ya benim arkadasin bebeginede benzer sey oldu. Cocuk aglamaktan catliyordu , arkadasim mahfoldu bir hafta 10 gun , mama verdirmedi kaynanasi ve kendi annesi. doktora gittiler artik , megerse cocuk acmisKesinlikle haklısınız ne hikayeler duydum. Firmada bir tanıdığım başına üşüşen insanlar yüzünden bebeğini emzirememiş mastit olmuş üstüne operasyon geçirmiş doktor mama vermiş mamayı da kayınvalidesi zararlı diye bebeğe vermemiş bebiş sarılık olmuş. Siz siz olun kimseyi dinlemeyin iç güdülerinize ve doktorunuza göre hareket edin :) öyle 10 tane çocuk doğurup büyütmek annelik tecrübesi sayılmıyor :) hala 10 tane doğuran nineler emziği bala batırıp verin diyor ya deliriyorum :)
Bebeğe vitamin emilimi olmadığını nasıl anladın ki ?Kuzum benim vicdan yapmam karbonhidrat bağımlısı olmamdı kaşar muz ceviz et kefir yoğurt süt sağlıklı bunlarida tüketiyordum ama ekmeği pilavı abartinca bebeğe vitamin emilimi fazla olmamış üzüldüğüm bu hem kendi bedenimede yazık bugün 2 elbise aldım çuval gibitek olan onlardi
İşte püf noktasını bilmek lazım, yumuşak emici zannedip aldığımız 2 havlu var evde, nereden geldiğini bilmiyorum ama yumuşacık, gel gör ki taşa suyu döksem taş daha emici. Hiç bir işe yaramıyorlar. Yumuşak bişey lazım olunca orada kullanıyorum havlu olarak bi işe yaramazHavluların dokuma şekli ve iplik sıklığı çok önemliymiş kalitesi oradan anlaşılıyormuş kayınpederin çalıştığı fabrika çoğunlukla yurtdışına çalışıyor hugo boss, baveno vs. fabrikadan aldığı havluların kalitesi hiç buradakilere benzemiyor.
Haklısın canım, geçen de özdilekte set gördüm havlusu bornozu falan 500 küsür lira, aman dedik ne gerek var. Bornozu falan orada görünce aklım karıştı ama şöyle bi düşününce gerek olmadığı belli. Sizler de aynı fikirdesiniz. Büyük havlulardan alayım, içine de müslin koyar kurularım sonra havluya sararım. Sağol canımEvet ayaklanmayan bebeğe bornoz zulüm oluyor. Şöyle 2 yaş civarı da çok gerekli oluyor :)
O videoyu bende izledim. Ama dediğin gibi sağa dönerken ağrı oluyor bi şey oluyor içte.Ben de sağa yatıyorum arada. Banu Çiftçi'nin sitesinde çok güzel anlatıyor. Toplar damar omuriliğin hafif sağında olduğu için ideal yatma sola doğru ama sağa dönmenin sakıncası yok yazıyor. Önemli olan sırt üstü yatmamak. Ben de bazen sağa döndüğümde içimde sanki bir şey düğümleniyor gibi hissediyorum, rahatsız bir his oluşuyor.
Taşındıktan hemen sonra benim de karaciğer değerlerim yükseldi. Düzen değişince beslenme düzenini hemen kuramadım. O yüzden diye düşünüyorum. Doktor karaciğeri bir şey yormuş olabilir dedi. Balık yağı kullanıyorsan ara verelim dedi. İki hafta sonra ölçtük, yine sınırdan yüksekti ama düşmeye başlamıştı. Eğer beslenme ya da ilaç değişikliği olduysa belki o yüzden olabilir, inşallah kısa sürede normale düşer değerlerin.
Ben incia krem almıştım ama minicik birşeymiş şimdi yazılanlardan öğrendim sürmeye mi başlamamız gerekiyor stok yapalım o zaman. Pişik için de sudokrem aldım ama sürekli kullanım için uygun değilmiş zor zamanlar için bulunsun dedim her gün sürmeyeceğim. düzenli kullanım için desitin i keşfettim hastanelerde de o kullanılıyormuş sanırım onu alcam ben.Kızlar meme ucu kremi ve pişik kremi ne aldınız ne alcaksınız? Meme ucu için şunu alayım diyorum ama bu son çıkan temiz içerikli olan lanolinsiz. Pişik kremlerinde de instagramda mühendisin oğlu var içerik paylaşımı yapan baya temiz içerikli krem var listede ama en etkili olan hangisidir bilemedim
Hareket etme mi dedi yani doktorun? Hareket mi hızlandırır?Ben de hep daha fazla çalışıp izinleri aktarırım diyordum ama benim çalışmam bebeklerin erken gelmesine sebebiyet verebilirmiş. Doktorumun tavsiyesini dinledim. Tek gebelikte sona kadar gidersin izinleri aktarırsın diye düşünüyorum
Ya benim de öyle daha geçen hafta doktora gittim ama yarın tekrar gideceğim korkutmaya başladı beni ayağa kalkıp iki adım atıyorum semsert oluyor karnım bu normal mi?kızlar kasıklarımda sızı var ayağa kalktığımda özellikte göbeğim büyüdüğü için mi ve bebek içerde vurmak değil de böyle toplanıyormuş gibi
33 kuzum bende ilk ayımda içmiştim geceydi geçmişti umarım yine verirKaç çıkmış canım benim 45 çıkmıştı evet monurol vermiş baktım şimdi o zaman demir kullanmıyordum canım sabaha karşı gelmiştim hastaneden Sabah 6 gibi içmiştim
Geçmiş olsun canım bol su iç sen yine de verir bence33 kuzum bende ilk ayımda içmiştim geceydi geçmişti umarım yine verir
Canim bende sipariş verdim 1 agustosta hala gelmedi. Sen ne zaman vermiştin? Çok güzel olmuş.Kizlar Astral Baby den sonunda hastane cikisi annemlere ulasti. baya yumusacik cok guzel kumasi dedi annem
canim ben temmuz ortasinda vermistim , 31 nde kargoya verdiler ama Kusadasi aras kargo cok les , anca teslim edebildilerCanim bende sipariş verdim 1 agustosta hala gelmedi. Sen ne zaman vermiştin? Çok güzel olmuş.
