2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
canım serum al mutlaka hem sıvı kaybına iyi gelir hemde ateş düşürücüyü dama yolundan verirler. Bence evde kendin halletmeye çalışma...çok geçmiş olsun

Kızlar ben şöyle bir toparladım gibi çanta listesini. Neler ilave olsun yada çıkarılsın? Fikirlerinizi bekliyorum

BEBEK HASTANE ÇANTASI
Puset
Puset Örtüsü
İç zıbın
Tulum
Çorap
Eldiven
Şapka
Müslin örtü
Ağız mendili
Omuz Bezi
Bebek bezi
Pamuk
Islak mendil
Pişik önleyici
Emzik
Sağma makinası - Pompa
Kaşık biberon
Hastane - Anne İhtiyacı
Depend
Terlik
Sabahlık
2 Pijama Takımı - Emzirmeye uygun
Emzirme sütyeni
Meme ucu koruyucu
3 Çift çorap
5 Kilot
Diş Fırçası - Macunu seti
Makyaj Çantası
Eve Dönüş Kıyafeti
Kirlileri koyulacağı Çanta
Havlu
Baba için kıyafet

canım serum al mutlaka hem sıvı kaybına iyi gelir hemde ateş düşürücüyü dama yolundan verirler. Bence evde kendin halletmeye çalışma...çok geçmiş olsun
Canım ateş ve kusma varsa enfeksiyon vardır. Sen kesinlikle hastaneye git. Evde kendin halledebileceğin bir şey değil bu.

Doktor numarasını vermiyor hastanede genel olarak yasak no vermek. Hemşireyi arıyorsun, o sonucu ekranda açıp doktora soruyor. Bildiği bir şeyse doktora sormadan yanıtlıyor

Acile gidin serum olarak parol verirler. Kusmadan dolayı da zaten sıvı kaybı vardır

Bilmiyorım ama hala sancım var bildiğin yürüyemiyorum yürürken adet olacakmışım gibi sancı giriyor

Aksam zaten kontrole gideceğim 5.10 dk bir gelen bir şey değil ama geçmedi de ilginç
Canım benim de geçen hafta adet sancısı gibi ağrılarım oldu ama sanırım seninki kadar yoğun değil. Doktorum nst ye soktu bir çıktı bir çıkmadı iki kere nst'ye girdim. Hatta sancı ikincisinde de çıksaydı hastaneye yatışım yapılacaktı. Mutlaka nst ye soksun doktorun. Geçmiş olsun inşallah genişleme ağrısıdır. Sanki benim o ağrılar geçince karnım iyice genişledi öyle hissediyorum.

Göğüs pedi ve göğüs kalkanı sütü çok gelip akanlar için gerekli değil mi sonrasında öyle bir durum olursa alsak daha iyi değil mi yoksa herkes öncesinde alıp çantasına koyuyor mu? (Ben gümüş kapak ve krem aldım ama kalkanlara akacak kadar çok sütüm olur mu iki bebekle bilemedim )
Ve asıl alınan hastane çıkışı setlerini en başta mı veriyoruz hemşireye yoksa ilk etapta başka set verip sonra mı hastane çıkışı giydiriliyor?

Ben göğüs pedi almadım canım. Hava almasını engelliyor göğsün. Bir de kimi memeden kendiliğinden süt akarken benim göğsümde süt dolu olsa da pek sızıntı olmazdı. Gerek duymadım hiç. Göğüs kalkanı yara olmasın göğsün diye emzirirken illa ki başta şart değil duruma göre alabilirsin.

O zaman hastane ile konusup bu kaygilarini paylasabilirsin. Aslinda dogru ikinma dogru nefes almayi ogrenmek lazim

Çok geçmiş olsun Allah bir daha yaşatmasın inşallah peki durduk yere mi kanadı yani yorgunluk, iş güç vs etkiliyor mu acaba? Ya da kanama olacağı varsa dinlensen bile kanama oluyor mu?
Canım normalde calisiyorum ağır bir isim yok oturarak çalışıyorum yani birşeyde yapmadım akşam yemek yedik oturuyorduk lavaboya gittim kan revan icinde kalmışım peşime eşim geldi iyimisin koltuk kan içinde dedi
cok gecmis olsun. kendinizi hic yormayip dinlenirseniz, atlatirsiniz bu donemi, ki hatta 32. haftaninda uzerine cikar.
İnşallah ya öyle olur

Çok geçmiş olsun Allah bir daha yaşatmasın inşallah peki durduk yere mi kanadı yani yorgunluk, iş güç vs etkiliyor mu acaba? Ya da kanama olacağı varsa dinlensen bile kanama oluyor mu?
Bence kanama olacağı varsa oluyor çünkü yoracak birşey yapmamıştım

Ç Çok zor gerçekten inşallah sağlıkla zamanında kucağına alırsın yavrunu

Göğüs pedi aldım geçen doğumumda da ara ara kullanmıştım evde bi paket dursun dedim. Daha önce gümüş kapak, göğüs kalkanı vs hiçbirini almadım da kullanmadım da şükür 1 hafta hafif ağrılarım ve yaralarım dışında büyük bişeyim olmamıştı. Normalde bunda da almayacaktım ama baby showerda arkadaşım gümüş kapak almış, sıcak soğuk göğüs kompresi almış. Tüm yatırımı memelerime yapmış Bu kez iki bebek emcek sen çok acılar çektin hamilelikte kordosentezler iğneler doğumdan sonra çekme diye aldım diyo

Hastane çıkışını da ben doğar doğmaz hemşireye verdirmiştim. İlk kıyafetleriydi. Bunda henüz karar veremedim foto çekimimiz olur mu olmaz mı ona göre karar vercem.

Bende bir aydır oluyor bu, doktorumda olmaması lazım dedi sıkma elleme göğsüne dokunma falan dedi , zaten yapmıyordum onları ama yine de oluyor bilemedim ..

Canım müslin yerine penye ve nohut battaniye daha kullanışlı olur ilk etapta bence kış bebesi bunlar bi de üşümesinler diye.. emzik gördüm bir de kullanılabilir diyen doktorlar bile ilk bir ay önermiyorlar emziği hastane çantasında gerek yok bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…