Tam olarak soylemedimi canım. Benim 17.haftadan beri uzanıyor diyolar . Hiç kapatmadiCanım valla kapatıyor mu kapatmıyor mu emin değilimdoktorum sağ olsun ne dediği belirsiz bir öyle diyor bir böyle diyor. Yarın başka bir doktordan randevum var inşallah o zaman netleşir durumum
cok tatlilarBebeklerimin gaffur picamaları geldiO kadar 0-3 ay şey geldi ki aldıklarımı hep 3-6 ay alıyorum artık.
Bilmiyorum bunu bilmek işe yarar mı ama bende uyuyamadım. Sanıyorum normal bir süreç. Ayağımda ağrı gibi çekme gibi bişey oluyor. Kasıklarım da ağrıyor zor hareket ediyorum ve bu moralimi çok bozuyor. Saat 1 civarı duşa girdim, serinledim, çıkmadan öncede ayağıma soğuk su tuttum öyle yattım. Kaçtı uyuduğum bilemiyorum. Ama derin uyuyamıyorum zaten. Sabah 7 de zorlanarak kalkıyorum. 7 ye kadar uyursam mutlu oluyorum hatta, dün 6 ya geliyordu kalktım duş aldım sonra uyuyamadım. Sersem gibi işe geldim. 4-5 saat anca uyuylrum genelde. Bazen oluyor bazen 6. Bu da geçer sağlık olsun diyorum. Doğumdan sonra yine uykusuz kalacağız ama inşallah ağrılar geçmiş olacak.İnşallahhala ağrıdan uyyuyamadım
Bakayım onlara, çok sağol canımTemizlik ürünlerinde çok tavsiye edilmişti, ben de biberon temizleyici ve leke çıkarıcı aldım.
Canım bana da uzanıyor dedi kapatıyor mu dediğimde yanii kapatıyor gibi ama ucu geliyor falan dedi.Tam olarak soylemedimi canım. Benim 17.haftadan beri uzanıyor diyolar . Hiç kapatmadi
cok gecmis olsun. kendinizi hic yormayip dinlenirseniz, atlatirsiniz bu donemi, ki hatta 32. haftaninda uzerine cikar.Selam kizzlar dün yoğun kanama sebebi ile acildeydim şimdi geldik eve plesenta previa totalis teşhisi ile 32.ye kadar çıkacak gibi görünüyor dediler inşallah çıkar ya valla dün doğum yaparım diye çok korktum bide doğuma gelenler sancılı olanları görünce çok gerildim Rabbim yardımcımız olsun inşallahDoğuma kadar böyle ara ara kanamalar olacak yoğun kırmızı olduğunda hemen gel bekleme dedi dua edin vakti zamaninda hayırlısıyla gelsin hepimizin bebekleri inşallah
Himm çok yakın ozamn seninki. Benim rahim ağzıyla plasenta arasında 2cm var. Yakın oluyo fakat değmiyor canım. Onu bı sor ara da mesafe varmiymis .Canım bana da uzanıyor dedi kapatıyor mu dediğimde yanii kapatıyor gibi ama ucu geliyor falan dedi.
yanma degilde boyle ara ara nokta atisi bir yerde sizi oluyor.Merhaba kızlar.Sizde de acaba göbek deliği etrafinda sanci oluyormu.Hatta sancı değil de yanma hissi gibi.Karnımda çatlar oluştu evet fakat o yanma hissi olan noktada bi çat falan yok sadece yanıyor.Dokununca bile yanıyo,hatta hapşırınca çok kötü orasıderin çekiliyor sanki bilmiyorum ki.O kadar da yağ falan sürüyorum
Darüşşafakaya yaptırabilirsin canım. Ben nikah hediyeliklerimi ordan yaptırmıştım. Benim eşim Darüşşafaka mezunu o yüzden gayet güvenilir olduğunu söyleyebilirimKızlar ben bebeğimin hediyeliği için bir kuruma bağış yapmak istiyorum kurum seçemedim. Bu şekilde yapacak olan varsa yazabilir mi? Darüşşafaka, tema ,wwf gibi hem bağış yapıp hem hediyelik alabileceğim güvenilir bir vakıf arıyorum.
Yarın sorucam hepsini canım kafamda bir ton soru var. İnşallah benim de en azından tam kapatmıyordur :/Himm çok yakın ozamn seninki. Benim rahim ağzıyla plasenta arasında 2cm var. Yakın oluyo fakat değmiyor canım. Onu bı sor ara da mesafe varmiymis .
