2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
M mabel63 ben de tabi kesin ihtiyaç olur diyemiyorum. Ama göğüs kremi de eğer bir sebeple emziremezsen ihtiyacın olmayacak bir şey. Varsayımsal olarak emzirebilicemi düşünüp en temel olan ve beni hızlıca rahatlatacak ihtiyaçları aldım. Ben çalışan anne olucam mesela, eğer sütüm olursa pompaya kesin ihtiyacım olacak ilerde ama pahalı da bir ihtiyaç olduğundan onun için doğum sonrasını beklicem. Bunlar hızlıca beni rahatlatacak nispeten uygun fiyatlı ihtiyaçlar yani o gözle bakıyorum.

eras0201 arkadaşın memelere yatırım yapmakla çok iyi düşünmüş bence geçen sefer tek bebiş emziriyordun canım, bu sefer iki tane boğaz doyurucaksın daha zorlayıcı olabilir, bulunmasında fayda var bence de

Son düzenleme:
Battaniyeyi değiştiriyorum hemen canım teşekkür ederim , hep müslin battaniyeler aldık düşünememiştim. Emzik için bende emin olamadım ama kullananda çok gördüm, bilemedim hiç. Aldığım için yanıma koyacağım yine de.

canim ben tema dan buzdolabi susu yaptircam , oda bagis olarak geciyor

Canim ben bebegimi hep emzirdim ihtiyac olmadi sukur ama yetmeseydi mama verseydim de takilmazdim. Ya sutum.biterse korkusu olmadi hic o yuzden. Her bebegin nasibi farkli. Cok sukur ki mama var ac kalmasin yeter. Hastanede bebege hep mama vermislerdi sonradan anlamistim iyi ki de vermisler doymus. Rahat ol bence stres cok etkiler sutu

Teşekkür ederim canım
Benim de kuzenim gönderiyor gümüş kapakla süt sağma makinesini. Memeler önemli çok mantıklı yatırım yapmış arkadaşın o acılar bebekle de ilgili sanırım benim yengem amcamın eşi, erkek kardeşimin süt annesi. kuzenim emdikten sonra hiç acımayan memeleri kardeşimin her emmesinden sonra bir saat acıyormuş
Hastane kıyafetini sorma sebebim ilk kıyafet kan mı oluyor onları vermiyorlar mı acaba diye düşündüm.
kremi şimdiden sürmeye başladım çünkü şuanda bile acıyor uçlarım ve öncesinde başlanılması gerekiyormuş etki etmeleri için zaten. Ama silikon kalkanı fazla süt boşa akmasın diye kullanılıyor sanıyordum ucu acımasın diye de kullanıyorlarmış sanırım. Pompayı da dediğin gibi çalışan anne için şart ben hem çalışan hem ikiz annesi olacağım için ilk baktığım eşyalardandı ilk gün itibariyle kullanmam gerekeceğini düşünüyorum bebeklere verilmesi için neyseki onu kuzenim gönderecek.
İnşallah hepimizin bebeklerine yetecek kadar sütü olur. Benim annemin hiç olmamış anneme çekmemişimdir inşallah

Cok guzel bir liste olmus. Emeginize saglik.

Doktor numarasını vermiyor hastanede genel olarak yasak no vermek. Hemşireyi arıyorsun, o sonucu ekranda açıp doktora soruyor. Bildiği bir şeyse doktora sormadan yanıtlıyor
Tamam numarayı vermeyebilir, hastası çoktur, saygı duyarım ama sekretere bilgi verilir, doktor müsait olunca dönüş yapar. Bende doktorumun numarası var ama mecbur kalmadığım sürece aramam, mesaj atmam ararım hastaneyi not bırakrım. Ama hemşirenin doktor yerine cevap verdiğini ilk kez duydum. O zaman doktor niye var ki ? Özel hastane mi ? Ben doktor değilim, yıllardır çalıştığım işyerinde çoğu işi yüzelsel de olsa bilirim ama asla balka iş arkadaşımın yerine vevap vermem. Kaldı ki bu kişi yetkisi olmayan bir alana giriyor. Çok saçma

Eline sağlık listeyi çok güzel toparlamışsın . Ben sadece şeye takıldım. Depend zaten kilot şeklinde oluyor ben ilk doğumumda dependin üzerine tekrar kilot giymedim gerek olmadı hiç. 5 tane kiloda gerek kalmayabilir gibime geliyor

Hastane cantami hazirladim sonunda hastane eve arabayla 5 dk uzaklikta oldugu icin cok doldurmadim cantayi.

