Bende otri bebede aspirator var. Onuda yapıyorum..ama serum daha iyi oluyo. 2ml suringayla buruna veriyorsun. Sonrada aspiratorle çekiyorum. Günde beş kere serum yapabilirsin ama sürekli aspiratör yapamazsin esas aspiratör burun damarlarina zarar veriyo. Çocuk olunca doktoru çok daha iyi bilgi veirir zaten burun yikamayida öğretiyorlar hastanedePeki biz bebeğe zarar vermeden yapabilir miyiz biraz tedirgin oldum da uzman değiliz sonuçta. Otribebe tarzı şeylerden mi alsak daha güvenli gibi
Oluyo gibi öyle bişey. Bu akşam mesela sağ taraftaydı galiba şiş ve sertti o taraf. Bikaç dakika oluyor sonra normale dönüyor. Bi ara karnımın tamamı taş gibiydi. Davul gibi gerildiğimi hissettim.
Bide bikaç gündür daha da şiştim zaten farkındayım. Gittikçe büyüyor karnım
Canım bu dediklerin memurlar için mi geçerli? Olmadı giderim işe öğleden sonrada randevu alır gider çalışamaz raporu alır getirswm nasıl olur ki ? Bu kadar zor olmamalı ya
Sen rahat edersen sıkıntı yok canım. Ben pijama ve sabahlık ya da hırka düşünüyorum.
Sağol canım kısa bir duş aldım bişeyler atıştırdım meyve yedim biraz toparladım kendimi. Şimdi kitap okuyacağım. İyi felir belki. Hastane ilaçlar iş bir yandan bebeğin eşyalarını alma telaşı bir yandn biraz gerildim galiba
Geçen haftalarda benimde öyleydi baş aşağıydı ama şimdi değil. O zaman zordu. Ben çalışıyorum canım, sabahın erken saatinde kalkıp akşama kadar dışarıdayım. İşim masabaşı ama biraz oturunca hem belim hem kasıklarım aşırı ağrıyor. Ama kalkıp gezme lüksüm de yok. Arada kaçıyorum elbette 5 dk dolanıp geliyorum saat başı. Öğlrn saatlerinde 20 veya 25 dk kadsr dılaşıyorum, akşamları da yürüyorum eve gelmeden. Çok zor oluyor ama doğuma doğru çöküp kalmayayım diye zorluyorum kendimi. Adımlarımı takip ediyorum. 5 bazen de 6 bin adımı görmek için çabalıyorum. Bırakırsam yürümeyi, bi daha başlayamam çünkü. Beni zorlasa da son ana kadar gitme niyetindeyim.
Önerilerin için sağol hepsi güzel ama bana uygun değil. Burada deniz falan yok ve havalar hem rüzgarlı hem yağmurlu. İşten sonrada yürüyüş yapıp eve geliyorum. Bir yerde oturursam çok vakit kaybederim, zaten işyerinde de dediğim gibi çok oturuyorum. Daha çok hareket etmem lazım.
Evet şehirdışından gelecekler o yüzden bir süre kalmak isterler diye düşünüyorum. Evimde de çok fazla oda yok açıkcası o yüzden kendi yatak odama kapatmam gerekecek orda da bebekle ben olacağım. Valla bir açmaza girdimÇikolata için hesap adı göremedim, paylaşabilir misiniz? Kapı süsünüz çok güzel, iyi günlerde kullanın
Teşekkür ederim
Çikolata için ben model ararken 50lik çikolatanın fiyatını 155ten 175e çıkarmışlar,sinir oldum, sayfaya da yazdım habersiz zam yapmışsınız diye, güncellendi dediler sadece. firma arayışındayım, pelitin tescilli markası valonia imiş markası, bana alınabilir gelmişti.
Sağlıkla gelsinler, benim oğluşum normal doğumdu, insan bilmediğinden korkarmışbana kalsa yine normali tercih ederim, yapabileceğimiz bir şey varsa dışardan yardımcı olalım bebişlere
Cuma kontrolüm var, hala makat gelişse bunları deneyeceğim teşekkür ederim
Genelde sezaryen oluyor diye biliyorum, elle çevirme bana riskli geldi ama druma güveniyorsam düşünürdüm
Oğluşumda toplam 23 kilo almıştım, bu haftalarda bayağı iriydim. Kızçede daha az aldım, sadece göbüş var, kim görse aşağı inmiş diyor. Yakınmış doğumum teyzelere göre
Çikolata atölyesine yaptıracaktım ki zam yaptılar, firma arıyorum
Sağlıkla gelsin inşallah, gözümün önünde olunca daha Bi içim rahat olacakmış gibi.Şimdi hareket etti mi, Stres oldu mu, içerde her şey yolunda mı diye düşünmektense yaşam sınırını geçtikten sonra dışarda da pek ala bakarız gibi geliyor, hayırlı evlat olsun inşallah
Evcil hayvanım yok ama olan arkadaşım çok. Onlar da artık evin bir bireyi. Eşimize çocuğumuza nasıl evden git diyemezsek onlara da öyle. Günü birlik ziyaret edecekse kediyi bir odaya alırdım, yok uzun süre kalacaksa ilk 1 2 gün kediyi odaya aldıktan sonra "bak o da can, sıkılıyor yani, çıkarmam lazım" deyip yavaş yavaş alıştırmaya çalıştırırdım.
