- 13 Haziran 2022
- 161
- 167
- 33
canım serum al mutlaka hem sıvı kaybına iyi gelir hemde ateş düşürücüyü dama yolundan verirler. Bence evde kendin halletmeye çalışma...çok geçmiş olsunKızlar merhaba.Her gün bir sorunla geliyorum ben de. Bugün hastalandım öyle bi hastalandım ki halsizlikden ayağa kalkamıyorum.Sabahdan beri 3'4 kere kustum.Ve aşırı belim ağrıyor. Ateşim de 38 bi türlü inmiyor.Doktor parol alabileceğimi söyledi. Ilacı da aldığım gibi çıkarıyorum.Sizce bebeğime bir zararı ola bilir mi bu kusmaların ateşin falan.Çok endişeliyim. Gebelik boyunca hiç bulantı ve kusmalarım olmamıştı.Sizce ne yapa bilirim çabuk geçmesi ve ateşimi önlemek için?
BEBEK HASTANE ÇANTASI |
Puset |
Puset Örtüsü |
İç zıbın |
Tulum |
Çorap |
Eldiven |
Şapka |
Müslin örtü |
Ağız mendili |
Omuz Bezi |
Bebek bezi |
Pamuk |
Islak mendil |
Pişik önleyici |
Emzik |
Sağma makinası - Pompa |
Kaşık biberon |
Hastane - Anne İhtiyacı |
Depend |
Terlik |
Sabahlık |
2 Pijama Takımı - Emzirmeye uygun |
Emzirme sütyeni |
Meme ucu koruyucu |
3 Çift çorap |
5 Kilot |
Diş Fırçası - Macunu seti |
Makyaj Çantası |
Eve Dönüş Kıyafeti |
Kirlileri koyulacağı Çanta |
Havlu |
Baba için kıyafet |
Canım ateş ve kusma varsa enfeksiyon vardır. Sen kesinlikle hastaneye git. Evde kendin halledebileceğin bir şey değil bu.canım serum al mutlaka hem sıvı kaybına iyi gelir hemde ateş düşürücüyü dama yolundan verirler. Bence evde kendin halletmeye çalışma...çok geçmiş olsun
Evet galiba öyle yapıcam çünki ateşim inmiyor bir türlü.Belim çok kötü bittim resmencanım serum al mutlaka hem sıvı kaybına iyi gelir hemde ateş düşürücüyü dama yolundan verirler. Bence evde kendin halletmeye çalışma...çok geçmiş olsun
çok geçmiş olsun :/Evet galiba öyle yapıcam çünki ateşim inmiyor bir türlü.Belim çok kötü bittim resmen
Doktorum gel demedi amma dedi ki bol sıvı tüket 2 gün böyle devam ederse gelirsin hastaneyeCanım ateş ve kusma varsa enfeksiyon vardır. Sen kesinlikle hastaneye git. Evde kendin halledebileceğin bir şey değil bu.
Doktor numarasını vermiyorBen mesela şimdi işeyler yiyeceğim. Bende de uykusuzluk var ve bu durum çok moralimi bozuyor. Sadece bikaç saat uyku ile işe gidiyorum bazen.
Bazısı da nazar değmesin diye sütüm geliyor demezmiş.
Hemşire niye yorum yapıyor ki ? Sen doktora sor
Çok geçmiş olsun umarım sorun olmaz. Daha önce teşhis konmuş muydu canım
Sağol xanım, nasıl kalitesi doğal mı ürünleri
Şükür bende olmadı ama bilmek için sürüyorum. H.cevizi yağını eriyince sıcı haldeyken sürmek mi lazım vajinaya veya kaşıntı bölgesine
Bu ara bende de oluylr canım. Şöyle yavaş yavaş dolanıyorum, bi tuvalete gidiyorum falan hafifliyor ama geçmiyor. Bebeğin başı aşağı doğruymuş galiba ondan, baskı yapıyor galiba
Ayaklarına soğuk su tut, masaj yaptır birisine, ayağını yükselt. Aklıma gelenler bunlar. Bide rahat sandalet, terlik tarzı giyiyorum ben. Çok ödem oluyordu bende
Acile gidin serum olarak parol verirler. Kusmadan dolayı da zaten sıvı kaybı vardırKızlar merhaba.Her gün bir sorunla geliyorum ben de. Bugün hastalandım öyle bi hastalandım ki halsizlikden ayağa kalkamıyorum.Sabahdan beri 3'4 kere kustum.Ve aşırı belim ağrıyor. Ateşim de 38 bi türlü inmiyor.Doktor parol alabileceğimi söyledi. Ilacı da aldığım gibi çıkarıyorum.Sizce bebeğime bir zararı ola bilir mi bu kusmaların ateşin falan.Çok endişeliyim. Gebelik boyunca hiç bulantı ve kusmalarım olmamıştı.Sizce ne yapa bilirim çabuk geçmesi ve ateşimi önlemek için?
