Geçmiş olsun çok dikkat edin sağlıkla gelsin bebişinizSelam kızlar güzel bir hafta olsun hepimiz içinBen güne kötü başladım malesef sabaha karşı kanamam olmuş çok yoğun bir şekilde hemen acile gittik plesenta previa totalis teşhisi konulmuştu hala aynı durumda çok korkunçtu Allah kimsenin başına vermesin beterinden sakinsin insan ne yapacağını şaşırıyor 2 ay daha sabretsem doğum olmasa diye dua ediyorum Ekim'de bile olsa razıyım ama şimdi gelir diye çok korkuyorum dua edin ne olur benim içinde
Çok geçmiş olsun canım aman takiğ et kendini, yoğurt iyi gelir mi bi dene istersen daha çabuk toparlarsın belkiKızlar dün gıda zehirlenmesi sebebiyle hastaneye kaldırıldım doktor zehirli ishale çevirmiş bebek için tehlikeli bugün için yatış verdisıvı kaybının çok olması sebebiyle yediğim serumların haddi hesabı yok kollarım delik deşik. Mide ağrısı için talcid verdi. Kas kasılmalarının başlıca sebebi potasyum eksikliğidir dedi kan değerlerimde de potasyum eksik çıkınca potasyum takviyesi verdi. Birde benim daha önce bilmediğim yararlı bir bilgi paylaşayım belki bilmeyen vardır. montmorillonit kili diye bir kıl varmış suya karıştırıp içiyorsun, aynı zamanda kil maskesi şeklinde yüzüne de sürüyormuşsun. Faydaları saymakla bitmiyor netten bakabilirsiniz. Ben ücuttaki bakteriyel ve toksit maddeleri mıgnatıs gibi çekip vücuttan attığı için kullanacağım.
Bugün birkez daha anladım ki Allah kimseyi sağlığı ile sınamasın, ve gerçekten dünyadaki en büyük zenginlik sağlık.
Şikayet Et bencede tedbirini slsın, hiç mi kokmuyordu rengi değişmedi mi ustası onlar. Ya sana değil başkasına olsa veya vakit geçince zararını görürsen ? Zaman geçince ispatta da zorlanırsın.biz haftada bir bildiğimiz güvendiğimiz yerlerde dışardan yeriz, bu kez ilk defa daha önce gitmediği miz bir yer denediksonu böyle işte.. Arkdaşım şikayet edelim diyor da Pandemi de dükkanlar çok etkilendi, kıyamıyorum. Sadece dükkan sahibini mi uyarsam bilemedim
1 gecelik 2 önden düğmeli pijama düşünüyorum bende.doğuma giderken yanınıza kaç tane gecelik almayı düşünüyorsunuz
Nerede yaptırdın belki bende başka renk bakarım güzelmiş.Aynı yüz örtüsünden ben de yaptırdım kenarları nazar boncuklu
Güzel günlerde kullanın marifetli anneBebeğimin süslü hastane çıkışları teyzeleriannesi kendi elleriyle yaptı
Bi yolunu buluyor doktorlarBenim kız 29+2 de o kilodaydi ne olacak bilmiyorum bu gidişle kara kara nasıl çıkaracağımı düşünüyorum
Bende sık tuvalete gidiyorum. Ağrı da var. Yürümek hiç istemiyorum. Ama yürümek iyi geliyor.kızlar sizde yürümekte zorluk çekiyor musunuz çok erken değil mi bunu için bilemedim ama uzun uzun yürüyüş yapamıyorum karnımın altı sancılanıyor ve her ayağa kalktığımda lavaboya gidiyorum istisnasız
Muhtemelen anne kokrunca bebek de korkar gerilir, stres yapmayın diyor ya uzmanlar, arkadaş onu kastediyor galibaBu korkularınızdan rahatsızsanız destek alabilirsiniz. Ama normal yaşantınız hep böyleyse bebişiniz nasıl olumsuz etkilenecek karnınızda, onun bağlantısını kurmaya çalışıyorum? Ani kaçma zıplama gibi hareketlerinizden mi endişe duyuyorsunuz?
