- 4 Kasım 2016
- 1.375
- 1.958
- 133
Darüşşafaka güvenilirdir ben düzenli bağışçısıyım. Ama hediye seçenekleri var mı bilmiyorum o şekilde.Kızlar ben bebeğimin hediyeliği için bir kuruma bağış yapmak istiyorum kurum seçemedim. Bu şekilde yapacak olan varsa yazabilir mi? Darüşşafaka, tema ,wwf gibi hem bağış yapıp hem hediyelik alabileceğim güvenilir bir vakıf arıyorum.
Araştırdım taş magnet veya açacak magnet seçenekleri var hoşuma gitti buraya yaptıracağım ben de.Darüşşafaka güvenilirdir ben düzenli bağışçısıyım. Ama hediye seçenekleri var mı bilmiyorum o şekilde.
Düğün davetiyelerimi temadan yaptırmıştım 3 günde gelmişti çokta ilgililerdi. Yine aynı şekilde düşünüyorum. Ama tavsiyelerle şimdi bir darüşşafakaya da bakayım en iyisiKızlar ben bebeğimin hediyeliği için bir kuruma bağış yapmak istiyorum kurum seçemedim. Bu şekilde yapacak olan varsa yazabilir mi? Darüşşafaka, tema ,wwf gibi hem bağış yapıp hem hediyelik alabileceğim güvenilir bir vakıf arıyorum.
Muhtemelen ben de öyle birşey yaptırırım :)Araştırdım taş magnet veya açacak magnet seçenekleri var hoşuma gitti buraya yaptıracağım ben de.
Tema da olabilir baktım şimdi orada da çok güzel ürünler var. kafam karıştı kız :)Düğün davetiyelerimi temadan yaptırmıştım 3 günde gelmişti çokta ilgililerdi. Yine aynı şekilde düşünüyorum. Ama tavsiyelerle şimdi bir darüşşafakaya da bakayım en iyisi
Bebek için 1-2 yedek tulum ve yine 1-2 çıtçıtlı içe giyeceği body ekleyebilirsin. Öyle teferruatlı şapka, önlük bilmem ne olmadan. Ne yapcakları belli olmuyor kirlenebiliyor. Kendine göğüs pedi, göğüs kalkanı vs aldıklarından koyabilirsin. Bir de hastaneden çıkarken giymeye rahat bi elbise veya tayt sweat tarzı bişey ekleyebilirsinKızlar hastane çantasına neler koyacaksınız ? Aklıma gelenleri yazsam eksik var mı acaba bakar mısınız ? İnternette var ama kimisi çok abartı kimisinde bişey yok. Bakıyorum etrafa, herkes başka bişey söylüyor.
Bana;
1 gecelik kalın olmayan kısa kollu
1 pijama takımı çok kalın olmayan
Hırka
Çorap
Emzirme sütyeni
Külot
Islak mendil
Kağıt havlu
Çatal kaşık bardak yastık kılıfı falan( belki hastanedekiler içime sinmez)
Terlik
Depend
Yapılan tüm tahlil dosyaları vs.
Bebek için
Bez 2 boy alayım diyorum hangisi olacağını bilemem belki,, bikaç tane koyarım, paketle koymam.
Pamuk
2 takım hastane çıkışı( içinde zıbın, tulum, uzun kollu çıtçıtlı body, yelek, hırka, çorap, eldiven, ağız mendili, şapka olsun, takım olmasa da ben bu şekilde takım yaparım olmadı)
Battaniye 2 boy kalınlıkta
Kaşıklı biberon
Elektrikli cezve
Küçük paket mama
( bu sonuncuları face de okudum, bebek ilk başta emmezse sarılık olmasın diye mama veriliyormuş az da olsa bazı hastaneler kendisi hazırlayıp veriyormuş bazısı vermiyormuş ısrarla bebek emecek diyorlarmış ama bebek sarılığa çevirebilirmiş aç kalırsa. Ne olur olmaz diye alacağaım yanıma, kaşıklı biberon da normal biberona göre daha iyi bebek biberona alışmıyor böylece diyorlar)
Var mı sizce şu da olsun dediğiniz. Bide kapı süsü falan öyle ikramlık belki olur, o konuda kararsızım henüz
Ben de temadan düşünüyorum. Henüz detaylı bakmadık dahaTema da olabilir baktım şimdi orada da çok güzel ürünler var. kafam karıştı kız :)
Tema da olabilir baktım şimdi orada da çok güzel ürünler var. kafam karıştı kız :)
Bilmiyorım ama hala sancım var bildiğin yürüyemiyorum yürürken adet olacakmışım gibi sancı giriyorBilmiyorum bunu bilmek işe yarar mı ama bende uyuyamadım. Sanıyorum normal bir süreç. Ayağımda ağrı gibi çekme gibi bişey oluyor. Kasıklarım da ağrıyor zor hareket ediyorum ve bu moralimi çok bozuyor. Saat 1 civarı duşa girdim, serinledim, çıkmadan öncede ayağıma soğuk su tuttum öyle yattım. Kaçtı uyuduğum bilemiyorum. Ama derin uyuyamıyorum zaten. Sabah 7 de zorlanarak kalkıyorum. 7 ye kadar uyursam mutlu oluyorum hatta, dün 6 ya geliyordu kalktım duş aldım sonra uyuyamadım. Sersem gibi işe geldim. 4-5 saat anca uyuylrum genelde. Bazen oluyor bazen 6. Bu da geçer sağlık olsun diyorum. Doğumdan sonra yine uykusuz kalacağız ama inşallah ağrılar geçmiş olacak.