Canım benim de geçen hafta adet sancısı gibi ağrılarım oldu ama sanırım seninki kadar yoğun değil. Doktorum nst ye soktu bir çıktı bir çıkmadı iki kere nst'ye girdim. Hatta sancı ikincisinde de çıksaydı hastaneye yatışım yapılacaktı. Mutlaka nst ye soksun doktorun. Geçmiş olsun inşallah genişleme ağrısıdır. Sanki benim o ağrılar geçince karnım iyice genişledi öyle hissediyorum.Bilmiyorım ama hala sancım var bildiğin yürüyemiyorum yürürken adet olacakmışım gibi sancı giriyor
Aksam zaten kontrole gideceğim 5.10 dk bir gelen bir şey değil ama geçmedi de ilginç
Canım masa pozisyonu dedikleri 2 dirsek 2 dizin üstüne gelip çok nazikçe sırayla sağa sola aşağı yukarı esnetebilirsin belini. Bana çok iyi geliyor. Risksiz de bir hareket merak etme.Kızlar sabahtan beri bel ağrım var ne iyi gelir acaba?
Ben göğüs pedi almadım canım. Hava almasını engelliyor göğsün. Bir de kimi memeden kendiliğinden süt akarken benim göğsümde süt dolu olsa da pek sızıntı olmazdı. Gerek duymadım hiç. Göğüs kalkanı yara olmasın göğsün diye emzirirken illa ki başta şart değil duruma göre alabilirsin.Göğüs pedi ve göğüs kalkanı sütü çok gelip akanlar için gerekli değil mi sonrasında öyle bir durum olursa alsak daha iyi değil mi yoksa herkes öncesinde alıp çantasına koyuyor mu? (Ben gümüş kapak ve krem aldım ama kalkanlara akacak kadar çok sütüm olur mu iki bebekle bilemedim)
Ve asıl alınan hastane çıkışı setlerini en başta mı veriyoruz hemşireye yoksa ilk etapta başka set verip sonra mı hastane çıkışı giydiriliyor?
O zaman hastane ile konusup bu kaygilarini paylasabilirsin. Aslinda dogru ikinma dogru nefes almayi ogrenmek lazimAy inş kızlar yaa. Bazen kendimi telkin ediyorum, herkesin vücudu farklı katre düşünme böyle diye
Bazı kişilerde kalıcı şekil bozukluğu falan duydum, insanı tedirgin ediyor böyle hikayelerZaten fiziksel olarak çok beğenmem, üstüne geçen senelerde bir yaralanma yaşadım ve dikiş atıldı, görünümünde farklılık oldu. Bir de burdan darbe yersem doğumdan sonra estetikçinin yolunu tutarım artık
Kuzum ben kendim için lansinoh meme kremi aldım hastane çantasına ekleyeceğim. Doğum yapmış burdaki birkaç arkadaş lk emzirmeden itibaren çok faydasını gördüklerini söylemişti. Tavsiye üzeribe hastane çantasına ekliyorum. Bir de kimileri göğüs pedi koyuyor çantaya. Henüz almadım ama ben de almayı düşünüyorum hastane çantası için. Şu an süt damlamıyor ama doğumla beraber ihtiyaç olabilir.
Evet birkaç arkadaşım pişman, "sütüm az diye mamaya başladım keşke az daha uğraşsaymışım dediler" hep. gelmese bile herhalde doktor pes et diyene kadar ben de uğraşırım diye düşünüyorum. Çünkü mesla o arkadaşlarımdan biri, kendi annesinin ısrarıyla başlamış mamaya :/
Canım normalde calisiyorum ağır bir isim yok oturarak çalışıyorum yani birşeyde yapmadım akşam yemek yedik oturuyorduk lavaboya gittim kan revan icinde kalmışım peşime eşim geldi iyimisin koltuk kan içinde dediÇok geçmiş olsun Allah bir daha yaşatmasın inşallahpeki durduk yere mi kanadı yani yorgunluk, iş güç vs etkiliyor mu acaba? Ya da kanama olacağı varsa dinlensen bile kanama oluyor mu?
