2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Selam kizlar meme uçlarım deli gibi kaşınıyor. Parcalayasim geliyor. Sadece uçlar. Korkuyorum da kaşımaya. Doğumu tetikliyormus ya memelerle oynamak. Var mı yaşayan? Bu arada ilk gebeligimde hiç böyle bir şey yaşamadım.

Canım benim kanayan yarama parmak bastın ben yaptım sen yapma diye anlatacağım şimdi
Ben sırf görünüşüne aldanıp hamileliğin başındaki heyecanla Meltem mobilyadan ahşap beşik aldım daha doğrusu kardeşim hediye etti ona aldırmış oldum.. 3-4 yaşa kadar yatıyor dediler benim de ilk bebem bilemedim.. sonra burdaki arkadaşların yorumlarından ve çevremden gördüğüm yaşına gelmeden bu tür beşiklerin kullanılmaz olduğu yönünde oldu bebekler dönerek uyuyormuş sığmıyormuş beşiklere.. yakın bir arkadaşımın bebeği 9 aylık şuan ve montesori tarzı bir yatak yaptırdı kızına beşiğe sığmıyormuş çünkü iri olduğundan değil alan dar geliyormuş.. velhasıl şimdiki aklım olsa 6 aya kadar idarelik uygun bir beşik alırdım.. benim beşiği bırakıyorum alta boyutları fikir versin diye

Memeler off limit canım
dokunmamaya çalış benim de kaşınıyordu arada nemlendirici sürüyordum bıraktım. 30. haftadan itibaren meme için çatlak kremi süreceğim ama incia sipariş ettim

Oglumda park besik ve buyuyen besigimiz vsrdi. Oark cok kullanisli oldu tatile vs gideken goturebildik uzun sure de yatti 3 yasina kdr fln. Ama anne yani olmadigi icin ben kendi yatagima aliyodum hep geceleri. Buyuyen besik kucuk haliyle bana hic kullanisli gelmedi cunku memede uyurdu oglum. Icine ben giremem geceleri onu ordan al ici de derin bi daha geri koy fln cok zordu. Gunduz uykularinda kullanabildim. Sonra buyutunce tek kişilik yatak oldu ben de yanina yatip uyutabildim fln ama bu dedigim 3 yas sonrasi tabi. Simdi anne yani aldim bu bebegime cunku kardesi olunca oglum da gelmek isterse yanimiza bebek telef olmasin aramizda yine çok kucuk almadim en azindan gece daha sik uyandiklari ilk 1yasi orda cikarabilelim. Tahteravalli nova aldim. yatabildigi kdr yatar. Park besigi simdilik alt katta gunduz uykularinda kullanirim digerine sigmayinca uste cikaririm diye dusunuyorum. Buyuyen besigi geri hic kurmadim odasinda tek kişilik yatak olarak duruyo buyuyunce ona gecer. Montessori olsaydi bence onun yerine daha erken gecirebilirdim

Memeler off limit canım
dokunmamaya çalış benim de kaşınıyordu arada nemlendirici sürüyordum bıraktım. 30. haftadan itibaren meme için çatlak kremi süreceğim ama incia sipariş ettim
Ben de başlayayım bari çatlak kremine. Çatlak yok ama feci kaşınıyor

Ben de iki bebek olunca estetik zevklerden vazgeçip 2 tane park yatak aldım Happy Mom daki çoğul gebe anneleri hep bu şekilde tavsiye vermişti. yatabildikleri kadar yatırcam 2yaş diyen de var 3 yaş diyen de. Bebeğe göre değişiyor demekki. Sonrasında 2 montesorri alırım odalarına diye düşündüm. Ya da yaptırırım.

Bı tarz, asansörlü, sallanmayan beyaz beşiklere bayılıyorum Direk caploonba’dan 60*120 ya da 70*140 ölşüdekilerden alacaktım. ama pek de kullanışlı olmadığı söyleniyor. Nefsime hakim olayım o zaman ben.

Park yatak alıcaz artık, hiç aklımda yoktu, hiç düşünmüyordum ama eşimin çok aklıma yattı. Montessori’ler de çok büyük geldi gözümüze. Bir de biraz büyüyüp de okula başladığında yer yatağında mı yatıyorum ben der mi

Montessori’ye kayıyor aklımız o zaman

Sağol canım, belki bende 3 alırım.

Aa ben bunu bilmiyordum,28 dden sonra 2 ye düştüğünü. Kan uyuşmazlığı iğnesi için hafta içi gideceğim sorarım bakalım.

Ben isimli olanı astralbabyye yaptırıyorum bir tane ebebekten set aldım bir tanede a101de karşıma çıktı çok uygundu aldım geçtim 3 tane hastane çıkışı olacak toplamda
Sağol canım

Bu dönemde çok olurmuş böyle rüyalar, açıklamasını okudum ama unuttum. Geçen gece bende rüya gördüm üstüste hemde. Dua et bol bol. Bide hastasın ya stres de var, normal yani.

