2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Yaptın tabi kuzum Allah emeklerini bebisinin sagligiyla mukafatlandirsin yolundadır her şey hic tasalanma artik rahat bırak zihnini de güzel şeylere odaklan

Ben ilk hamileliğimde şekerli suyu içtikten 10 dksonra kustum artık olmaz dediler yarın tekrar gel dediler .gidince açlık kan şekerine bakılacak ilk sonra içecek içilecek 1 saat sonra ve 2. Saat sonra kan alınacak okadar.sonra yemek yiyebilirsin.

Merhaba, evde iki kedim var ve cogu arkadasim ve aile uyelerimde evlerde kedi var. Asilari tam ve ev kedisi ise endiselenecek hicbirsey yok. Hatta sunu soyleyebilirimki benim toksoplazma bagisikligim bile yok, yani 20 kusur yildir kedi bakip toksoplazmayla hic karsilasmamisim.

Bende de bi tane var; ömür ömür Aşırı seviyorum. Şimdilerde korku sarmaya başladı, evladın alerjisi olur mu diye, umarım olmaz. Çok isterim bir arada olmalarını. Başka bir alternatif ne düşünebiliyorum, ne de aklımdan geçirmek istiyorum.

Kaçıncı haftadaydın sen? Bir de hangi gün dolacak haftan?

Bende çıktı diye çok üzülmüştüm benimde yok içimi rahatlatan tek haber bu oldu şuan karşı komşunun kedisi köpeği var diye gitmiyorum hemde köpek beni görünce üstüme çıkıyor dışarıda paticiklerindeki mikrobu aklıma geldikçe o senden daha temiz tesellisi yapıyorum patilerini eve gelince onlara özel ıslak mendille siliyorlar sokakta nasıl tedbir alacağız acaba

Papatyamelo ilerleyen haftalarda da yapılabiliyor diyor. Gerekçesi bazen gerekli görülmesi, bazen de hastanın bazı nedenlerle geciktirmesi demiş.

Eklentiler

• 7E27349A-575E-4CBB-9FFC-4D3DB20E92EB.webp
    42,1 KB · Görüntüleme: 90
Düşük çıkmış.
Doktor:bu normal tamam yazmış.
Onun için normal benim için baygınlık sık sık az az beslenmeye bakim 3 ay sonrada evde kendim doğurdum diye konu açılırsa o benim
Allah korusun canım düşünme böyle

Covid oncesi bile herseyi mendille tutan, ellerini surekli yikamaktan kuruyup kavrulan, yolda birisi hapsursa kaldirim degistiren biri olarak sunlari soyleyebilirim: hayvanlarin temizligine insanlardan daha cok guvenebilirsiniz. Tuvaletten cikip ellerini yikamayi bilmiyor cogu insan. ATMler vs mikrop yuvasi. Kiyafet alirken, denemelerde uyuz bile kapabilirsiniz. O yuzden hayvanlardan yana endiseniz biraz daha az olabilir. Enazindan uzak durmayi basarabilirsiniz, ama temizlik aliskanliklari zayif insanlar heryerde.

Bunu biliyorum kuzum sadece parka gidiyorlar ya orada sonucta dışkıya basabilir hani dışkıdanda bulsabiliyor onu demek istiyorum heryerimiz mikrop yoksa

Papatyamelo ilerleyen haftalarda da yapılabiliyor diyor. Gerekçesi bazen gerekli görülmesi, bazen de hastanın bazı nedenlerle geciktirmesi demiş.
23 haftalığım canım bu hafta yapılması gerekiyordu randevu bulabilirsem ileriki haftalarda tekrar dnemeye çalışıcam ama şuan belli bi müddet hastanelerden uzak durmak istiyorum aşırı derece yoruldum strese girdim

Benim kiz kardesimin de kedisi vardi ve 2 cocugu oldu. Yan dalli bir hekimdir. O soylemisti bana '' Sen hic alerjik koylu cocugu yada Afrikali gordunmu diye''. Birkac doktordan daha dinledim, kopeklerle yetisen cocuklarin alerjik olma riskleri dusuk, kedilerle yetisen cocuklarin biraz daha dusukmus. Yani birsey olmaz cocugunuza Allah'in izniyle. Hayvanlarla buyuyen cocuklarin floralari daha zengin ve saglikli oluyor. Evde agir kimyasallarla agir hijyen, ozellikle cocuk odasinin camasir suyu ile temizlenmesi, kirli sehir havasi en temel alerji sebeplerindenmis.

Bebekleri alerjilere karsi koruma anne karninda basliyormus ve bu konuda Avustralyali bir Tip fakultesi hocasi doktorun kitabi var. Tavsiye ederim. Saglikli Bebegin ilk 1000 Gunu.

Eklentiler

• Screen Shot 2022-07-22 at 17.58.55.webp
    17 KB · Görüntüleme: 48
Bunu biliyorum kuzum sadece parka gidiyorlar ya orada sonucta dışkıya basabilir hani dışkıdanda bulsabiliyor onu demek istiyorum heryerimiz mikrop yoksa
Solumaniz yada agziniza girmesi lazim. Hic endiseniz olmasin.

Bu arada park demisken, benim bir arkadasin bebegine el ayak hastaligi (hijyen eksikliginden olan-son zamanlardaki kontrolsuz gocle birden Turkiye'de de cikan bir hastalik) bulasmisti. Kizcagiz da bebekle beraber harap oldu. Parktan getirmis olabileceklerinden suphelenmislerdi. Bizim ufakliklar dogsun, parka gitme zamanlari gelsin benim hayatim super senlenecek. Kesin esimle cok gerilecegiz, ben paranoyadan gerim gerim gerilecegim.

bizim doktorda izne ayrılmış tetanoz kalır benim
Canım yerine bakan doktor vardır, benim ebe yapmıştı hatta iğneyi kaçış yok yani

Evet canım malesef toplamda 2 saat aç kalıyorsun. Hemşire bana işte kusarsan kaçta kustun ne kadar kustun bunlar benim için önemli dedi. Yani kusarsan kus dedi
Oooo benim de kaçışım yok desene

Ayyy fikri bile kötü

Psikoterapistlerimizi paylaşırız artık ben yeni kendime gelmiştim gitmek şart oldu

Canım yerine bakan doktor vardır, benim ebe yapmıştı hatta iğneyi kaçış yok yani

Oooo benim de kaçışım yok desene

Ayyy fikri bile kötü
Zaten bugün onun yerine başka doktor baktı ya tetanoz oldunmu diye sordu 2.yi olacağım dedim pek hevesli zaten dediğin gibi kaçış yok .
Bizim doktordan daha ilgiliydi bu doktor ama yanında ebesi yoktu .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…