2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Amin canım Allah'ın izniyle bu sürecide atlatacaksin hayırlısıyla dualarımız seninle

Çok zor bir durum azıcık idare ediversinler anlamıyorum ki. Bende bazen ya uzaklaştırmaya kalkan olursa diye endişeleniyorum
Bazen diyorum kapıyı açıp kedinin kaçmasına sebep olur mu, kayınvalidemin annesi dikkat edin kediye de zarar verebilir demişti laf arasında. Umarım boşuna kuruyorumdur kafamda

Evcil hayvanım yok ama kedileri çok seviyorum okulda da bakıyoruz ben atamazdim kimseyede birakamazdim cunku direkt strese giriyorlar çok üzücü kayinvalideniz gelsin hiç olmadı aynı odada bulunmasinlar işin aksi ki kedilerde hep kendilerinden hoşlanmayan insanların yanına gidiyorlar umarım kolay atlatirsiniz bu sureci

Bulundugunuz sehre ve hastaneye bagli. NST cok komplike bir islem degil, alti ustu bir makineye bagliyorlar. Bazi hastaneler muayene oldumu, nst'yi ucretsiz yapabiliyor. Telefonla arayin derim.
Cuma günü gideceğim kontrol için o zaman belli olur artık

Evet kesinlikle yeni girdikleri bir ortama bile alışmaları günler sürüyor kedilerin. Ben de mümkün olduğunca ikisini uzakta tutmaya çalışacağım. Umarım en az hasarla atlatırız :)

instagram: molicikolata 50 adeti 137 tl ye geldi kargoyla birlikte ürün elime ulaştığında fotoğraf atarım :)
Ben de ordan alacağım gibi görünüyor, instagramda sürekli reklamları çıkıyor
Grip aşısı olacak mısınız kızlar daha doktoruma soramadım ama engel yoktur galiba
Ben asmdeki hemşireye sordum. Hiç geceye grip aşısı yapmadım dedi. 2 druma sordum, evet seni de bebeği de korur dedi. Okullu oğluşum var, havalar soğuyunca illa gelecek hastalık eve. Ama annem yaptırma, illa hasta oluyorsun doğal yolla bağışıklığın olsun dedi. Akan sular durdu
Bende aldım tadına bakmadım görüntü olarak güzel
Kendi fabrikamız demişler, tadına güvenemedim ama maksat ağızlar tatlansın, sağlıkla yemek nasip olsun

Selamlar, ev de iki tane kedimiz var. Acikcasi benim evimin bir parcasi onlar, esim de ben de cok seviyoruz. Ayrica okudugum tum makaleler ve doktor yazilari, sehir-apartman cocuklarinin hayvanla buyumusinin bagisikligina iyi gelecegini de soyluyor. Ben bebegim icin cok mutluyum, apartmanda buyurken enazindan sagligi olumlu etkilenecek.

Hamile iken sizi strese sokan bir durum soyledikleri. Lohusali iken cok daha etkileyecektir. Size tavsiyem, kendi psikolojik sagliginiz-bebeginizin gelisimi ve o bir minderlik yer tutan zavallicik icin dik durun. Bunu ifade de edin. Soyleyin '' Benden talep ettiginiz sey hamile bir kadin olarak beni cok strese sokuyor, lohusaligimda da bunun etkisi buyuk olur, dayanamam. 2-3 gunlugune ara ara geleceksiniz diye bana bunu yapmayin. Zavalli bir garipcigin gunahina da girmeyin. Gelin buyrun kediyi bir odada tutariz, siz de 2-3 gun disinizi sikar gidersiniz.''

Eger bu soylediklerinize ragmen israr ederlerse, duymazliktan gelin. Cunku sizin duygularinizi dikkate almamalari, sizin de onlarin soylediklerini dikkate almamaniza sebep yaratir. Hamile-lohusa ve genc bir anne olacak olan sizsiniz. Yasi muhtemelen daha buyuk biri olarak sunu soylemek isterim, dunyanin en melek insani bile baskalarinin sinirlarini biraz zorlamaktan cekinmez. Sinirlarinizda dik durmaniz ve bunu yumusak bir sekilde sizin icin neden uygun olmadigini anlatarak ifade etmeniz, size hayatta cok sey katacak. Yarin baska konularda da laf sokma vs yapamayacaklardir. Kim olursa olsun.

Yatılı misafir dediğim de kayınvalidemle kayınpeder. İki hafta sanıyordum ama 1 aydan fazla kalacaklar sanırım Normalde çok sıkıntı yapmam ama hamileyken iş yüküm çok arttı, zaten kolay yoruluyorum, bir de uyumsuzluk çok olunca psikolojik olarak da yoruluyor insan, bakalım ne olacak.
Sağlıkla gelecek kuzu inşallah.
Hiç kendi düzeninizi bozmayın. Ben kedi seven insan değilim ama o da bir can, evin bireyi. Misafir size uyacak hem de lohusa olacaksınız. Şimdi sizin talepleriniz, istekleriniz karşılanmayacak da ne zaman karşılanacak.
Canım ben medela kullandım. çok memnundum hatta şimdi de dezenfekte edip hazırladım.
Bana biri az kullandığı süt sağım makinesi verdi. Bende temizlik takıntısı var, kullanmak istemiyorum, ihtiyaç duymam diye satın da almadım makineden. Eşim satın almayacaksan bu dursun kenarda dedi, bu makinelerin ikinci kişi tarafından kullanılması hijyen açısından sıkıntı yaratır mı acaba. Siz nasıl dezenfekte ettiniz kendinizinkini?