Bende bu ay sonuna kadar hastane çantasını hazırlamayı düşünüyorum eylülde yıllık izne çıkıcam hazırlayamam
Bende aynısını düşündüm canım, valiz düzenleyici hurçlardan aldım. Hastane çıkışı ile kendime de gecelik pijama falan ne varsa alacağım. Yıkayıp valize koyacağım, ne olur ne olmaz diye.

Ben de Eylül başında tatile gidicem dönüşte hazırlıkları tamamlamayı düşünüyorum
Ben ağustos sonu diye düşünüyorum. Ne olur olmaz. Bşde açıkçası hem stresi hem yorgunluğu var. Hastane eşyaları hazır olsun da diğerlerini eylül ekimde tamamlarım diyorum. Her türlü sürprize açık olmak lazım.

Sağol canım, çok az giyiyorlar hastane çıkışjnı ve inanılmaz pahalı. 400 lira üstü. Gereksiz çok parça var bence. Ama mecbur alınacak. Ucuz diye de gidip kötü bişey almak istemiyorum. Hellobaby aklımda olsun o zaman, takip edeyim onu.

Sağol canım, ev işi falan yapamıyorum. Her yer darma duman. Akşamları kendi ihtiyaçlarım için bile zorlanıyorum. Ladın tutacağım ev için. Ayda bir defa gelsin yeter. Doğuma doğru daha sık gelir. Başka çarem yok.

Bizim hastane tek kullanımlık alt açma bezi de istiyor kanamamız olacağı için sürekli çarşaf değiştiremiyorlarmış bi paket alın demişler. Size de lazım olabilir.
Tek kullanımlık alt açma bezi derken bebekler için olandan mı istiyorlar anlamadım canım. Zaten hastane çarşafı üzerinde bebeğin altı değişmez ki anneye mi istiyorlar onu?

Kızlar benim covid pozitif çıktı
Çok geçmiş olsun acil şifalar

Şekerinmi düştüki

Hangi şehirdeki acıbadem hastahanesi
Eskişehir canım

Bilmiyorum canım peynir ekmek yedim baya iyi geldi
Şekerin düşmüştür.

3 4 gündür kahvaltı yapmıyorum canım istemiyor geçiştiriyorum .. havalar çok sıcak olduğu için yemek hazırlamak istemiyorum hazır yemek olursa ölmüş gibi yiyorum ama
Kahvaltı için kendini zorlamalısın. Şeker düşüklüğü ondan olabilir. Hafif de olsa ye veya dışarıdan kahvaltı sipariş et imkanın varsa ama boş geçme asla

Disiplinine hayranım uyku saati çok önemliymiş. Anne kaçta yatar kalkarsa bebek de doğmadan ona adapte olurmuş.

Meltem mobilyada anne yanı olan ahşap beşikler var. 120 cm uzunluğu oluyor. Onlardan almayı düşünüyorum. Aslında park yataktı ilk düşündüğümüz ama hem hışırdaması hem sallanırken tıkırdaması özellikle gece çok rahatsız edici. Küçük olanları çok az süre kullanabilirsin. İlk 1 yıl bu şekidlde düşündük, anne yanı olduğu için yatağımla da bitişik olacak. Sonra montessori oda düşünüyorum.

Haklısın canım gerekirse kadın tutulur ben büyük temizlikte tutarım doğum öncesi güzel bir temizlik yapsam süper olur. Eşim haftada bir izin günlerinde yardım ediyo onun dışında ben iyi hissettikçe yapmaya çalışıyorum. Ev kirli olunca ruhum daraliyo ama yapacak bişe yok bu yıl dağınıklığa göz yummak zorundayiz

Demez bence ya onlarin catilari fln da oluyo ya kendi sevdigi seye gore doşersin fln severler bence. Bi de buyudukce kendileri basarmayi cok seviyolar. Yatagina kendi girip cikabilmesi hoslarina gider bence

Gördüğüm kadarıyla en mantıklısı park yatak ama anne yanı olup, taşınabilenlerden herkes memnun onlardan. Odası için de Montessori yatak. Hem içine sen de girebiliyorsun ki benim gibi emzirerek uyutan biri olursan onlar harika oluyor. Ben deneyimsizim diye oğlumda ahşap anne yanı beşik ve büyüyen yatak almıştım. İkisinden de o kadar pişmanım ki. Değiştirmek de istiyorum ama şu an için sadece oğlumunkini değiştirebilirim. Kızımla idare edeceğiz yine bir şekilde yapacak bir şey yok.

Valla tebrik ederim seni uyku düzenin çok güzelmiş. Ben 11 de yatağa giriyorum uyumam 3 ü falan buluyor. Sabah da kalkmam 10 u buluyo. Yemek olarak da her gün öğün atlamıyorum sağlıklı menülerle ilerliyorum fakat fazladan kaçamaklarım oluyo onları engelleyemiyorum

Ah benim eşim de polis Yalnız ben eş durumunu hastane telaşından kaçırmışım eve yakın bir okul vardı hemen yanımızda her defasında şansımı deneyecektim ama maalesef tayin zamanı geçmiş okul grubundan da hiç
Yazmadılar bu defa çok üzüldüm ona da ama hayırlısı artık Ocak’ta yine yapacağım

Evet inşallah arkadaşlarım var öyle maalesef bir saat yol gidip gelen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…