Bende sürekli yürüyorum. 7 bin sekiz bin falan coşuyor adımlar. Ama bu ara bende de oluyor ağrı. Biraz yürüyüş iyi geliyor ama uzun soluklu zor.Ben de zorlanıyorum artık, hele merdiven, 1 kat dahi olsa o basamaklar nasıl zorluyor. Biz mi gebelikte hareketsiz kalıp buna neden olduk diyeceğim ama çalışıyorduk başından beri, hiçbir şey yapmasak öğle araları yürüyüş ve hareket oluyordu. Bilemedim vallahi…
Bunlar çok minik değil mi battaniye gibi olanları var. Bazı bebekler mesela battaniyesiz uyumazmış. Bide ortasına oyuncak dikilen battaniyeler var, bulursam içime sinen onlardan istiyorum.Böyle minik bezler uyku arkadaşı olarak işe yarıyor mu gerçekten? Tecrübeli ya da bilgisi olan biri var mı aldınız mı alacak mısınız?
Bende de bi manyak,var alır kaçar bunuBen uyku arkadaşı kesin alıcam, ama bu bez olanından emin olamadım, çok ciddi gelmedi. Yine de deneyimli annelerden, kullananlardan yanıt beklemek daha doğru olur. Bunu ben zaten assam beşiğin üstüne benim kedi mahveder
Çok geçmiş olsun sona doğru hepimizde bişey çıkmaya başladı.Herkese merhaba, güzel bir hafta olsun20 gün önce karaciğer enzimlerim bi tık yüksek çıkmıştı. Hoca 10 günde bir testi tekrarlattı kaşıntı olur ve yükselirse gebelik kolestazı olabilir dedi. En son cumartesi gecesi vücudumda çok hafif kaşıntı başladı yine kan verince yükseldiğini gördük Kanda safra asidi testi ile kesin tanı koyuluyormuş 10 saat açlıkla bugün yaptırdım ve maalesef gebelik kolestazı. İnternette hiç iç açıcı şeyler yazmıyor Doktorum aradı şimdi Allahtan safra değerim çok çok yüksek değil ilaç başlanacak günde 3 defa. İnşallah ilaçla düşer çok yüksek olunca yatış yapıyoruz dedi. Nst çektirmemi istedi bu akşam gidip yaptırcaz. Bundan sonra sıkı takip her hafta nst ve kan tahlili dedi. Bize dua edin şu 1 ayı atlatalım erkek doğum olmasın Bu bebeler hamilelik boyunca canımı okudu
Çok geçmiş olsun vaktinle sağlıcakla doğsun inşallahSelam kızlar güzel bir hafta olsun hepimiz içinBen güne kötü başladım malesef sabaha karşı kanamam olmuş çok yoğun bir şekilde hemen acile gittik plesenta previa totalis teşhisi konulmuştu hala aynı durumda çok korkunçtu Allah kimsenin başına vermesin beterinden sakinsin insan ne yapacağını şaşırıyor 2 ay daha sabretsem doğum olmasa diye dua ediyorum Ekim'de bile olsa razıyım ama şimdi gelir diye çok korkuyorum dua edin ne olur benim içinde
Canım,yalnız bişey çıktı iadelerde artık geçerli bir sebep yoksa kargo ücreti alıcıya aitmiş. Onu araştır, zarara uğramaİade ile uğraşmayı sevmiyorum ama internette alışveriş mağaza mağaza gezmekten daha kolay, kötü gelirse öyle yaparım.
Sana da söylemiş olayım galiba 1 ekim gibi yürürlüğe girecek, alıcılar geçerli sebep olmadan iade ederse kargo ücretia alıcıya ait diye bişey çıktı. Henüzz kesinleşmedi ama tedbirli olun canımCanım trendyolekspres ve hepsijet gelip kapıdan alıyor iadeyi eğer onlarla iade edersen.
canim ben soyle bisi aldimEvet uykuya geçişte de çok işe yarıyormuş koşullanma sağlıyormuş sanırım. Sen nasıl bişey aldın canım?
Özür dilerm ama ne bu insanın psikolojisini bozar canm Allah aşkınakizlar bebekler buyudukce de hareketleri azalirmis. yerleri daraliyor sipaladin
bana doktorum bir kagit verdi . hergun gunun herhangi bir saatini seciyorum baslama saati olarak . uzaniyorum ve iki saat icinde en az 6 kere hissetmek icin bekliyorum. 6. hissettigim an o saati kagida yaziyorum.
Ornegin , bu sabah yaptim 7.20 de basladim 7.30 da 6. hareketi hissetmistim.
Eger 2 saat icinde 6 kere hissetmessen hemen gel dediler .
malesef riskli olunca gebelik boyle takipler yaptiriyorlar .Özür dilerm ama ne bu insanın psikolojisini bozar canm Allah aşkına
Bende sanırım buna benzer bişey alacağımcanim ben soyle bisi aldim
Sağol canım instigram da bir katibin kasnagı var oraya yaz canımÇok geçmiş olsun canım aman takiğ et kendini, yoğurt iyi gelir mi bi dene istersen daha çabuk toparlarsın belki
Şikayet Et bencede tedbirini slsın, hiç mi kokmuyordu rengi değişmedi mi ustası onlar. Ya sana değil başkasına olsa veya vakit geçince zararını görürsen ? Zaman geçince ispatta da zorlanırsın.
