2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Çok tatlı bebek takımları gördüm internette, alsam mı bilemedim.

Herkese merhaba, güzel bir hafta olsun 20 gün önce karaciğer enzimlerim bi tık yüksek çıkmıştı. Hoca 10 günde bir testi tekrarlattı kaşıntı olur ve yükselirse gebelik kolestazı olabilir dedi. En son cumartesi gecesi vücudumda çok hafif kaşıntı başladı yine kan verince yükseldiğini gördük Kanda safra asidi testi ile kesin tanı koyuluyormuş 10 saat açlıkla bugün yaptırdım ve maalesef gebelik kolestazı. İnternette hiç iç açıcı şeyler yazmıyor Doktorum aradı şimdi Allahtan safra değerim çok çok yüksek değil ilaç başlanacak günde 3 defa. İnşallah ilaçla düşer çok yüksek olunca yatış yapıyoruz dedi. Nst çektirmemi istedi bu akşam gidip yaptırcaz. Bundan sonra sıkı takip her hafta nst ve kan tahlili dedi. Bize dua edin şu 1 ayı atlatalım erkek doğum olmasın Bu bebeler hamilelik boyunca canımı okudu

Bende biraz fazla yürüyünce karnım çok sertleşiyor, bir de eğilip kalkınca kendimi yorduğumda oluyor. Neden oluyor aceba?

Herkese merhaba,
Hastaneden çıktım çok şükür bebekte ben de iyiyiz, merak edip soranlar çok teşekkür ederim size de haber vermek istedim. 30 haftalık olmuşuz. Doktor ağrı sızı ishal kusma ateş olursa direk gel dedi, şartlı taburcu olduk. Buna şükür İlk Nst mizi de olduk. Bebeğin kafası yerine poposu aşağıda ama acele etmeyelim döner dedi. Bebek haftasına göre biraz iri dedi (acaba bu kötü mü bilmiyorum), Kilo alımın fazla, 6 öğün şeklinde azar azar ye dedi. (1. 60 boy 66 kiloyum 50 ile hamile kalmıştım.) Kızlar sizce endişe edilecek bir durumda mıyım. Ara ara karnımda ağrım oluyor. Acaba hastanede yatışı kabul edip iki gün müşade altında kalmalı mıydım? Ben iyiyim diyip çıktım

Böyle minik bezler uyku arkadaşı olarak işe yarıyor mu gerçekten? Tecrübeli ya da bilgisi olan biri var mı aldınız mı alacak mısınız?
Bunları gördüm bikaç yerde ama nasıldır bilemiyorum. Ben bunlardan aldım uyku arkadaşı olmasa da bi süre sonra dışarı çıkarken vs bağlandıkları bişey olursa yanlarında taşımaya iyi oluyor.

Eklentiler

• E59D9582-D859-4440-8C8E-62A0CFC65842.webp
    86,3 KB · Görüntüleme: 50
Selam kızlar güzel bir hafta olsun hepimiz için Ben güne kötü başladım malesef sabaha karşı kanamam olmuş çok yoğun bir şekilde hemen acile gittik plesenta previa totalis teşhisi konulmuştu hala aynı durumda çok korkunçtu Allah kimsenin başına vermesin beterinden sakinsin insan ne yapacağını şaşırıyor 2 ay daha sabretsem doğum olmasa diye dua ediyorum Ekim'de bile olsa razıyım ama şimdi gelir diye çok korkuyorum dua edin ne olur benim içinde

Çok geçmiş olsun canım Rabbim bir daha yaşatmasın inşallah zamanını bekler

Canım sürekli doktor kontrolünde ol. Benim halam kolestaz yüzünden ilk bebegini 39. Haftada kaybetti. Diğer iki cocugunu doktorlar 32. Haftada sezaryenle aldılar. Tekrar ayni şeyi yaşamaktan korktukları için. Ama doktorlar halama ilk defa bu kadar yüksek değerli hasta görüyorum demişti. Onun durumu çok daha ağırdı. Vucudu kasimaktan yara oluyordu. 31. Haftada ciğer geliştirici yapıp 32 de aldılar cok şükür küvöze bile girmedi sonraki iki çocuğu. Biri 1700 gram dogmustu. Doktor kontrolünde olursan sıkıntısız alırsın kucağına için rahat etsin. Sanırım ikizdi senin bebeklerin zaten her halükarda erken alınır 34 ten sonra hiç hiç korkma zaten hayırlısıyla doğarlar

