- 19 Ağustos 2015
- 1.514
- 1.451
- 133
- 39
Benim de aynı durum söz konusu. Yalnız bana ilk gebelikte değil doğumdan hemen sonra yapıldı iğne. Bu gebeligimin başında testi yaptım negatif çıktı. Bir daha da bir şey yapmadım. Size doktorunuz mu söyledi düzenli testi. Kanama mi oldu?Merhaba ikinci gebelik evet , ilk bebek pozitif ben negatifim bir de eşimle de kan uyuşmazlığı var . İlk gebelikte 28. Hafta da ve doğumda iğne olmuştum
ben de aldım dün monte ettim arabaya ama henüz kullanmadım:) sevindim memnun kalmanıza:)Bu markanın aparatını aldım, kullanıyorum 2 haftadır. Çok memnun kaldım, dünya varmış dedim kendime niye eziyet etmişim acaba almayarak bilemiyorum
yaa teşekkür ederim zaten artık rahatsız etmeye başladı ayrı aparat almam lazım bacak arasından takmak için .
Sizde yok canım kan uyuşmazlığı önemli değil o yüzden biriniz negatif biriniz pozitif oldugunda oluyor o durum cok ilginç test yapmaları da garipKuzum kan uyuşmazlığı ile ilgili bir şey sorabilir miyim sana benim kan grubum a+ esim 0+ bana normalde indirect coombs yapmaları gerekmiyormuş ama tesadüfen yapmışlardı ilk haftalarda test pozitif çıkmıştı sonraki kontrolümde yine istedim belki hata olmuştur diye yine pozitif çıktı 3 farklı doktora sordum pernitolog dahil bana önemsiz olduğunu rh+ olduğum için uyuşmazlık olmayacağını söylediler bilgin var mi bu konuda niye boyle çıkar ne zamandır unutmuştum konuşulunca yine hatırlayıp evham yaptim
Ara ara bakmadı mı hıç benim her ay bakmadı bu 4 indirek coobs testi oldugun basından beri ara ara baktı hiç kanamam falan da olmadı cok sukurBenim de aynı durum söz konusu. Yalnız bana ilk gebelikte değil doğumdan hemen sonra yapıldı iğne. Bu gebeligimin başında testi yaptım negatif çıktı. Bir daha da bir şey yapmadım. Size doktorunuz mu söyledi düzenli testi. Kanama mi oldu?
Sadece magnezyum verdi şimdilikKasilma tehdidinde progestan da veriliyor diye biliyorum?
Benimde arkadaşım yaptıracak bebeğime canim geldiğinde bilgi verirmisin kalitesini beğenecek misin bakalimAstral baby sitesinden alışveriş yapan var mı 3lü takım ve müslin battaniye aldım inşallah baskısı güzel gelir
Tabiki fotoğraf ta atarımBenimde arkadaşım yaptıracak bebeğime canim geldiğinde bilgi verirmisin kalitesini beğenecek misin bakalim
Çok teşekkür ederimTabiki fotoğraf ta atarım
Sonunda cozulmesine cok sevindim. Gecmis olsun.Kızlar merhaba 13 aylık bir bebeğim daha olduğu için pek aktif değilim ama okuyorum mesajlarınızı. Bizde de kan uyuşmazlığı var ayda bir indirect coombs testi yapıyordu doktorum negatif çıkıyordu sorun yoktu. Pazartesi pozitif çıktı tekrar kan verdim 1/2 oranında pozitif çıktı kendi doktorum beni çok korkuttu 28. Hafta saki iğneyi yapamayız artık falan dedi beni perinatolog a yönlendirdi ben de başka bir doktora gittim sağolsun o doktor daha iyi ilgilendi ayrıntılı açıkladı . Bu oranın da negatif sayıldığı 1/16 1/32 oranındaki pozitifliğin risk olduğunu 28. Hafta da iğneyi olup normal sürece devam edeceğimizi söyledi . Kaç gündür araştırma yapıyorum başına böyle bir şey gelen pek yok fikir olması açısından sizinle de paylaşmak istedim