1 gecelik 2 önden düğmeli pijama düşünüyorum bende.
Nerede yaptırdın belki bende başka renk bakarım güzelmiş.
Güzel günlerde kullanın marifetli anne
Bi yolunu buluyor doktorlarmaşallah iyi kilo almış şeker falan yok di mi ? Genetik oluyo bazen kilo
Bende sık tuvalete gidiyorum. Ağrı da var. Yürümek hiç istemiyorum. Ama yürümek iyi geliyor.
Muhtemelen anne kokrunca bebek de korkar gerilir, stres yapmayın diyor ya uzmanlar, arkadaş onu kastediyor galiba
Bende sürekli yürüyorum. 7 bin sekiz bin falan coşuyor adımlar. Ama bu ara bende de oluyor ağrı. Biraz yürüyüş iyi geliyor ama uzun soluklu zor.
Bunlar çok minik değil mi battaniye gibi olanları var. Bazı bebekler mesela battaniyesiz uyumazmış. Bide ortasına oyuncak dikilen battaniyeler var, bulursam içime sinen onlardan istiyorum.
Bende de bi manyak,var alır kaçar bunubana da küçük geldi
Çok geçmiş olsun sona doğru hepimizde bişey çıkmaya başladı.
Çok geçmiş olsun vaktinle sağlıcakla doğsun inşallah
Canım,yalnız bişey çıktı iadelerde artık geçerli bir sebep yoksa kargo ücreti alıcıya aitmiş. Onu araştır, zarara uğrama
Sana da söylemiş olayım galiba 1 ekim gibi yürürlüğe girecek, alıcılar geçerli sebep olmadan iade ederse kargo ücretia alıcıya ait diye bişey çıktı. Henüzz kesinleşmedi ama tedbirli olun canım
Böyle konuşulunca evet bana da şaşırtıcı geldi. Ebe sordu bi kaç kez kan tahlili ya da idrar tahlili verdin mi diye hayır dedim o da hiç demedi.Aile hekimliğinde ayda bir vermelisin aslında ihmal etme bu zamana kadar doktorunun hiç istememesi de şaşırtıcı
Bu konuda bir bilgim yok ama hastaneye mama götürmeli miyiz ? Ve mama alacaksak hangi marka alalım?selam kızlar. Doğum sonrası ilk 3-4 gün sütün gelmeyebileceğini söylüyor herkes benim de ilk doğumunda gerçekten de sütüm başta gelmedi bebeğim sarılık olmasın diye biberon ile takviyede bulundum zaten emmeyen bebeğim hiç ememedi sütüm geldi ama emmeyince sağmak da kar etmedi. Şimdiki bebeğimde bunu yaşamak istemiyorum açıkçası korkuyorum. Kaşık biberon bana hiç kullanışlı görünmüyor biberon olarak ne tercih etsek bilemiyorum ilk bir iki gün sarılık olmasın diye en azından günde bir mama veririm diye düşünüyorum . Tecrübeli ler var mı ya da fikri olan
Benimde uyuyor canım rahme doğru daha şişHanımlar internetten bir şey duydum kız bebeklere hamile annelerin karınları göbeğin üst tarafından daha şişkin oluyormuş göğüse doğru erkek bebek bekleyenlerde ise göbeğin alt tarafı şişkin oluyormuş rahme doğru hazır birsürü hamile varken bi sorayım dedim sizde göbüşler nasıl benim bebiş kız bana uyuyor bu teori siz de durum nedir
Tiroid yükselebiliyor vitamin değerleri düşebiliyor idrarda enfeksiyon çıkabiliyor kolestaz, idrarda protein kacagi vb gibi şeyler kan tahlili yapınca anlaşılıyor. Doktorlar nasıl bu kadar sorumsuz oluyor hastalarına karşı anlayamiyorum. Ve bir candan da değil iki candan sorumlular su andaBöyle konuşulunca evet bana da şaşırtıcı geldi. Ebe sordu bi kaç kez kan tahlili ya da idrar tahlili verdin mi diye hayır dedim o da hiç demedi.
