2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Kızlar ben de heyet raporuyla evdeyim bir süredir. Bu süreçte farklı bir ile taşınma işi derken kafam doluydu ama bunalmaya başladım yavaştan. Sürekli alışveriş modunda olmak birşeyler bakmak da kesmiyor beni daha kimse yok burda tanıdığım bunaldım

Sancı ve ağrı olmaması iyi rabbim şifa versin inşallah zamanında doğum yaparsın ben pek iyi bir örnek değilim canım 27. Haftamda sancılarım kesilmedi erken doğum yaptım ama benim dikisler ile bir sıkıntı oldu enfeksiyon oldu rahimin orada ve çocuk strese girdi dikişe rağmen çok zorladı rahimimde dikis olduğu için rahim yırtılmaya başlamıştı acil sezaryene alındım malesef

Canım ilk gebeliğin mi senin ? Benimde kan uyuşmazlığım var doktorum bi şey demedi
Evet ilk gebeliğim bu geldiğim 3 üncü doktor ilk defa bu doktor bana şimdi vurmalıyız dedi diğer iki doktor da doğum sonrası vurdurabilirsin iğneni problem olmaz demişti, neye göre bunu söylüyorlar bilmiyorum , indirekt coombs testi yaptırdım Negatif çıktı , bakalım , sen yaptırdın mı test?

Merhaba bende şuan hamileyim ve haşimato tiroiditi var bana önerebileceğiniz bişey varmı çok korkuyorum bebeğime bişey olcak diye eutrx 25 kullanıyorum onun dışında selenyum kullandnz mı siz
Korkma tatlım
Ben endokrine gitmiyorum .
Sağlık ocağında tsh t3 t4 normal çıkınca yönlendirmedi.
Gebelik öncesi hashimotom vardı halada var uyuyor şuan. Yani haplik durum yok.
Bu ay içerisinde genel rutin olarak gitmeyi düşünüyorum normal çıkmış ama biraz düşük geldi bana endokrin metabolizma hastalıkları doktoruna gideceğim film felan çekmez fakat en azından tam kan kontrolü yapar içim rahatlasın diye gideceğim

senin

Bebeğimi kaybettim canım ben 2 gün yaşadı yavrum sen modunu düşürme stres yapma herşey çok güzel olacak. Rabbim sağlıkla kucağınıza almayi nasıp etsin sormak istediğin birşeyler olursa sorabilirsin

Yaptım negatif çıkmıştı. Bu işin Aslı nedir acaba

çok çok üzüldüm başın sağolsun canım benim , allahım sabır versin sana inşallah ,

kızlar kasıklarımda sızı var ayağa kalktığımda özellikte göbeğim büyüdüğü için mi ve bebek içerde vurmak değil de böyle toplanıyormuş gibi

Ben de sağa yatıyorum arada. Banu Çiftçi'nin sitesinde çok güzel anlatıyor. Toplar damar omuriliğin hafif sağında olduğu için ideal yatma sola doğru ama sağa dönmenin sakıncası yok yazıyor. Önemli olan sırt üstü yatmamak. Ben de bazen sağa döndüğümde içimde sanki bir şey düğümleniyor gibi hissediyorum, rahatsız bir his oluşuyor.
Yok canım ayda bir kez kan tahlili yapıyorum rutin tahlilde çıktı. Bi şikayetim yok Kullandığımız vitaminler ve demir de karaciğeri yorduğu için yükselebiliyormuş bakalım salı tekrar yaptırcam
Taşındıktan hemen sonra benim de karaciğer değerlerim yükseldi. Düzen değişince beslenme düzenini hemen kuramadım. O yüzden diye düşünüyorum. Doktor karaciğeri bir şey yormuş olabilir dedi. Balık yağı kullanıyorsan ara verelim dedi. İki hafta sonra ölçtük, yine sınırdan yüksekti ama düşmeye başlamıştı. Eğer beslenme ya da ilaç değişikliği olduysa belki o yüzden olabilir, inşallah kısa sürede normale düşer değerlerin.

Demir ilacını gün aşırı alıyordum demirim düşük çıkınca her gün kullanmaya başladım, bi de kalsiyum eklendi muhtemelen onlardan oldu. Umarım düşer, çok teşekkür ederim

En erken ben kuzum. 10.Haftadan beri evdeyim ilk başta bulantı sebebiyle sonra da rahim ağzı yetmezliği ile evdeyim heyet raporum var
Şartlar işte her şey planladığımızın dışında gelişebiliyor. Sağlıkla gelsinler de yeter ki gerisi mühim değil

Çok fazla fikir var neye göre yapıyorlar bilmiyorum bir kaç görüş almak bazen iyidir ama bazen de böyle kafa karıştırıyor
Ben de geçen hafta Zeynep Kamile gittim oradaki doktor dedi ki 28. Haftada gel iğne yaptir dedi. Dedim ki negatif çıksa da yapacak miyim evet dedi Beni takip eden kadın dogumcuma sordum ben doğumdan sonra yaptırıyorum dedi. İlk gebeligimde de aynı doktorum 28. Haftada değil doğumdan sonra yaptırdı. Ben de neye inanacağıma şaşırdım. Galiba kendi kadın dogumcumu dinleyip bekleyeceğim.

Bizim hemsireler valla oyle bi katiydi ki kimseyi yaklastirmiyolardi bile egitim verirken. Sadece baba o kdr...
Ay emzigi bala batirma dedin de oglumun mevludunde sevsinler diye verdigim teyzelerden biri kafami bi cevirdim el kdr bebege lokumun disindaki pudra sekerini yalatiyo. Neymis bebek bakmis lokuma da cani cekmis vermese olur muymus. Nasil bebegi kapip agzini sildigimi hic unutmuyorum

Gebeligin 28. Haftasinda onlem amacli vuruluyo. Ya da kanama olursa yine vuruluyo. Bir kerelik degil yani. Ama dogumdan sonra bebek pozitif kan grubundaysa vurdurmak cok onemli. Indirect coombs testinin negatif cikmasi iyi bisey zaten pozitif ciksa bebek etkilendi demek oldugundan takibi farkli yapilacakti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…