Sevmemesine birşey diyemem bende pek hoslanmam, siz bu durumda bir kaç gün kayınvalideyi odaya kapatayım diyorsunuz yani :)Yani 1 yaşında hayvan bir odada kaç gün boyunca hapis olarak kalamaz kiama kayınvalideme dedim yatacağı odaya kediyi sokmam gece de zaten kapısını kapatır bir sıkıntı olmaz diye. Ama hayvanın evin içinde dolaşması bile gözüne batacaktır. Veterinerde kaldığı bir vakit gelmişti bize çocuğumun iki tane topu bir kabın içinde çekmecenin üstündeydi onları bile kaldır kokuyorlar dedi. Plastik top nasıl kokabilir yani.. Sevmeme derecesi bu kadar yüksek kadının
Evet kesinlikle ben de böyle düşünüyorum. Çok hassas bir dönem olacak bebek geldi diye bir kaç gün bi yere bıraksam daha çok travma oluşacak oğlumdaKedinin düzenine asla dokunmazdım. Bebeğin kedi ile ilgili ekstra alerjik bir durumu olmadığı sürece düzeni neyse devam ettirirdim. Ha ısırma huyu seni bebek için korkutuyorsa o ayrı tabi. Onun için de yardım alıyormuşsun zaten. Çok bilinçli de, takdir ettim.
Ama eşimin ailesi kediden hoşlanmıyorsa geldiklerinde uzak dursunlar. O da o evin bir bireyi, çocuğu. 3-5 saatliğine oturmaya gelseler tamam kediyi başka bi odaya tıkalım. Ama eve tam da yeni bir bebek gelecekken kediyi uzaklaştırmak ona kendisini terk edilmiş gibi hissettirir
zaten bebek geldiği için kendini ikinci planda hissedecek bunun üzerine evden uzaklaşırsa psikolojik sorun yaşayabilir ben evden uzaklaştırmamandan yanayımKızlar günaydın, sizlere bir şey danışmak istiyorum özellikle evinde evcil hayvan besleyen arkadaşlara :) benim dünyalar tatlısı bir kedim var, daha yavruyken ayaklarıma dolanmıştı, çok hastaydı kaç ay veterinerde kaldı tedavi oldu şimdi çok şükür iyi. Ama azcık ısırma huyu var bu yüzden de bir vetterapistten yardım alıyorum ama onun haricinde gerçekten çok minnoş bir kedidir. Eve gelen yabancılara ısırma, saldırma gibi huyu yoktur.
Eşimin anne tarafı da komple hayvan sevmiyorlar ve kedi varken biz gelmeyiz diyorlar. Şimdi doğum olunca eşimin annesi gelmek isteyecek. Gelmesinde benim için bir sakınca yok torunu sonuçta ama bana direkt demese de anneme, eşime kedi var nasıl gelicem diye alttan alta lafa sokuyor. Benim kedimi bi yere bırakma ihtimalim yok çünkü bebeğe alışsın istiyorum bir de bana çok düşkün zaten psikolojik olarak da yardım alan bir kedi. Onu evden uzaklaştırma ihtimalim yok zaten ben dayanamam öyle bir şeye.
Siz bu durumda olsanız ne yapardınız acaba?
instagram: molicikolata 50 adeti 137 tl ye geldi kargoyla birlikte ürün elime ulaştığında fotoğraf atarım :)Çikolata için hesap adı göremedim, paylaşabilir misiniz? Kapı süsünüz çok güzel, iyi günlerde kullanın
Teşekkür ederim
Çikolata için ben model ararken 50lik çikolatanın fiyatını 155ten 175e çıkarmışlar,sinir oldum, sayfaya da yazdım habersiz zam yapmışsınız diye, güncellendi dediler sadece. firma arayışındayım, pelitin tescilli markası valonia imiş markası, bana alınabilir gelmişti.