İnşallah ya öyle olurcok gecmis olsun. kendinizi hic yormayip dinlenirseniz, atlatirsiniz bu donemi, ki hatta 32. haftaninda uzerine cikar.
Bence kanama olacağı varsa oluyor çünkü yoracak birşey yapmamıştımÇok geçmiş olsun Allah bir daha yaşatmasın inşallahpeki durduk yere mi kanadı yani yorgunluk, iş güç vs etkiliyor mu acaba? Ya da kanama olacağı varsa dinlensen bile kanama oluyor mu?
Çok zor gerçekten inşallah sağlıkla zamanında kucağına alırsın yavrunuCanım normalde calisiyorum ağır bir isim yok oturarak çalışıyorum yani birşeyde yapmadım akşam yemek yedik oturuyorduk lavaboya gittim kan revan icinde kalmışım peşime eşim geldi iyimisin koltuk kan içinde dedi
İnşallah ya öyle olur
Aa hemen denicem canım çok sağ olCanım masa pozisyonu dedikleri 2 dirsek 2 dizin üstüne gelip çok nazikçe sırayla sağa sola aşağı yukarı esnetebilirsin belini. Bana çok iyi geliyor. Risksiz de bir hareket merak etme.
Göğüs pedi aldım geçen doğumumda da ara ara kullanmıştım evde bi paket dursun dedim. Daha önce gümüş kapak, göğüs kalkanı vs hiçbirini almadım da kullanmadım da şükür 1 hafta hafif ağrılarım ve yaralarım dışında büyük bişeyim olmamıştı. Normalde bunda da almayacaktım ama baby showerda arkadaşım gümüş kapak almış, sıcak soğuk göğüs kompresi almış. Tüm yatırımı memelerime yapmışGöğüs pedi ve göğüs kalkanı sütü çok gelip akanlar için gerekli değil mi sonrasında öyle bir durum olursa alsak daha iyi değil mi yoksa herkes öncesinde alıp çantasına koyuyor mu? (Ben gümüş kapak ve krem aldım ama kalkanlara akacak kadar çok sütüm olur mu iki bebekle bilemedim)
Ve asıl alınan hastane çıkışı setlerini en başta mı veriyoruz hemşireye yoksa ilk etapta başka set verip sonra mı hastane çıkışı giydiriliyor?
Bende bir aydır oluyor bu, doktorumda olmaması lazım dedi sıkma elleme göğsüne dokunma falan dedi , zaten yapmıyordum onları ama yine de oluyor bilemedim ..Günaydın kızlar benim ara ara geceleri sütüm geliyor. Pijamalarımı leke yapıyor ve pijama kumaşı sertleşmiş oluyor uyandığımda. Normal mi ya endişelendim. Bu sabah da yüzümü yıkarken bir baktım pijamamın meme ucuna denk gelen yerleri lekeli.
Canım müslin yerine penye ve nohut battaniye daha kullanışlı olur ilk etapta bence kış bebesi bunlar bi de üşümesinler diye.. emzik gördüm bir de kullanılabilir diyen doktorlar bile ilk bir ay önermiyorlar emziği hastane çantasında gerek yok benceKızlar ben şöyle bir toparladım gibi çanta listesini. Neler ilave olsun yada çıkarılsın? Fikirlerinizi bekliyorum
BEBEK HASTANE ÇANTASI Puset Puset Örtüsü İç zıbın Tulum Çorap Eldiven Şapka Müslin örtü Ağız mendili Omuz Bezi Bebek bezi Pamuk Islak mendil Pişik önleyici Emzik Sağma makinası - Pompa Kaşık biberon Hastane - Anne İhtiyacı Depend Terlik Sabahlık 2 Pijama Takımı - Emzirmeye uygun Emzirme sütyeni Meme ucu koruyucu 3 Çift çorap 5 Kilot Diş Fırçası - Macunu seti Makyaj Çantası Eve Dönüş Kıyafeti Kirlileri koyulacağı Çanta Havlu Baba için kıyafet
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?