Gebelik için otomatik istenen testlerde varmış canım doktor da normalde yapmayız dedi yani yanlışlıkla eklemişler, benim tabi içime kurt düştüğünden defalarca kan testi yaptırdım farkli hastanelerde tabi acaba rh- miyim diyeSizde yok canım kan uyuşmazlığı önemli değil o yüzden biriniz negatif biriniz pozitif oldugunda oluyor o durum cok ilginç test yapmaları da garip
Gebelik için otomatik istenen testlerde varmış canım doktor da normalde yapmayız dedi yani yanlışlıkla eklemişler, benim tabi içime kurt düştüğünden defalarca kan testi yaptırdım farkli hastanelerde tabi acaba rh- miyim diye
Ya evet olabiliyormuş öyle karışıklıklar sağlık ocaklarinda solüsyonla yapıyorlar ya ben de ehliyet alırken orada yaptırmıştım o yüzden güvenmeyip bi kaç hastanede daha kan tahlili şeklinde yaptırdım sonra hala pozitifti umarım hepsi yanılmamıştırBen ilk oğlumu isterken ögrendim negatif oldugumu 26 yasıma kadar kendimi pozitif sanıyordum halam labarant yanlış bakmış bütün aileye pozitif diyip geçmiş ama ben negatifim ve alt genden cıkmıyo kan merkezine gidip arastırttık buyuk ihtimal annem negatif oda bilmiyo baktırmadı
Benim de yok kanamam. İlkinde de kendim talep ettim testi. Kimse demedi yani doktor ya da hemsirem. Kanamayı bekliyorlar galibaAra ara bakmadı mı hıç benim her ay bakmadı bu 4 indirek coobs testi oldugun basından beri ara ara baktı hiç kanamam falan da olmadı cok sukur
Canım geçmiş olsun nasıl denk gelmiş gerçektenKızlar ben bugün popo üstü düştüm. Gittiğim restoranda sandalye kırıkmış bana denk geldisizce bişey olur mu ? Hastaneye gittim kanama ağrı yok ama yarın kendi doktoruma gidicem bakalım
Kan uyuşmazlığı anne negatif baba pozitif olduğunda oluyor.yani siz ikinizde pozitfsiniz zaten otestin pozitif olması kadar doğal bi durum yok.yapilmasi hata sana.kan grubu negatif olunca pozitif antijenler anne kanına karisinca pozitif çıkar.benim 0rh- eşimin Brh+ hem grup hem Rh uyuşmazlığı var yaniKuzum kan uyuşmazlığı ile ilgili bir şey sorabilir miyim sana benim kan grubum a+ esim 0+ bana normalde indirect coombs yapmaları gerekmiyormuş ama tesadüfen yapmışlardı ilk haftalarda test pozitif çıkmıştı sonraki kontrolümde yine istedim belki hata olmuştur diye yine pozitif çıktı 3 farklı doktora sordum pernitolog dahil bana önemsiz olduğunu rh+ olduğum için uyuşmazlık olmayacağını söylediler bilgin var mi bu konuda niye boyle çıkar ne zamandır unutmuştum konuşulunca yine hatırlayıp evham yaptim
Benim bebeklerimden biri sağda biri solda duruyor. Ne tarafa yatsam altta kalan aşırı hareket ediyor çok üzülüyorum ezildi bebeğim diyeHadi kurtuldun kuzum
Çok fenalar çok hemen kendileri rahat etsin diye sola döndürüyorlar sağa yatincada tekmesi bol oluyor
Benimde alanım yok iki kızım tek odada yatıyor bu yüzden şimdilik baby plus anne yani aldım.letgodan ikinci el öneririm gayet temizdi 5 6 ay kullanacagiz zaten .Kızlar bebeğin beşiğini odasına koyacağım ama çocuk yanımda yatmalı yani nasıl yapacağım bilemedim odamda beşiği koyacak alan yok küçük tipli bir beşik anadizi nasıl bir şey alabilirim almış olan kullanmış olan araştırmış olan kısacası önerisi olan varsa link atabilir mi uygun fiyatlı olanindan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?