Sağlıkla gelsinler, benim oğluşum normal doğumdu, insan bilmediğinden korkarmışbana kalsa yine normali tercih ederim, yapabileceğimiz bir şey varsa dışardan yardımcı olalım bebişlere
Cuma kontrolüm var, hala makat gelişse bunları deneyeceğim teşekkür ederim
Genelde sezaryen oluyor diye biliyorum, elle çevirme bana riskli geldi ama druma güveniyorsam düşünürdüm
Oğluşumda toplam 23 kilo almıştım, bu haftalarda bayağı iriydim. Kızçede daha az aldım, sadece göbüş var, kim görse aşağı inmiş diyor. Yakınmış doğumum teyzelere göre
Çikolata atölyesine yaptıracaktım ki zam yaptılar, firma arıyorum
Sağlıkla gelsin inşallah, gözümün önünde olunca daha Bi içim rahat olacakmış gibi.Şimdi hareket etti mi, Stres oldu mu, içerde her şey yolunda mı diye düşünmektense yaşam sınırını geçtikten sonra dışarda da pek ala bakarız gibi geliyor, hayırlı evlat olsun inşallah
Evcil hayvanım yok ama olan arkadaşım çok. Onlar da artık evin bir bireyi. Eşimize çocuğumuza nasıl evden git diyemezsek onlara da öyle. Günü birlik ziyaret edecekse kediyi bir odaya alırdım, yok uzun süre kalacaksa ilk 1 2 gün kediyi odaya aldıktan sonra "bak o da can, sıkılıyor yani, çıkarmam lazım" deyip yavaş yavaş alıştırmaya çalıştırırdım.
Hayır yatacağı odaya kediyi sokmam diyorum. Tüy vs açısından en azından içi rahat etsin diye. Tüy illa ki oluyor ama ev sürekli süpürülüyor zaten. Bir de öyle kucağa gelen, atlayan bir kedi de değil. Kumu düzenli temizlenmezse koku tabii ki olur ama ben düzenli olarak temizliyorum kapalı kum kabı kullanıyorum o yüzden evime gelenlerden hiç koku şikayeti almadım :)Sevmemesine birşey diyemem bende pek hoslanmam, siz bu durumda bir kaç gün kayınvalideyi odaya kapatayım diyorsunuz yani :)
Bu arada bence de kokuyor, gecen bir arkadaşım birinin kedisini misafir etmiş, kedi gitmiş ardındaj temizlik yapmıs bir ton ama üstümde siyah elbise vardı kıl tüy içinde kaldık yahu çok zor yani
ya da kedi oteline yollayacaksınız orada profesyonel insanlar çalıştığı için ona göre davranıyorlar arkadaşımın köpeği vardı 1 hafta tatile gitti otele yolladı hem köpeği sosyalleşmiş oldu hem de onun aklı arkada kalmadıEvet kesinlikle ben de böyle düşünüyorum. Çok hassas bir dönem olacak bebek geldi diye bir kaç gün bi yere bıraksam daha çok travma oluşacak oğlumdaama bir odayı komple kayınvalideme ayırıp kediyi oraya sokmayabilirim umarım bunu kabul eder. Ama ben lohusa halindeyken kediye zarar verir mi emin de olamıyorum
Ben de zaten dayanamam gün içinde evde olmadığım zamanlarda bile özlüyorum. Bir de bana çok düşkün yanımda olmak ister hep. Keşke biraz anlayışlı olsalar büyükler, lohusa halimle bir de bunu düşünmesem keşkezaten bebek geldiği için kendini ikinci planda hissedecek bunun üzerine evden uzaklaşırsa psikolojik sorun yaşayabilir ben evden uzaklaştırmamandan yanayım
Kediyi uzaklaştırma orta bir yol bulun. Belki bir oda ayırabilirsin. Yoksa kesin daha da hırçınlaşabilir. Bende de var, nasıl olacak kediyi napacaksın, bebeği kıskanır yok bilmem ne diye soran çok. Hiç biriside kedi bakmamış insanlar. Ne yapıcam alışacak, hem kediler bebekleri sever diyorum bende. Başka yolu yok. Daha kötü olur yazık o canlar anlamaz da ne olduğunuKızlar günaydın, sizlere bir şey danışmak istiyorum özellikle evinde evcil hayvan besleyen arkadaşlara :) benim dünyalar tatlısı bir kedim var, daha yavruyken ayaklarıma dolanmıştı, çok hastaydı kaç ay veterinerde kaldı tedavi oldu şimdi çok şükür iyi. Ama azcık ısırma huyu var bu yüzden de bir vetterapistten yardım alıyorum ama onun haricinde gerçekten çok minnoş bir kedidir. Eve gelen yabancılara ısırma, saldırma gibi huyu yoktur.
Eşimin anne tarafı da komple hayvan sevmiyorlar ve kedi varken biz gelmeyiz diyorlar. Şimdi doğum olunca eşimin annesi gelmek isteyecek. Gelmesinde benim için bir sakınca yok torunu sonuçta ama bana direkt demese de anneme, eşime kedi var nasıl gelicem diye alttan alta lafa sokuyor. Benim kedimi bi yere bırakma ihtimalim yok çünkü bebeğe alışsın istiyorum bir de bana çok düşkün zaten psikolojik olarak da yardım alan bir kedi. Onu evden uzaklaştırma ihtimalim yok zaten ben dayanamam öyle bir şeye.