Evet canım şimdiden göğsü yumuşatmak gerekiyor. Her gün kullanmaya başla, lanolinli bişey kullanabilirsin doğum olana dek.Ben incia krem almıştım ama minicik birşeymiş şimdi yazılanlardan öğrendim sürmeye mi başlamamız gerekiyor stok yapalım o zaman. Pişik için de sudokrem aldım ama sürekli kullanım için uygun değilmiş zor zamanlar için bulunsun dedim her gün sürmeyeceğim. düzenli kullanım için desitin i keşfettim hastanelerde de o kullanılıyormuş sanırım onu alcam ben.
Hareket etme mi dedi yani doktorun? Hareket mi hızlandırır?
Ya benim de öyle daha geçen hafta doktora gittim ama yarın tekrar gideceğim korkutmaya başladı beni ayağa kalkıp iki adım atıyorum semsert oluyor karnım bu normal mi?
Benim bunu ayarlayabilecek bir çalışma ortamı da yok aslında bir kaç mühendis tek araçla gidiyoruz diğerlerinin de erken çıkması lazimCanim benm gorumcem acibadem hastasinde calisiyor , hamile oldugunu ogrendikleri gun hemen calisma saatini 7.5 saat e dusurduler
Ayy ben de geçen hafta sipariş verdim kim bilir ne zaman gelircanim ben temmuz ortasinda vermistim , 31 nde kargoya verdiler ama Kusadasi aras kargo cok les , anca teslim edebildiler
Bu tarz bişey olabilir diye düşündüm ama tabii mavi ve pembe değil. Yine toprak tonlarındaKızlar kapı süsü olarak ne yaptıracaksınız? Önerebileceğiniz sayfalar var mı acaba?
Hiiic onlari dinleyip kafana takip sinir olmaya degmez. Annesi sensin istedigin gibi yaparsin. He he deyip gec gitsinYa bu da ben de fobi oldu şimdiden. Laf dinlemez akrabaları olabildiğince uzak tutucam kendimden. Herşeyi çok iyi biliyor gibi tavırları yok mu delirtiyor beni
Valla suan canim neler cekiyo ama yiyemiyorum diyetten. Eşime bugun diyorum ki doguma sufleee diye diye gircemBende serin serin içeyim dedim. Doktor az miktarda iç yazmışkesmez ki beni
32. Haftada işe devam edebilir raporu alman sart. Bu rapor 37. Haftayw dek gecerli. 37. Haftadan itibaren sen istesen de devam edemezsin işe. O tarihe dek işe devam veya izinlerini kullanirsan tabi o 5 haftalk dogum oncesi izin dogum snrasina aktarilir super olurkızlar bir şey soracağım Eylül sonuna kadar dayana bilirsem yıllık izne çıkacağım çıktığım zamanda 34 haftayı bitirip 35 girmiş oluyorum diyelim ki çocuk 36 hafta da ya da 37 de geldi ben o zaman yıllık izinde gözüküyor izin işi nasıl olacak bilen var mı
35 de yıllık iznimi kullanacağım 37 de doğum izni başlatmak istiyorum allah naaip ederse32. Haftada işe devam edebilir raporu alman sart. Bu rapor 37. Haftayw dek gecerli. 37. Haftadan itibaren sen istesen de devam edemezsin işe. O tarihe dek işe devam veya izinlerini kullanirsan tabi o 5 haftalk dogum oncesi izin dogum snrasina aktarilir super olur
Benim kızın kilosu bir hafta geriden gidiyordu en son gittiğimde.Kız anneleri bebislerin isimleri belli mi?
Biz karar veremedik henüzbirde 26-28 hafta arasi olcumleriniz nasil kaç gr ve cm olmuş minnoslar
Okul henüz açılmamışken işe devam edebilir raporu alınıyor mu öğretmenler için?32. Haftada işe devam edebilir raporu alman sart. Bu rapor 37. Haftayw dek gecerli. 37. Haftadan itibaren sen istesen de devam edemezsin işe. O tarihe dek işe devam veya izinlerini kullanirsan tabi o 5 haftalk dogum oncesi izin dogum snrasina aktarilir super olur
O zaman da Reyhan yokValla suan canim neler cekiyo ama yiyemiyorum diyetten. Eşime bugun diyorum ki doguma sufleee diye diye gircemaz daha disimizi sikcaz artik. Bebisler dogsun serbet komposto iyi oluyo emzirirken zaten icersin o zmn istedigin gibi
Hmm tqbi sezeryan olacaklar icin bu mumkun.Normal dogum yapacaklar icin imkansiz :)35 de yıllık iznimi kullanacağım 37 de doğum izni başlatmak istiyorum allah naaip ederse
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?