayan oldu mu sizlerden? Oglum 39da doğmuştu herhangi bir riskim yoktu sadece diyabetim vardi insulin kullanmıştım.
Çok geçmiş olsun. bundan sonrasında azami dikkatle tamamlarsın bu yolculuğu hiç merak etme. Enfeksiyon olmaması adına bol su içmen, iç çamaşırını günde 3-4 kez değiştirmen gerekir. Tabi acil serklaj olduğu için daha çok yatman gerekir. Ama haftan zaten epey ileride maşallah sabretmen gereken bir 11-12 haftan var. Sonra zaten stresli günler geride kalır rahatlarsın :)Kızlar hepinizin mesajlarını okudum hepinizden Allah razı olsun. Serklaj yapıldı şuan iyiyim kendime gelmeye çalışıyorum. İşlem başarılı olmuş çok şükürbirkaç gün takip edecekler hastanede
Nasıl birşey tarif et bakalımGünaydınlarr dünden beri karnımda garip garip şeyler oluyor uygulamaya baktım hıçkırık ve sicramayi öğrenmişler bu hafta da.Hareket etmiyor diyen kizceler az uslu olur musun diye rica edeceğimiz günler yükleniyor sanırım
Çok sağol canım çok şükür bugün daha iyiyim. Bugün muayene olmayacak galiba. Hatırlatmaların çok iyi oldu dikkat edeyim şuan en önemli şey enfeksiyon kapamak galiba. Kızlar size tavsiyem her muayenede mutlaka servikal ölçüm yapın. Kendinizde gördünüz en ufak değişikliği dikkate alın ve muayeneye gidin. Allah korusun açılma bir anda oluyor. Benim çok çok az kahverengi akıntı oldu inanın o kadar azdı ki dikkat etmeseydim fafkedilmezdi bile. Ben 10 önce detaylı yaptırdım hiçbir şey yoktu bir anda sadece 10 mm oldu servikal ölçümÇok geçmiş olsun. bundan sonrasında azami dikkatle tamamlarsın bu yolculuğu hiç merak etme. Enfeksiyon olmaması adına bol su içmen, iç çamaşırını günde 3-4 kez değiştirmen gerekir. Tabi acil serklaj olduğu için daha çok yatman gerekir. Ama haftan zaten epey ileride maşallah sabretmen gereken bir 11-12 haftan var. Sonra zaten stresli günler geride kalır rahatlarsın :)
Sürekli pıt pıt pıt pıt atıyor dalgalanmalara alışmıştım ama bu daha çok etkili birşey.Birde karnımın sol tarafina toplanıp civiii gibi duruyor tek bir yerde bu da hafif kasılmaya sebebiyet veriyor yok böyle birşeyNasıl birşey tarif et bakalım
Benim de bu hafta çok hareket etmeye başlamıştı, ben de soruyordum kendi kendime neden bu kadar hareketli diye. Demek ki hıçkırık ve zıplamaSürekli pıt pıt pıt pıt atıyor dalgalanmalara alışmıştım ama bu daha çok etkili birşey.Birde karnımın sol tarafina toplanıp civiii gibi duruyor tek bir yerde bu da hafif kasılmaya sebebiyet veriyor yok böyle birşey
İnsan hissedince doktora da gitmek istemiyor.İlk zamanlar neredeyse her hafta kalp dinlemek isterdim.1 ay olmuş görmeyeli yavrumuBenim de bu hafta çok hareket etmeye başlamıştı, ben de soruyordum kendi kendime neden bu kadar hareketli diye. Demek ki hıçkırık ve zıplama
2.dozuda oldunmu kuzu tetanozİnsan hissedince doktora da gitmek istemiyor.İlk zamanlar neredeyse her hafta kalp dinlemek isterdim.1 ay olmuş görmeyeli yavrumucumartesi günü şeker yüklemesi için gidicem inşallah yüzünü yaramazliklari kadar net görürüm şekerden sonra zaten bişey kalmıyor
Onun randevusu gelecek Perşembe günü 21 Haziran'da olmustum ilk dozu ikinci doz ile arasında tam 1 ay olması gerekiyormus2.dozuda oldunmu kuzu tetanoz
Malesef değil canım zaten 17.,haftada belli oluyo ultrasyondaAsagida oldugunj ultrason disinda baska turlu anlamak mumkun mu?
Ay benim kız beni bu zıplamayla 6 da uyandırıyor iki gündür. Fırfırella resmenBenim de bu hafta çok hareket etmeye başlamıştı, ben de soruyordum kendi kendime neden bu kadar hareketli diye. Demek ki hıçkırık ve zıplama
Sonra olabilir dedi ebe bana da ama en az 30 gün bırakmalıyız arada dedi.ilki fazla ağrı yapmamisti umarım ikinci de yapmaz.Simdi fıldır fıldır eksik tamamlamaya çalışıyorum o kadar az zamanımız kaldı ki
Hiç tamamlanan bir tane eşyası bile yok desemSonra olabilir dedi ebe bana da ama en az 30 gün bırakmalıyız arada dedi.ilki fazla ağrı yapmamisti umarım ikinci de yapmaz.Simdi fıldır fıldır eksik tamamlamaya çalışıyorum o kadar az zamanımız kaldı kisenin eksikler ne durumda
Şeker yüklemesi bir yanım istiyor bir yanım istemiyor tetanoz aşısı sonrası hatırlatma dozu olarak biontech aşısı yaptırsammı diyede düşünüyorumSonra olabilir dedi ebe bana da ama en az 30 gün bırakmalıyız arada dedi.ilki fazla ağrı yapmamisti umarım ikinci de yapmaz.Simdi fıldır fıldır eksik tamamlamaya çalışıyorum o kadar az zamanımız kaldı kisenin eksikler ne durumda
Şükür, o zaman ayaklarını yükselt, masaj da iyi gelir, zaten tuzu kesmişsin. Belki şimdiye geçmiştir bileYok tansiyonumj ölctum canim cok sukur cikmiyo.Baş agrim da olmuyo.
aynen ben de aynı durumdayım. Ne beşik ne puset, arabası, kıyafeti vs hiçbir şey almadım, 8 aya girdim mi başlarım almayaHiç tamamlanan bir tane eşyası bile yok desem
Odası var içi yok dış cephe iç cephe bakımı yapılacak.
Bez Hiç almadım hepsinin pişik yapabilme olasılığına karşı.
Kıyafet olarak sadece bir çift çorap bir çıtçıtlı bodysi var onuda en minik kuzenim aldı ilkokula gidiyor .Oda evde değil kendinde
Kişisel bakım olarak şampuan masaj yağı pişik kremide almadım tarih takıntım var eczaneden alırım.
Yani herşeyi hayırlısıyla son 2 ayda alınacak.
Herşeyin fiyatı artıyor zaten.
Şuan sadece annesi kendi boğazına çalışıyor yiyip içip yatıyor
Maşallah senin kaygisizliginaHiç tamamlanan bir tane eşyası bile yok desem
Odası var içi yok dış cephe iç cephe bakımı yapılacak.
Bez Hiç almadım hepsinin pişik yapabilme olasılığına karşı.
Kıyafet olarak sadece bir çift çorap bir çıtçıtlı bodysi var onuda en minik kuzenim aldı ilkokula gidiyor .Oda evde değil kendinde
Kişisel bakım olarak şampuan masaj yağı pişik kremide almadım tarih takıntım var eczaneden alırım.
Yani herşeyi hayırlısıyla son 2 ayda alınacak.
Herşeyin fiyatı artıyor zaten.
Şuan sadece annesi kendi boğazına çalışıyor yiyip içip yatıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?