Bakayım onlara, çok sağol canım
Aksam zaten kontrole gideceğim 5.10 dk bir gelen bir şey değil ama geçmedi de ilginçSıklığını takip et canım. Doktoruna da mutlaka ilet.
Ben alınacak ne varsa aldım. Kapı süsünü de yaptırdım artık ufak tefek hastane ikramlığı hediyelik falan bakıyorum. Artık kafam rahatlasın da gönül rahatlığıyla doğum eğitimlerine başlayayımBen de temadan düşünüyorum. Henüz detaylı bakmadık dahaHastaneye de çikolata istiyorum ama daha ona da sıra gelmedi Şuan kendi gecelik, pijama işlerime yoğunlaştım
Yok yok hic kodlama oyle beynine. Ikinci gebelikte bende de gelmiyo ama ilkinda gayet de vardi yine olacak insallah niye olmasin. Sen vucuduna nasil uyari verirsen oyle oluyo aslinda. Israrla emzirmek gerek bebegin ihtiyacina gore vucut sekil aliyoGünaydın kızlar
Bende pek yok gibi ama yüzüklerim olmuyor. Görünürde şiş görünmüyorum ama sanırım anlamadımbol su ve yürüyüş önerdiklerini biliyorum cnaım arkadaşların önerileri dışında.
Ay işte bu yırtılmadan korkuyorum
Benim memelerim büyüdü ama dediğin gibi akıntı hiç olmuyor bende.
Başkasında olduğunu duyunca da ben acaba sütüm mü olmıcak diyorum
Canım benimde çok ağrıyor doktorum kalsiyum verdi birde ayaklarını kendinde çekip biraz yat dedi. İyi geldi banaKızlar sabahtan beri bel ağrım var ne iyi gelir acaba?
canım ben yazmıştım sirkeyi ama suya oturma şeklinde yaparsan bir işe yaramazCanım sirke bana deva olmadı ya da ben ayarını tutturamadım. En son hindistancevizi yağı denedim nette okuyup o geçirdi mantarımı. arada kaşıntı olunca tekrarlıyorum.
çok geçmiş olsunUmarım canım, benim kasıklardan bacak arasına doğru gidiyor ağrı. Genişlemeden mi oluyor diye de düşünüyorum bazen, yani doğuma hazırlık olarak kemikler mi etkileniyor acaba bilmiyorum. Bebeğin başı da etkili olabilir wlbette. Bazen zor adım atıyorum. Umarım çok önemli bişey değildir
Hiç endişelenme canım o hiç belli olmaz benimde göğüslerim çok büyümedi hala eski sütyenlerimi takıyorum üzülüyordum sütüm olmaz diye ama geliyor artık azar azar o biraz beslenmemize ve sık sık emzirmemize bağlı.
Canım takılma öyle şeylere. Her vücut farklı. Ben çocuğumu iki yaşına kadar emzirdim. Sütüm gayet de kaliteliydi. Oğlum tombikti. Çoğu kişinin emzirmedigi zamanlarda memelerinden şarıl şarıl süt akarken beniim bir damla bile akmadi. Meme ucuna konulan pamuklari almıştım doğum öncesinde hiç kullanmadim.
Bazı kişilerde kalıcı şekil bozukluğu falan duydum, insanı tedirgin ediyor böyle hikayelerKorkma ya ben pek sorun yasamadim yani öyle iz ve perine bolgesi agrisi kalici yirtik y asamadim
Kuzum ben kendim için lansinoh meme kremi aldım hastane çantasına ekleyeceğim. Doğum yapmış burdaki birkaç arkadaş lk emzirmeden itibaren çok faydasını gördüklerini söylemişti. Tavsiye üzeribe hastane çantasına ekliyorum. Bir de kimileri göğüs pedi koyuyor çantaya. Henüz almadım ama ben de almayı düşünüyorum hastane çantası için. Şu an süt damlamıyor ama doğumla beraber ihtiyaç olabilir.Kızlar hastane çantasına neler koyacaksınız ? Aklıma gelenleri yazsam eksik var mı acaba bakar mısınız ? İnternette var ama kimisi çok abartı kimisinde bişey yok. Bakıyorum etrafa, herkes başka bişey söylüyor.