Ayaklarimda ara gelen ve giden sismeler oldu, ozellikle seyahat ettigim donemlerde. Ancak ozellikle sol elimde 2 haftadir elimi acip kapatirken rahatsiz eden bir odem var. Sol tarafima yatma aliskanligim var, elimide basimin altina koyuyorum herhalde. Saat 4-5 gibi gozumu aciyorum sol el oldugu gibi uyusmusKızlar merhaba ödemleriniz ne durumda benim ellerim ve ayaklarım şişti bayatuzu kesmek dışında öneriniz var mı?
bunu duyduğuma çok sevindim. Magnet tarzi bir şey düşünüyorum zaten bir açacak var bir de taş magnet var seçeneklerde. oraya yaptırayım en iyisi :)Darüşşafakaya yaptırabilirsin canım. Ben nikah hediyeliklerimi ordan yaptırmıştım. Benim eşim Darüşşafaka mezunu o yüzden gayet güvenilir olduğunu söyleyebilirimbebek hediyeliklerini de oraya yaptıracağım ben
Anne için böyle bir liste yapmıştım bende.Kızlar hastane çantasına neler koyacaksınız ? Aklıma gelenleri yazsam eksik var mı acaba bakar mısınız ? İnternette var ama kimisi çok abartı kimisinde bişey yok. Bakıyorum etrafa, herkes başka bişey söylüyor.
Bana;
1 gecelik kalın olmayan kısa kollu
1 pijama takımı çok kalın olmayan
Hırka
Çorap
Emzirme sütyeni
Külot
Islak mendil
Kağıt havlu
Çatal kaşık bardak yastık kılıfı falan( belki hastanedekiler içime sinmez)
Terlik
Depend
Yapılan tüm tahlil dosyaları vs.
Bebek için
Bez 2 boy alayım diyorum hangisi olacağını bilemem belki,, bikaç tane koyarım, paketle koymam.
Pamuk
2 takım hastane çıkışı( içinde zıbın, tulum, uzun kollu çıtçıtlı body, yelek, hırka, çorap, eldiven, ağız mendili, şapka olsun, takım olmasa da ben bu şekilde takım yaparım olmadı)
Battaniye 2 boy kalınlıkta
Kaşıklı biberon
Elektrikli cezve
Küçük paket mama
( bu sonuncuları face de okudum, bebek ilk başta emmezse sarılık olmasın diye mama veriliyormuş az da olsa bazı hastaneler kendisi hazırlayıp veriyormuş bazısı vermiyormuş ısrarla bebek emecek diyorlarmış ama bebek sarılığa çevirebilirmiş aç kalırsa. Ne olur olmaz diye alacağaım yanıma, kaşıklı biberon da normal biberona göre daha iyi bebek biberona alışmıyor böylece diyorlar)
Var mı sizce şu da olsun dediğiniz. Bide kapı süsü falan öyle ikramlık belki olur, o konuda kararsızım henüz
Hastane - Anne İhtiyacı |
Depend |
Terlik |
Sabahlık |
2 Pijama Takımı - Emzirmeye uygun |
3 Çift çorap |
5 Kilot |
Diş Fırçası - Macunu seti |
Makyaj Çantası |
Eve Dönüş Kıyafeti |
Kirlileri koyulacağı Çanta |
Havlu |
Biz magnet yaptırmıştık şimdi tüm tanıdıkların dolaplarının üzerinde görmek mutlu ediyorbunu duyduğuma çok sevindim. Magnet tarzi bir şey düşünüyorum zaten bir açacak var bir de taş magnet var seçeneklerde. oraya yaptırayım en iyisi :)
İns kapatmıyordur canım. 3cm üstünde erken doğumdan söz edilmiyo. En azından benimki gibi uzanıyordu sadeceYarın sorucam hepsini canım kafamda bir ton soru var. İnşallah benim de en azından tam kapatmıyordur :/
Bol su iç canım bir de doktorun izin veriyorsa egzersiz iyi gelir.Kızlar merhaba ödemleriniz ne durumda benim ellerim ve ayaklarım şişti bayatuzu kesmek dışında öneriniz var mı?
Sıklığını takip et canım. Doktoruna da mutlaka ilet.Bilmiyorum ki korktum zaten yarın kontrole gideceğim allahtan hareket etti de rahatladım ama ilk defa böyle şiddetli hissettim
Canım bu sıcaklarda epey erimiş halde zaten o şekliyle sürüyorum ben az miktarda.Ben mesela şimdi işeyler yiyeceğim. Bende de uykusuzluk var ve bu durum çok moralimi bozuyor. Sadece bikaç saat uyku ile işe gidiyorum bazen.
Bazısı da nazar değmesin diye sütüm geliyor demezmiş.
Hemşire niye yorum yapıyor ki ? Sen doktora sor
Çok geçmiş olsun umarım sorun olmaz. Daha önce teşhis konmuş muydu canım
Sağol xanım, nasıl kalitesi doğal mı ürünleri
Şükür bende olmadı ama bilmek için sürüyorum. H.cevizi yağını eriyince sıcı haldeyken sürmek mi lazım vajinaya veya kaşıntı bölgesine
Bu ara bende de oluylr canım. Şöyle yavaş yavaş dolanıyorum, bi tuvalete gidiyorum falan hafifliyor ama geçmiyor. Bebeğin başı aşağı doğruymuş galiba ondan, baskı yapıyor galiba
Ayaklarına soğuk su tut, masaj yaptır birisine, ayağını yükselt. Aklıma gelenler bunlar. Bide rahat sandalet, terlik tarzı giyiyorum ben. Çok ödem oluyordu bende
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?