Benim bebiş kız canım ama hiç uymuyorHanımlar internetten bir şey duydum kız bebeklere hamile annelerin karınları göbeğin üst tarafından daha şişkin oluyormuş göğüse doğru erkek bebek bekleyenlerde ise göbeğin alt tarafı şişkin oluyormuş rahme doğru hazır birsürü hamile varken bi sorayım dedim sizde göbüşler nasıl benim bebiş kız bana uyuyor bu teori siz de durum nedir
Yine biberon verirsen yine emmez canım emmeye alısana kadar emzik de vermeyin diyolar memeyi adam akıllı kavrayıp emmeden hiç bir plastiği araya sokma nacizene tavsiyem ilk gün 5 ml 7 ml miğdesi zaten illa mama vercem diyosan şiringayla ucunu agzına ver kendi ceksin sen agzına bile sıkma tembel oluyorlar öyle alısıyolar işteselam kızlar. Doğum sonrası ilk 3-4 gün sütün gelmeyebileceğini söylüyor herkes benim de ilk doğumunda gerçekten de sütüm başta gelmedi bebeğim sarılık olmasın diye biberon ile takviyede bulundum zaten emmeyen bebeğim hiç ememedi sütüm geldi ama emmeyince sağmak da kar etmedi. Şimdiki bebeğimde bunu yaşamak istemiyorum açıkçası korkuyorum. Kaşık biberon bana hiç kullanışlı görünmüyor biberon olarak ne tercih etsek bilemiyorum ilk bir iki gün sarılık olmasın diye en azından günde bir mama veririm diye düşünüyorum . Tecrübeli ler var mı ya da fikri olan
Ben ilkinde sma mama kullanmıştım. Başta emer diye diretip almadım ama sütüm gelmeyince tehlikeye sokmamak adına aldım. Anne sütüne en yakın olan o diye duymuştum birçok kişidenBu konuda bir bilgim yok ama hastaneye mama götürmeli miyiz ? Ve mama alacaksak hangi marka alalım?
Evet belki de benim yaşadığım sorun da buydu. başta şırınga ile bile vermeyi denedim hiçbir türlü emmek istememesi de zorlamıştı yine aynı şeyi yaşamamak için bunu da denerim canım sağolYine biberon verirsen yine emmez canım emmeye alısana kadar emzik de vermeyin diyolar memeyi adam akıllı kavrayıp emmeden hiç bir plastiği araya sokma nacizene tavsiyem ilk gün 5 ml 7 ml miğdesi zaten illa mama vercem diyosan şiringayla ucunu agzına ver kendi ceksin sen agzına bile sıkma tembel oluyorlar öyle alısıyolar işte
Bence hiç gerek yok ne biberona nede mamaya mama sen de zaten plesenta ayrılır ayrılmaz süt memede hazır önce beyne bunu yer etmek lazım ilk bebekler de insan cok kaygı korku oluyo dogdu mu sokacaksın hemen göğsünü agzına ilk 1 saat emzirme önemli zaten kaka yapıyosa besleniyo demek süt bu arada 16 haftada meme de beklemeye baslıyomus plesenta ayrılınca salgılanıyo kafa rahat olcak gerisi gelir Allahın izniyleBu konuda bir bilgim yok ama hastaneye mama götürmeli miyiz ? Ve mama alacaksak hangi marka alalım?
Geçen gün yeni doğum yapmış bir arkadaşı ziyarete gittik, bana önerisi şu oldu; kesinlikle doğum çantanda mama bulundur, onunda ilk günler sütü gelmemiş ve hemşireler ısrarla sadece annesütü ver diye diretmişler. Bebek aç kaldığı için sarılık geçirdi, küvezde felan kaldı. Işın tedavisiyle düzeldi. Hangi biberon iyi gelir bilemiyorum ama bende mutlaka yanımda mama ve biberon bulunduracağım.selam kızlar. Doğum sonrası ilk 3-4 gün sütün gelmeyebileceğini söylüyor herkes benim de ilk doğumunda gerçekten de sütüm başta gelmedi bebeğim sarılık olmasın diye biberon ile takviyede bulundum zaten emmeyen bebeğim hiç ememedi sütüm geldi ama emmeyince sağmak da kar etmedi. Şimdiki bebeğimde bunu yaşamak istemiyorum açıkçası korkuyorum. Kaşık biberon bana hiç kullanışlı görünmüyor biberon olarak ne tercih etsek bilemiyorum ilk bir iki gün sarılık olmasın diye en azından günde bir mama veririm diye düşünüyorum . Tecrübeli ler var mı ya da fikri olan
Ay çok teori var eğlenelim biraz dedimBenimde uyuyor canım rahme doğru daha şiş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?