M mabel63 ben de tabi kesin ihtiyaç olur diyemiyorum. Ama göğüs kremi de eğer bir sebeple emziremezsen ihtiyacın olmayacak bir şey. Varsayımsal olarak emzirebilicemi düşünüp en temel olan ve beni hızlıca rahatlatacak ihtiyaçları aldım. Ben çalışan anne olucam mesela, eğer sütüm olursa pompaya kesin ihtiyacım olacak ilerde ama pahalı da bir ihtiyaç olduğundan onun için doğum sonrasını beklicem. Bunlar hızlıca beni rahatlatacak nispeten uygun fiyatlı ihtiyaçlar yani o gözle bakıyorum.Göğüs pedi aldım geçen doğumumda da ara ara kullanmıştım evde bi paket dursun dedim. Daha önce gümüş kapak, göğüs kalkanı vs hiçbirini almadım da kullanmadım da şükür 1 hafta hafif ağrılarım ve yaralarım dışında büyük bişeyim olmamıştı. Normalde bunda da almayacaktım ama baby showerda arkadaşım gümüş kapak almış, sıcak soğuk göğüs kompresi almış. Tüm yatırımı memelerime yapmışBu kez iki bebek emcek sen çok acılar çektin hamilelikte kordosentezler iğneler doğumdan sonra çekme diye aldım diyo
Hastane çıkışını da ben doğar doğmaz hemşireye verdirmiştim. İlk kıyafetleriydi. Bunda henüz karar veremedim foto çekimimiz olur mu olmaz mı ona göre karar vercem.
İnşallah cumlemizÇ
Çok zor gerçekten inşallah sağlıkla zamanında kucağına alırsın yavrunu
Battaniyeyi değiştiriyorum hemen canım teşekkür ederim , hep müslin battaniyeler aldık düşünememiştim. Emzik için bende emin olamadım ama kullananda çok gördüm, bilemedim hiç. Aldığım için yanıma koyacağım yine de.Canım müslin yerine penye ve nohut battaniye daha kullanışlı olur ilk etapta bence kış bebesi bunlar bi de üşümesinler diye.. emzik gördüm bir de kullanılabilir diyen doktorlar bile ilk bir ay önermiyorlar emziği hastane çantasında gerek yok bence
canim ben tema dan buzdolabi susu yaptircam , oda bagis olarak geciyorKızlar ben bebeğimin hediyeliği için bir kuruma bağış yapmak istiyorum kurum seçemedim. Bu şekilde yapacak olan varsa yazabilir mi? Darüşşafaka, tema ,wwf gibi hem bağış yapıp hem hediyelik alabileceğim güvenilir bir vakıf arıyorum.
Canim ben bebegimi hep emzirdim ihtiyac olmadi sukur ama yetmeseydi mama verseydim de takilmazdim. Ya sutum.biterse korkusu olmadi hic o yuzden. Her bebegin nasibi farkli. Cok sukur ki mama var ac kalmasin yeter. Hastanede bebege hep mama vermislerdi sonradan anlamistim iyi ki de vermisler doymus. Rahat ol bence stres cok etkiler sutuAy inş kızlar yaa. Bazen kendimi telkin ediyorum, herkesin vücudu farklı katre düşünme böyle diye
Bazı kişilerde kalıcı şekil bozukluğu falan duydum, insanı tedirgin ediyor böyle hikayelerZaten fiziksel olarak çok beğenmem, üstüne geçen senelerde bir yaralanma yaşadım ve dikiş atıldı, görünümünde farklılık oldu. Bir de burdan darbe yersem doğumdan sonra estetikçinin yolunu tutarım artık
Kuzum ben kendim için lansinoh meme kremi aldım hastane çantasına ekleyeceğim. Doğum yapmış burdaki birkaç arkadaş lk emzirmeden itibaren çok faydasını gördüklerini söylemişti. Tavsiye üzeribe hastane çantasına ekliyorum. Bir de kimileri göğüs pedi koyuyor çantaya. Henüz almadım ama ben de almayı düşünüyorum hastane çantası için. Şu an süt damlamıyor ama doğumla beraber ihtiyaç olabilir.