Öncelikle gelmiş geçmiş olsun, 2 gün kalsan da olabilirmiş, ama evinde daha rahat hissedebilirsin belki. Hastaneye yakınsanız endişe duyma, kendini kontrol edersin sık sık.

Yok kuzu ben catlaklarimla barismisim o bana işlemez zaten ama sonrası sıkı vücut tercihim spor spor spor onun için eş kisisine haftada 4 gün 1 saat bırakacağım anlaşma yaptım
Ooo önden pazarlık yöntemi iyiymiş

Bilinçaltında bişey vardır canım onu araştır. Çocukken belki birisi bir hayvandan hatta kediden zarar görmüştür bir sohbette duymuşsundur. Barış muslu yu bir araştır derim. Ben hiç barış muslu okumadım dinlemedim ama bildiğim kadarıyla o da böyle şeylere bağlıyor. Mesela küçülken beni kedi tırmaladı yıllarca sevmedim kedi, kedi mırlaması tehlike gibi gelirdi çok korkardım, meğerse kedi mutlu olunca yaparmış. Şimdi hiç korkmuyorum.

Normal bebek dolaplqri bile ekstra seyler icin yeterli gelmiyo (battaniye yorgan vs), bu hic yeterli gelmez canim tecrubeyle sabit :)
Battaniye falan pek aklıma gelmedi. Tüm eşyaları minik minik ya çok yer kaplar mı ki şimdilik 2 hurcu doldurdu eşyaları bi çekmece sadece kıyafetlere yeter de artar diye düşündüm, büyük parça olarak bebek bezi ve küvet falan demiştim ama bilemedim şimdi.

Hepimizin kafası çok karışık sanırım hem dolabı hem şifonyeri koymak için şu anda yerim yok, nasipse seneye yaza oda takımı düşünüyoruz. Montessori tarzı bişey niyetindeyim.Bebek odası o yüzden istemiyorum. O zamana kadar yeri ayarlarız. Aslında şöyle de olabilir, bi şifonyer alıp, kış gibi büyük bir dolap yaptırabiliriz. Çünkü bizim de ihtiyacımız var. Depolama alanım fazla değil. Odayı ayarlayınca beşiği ve dolabı onun odasına koyarız. Bizim yatak odamız nerden baksan 9 yıllık, 10 bile diyebiliriz. Henüz değiştirmeyi düşünmüyorum. Muhtemelen bebeğin odasını da ufak tefek değişikliklerle uzun yıllar kullanırız. On yıl bence fena bir zaman dilimi değil. Daha fazlası dediğin gibi yaşına aykırı olur zaten büyüyecek zevkleri olacak. O zaman bakarız.

Teşekkür ederim canım onu bende duydum sarılık ihtimali olmaz inşallah nazar icin beşiğin üstüne atarım diye düşünmüştüm
Maşallah kuzuya değmesin nazar

Oh maşallah çok iyi denk gelmiş. Ya bizim de oda var ama seneye ayarlanır ancak, o zamana kadar galiba şifonyerle idare edeceğim.

Aynı durumdaymışız canım. Şifonyer sağlam, sıfır daha. En iyisi onu almak. Dolap işine ileride bakarız. Nasılsa eninde sonunda ya dolap ya takım alınacak.

Geçmiş olsun canım bu hafta herkeste yavaştan sorunlar başlamaya başladı sanırım sürekli takiptesin zaten korkma aksi bir durumda bebişleri alırlar benim de en büyük korkum biliyorsun ama aslında kritik haftaları atlattık tedbir amaçlı ciğer geliştirici vurmayacaklar mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…