Cuma günü gideceğim kontrol için o zaman belli olur artık
Ozele gidecekseniz sorun direk. SGK kabul eden hastaneler var. Zorlayin derim. Bir de aile hekimligindeki ebe de konu hakkinda bilgili olabilir, belki bir devlet hastanesinin acilinden hemen alirlar. Cidden basit bir islem.

Evet kesinlikle yeni girdikleri bir ortama bile alışmaları günler sürüyor kedilerin. Ben de mümkün olduğunca ikisini uzakta tutmaya çalışacağım. Umarım en az hasarla atlatırız :)
Tatlı bir dille onun da ailenin bir üyesi olduğunu. Evdeki diğer aile bireylerinin birileri geldiğinde odaya kapatılmadığı gibi onun da kapatılamayacağını çünkü orasının onun da evi olduğunu söyleyin. Kendi yatacağı odaya sokmazsanız kediyi dediğiniz gibi o ayrı ama evin geri kalanından bir kaç gün mahrum etmek kediye haksızlık. Ayrıca o sizin evinize geliyor ve huzur bozmaya hakkı yok. Kesin ama nazik bir dille söyleyin gerisini kendisi bilir. Kediye bir şey yapacağından korkuyorsanız da eşinize kediye ev kalabalık ona dikkat et başına bir şey gelmesin, kapıyı açık bulup kaçar falan diye işleyin şimdiden, suçlayıcı tavır kullanmazsanız problem etmez eşiniz de ve o da seviyorsa kediyi daha özenli davranır

Korkma canım birsey olsa anlarlardı içini ferah tut
Cok geçmiş olsun canım rabbim sağ salim evladını kucagına almayı nasip etsin ilk bebiş ben den gelir diyordum senin ki aceleci cıktı
Benim de annemin ablamın kedisi var sevmeyen gelmesin hem gelmek isteyip hem sorun etmesi cok saçma yani ya kabul edip gelecek yada hiç ses etmeyecek 2 gün bile olsa o eve geldi mi 2 günde gitmez zaten kedi de odaya tıkılmaz sıkılıyo canlar yani düzenini hıç bozma kabul ediyorsa gelir etmiyorsa gelmez bu kadar basit

Ozele gidecekseniz sorun direk. SGK kabul eden hastaneler var. Zorlayin derim. Bir de aile hekimligindeki ebe de konu hakkinda bilgili olabilir, belki bir devlet hastanesinin acilinden hemen alirlar. Cidden basit bir islem.
Hastane SGK anlaşmalı zaten muayene ücretini öderken sorarım. Devlet Hastanesi'nde de muayene oluyorum ordan çıktı gibi birsey veriyorlar mı peki

Hanımlar günaydın bugün 4 te ikinci detaylı ultrasonum var. Bana dua eder misiniz? bebişimin beyin ön ventrikülleri belirgindi küçülmüş mu diye takip edecek doktor. İnşallah normale dönmüştür
Canım nasıl çıktı ventriküller bende de çıktı

Canım ben arkadaşıma da ödünç verdim doğumdan sonra ikizleri olmuştu. Her parçası yıkanabiliyor karbonatlı suda 5-6 dakika kaynatınca hiç birşey kalmaz zaten. sadece valf gibi bir parçası var orası gevşemişse işlevini tam yapmayabilir onu değiştirmek gerekebilir.
Hastaneler bile kiralama yapıyor bu cihazları. Sterilize edilemese böyle bir uygulama olmazdı. Bence boşuna masraf yapmayın. Dezenfekte edip bol güneşte kurutun güle güle kullanın.

Kayınvalideniz geldiğinde kedinizi baska bir odada tutabilirsiniz en basit çözüm bu bence.
Daha çok travma yapar.
Sizleri takip edip pek katılamıylrum ama buna sessiz kalamadım. Yakın zamanda uzun yıllardır benimşe olan yavrumu kaybettim belki o yüzden bu kadar hassasım.O da evin bir bireyi gelen kişinin kim olursa olsun onu rahatsız etme lüksü yok. Zararsız bir plastik top dahi nasıl kokabilir. Ben bebeğimle tanıştırabilseydim planlarım hastaneden geldiği gün koklatıp birbirlerine alışmaları için tedbirli adımlar atmaktı. Allah kısmet etmedi. Yavrum ameliyattan çıkamadı. Hastaneden gelince evin bireyleri birbirine alışmalı odaya da kapatmanozı tavsiye etmem daha çok depresyona girer. Odaya kapatılmasının suçunu bebeğe bulabilir. Anlayamaz kaynana sebepli olduğunu. Eğer kapatılması alanının alınması size uzak kalmasının suçlusu olarak da bebeği görürse vazgeçmek zorunda kalabilirsiniz. Çünkü o odada genel olarak bebek sesi duyacak ve kendince o yeni şeyi yani bebeğinizi suçlamaya yatkın olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…