Bebek icin ,
3 tane citcitli atlet
3 tane uzun kollu zibin
eldiven
1 sapka
1 muslin
2 tane alt pijama
1 muslin
1 mont
1 paket islak mendil
10 tane bebek bezi
emzik

Kendime
2 gecelik
1 alt ust ikili pijama , onu dugmeli
sabahlik
2 emzirme sudyeni
gogus pedi
gogus ucu kremi
gumus kalkan
biraz orkid
kulot
vakumlu sut biriktirme pompasi
dis fircasi ve macunu
sampuan
sarj aleti

koydum.

burada yikamadiklari icin bebekleri hastane cikisini evde giydircem

Eklentiler

• E4771018-ABFB-4E14-90FB-84888A149374.webp
    125,6 KB · Görüntüleme: 91
Doğum sırasında sadece tek takım veriliyor canım bezi çorabı, battaniyesi gibi detayları ile . Diğer takımlar ilk giyilen takım kirliyken girildiğinden değiştirmek için

Pompa almadım henüz ben uzun bi süre evdeyim diye. Gerek olursa belki hastane tipi pompa kiralayabilirim. Benim oğlumda kıyafeti hiç kan olmadı canım bi sıkıntı yaşamadık

Evet özel üniversite hastanesi ama sanki askeri hastane saçma sapan kuralları var zaten önceden antibiyotik ve monurol yazmıştı diye çok üstelemedim ama aklımda kaldı, arayacağım tekrar

Ya bence özellikle kadın doğum doktorlarının ulaşılabilir olması çok önemli. Zaten çoğu kişi acil olmayan durumlarda aramaz. Ben şimdiye kadar bir kere bile aramadım ama sorum ya da bir sıkıntım olduğunda WhatsApp üzerinden yazdım kısa ve öz şekilde, kendisi de müsait olunca dönüş yaptı. Diğer türlü olsaydı ben sanırım doktor değiştirirdim. Hele ki son dönemlerde sancı da olabiliyor, bilmediğimiz şeyler de başımıza gelebiliyor o yüzden doktorun ulaşılabilir olması bana önemli geliyor

Bugün doktor kontrolüm vardı. Bizim kız 1.800 kg olmuş. Bir de doktor açlık tokluk sonucumu kabul etmedi. 1 Eylül e randevu verdi şeker yüklemesi için. 31. Haftada şeker yüklemesi yaptıracak olan başka biri var mıdır acaba? Kurtulamadım gitti

Ben de hastane çantasına emziği koymamıştım ama çok pişman oldum çünkü aralıksız tüm gece ağladı ve sakinleşmedi. Sürekli memede durmak vs istedi ama benim de ağrım vardı ve artık gözümden yaş geliyor olduğu için emziremedim onun istediği kadar. Emzik eğer damaklı ise ve sürekli verilmezse acil durumlarda verilebilir diyorlar doktorlar. Emme problemi yaratmayacak emzikler kullanılabilir. İlerisi için de 2 yaşlarına çok varmadan bıraktırılırsa bir problem olmuyor. Biz 11 aylıkken bıraktık ve dişleri çok güzel ve düzgün oğlumun. Şimdi hastane Çantasına koyacağım çünkü rahatlamak için emmek isteyecektir sürekli aç olmasa bile. İhtiyaç olmazsa da eve getiririm

bende koydum emzik acaba hangisini alicak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…