Evet birkaç arkadaşım pişman, "sütüm az diye mamaya başladım keşke az daha uğraşsaymışım dediler" hep. gelmese bile herhalde doktor pes et diyene kadar ben de uğraşırım diye düşünüyorum. Çünkü mesla o arkadaşlarımdan biri, kendi annesinin ısrarıyla başlamış mamaya :/
Teşekkür ederim canımBen göğüs pedi almadım canım. Hava almasını engelliyor göğsün. Bir de kimi memeden kendiliğinden süt akarken benim göğsümde süt dolu olsa da pek sızıntı olmazdı. Gerek duymadım hiç. Göğüs kalkanı yara olmasın göğsün diye emzirirken illa ki başta şart değil duruma göre alabilirsin.
Benim de kuzenim gönderiyor gümüş kapakla süt sağma makinesini. Memeler önemli çok mantıklı yatırım yapmış arkadaşınGöğüs pedi aldım geçen doğumumda da ara ara kullanmıştım evde bi paket dursun dedim. Daha önce gümüş kapak, göğüs kalkanı vs hiçbirini almadım da kullanmadım da şükür 1 hafta hafif ağrılarım ve yaralarım dışında büyük bişeyim olmamıştı. Normalde bunda da almayacaktım ama baby showerda arkadaşım gümüş kapak almış, sıcak soğuk göğüs kompresi almış. Tüm yatırımı memelerime yapmışBu kez iki bebek emcek sen çok acılar çektin hamilelikte kordosentezler iğneler doğumdan sonra çekme diye aldım diyo
Hastane çıkışını da ben doğar doğmaz hemşireye verdirmiştim. İlk kıyafetleriydi. Bunda henüz karar veremedim foto çekimimiz olur mu olmaz mı ona göre karar vercem.
kremi şimdiden sürmeye başladım çünkü şuanda bile acıyor uçlarım ve öncesinde başlanılması gerekiyormuş etki etmeleri için zaten. Ama silikon kalkanı fazla süt boşa akmasın diye kullanılıyor sanıyordum ucu acımasın diye de kullanıyorlarmış sanırım. Pompayı da dediğin gibi çalışan anne için şart ben hem çalışan hem ikiz annesi olacağım için ilk baktığım eşyalardandı ilk gün itibariyle kullanmam gerekeceğini düşünüyorum bebeklere verilmesi için neyseki onu kuzenim gönderecek.M mabel63 ben de tabi kesin ihtiyaç olur diyemiyorum. Ama göğüs kremi de eğer bir sebeple emziremezsen ihtiyacın olmayacak bir şey. Varsayımsal olarak emzirebilicemi düşünüp en temel olan ve beni hızlıca rahatlatacak ihtiyaçları aldım. Ben çalışan anne olucam mesela, eğer sütüm olursa pompaya kesin ihtiyacım olacak ilerde ama pahalı da bir ihtiyaç olduğundan onun için doğum sonrasını beklicem. Bunlar hızlıca beni rahatlatacak nispeten uygun fiyatlı ihtiyaçlar yani o gözle bakıyorum.
Cok guzel bir liste olmus. Emeginize saglik.Kızlar ben şöyle bir toparladım gibi çanta listesini. Neler ilave olsun yada çıkarılsın? Fikirlerinizi bekliyorum
BEBEK HASTANE ÇANTASI Puset Puset Örtüsü İç zıbın Tulum Çorap Eldiven Şapka Müslin örtü Ağız mendili Omuz Bezi Bebek bezi Pamuk Islak mendil Pişik önleyici Emzik Sağma makinası - Pompa Kaşık biberon Hastane - Anne İhtiyacı Depend Terlik Sabahlık 2 Pijama Takımı - Emzirmeye uygun Emzirme sütyeni Meme ucu koruyucu 3 Çift çorap 5 Kilot Diş Fırçası - Macunu seti Makyaj Çantası Eve Dönüş Kıyafeti Kirlileri koyulacağı Çanta Havlu Baba için kıyafet