Bana;
1 gecelik kalın olmayan kısa kollu
1 pijama takımı çok kalın olmayan
Hırka
Çorap
Emzirme sütyeni
Külot
Islak mendil
Kağıt havlu
Çatal kaşık bardak yastık kılıfı falan( belki hastanedekiler içime sinmez)
Terlik
Depend
Yapılan tüm tahlil dosyaları vs.
Bebek için
Bez 2 boy alayım diyorum hangisi olacağını bilemem belki,, bikaç tane koyarım, paketle koymam.
Pamuk
2 takım hastane çıkışı( içinde zıbın, tulum, uzun kollu çıtçıtlı body, yelek, hırka, çorap, eldiven, ağız mendili, şapka olsun, takım olmasa da ben bu şekilde takım yaparım olmadı)
Battaniye 2 boy kalınlıkta
Kaşıklı biberon
Elektrikli cezve
Küçük paket mama
( bu sonuncuları face de okudum, bebek ilk başta emmezse sarılık olmasın diye mama veriliyormuş az da olsa bazı hastaneler kendisi hazırlayıp veriyormuş bazısı vermiyormuş ısrarla bebek emecek diyorlarmış ama bebek sarılığa çevirebilirmiş aç kalırsa. Ne olur olmaz diye alacağaım yanıma, kaşıklı biberon da normal biberona göre daha iyi bebek biberona alışmıyor böylece diyorlar)
Var mı sizce şu da olsun dediğiniz. Bide kapı süsü falan öyle ikramlık belki olur, o konuda kararsızım henüz
Evet birkaç arkadaşım pişman, "sütüm az diye mamaya başladım keşke az daha uğraşsaymışım dediler" hep. gelmese bile herhalde doktor pes et diyene kadar ben de uğraşırım diye düşünüyorum. Çünkü mesla o arkadaşlarımdan biri, kendi annesinin ısrarıyla başlamış mamaya :/Yok yok hic kodlama oyle beynine. Ikinci gebelikte bende de gelmiyo ama ilkinda gayet de vardi yine olacak insallah niye olmasin. Sen vucuduna nasil uyari verirsen oyle oluyo aslinda. Israrla emzirmek gerek bebegin ihtiyacina gore vucut sekil aliyo
Sağol canım, yakın şeyler yazmışız yine bi sabahlık kullanıd mıyım bilmiyorum olmazsa alırım bi tane, aslında hırka diye düşünmüştüm ama sabahlık da olur. Makyaj çantası hiç aklıma gelmemişti iyi hatırlattınAnne için böyle bir liste yapmıştım bende.
Hastane - Anne İhtiyacı Depend Terlik Sabahlık 2 Pijama Takımı - Emzirmeye uygun 3 Çift çorap 5 Kilot Diş Fırçası - Macunu seti Makyaj Çantası Eve Dönüş Kıyafeti Kirlileri koyulacağı Çanta Havlu
Sağol canım, aklımda olsun, hamilelikte oluyormuş mantar kaşıntı falan, inşallah olmaz hiçbirimizde. Korkuyorum, kaşınma k zaten sinir stres eder ama asıl bebeğe bişey olur korkusu çok kötü.Canım bu sıcaklarda epey erimiş halde zaten o şekliyle sürüyorum ben az miktarda.
Çok sağol canım, uzun kollu çıtçıtlılardan falan 5-10 tane koyayım diyorum. Ağız mendili de öyle bol bol olsun. İlk bebeğim olacak ya tecrübesizim epeyBebek için 1-2 yedek tulum ve yine 1-2 çıtçıtlı içe giyeceği body ekleyebilirsin. Öyle teferruatlı şapka, önlük bilmem ne olmadan. Ne yapcakları belli olmuyor kirlenebiliyor. Kendine göğüs pedi, göğüs kalkanı vs aldıklarından koyabilirsin. Bir de hastaneden çıkarken giymeye rahat bi elbise veya tayt sweat tarzı bişey ekleyebilirsin
Ben de temadan düşünüyorum. Henüz detaylı bakmadık dahaHastaneye de çikolata istiyorum ama daha ona da sıra gelmedi Şuan kendi gecelik, pijama işlerime yoğunlaştım
Canım istersen bi doktorunu ara. Belki kontrole çağırır.Bilmiyorım ama hala sancım var bildiğin yürüyemiyorum yürürken adet olacakmışım gibi sancı giriyor
Aksam zaten kontrole gideceğim 5.10 dk bir gelen bir şey değil ama geçmedi de ilginç
Teşekkürlerçok geçmiş olsun
Kalsiyumu yarın soracağım doktora ama her şekilde yattım bana iyi gelmediCanım benimde çok ağrıyor doktorum kalsiyum verdi birde ayaklarını kendinde çekip biraz yat dedi. İyi geldi bana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?