2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Ben philips kullanıyorum mutfakta elim kolum oldu diyebilirim. Yağ tüketimimiz epey azaldı. Xiaomide annemde var oda çok memnun hiç düşünme canım alma niyetin varsa

Reactions: 11K
Bu devirde hiçbir şey 1 ay önceki fiyatına dönmeyecek gibi hissediyorum

Kozlar biberon yazılarınızı okudum da tek tek seçemedim. Ben indirim dönemlerinde en tavsiye edilenler diye tomme tippe ve avent in setini almıştım iki büyük iki küçük var ikisinin içinde de. Zaten ikizlerde mecbur kullanacağız biberon diye. Ve ağızlıkları için antikolik özellikli yavaş akışlı yazıyor. Anne göğüsüne en benzeyen falan filan.. şimdi sizin paylaşımlarınızı görüyorum kaşıklı biberonlar paylaşmışsınız kaşıklının farkı ne onunla mı başlamak lazımdı? Ben başka almam diye düşünmüştüm yeterli mi benimkiler?

Ben hastanede ne olur ne olmaz mama vermek gerekebilir diye kaşık biberon aldım meme reddine sebep olmuyorlarmis bebek zorlanmiyormuş. Sonraki donemler için de dr.browns alacağım ama tommie tippe de bence gayet iş görür gibi çok tavsiye ediliyordu o da . Kaşık biberonlar çok uygun fiyatta istersen ne olur ne olmaz at doğum çantasına

Kaşıklılar anne göğsünü reddetmesin diye çünkü biberon kolaylarına geliyor. Fakat ben almamıştım onun yerine biberonu yavaş akışlı ve anne göğsüne benzeyen modelden almıştım biz de red olmadı hiç şükür. şimdi de aynı şekilde yapmayı düşünüyorum

Benim de öyle ara ara kasılma ağrı oluyor doktoruma sordum magnezyum kullan dedi maden suyu önerdi çok yorulma ağır kaldırma dinlen dedi ama bir sorun yok olabiliyormuş öyle
Cok teşekkür ederim icim rahatladı benimde kontrolüm 1 hafta sonra o zaman sorucam yine

Evet ben de öyle araştırmıştım özellikle tomme tippe için. Küçüçük biberonun bitmesi 30-40dkyı buluyormuş hatta yavaş akış olduğu için. İnşallah bende de red olmaz bakalım

Teşekkür ederim canım

Bebişkolarda emme refleksi 32-34. haftalar arası gelişmeye başlıyor, bizim minnoşkoların da erken gelebilitesi olduğundan henüz meme yada biberon alamayabilirler doğduklarında, o zaman eğer az da olsa emme, yutma refleksi geliştiyse bunu kullanıyorlarmış yoksa zaten damardan yada mideden falan filan o kısımları hiç bilmeyelim hiçbirimiz inşallah bunlar benim okuyup öğrendiklerim tabi, bakıcaz bakalım pratikte nasıl olacak

İnşallah öyle bir şey yaşamayız hiç birimiz. Duruma göre kaşıklı ekleyeyim o zaman ilerleyen zamanlarda

Kızlar iyi akşamlar bir şey soracağım , bugün doktor kontrolüm vardı , 29uncu haftadayım , bugün rahim ağzını ultrasonla kontrol ederken ve bi gariplik var istersen vajinal muayene yapalım dedi , olur dedim ve açılma olduğunu söyledi , sonra elle muayene etti hatta açılmanın boyutunu anlamak için 1 parmak 3 cm civarı sanırım açılmamın olduğunu söyledi , zaten stresten o andan itibaren bir şey duyamadım ama iğne verdi hemen bugün iki doz kullan bebeğin erken doğma ihtimali var , ciğerlerinin gelişmesi lazım hazırlanmalıyız dedi , biraz korktum açıkçası , istirahat verdi zaten evden çalışıyorum ,korkudan ne kadar sürem olduğunu bile soramadım ama sadece doktor şey dedi ne kadar uzatabilirsek bu durumu ilaçlarla o kadar uzatacağız 35 i görürsek çok iyiy dedi , peki hiç böyle açılması erken olup doğumu uzatan duydunuz mu ne biliyim hala anlamaya çalışıyorum , sizce ne kadar uzatabilirim bunu