Tamam numarayı vermeyebilir, hastası çoktur, saygı duyarım ama sekretere bilgi verilir, doktor müsait olunca dönüş yapar. Bende doktorumun numarası var ama mecbur kalmadığım sürece aramam, mesaj atmam ararım hastaneyi not bırakrım. Ama hemşirenin doktor yerine cevap verdiğini ilk kez duydum. O zaman doktor niye var ki ? Özel hastane mi ? Ben doktor değilim, yıllardır çalıştığım işyerinde çoğu işi yüzelsel de olsa bilirim ama asla balka iş arkadaşımın yerine vevap vermem. Kaldı ki bu kişi yetkisi olmayan bir alana giriyor. Çok saçmaDoktor numarasını vermiyorhastanede genel olarak yasak no vermek. Hemşireyi arıyorsun, o sonucu ekranda açıp doktora soruyor. Bildiği bir şeyse doktora sormadan yanıtlıyor
Eline sağlık listeyi çok güzel toparlamışsın . Ben sadece şeye takıldım. Depend zaten kilot şeklinde oluyor ben ilk doğumumda dependin üzerine tekrar kilot giymedim gerek olmadı hiç. 5 tane kiloda gerek kalmayabilir gibime geliyorKızlar ben şöyle bir toparladım gibi çanta listesini. Neler ilave olsun yada çıkarılsın? Fikirlerinizi bekliyorum
BEBEK HASTANE ÇANTASI Puset Puset Örtüsü İç zıbın Tulum Çorap Eldiven Şapka Müslin örtü Ağız mendili Omuz Bezi Bebek bezi Pamuk Islak mendil Pişik önleyici Emzik Sağma makinası - Pompa Kaşık biberon Hastane - Anne İhtiyacı Depend Terlik Sabahlık 2 Pijama Takımı - Emzirmeye uygun Emzirme sütyeni Meme ucu koruyucu 3 Çift çorap 5 Kilot Diş Fırçası - Macunu seti Makyaj Çantası Eve Dönüş Kıyafeti Kirlileri koyulacağı Çanta Havlu Baba için kıyafet
Doğum sırasında sadece tek takım veriliyor canım bezi çorabı, battaniyesi gibi detayları ile . Diğer takımlar ilk giyilen takım kirliyken girildiğinden değiştirmek içinGöğüs pedi ve göğüs kalkanı sütü çok gelip akanlar için gerekli değil mi sonrasında öyle bir durum olursa alsak daha iyi değil mi yoksa herkes öncesinde alıp çantasına koyuyor mu? (Ben gümüş kapak ve krem aldım ama kalkanlara akacak kadar çok sütüm olur mu iki bebekle bilemedim)
Ve asıl alınan hastane çıkışı setlerini en başta mı veriyoruz hemşireye yoksa ilk etapta başka set verip sonra mı hastane çıkışı giydiriliyor?
Pompa almadım henüz ben uzun bi süre evdeyim diye. Gerek olursa belki hastane tipi pompa kiralayabilirim. Benim oğlumda kıyafeti hiç kan olmadı canım bi sıkıntı yaşamadıkTeşekkür ederim canım
Benim de kuzenim gönderiyor gümüş kapakla süt sağma makinesini. Memeler önemli çok mantıklı yatırım yapmış arkadaşıno acılar bebekle de ilgili sanırım benim yengem amcamın eşi, erkek kardeşimin süt annesi. kuzenim emdikten sonra hiç acımayan memeleri kardeşimin her emmesinden sonra bir saat acıyormuş
Hastane kıyafetini sorma sebebim ilk kıyafet kan mı oluyor onları vermiyorlar mı acaba diye düşündüm.
kremi şimdiden sürmeye başladım çünkü şuanda bile acıyor uçlarım ve öncesinde başlanılması gerekiyormuş etki etmeleri için zaten. Ama silikon kalkanı fazla süt boşa akmasın diye kullanılıyor sanıyordum ucu acımasın diye de kullanıyorlarmış sanırım. Pompayı da dediğin gibi çalışan anne için şart ben hem çalışan hem ikiz annesi olacağım için ilk baktığım eşyalardandı ilk gün itibariyle kullanmam gerekeceğini düşünüyorum bebeklere verilmesi için neyseki onu kuzenim gönderecek.
