- 28 Ocak 2022
- 271
- 322
- 33
valla bende bilmiyorum ki 2-3 haftadır böyleyimBiraz erken başlamış tatlım sen de neden acaba?
Ben yaşadım bir kaç gün önce alt çenem komple ağrıyordu zonklama şeklinde. Ben karbonat sürdüm sürekli. İyi geldi şu an acısı geçti.Günaydın arkadaşlar, benim gibi diş eti şişmesi yaşayan varmı aranızda? bir kişi vardı sanırım sorunu noldu çözüldü mü merak ettim. Herhangi bir müdahale edilmiyor diye bildiğim için diş doktorundan da randevu alamıyorum.Ancak benim durum baya ciddileşmeye başladı dişlerimi fırçalarken sanırsnız kırmızı macun kullanıyrum o derece kanıyor artık. Önerisi olan falan varsa çok memnun olurum.
Ben de incia marka alıcam göğüs ucu kremini. Lanolin zararlı olduğu için lansinohu almayacağımGünaydın canım kendi tecrübelerim dahilinde cevaplayayım. Gümüş kapak ya da silikon koruyucu (ben bunu kullanmıştın) baktın göğüslerde hassasiyet başladı hemen siparişini verirsin gelir 2 günde çok da önceden almana gerek yok. Ama krem kullanman iyi olabilir ben daha önce lansinoh kullandım hem pek işe yaramadı hem de lanolinin zararlı olduğunu öğrendim bebek için. Bu sefer incia marka krem aldım yorumlar iyiydi. Bence bir paket depend yeterli olur bazen hastaneden de veriyorlar. Zaten sonrasında kalın normal pede geçersin.
Malesef dediğiniz gibi herkes bi hikayesini anlatıyorMalesef herkes kadin dogumcu, herkes pediyatrist, herkes enfeksiyon hastaliklari uzmani. Herkes Saglik Bakanligindan daha iyi biliyor. Covid'in bu turu cok hasta etmiyor yaz nezlesi gibi geciyor diyorlardi, alin bakin esiniz 39.5 dereceleri yasamis, cok ciddi bir ates. Cok cok gecmis olsun. Bunu hamile yasasa direk yatirirlar hastaneye.
Niye görme hakkımız varken para verelim dimi hem acil bir durum tamam atlatmış olabilirsin ama buda acile gidiyor hastalık sonrası görmek için bebeği hem senide muayene ediyorlar .Haklısında biz mülteci gibiyiz yüzümüze bile bakmıyorlar kontrol ederken ama içlerinde bazı doktorlar var yarım saat süre dışında bile inceliyor ondada sıra randevu bulmak çok zorYavrucum tabiki sıra alamadım vermediler covid tedbiri dedi sıra verme isini yapan MASKESİZ sekreter. Delirmemek elde değil gerçekten e nabizdan sıra bulmak mümkün değil hatırlatma var asla bildirim gelmiyor. Biz bunların insafına kalmisiz ya bitmişiz, gözümün önünde elindeki kağıt kullanılmaktan eskimiş suriyelilere sıra verdiler kaç kişiye onlara niye sıra veriyorsunuz diyorum cevap yok sanırsın mülteci biziz Allah ellerine düşürmesin gerçekten hadi ben özele gidebiliyorum parasını verip ama gidemeyen ne yapacak saçma sapan bir düzen tansiyonum sekerim hep oynadı
Umarım bir daha başınıza gelmez antikorunuz bol olsun tatlımçok şükür inanılmaz hafif atlattım. ateşim max 37,5 oldu. bi kaç saat sürdü o da. onun haricinde grip gibi burnum aktı sadece. aşırı endişelendim tabi bebeğimden ama doktorumda çok rahatlattı sağolsun.
Benim eşimde kötüyü çağırma der maske takmaz sen tak der gelde çıldırma sonra aşını ol diyorum 3.cuyu benim olmami bekliyor sanırım kendimle ayrı onla ayrı uğraşıyorum:) Umarım etrafta görüp korkarda olur inat inat inatMalesef dediğiniz gibi herkes bi hikayesini anlatıyorEşimde aynısını dedi bu sana bulaşsaydı nolurdu bilmiyorum dedi. Allah korusun herkes şuan hafif atlatıldığını düşünüyor ama dediğiniz gibi eşiminki çok ağır geçti.
Benim eşimde öyle 3. Dozu olmamıştı gitti covid oldu :)Benim eşimde kötüyü çağırma der maske takmaz sen tak der gelde çıldırma sonra aşını ol diyorum 3.cuyu benim olmami bekliyor sanırım kendimle ayrı onla ayrı uğraşıyorum:) Umarım etrafta görüp korkarda olur inat inat inat
Valla kuzum ben özellikle ilk dört ay endişe topuna dönmüştüm. Haftada bir ya acile ya doktora gidiyordumYaa ben ilk gebeliğimi sıfır endişe ile geçirdim şimdi aşırı pimpiriğim herşeyden korkuyorum. Sanırım yaşadıklarımın da etkisi varHe bi de organlarımı çok merak ediyorum içerisi ne durumda acaba hele çoğul gebeliklerde
Buyuk gecmis olsun, benim esim de atlatti ama sizinki gibi ateslenmedi. Yine de bana bulasti mi bebek etkilenir mi diye cok stres yasadik. Her ihtimale karsi yinede bir multivitamin destegi verip beslenmesine cok karisiyorum.Malesef dediğiniz gibi herkes bi hikayesini anlatıyorEşimde aynısını dedi bu sana bulaşsaydı nolurdu bilmiyorum dedi. Allah korusun herkes şuan hafif atlatıldığını düşünüyor ama dediğiniz gibi eşiminki çok ağır geçti.