Siz bu durumda olsanız ne yapardınız acaba?
Köpekler için mantıklı olabilir ama kediler insandan çok mekana bağlandıkları için oteller onlar için travma sebebi oluyor i. Kafeste kalıyorlar çünkü o süredeya da kedi oteline yollayacaksınız orada profesyonel insanlar çalıştığı için ona göre davranıyorlar arkadaşımın köpeği vardı 1 hafta tatile gitti otele yolladı hem köpeği sosyalleşmiş oldu hem de onun aklı arkada kalmadı
Benimki 3 yıl sürüyormuş deama hep farklı farklı insanlar sorunca aynı gün içinde cevap vermekten yılıyorum artık yok burada doğuracaksın , hamileliğin ne kadar uzun sürdü bilmem ne çoktan dğurdu salak salak şeyler söylüyorlarhamileliğim aynı herkesle nasıl uzun sürmüş olabilir
sevmeyen insana bala batırsan da yağa batırsan da sevdiremezsin maalesef birkaç günlük gelecekleri bir eve aile üyelerini rahatsız etmeyecek şekilde gelseler keşke ama işte büyüklere anlatamıyorsunBen de zaten dayanamam gün içinde evde olmadığım zamanlarda bile özlüyorum. Bir de bana çok düşkün yanımda olmak ister hep. Keşke biraz anlayışlı olsalar büyükler, lohusa halimle bir de bunu düşünmesem keşke
Evet işte kayınvalidemin kalacağı odaya kediyi sokmamayı düşünüyorum tüy, koku vs gibi sorunlar olmasın diye. Ama evin geri kalanında hayvanı 1 hafta boyunca kısıtlayamam. Evimde 2+1 zaten çok fazla seçeneğim de yok. Bu şekilde öneride bulunacağım umarım anlayışlı davranırlarKediyi uzaklaştırma orta bir yol bulun. Belki bir oda ayırabilirsin. Yoksa kesin daha da hırçınlaşabilir. Bende de var, nasıl olacak kediyi napacaksın, bebeği kıskanır yok bilmem ne diye soran çok. Hiç biriside kedi bakmamış insanlar. Ne yapıcam alışacak, hem kediler bebekleri sever diyorum bende. Başka yolu yok. Daha kötü olur yazık o canlar anlamaz da ne olduğunu
E kuzucum sen yediğinde bebeğinede gidecek ya o enerjiYok kız kendime yapiyorum. İkitane zaten enerji bombası oğluşum var sağolsunlar. Kızım daha sakin olur diye umuyorum
Anlafım canım 2 ml ideal gibi. Youtube da gördüm şırıngayı komple enjekte esiyor da kaç ml unuttum. Bana fazla gibi geldi o yüzden demiştimBende otri bebede aspirator var. Onuda yapıyorum..ama serum daha iyi oluyo. 2ml suringayla buruna veriyorsun. Sonrada aspiratorle çekiyorum. Günde beş kere serum yapabilirsin ama sürekli aspiratör yapamazsin esas aspiratör burun damarlarina zarar veriyo. Çocuk olunca doktoru çok daha iyi bilgi veirir zaten burun yikamayida öğretiyorlar hastanede
aaa bunu bilmiyordum o zaman çok sıkıntılı olurKöpekler için mantıklı olabilir ama kediler insandan çok mekana bağlandıkları için oteller onlar için travma sebebi oluyor i. Kafeste kalıyorlar çünkü o süredeköpek gibi çıkarıp gezdirmiyorlar da.
Kesinlikle çok doğru, ben de isterim gelsinler kalsınlar torunları ile vakit geçirsinler ama beni de zor durumda bırakıyorlar. Elimden geldiğince evin içinde dikkat ederim rahat etsinler diye ama onlar orta yola pek yanaşmıyorlarsevmeyen insana bala batırsan da yağa batırsan da sevdiremezsin maalesef birkaç günlük gelecekleri bir eve aile üyelerini rahatsız etmeyecek şekilde gelseler keşke ama işte büyüklere anlatamıyorsun
Çok zor bir durum azıcık idare ediversinler anlamıyorum ki. Bende bazen ya uzaklaştırmaya kalkan olursa diye endişeleniyorumEvet işte kayınvalidemin kalacağı odaya kediyi sokmamayı düşünüyorum tüy, koku vs gibi sorunlar olmasın diye. Ama evin geri kalanında hayvanı 1 hafta boyunca kısıtlayamam. Evimde 2+1 zaten çok fazla seçeneğim de yok. Bu şekilde öneride bulunacağım umarım anlayışlı davranırlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?