İnşallah hepimizin bebeklerine yetecek kadar sütü olur. Benim annemin hiç olmamış anneme çekmemişimdir inşallah
aynen benim aldiklarim oyle ama adini bilmiyordumHastane çantanız için bebeğe ilk etapta atlet giydirmek yerine kruvaze uzun kollu atlet giydirmeniz kolay giydirmek açısından çok işinize yarayacaktır kızlar
Evet özel üniversite hastanesi ama sanki askeri hastane saçma sapan kuralları varTamam numarayı vermeyebilir, hastası çoktur, saygı duyarım ama sekretere bilgi verilir, doktor müsait olunca dönüş yapar. Bende doktorumun numarası var ama mecbur kalmadığım sürece aramam, mesaj atmam ararım hastaneyi not bırakrım. Ama hemşirenin doktor yerine cevap verdiğini ilk kez duydum. O zaman doktor niye var ki ? Özel hastane mi ? Ben doktor değilim, yıllardır çalıştığım işyerinde çoğu işi yüzelsel de olsa bilirim ama asla balka iş arkadaşımın yerine vevap vermem. Kaldı ki bu kişi yetkisi olmayan bir alana giriyor. Çok saçma
Ya bence özellikle kadın doğum doktorlarının ulaşılabilir olması çok önemli. Zaten çoğu kişi acil olmayan durumlarda aramaz. Ben şimdiye kadar bir kere bile aramadım ama sorum ya da bir sıkıntım olduğunda WhatsApp üzerinden yazdım kısa ve öz şekilde, kendisi de müsait olunca dönüş yaptı. Diğer türlü olsaydı ben sanırım doktor değiştirirdim. Hele ki son dönemlerde sancı da olabiliyor, bilmediğimiz şeyler de başımıza gelebiliyor o yüzden doktorun ulaşılabilir olması bana önemli geliyorTamam numarayı vermeyebilir, hastası çoktur, saygı duyarım ama sekretere bilgi verilir, doktor müsait olunca dönüş yapar. Bende doktorumun numarası var ama mecbur kalmadığım sürece aramam, mesaj atmam ararım hastaneyi not bırakrım. Ama hemşirenin doktor yerine cevap verdiğini ilk kez duydum. O zaman doktor niye var ki ? Özel hastane mi ? Ben doktor değilim, yıllardır çalıştığım işyerinde çoğu işi yüzelsel de olsa bilirim ama asla balka iş arkadaşımın yerine vevap vermem. Kaldı ki bu kişi yetkisi olmayan bir alana giriyor. Çok saçma
Ben de hastane çantasına emziği koymamıştım ama çok pişman oldum çünkü aralıksız tüm gece ağladı ve sakinleşmedi. Sürekli memede durmak vs istedi ama benim de ağrım vardı ve artık gözümden yaş geliyor olduğu için emziremedim onun istediği kadar. Emzik eğer damaklı ise ve sürekli verilmezse acil durumlarda verilebilir diyorlar doktorlar. Emme problemi yaratmayacak emzikler kullanılabilir. İlerisi için de 2 yaşlarına çok varmadan bıraktırılırsa bir problem olmuyor. Biz 11 aylıkken bıraktık ve dişleri çok güzel ve düzgün oğlumun. Şimdi hastane Çantasına koyacağım çünkü rahatlamak için emmek isteyecektir sürekli aç olmasa bile. İhtiyaç olmazsa da eve getiririmCanım müslin yerine penye ve nohut battaniye daha kullanışlı olur ilk etapta bence kış bebesi bunlar bi de üşümesinler diye.. emzik gördüm bir de kullanılabilir diyen doktorlar bile ilk bir ay önermiyorlar emziği hastane çantasında gerek yok bence
bende koydum emzik acaba hangisini alicakBen de hastane çantasına emziği koymamıştım ama çok pişman oldum çünkü aralıksız tüm gece ağladı ve sakinleşmedi. Sürekli memede durmak vs istedi ama benim de ağrım vardı ve artık gözümden yaş geliyor olduğu için emziremedim onun istediği kadar. Emzik eğer damaklı ise ve sürekli verilmezse acil durumlarda verilebilir diyorlar doktorlar. Emme problemi yaratmayacak emzikler kullanılabilir. İlerisi için de 2 yaşlarına çok varmadan bıraktırılırsa bir problem olmuyor. Biz 11 aylıkken bıraktık ve dişleri çok güzel ve düzgün oğlumun. Şimdi hastane Çantasına koyacağım çünkü rahatlamak için emmek isteyecektir sürekli aç olmasa bile. İhtiyaç olmazsa da eve getiririm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?