Bir de ablama doktoru garmastan pomad vermişti o da bayağı iyi gelmişti. Aklımızda bulunsun.öyleyse bende aliyim normalde hassas zaten o zamanı düşünemiyorum bile
Ödem galiba canım bende de var yüzük takamıyorum bayadır terliklerin tokalarını gevşettim son aylarda ne olurum bilmem yaz hamileliği zormuşkızlar şişkinlik yaşayan var mı benim ayaklarım ayak bileklerim bacaklarım ellerim ve yüzüm acayip şişti düşünün ki 37,5 numara ayaklarım 39 numara terlikler olmuyor artık
valla sadece yüzük çıkarcak kadar olsa canıma minnet ama 2 numara büyük terlikleri son delikte kullanıyorum yine de sıkıyorÖdem galiba canım bende de var yüzük takamıyorum bayadır terliklerin tokalarını gevşettim son aylarda ne olurum bilmem yaz hamileliği zormuş
Haklisiniz illaki kendilerine söyleneni yapıyorlardır ama türke azarlar gibi konuşup hic bi açıklama yapmaya tenezzül etmeyip gelen suriyeliye de guleryuzunu eksik etmiyorsa kabahati onlarda da arıyorum mecbur su dışarıda sıra veren memurları kastediyorum zaten hani kendilerini doktordan bile ustun görenler var ya hepsi aynı değildir ama bize denk gelenler böyle yani benim yaşadığım yerde öyledir belki yasli teyzeler amcalar bile çocuk gibi azarlaniyor ne yazık ki kendi yurdumuzda ikinci üçüncü sınıf insan muamelesi görmek beni kahrediyorInanin insafina kaldiginiz oradaki memur ve doktorlar degil. Oraya bir gun icerisinde basi agrisa gelen Suriyeliye bakacaksin diye baski yapan, bakmaya yetisemezse idari ceza yazanlarin insafina kalindi. Zerre fark ve para odemedikleri icin herseylerini yaptiriyorlar ve bizim doktorlar ve hemsirelerin artik kafalari yanmis durumda. Bir de siraya falan geceden yigiliyorlar. Ogle yemegine vakti olmayip, bir dilim ekmegin uzerine limon sikip bari vitamin olsun diye yiyen gebe doktor biliyorum. Insan dayanmaz, dogal olarak istifalari basip ozele geciyorlar. Hasta basina dusen doktor sayisi da boylece dusuyor devlet hastanelerinde.
Kuzum inan ki doktorum dünya iyisi hatta doğum icin bile denk geleceğini bilsem devlette yaparım o kadar memnunum sıra sorunu yasamasam özele hic ihtiyaç duymam ama sıra yok alamayınca doktorun iyi olmasının da bi anlamı kalmıyor ki sira bulurum grev olur, grev olmasa doktor dış hizmete gider, doktor olsa sıra vermezler bitmiyor devletin çilesiNiye görme hakkımız varken para verelim dimi hem acil bir durum tamam atlatmış olabilirsin ama buda acile gidiyor hastalık sonrası görmek için bebeği hem senide muayene ediyorlar .Haklısında biz mülteci gibiyiz yüzümüze bile bakmıyorlar kontrol ederken ama içlerinde bazı doktorlar var yarım saat süre dışında bile inceliyor ondada sıra randevu bulmak çok zor
Insasin keni ulkesinde ikinci sinif muamele gormesi cok aci. Malesef oyle tiplerin cogu orada torpilleri sayesinde varlar ve bir bardak su almaya gondermeyecegin tipler oluyor. Sikayet etsen kime edeceksin?Haklisiniz illaki kendilerine söyleneni yapıyorlardır ama türke azarlar gibi konuşup hic bi açıklama yapmaya tenezzül etmeyip gelen suriyeliye de guleryuzunu eksik etmiyorsa kabahati onlarda da arıyorum mecbur su dışarıda sıra veren memurları kastediyorum zaten hani kendilerini doktordan bile ustun görenler var ya hepsi aynı değildir ama bize denk gelenler böyle yani benim yaşadığım yerde öyledir belki yasli teyzeler amcalar bile çocuk gibi azarlaniyor ne yazık ki kendi yurdumuzda ikinci üçüncü sınıf insan muamelesi görmek beni kahrediyor
Kuzum inan ki doktorum dünya iyisi hatta doğum icin bile denk geleceğini bilsem devlette yaparım o kadar memnunum sıra sorunu yasamasam özele hic ihtiyaç duymam ama sıra yok alamayınca doktorun iyi olmasının da bi anlamı kalmıyor ki sira bulurum grev olur, grev olmasa doktor dış hizmete gider, doktor olsa sıra vermezler bitmiyor devletin çilesi
Sonra biz düşünüyoruz panik atak yapıyorBenim eşimde öyle 3. Dozu olmamıştı gitti covid oldu :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?