Merhaba, bu konuyla ilgili daha önce de yazmıştım. Anne karnındaki bebeğin boyu karın çevresinin uzunluğu ölçülerek yapılıyor yani cihaz karın çevresinin genişliğini ölçüyor ve ortalama bir kilo belirliyor. Boy kilo normal sınırlarda olan bebeklerle çok yaklaşık bir değer çıkıyor ama boyu uzun olan bebeklerde kilosunu olduğundan az bir değer veriyor. Ben bunu 2 bebeğimde de yaşadım, haftası boya göre ilerde kiloya göre geride görünürdü. Yani aslında cihaz 1000 gr dediyse 100-200 gr eksik hesaplıyor boyu uzunsa, sonuçta anne karnındaki bebek tartı ile ölçülmüyor. Hatta doktor cihazın karnınıza dayadığı ucunu milim oynatsa ölçüm yine değişir. Kızım doğmadan hemen önce ultrasona girmiştim, kilosuna bakılmıştı ama doğduktan sonraki gerçek kilosu 200-250 gr fazlaydı. Kızımın bel bölgesi doğduğunda da inceydi hala ince, görenler çok zayıf olduğunu söyler ama tartıya çıkınca yaşıtlarıyla aynı kiloda, boyu ise yaşıtlarına göre uzun. Aynı kilodaki iki kişiden uzun boylu olanın zayıf görünmesi gibi birşey bu. Yani bebeğin aslında haftasına göre geride değil, ince belli olduğu için kilo değerini daha az veriyor, bebeğin haftası da bu değerle hesaplandığı için geride gibi görünüyor. Hem boy hem kilo geride görünmediği için merak etme. Bebeğin gelişmeseydi boyu da uzamazdı. Tabi ki yemene içmene dikkat et ama bunu kafana takıp stres yapma. Sadece göbüşlü bir bebek olmayacak büyük ihtimalle

Yaa içimi çok rahatlattınız ,ne güzel tek tek açıklamışsınız .Boyu uzun ,bir kilo olmasının sebebi bu dedi .Karın bölgesi gerideydi dediğim gibi .Açıklamanızdan sonra kafaya takmayacağım sanırım

Güzel anneler bu çok önemli bi konu o yüzden yazmadan geçemeyeceğim. İlk bebeğimdi ve tecrübesizlik işte, emziriyordum, sütüm geliyor sanıyordum, az az da olsa sıvı geliyordu aslında. Aç bu çocuk, mama verelim dediklerinde baksanıza defalarca kaka yaptı, sütüm olmasa nasıl kaka yapacak diyordum. Mama vermemek için diretiyordum. ilk 2 gün 7-8 defa kaka yapmıştı günde,ona güvendim. 2. günün sonuna doğru hiç durmadan ağlamaya başladı, ateşi 39 a çıktı. Acile yetiştirdik, aç ve susuz kalmış, anne sütü alamayınca tabi vücut susuz da kalmış o yaz sıcağında ve dehidrasyon olmuş. 2 gün küvözde kaldı bebeğim. Bu benim için hiç unutamayacağım bir tecrübe oldu. Şimdi bu benim dış gebelik dışında 4. gebeliğim ve 4. sezaryenim olacak. Acı tatlı bunun gibi onlarca tecrübe yaşadım. Şimdi ben biliyorum ki sütüm ilk 4 gün gelmiyor, hastanede kucağıma verdikleri an emzirmeye başlıyorum, sütün gelişini başlatmak için, sonra az bi miktar mama veriyorum ardından. İlk 4 gün sürekli böyle geçiyor. Sık sık önce emzirme sonra mama. Süt gelmeye başlayınca mamayı kesiyorum. Bebekler ilk hafta daha bişeylerin çok farkında olmadığı için biberonla vermek meme reddine sebep olmuyor. Benim anne sütü kakası sandığım şey anne karnında bağırsaklarında biriken mekonyummuş. O kaka sarıya döndüğü an anne sütü veya mama kakasıdır. En belirgin şey çişine bakacaksınız, çiş yapıyorsa karnı doyuyordur, tabi mama veriyorsanız da çiş yapar. Sütünüzün geldiğini düşündüğünüz anda mamayı birkaç öğün kesin ve çiş yapmaya devam ediyorsa anne sütü almaya başlamıştır. Sütün rengi saydama yakınsa daha tam başlamamış olabilir süt gelişi. Özellikle sezaryen olacaklar buna dikkat etsin, her sezaryen böyle olacak geç gelecek diye bir şey de yok, bazılarının aynı gün gelmeye başlıyor. Bunu büyüklerinizin her dediğini yapın diye de yazmıyorum, sonuçta onlar da tecrübeli olsa da hatalar yapabiliyor, sadece direk kestirip atmayın, dikkate de alın, üzerinde düşünün. Çok uzun oldu kusura bakmayın, yaşanmışlık çok olunca kısa yazamıyorum, o yüzden de sık sık yazmıyorum genelde okuyarak takip ediyorum çok önemli bi konu olmadıkça.

Bence bir cogumuz icin cok yararli bilgiler vermissin , ozellikle ilk defa anne olacaklarimiz icin

Ben doktorun dediğini almıyorum araştırıyorum içeriği temiz vs öyle kullanıyorum onu almanıza gerek yok o zaman
Damla sayısını ayarlayamam diye cesaret edemedim kalsiyumum yüksek çıktı sınırda çünkü.
1 ay deneyeceğim baktım biraz yükselmişse devam edeceğim jelibon d vitamininegülesim geliyor d vitamini ve jelibon hiç bir arada hayal etmedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…