Amin canım Allah'ın izniyle bu sürecide atlatacaksin hayırlısıyla dualarımız seninleHepinize ayrı ayrı teşekkürlerbugün bebişimle son günüm yarın sezeryanla alıncak.Umarım ciğeri gelişmiştir ve güçlüdür oğlşum❣Rabbim kimseyi evladından ayırmasın. Kan alındı sabah yine enfeksiyon var mı diye, sürekli Ntsye bağlanıyorum.Kalp atışları çok iyi şükür sancım yok.Rabbim yardım et sağ salim kavuşayım oğluma
Bazen diyorum kapıyı açıp kedinin kaçmasına sebep olur mu, kayınvalidemin annesi dikkat edin kediye de zarar verebilir demişti laf arasında. Umarım boşuna kuruyorumdur kafamdaÇok zor bir durum azıcık idare ediversinler anlamıyorum ki. Bende bazen ya uzaklaştırmaya kalkan olursa diye endişeleniyorum
Evcil hayvanım yok ama kedileri çok seviyorum okulda da bakıyoruz ben atamazdim kimseyede birakamazdim cunku direkt strese giriyorlar çok üzücü kayinvalideniz gelsin hiç olmadı aynı odada bulunmasinlar işin aksi ki kedilerde hep kendilerinden hoşlanmayan insanların yanına gidiyorlar umarım kolay atlatirsiniz bu sureciKızlar günaydın, sizlere bir şey danışmak istiyorum özellikle evinde evcil hayvan besleyen arkadaşlara :) benim dünyalar tatlısı bir kedim var, daha yavruyken ayaklarıma dolanmıştı, çok hastaydı kaç ay veterinerde kaldı tedavi oldu şimdi çok şükür iyi. Ama azcık ısırma huyu var bu yüzden de bir vetterapistten yardım alıyorum ama onun haricinde gerçekten çok minnoş bir kedidir. Eve gelen yabancılara ısırma, saldırma gibi huyu yoktur.
Eşimin anne tarafı da komple hayvan sevmiyorlar ve kedi varken biz gelmeyiz diyorlar. Şimdi doğum olunca eşimin annesi gelmek isteyecek. Gelmesinde benim için bir sakınca yok torunu sonuçta ama bana direkt demese de anneme, eşime kedi var nasıl gelicem diye alttan alta lafa sokuyor. Benim kedimi bi yere bırakma ihtimalim yok çünkü bebeğe alışsın istiyorum bir de bana çok düşkün zaten psikolojik olarak da yardım alan bir kedi. Onu evden uzaklaştırma ihtimalim yok zaten ben dayanamam öyle bir şeye.
Siz bu durumda olsanız ne yapardınız acaba?
Bulundugunuz sehre ve hastaneye bagli. NST cok komplike bir islem degil, alti ustu bir makineye bagliyorlar. Bazi hastaneler muayene oldumu, nst'yi ucretsiz yapabiliyor. Telefonla arayin derim.Ne kadar peki . Zaten muayene ücretleri çok fazla ve sürekli zam yapıyorlar
Cuma günü gideceğim kontrol için o zaman belli olur artıkBulundugunuz sehre ve hastaneye bagli. NST cok komplike bir islem degil, alti ustu bir makineye bagliyorlar. Bazi hastaneler muayene oldumu, nst'yi ucretsiz yapabiliyor. Telefonla arayin derim.
Evet kesinlikle yeni girdikleri bir ortama bile alışmaları günler sürüyor kedilerin. Ben de mümkün olduğunca ikisini uzakta tutmaya çalışacağım. Umarım en az hasarla atlatırız :)Evcil hayvanım yok ama kedileri çok seviyorum okulda da bakıyoruz ben atamazdim kimseyede birakamazdim cunku direkt strese giriyorlar çok üzücü kayinvalideniz gelsin hiç olmadı aynı odada bulunmasinlar işin aksi ki kedilerde hep kendilerinden hoşlanmayan insanların yanına gidiyorlar umarım kolay atlatirsiniz bu sureci
Bende aldım tadına bakmadım görüntü olarak güzelinstagram: molicikolata 50 adeti 137 tl ye geldi kargoyla birlikte ürün elime ulaştığında fotoğraf atarım :)
100-120 tl civarinda dedi bizimkiCuma günü gideceğim kontrol için o zaman belli olur artık
inşallah güzeldir boşuna para vermeyelim bideBende aldım tadına bakmadım görüntü olarak güzel
Anladım canım teşekkür ederim100-120 tl civarinda dedi bizimki
Ben de ordan alacağım gibi görünüyor, instagramda sürekli reklamları çıkıyorinstagram: molicikolata 50 adeti 137 tl ye geldi kargoyla birlikte ürün elime ulaştığında fotoğraf atarım :)
Ben asmdeki hemşireye sordum. Hiç geceye grip aşısı yapmadım dedi. 2 druma sordum, evet seni de bebeği de korur dedi. Okullu oğluşum var, havalar soğuyunca illa gelecek hastalık eve. Ama annem yaptırma, illa hasta oluyorsun doğal yolla bağışıklığın olsun dedi. Akan sular durduGrip aşısı olacak mısınız kızlar daha doktoruma soramadım ama engel yoktur galiba
Kendi fabrikamız demişler, tadına güvenemedim ama maksat ağızlar tatlansın, sağlıkla yemek nasip olsunBende aldım tadına bakmadım görüntü olarak güzel
Selamlar, ev de iki tane kedimiz var. Acikcasi benim evimin bir parcasi onlar, esim de ben de cok seviyoruz. Ayrica okudugum tum makaleler ve doktor yazilari, sehir-apartman cocuklarinin hayvanla buyumusinin bagisikligina iyi gelecegini de soyluyor. Ben bebegim icin cok mutluyum, apartmanda buyurken enazindan sagligi olumlu etkilenecek.Kızlar günaydın, sizlere bir şey danışmak istiyorum özellikle evinde evcil hayvan besleyen arkadaşlara :) benim dünyalar tatlısı bir kedim var, daha yavruyken ayaklarıma dolanmıştı, çok hastaydı kaç ay veterinerde kaldı tedavi oldu şimdi çok şükür iyi. Ama azcık ısırma huyu var bu yüzden de bir vetterapistten yardım alıyorum ama onun haricinde gerçekten çok minnoş bir kedidir. Eve gelen yabancılara ısırma, saldırma gibi huyu yoktur.
Eşimin anne tarafı da komple hayvan sevmiyorlar ve kedi varken biz gelmeyiz diyorlar. Şimdi doğum olunca eşimin annesi gelmek isteyecek. Gelmesinde benim için bir sakınca yok torunu sonuçta ama bana direkt demese de anneme, eşime kedi var nasıl gelicem diye alttan alta lafa sokuyor. Benim kedimi bi yere bırakma ihtimalim yok çünkü bebeğe alışsın istiyorum bir de bana çok düşkün zaten psikolojik olarak da yardım alan bir kedi. Onu evden uzaklaştırma ihtimalim yok zaten ben dayanamam öyle bir şeye.
Yatılı misafir dediğim de kayınvalidemle kayınpeder. İki hafta sanıyordum ama 1 aydan fazla kalacaklar sanırımSağol canım, mesajdan sonra kısa bir duş yaptım bide bişeyler yedim, bir tanee de hurma yedim. İyi geldi. Rahatladım. Sonra uyuyakaldım zaten. Yani ne olduğunu anlamadığım zaman daha çok geriliyorum. Mesela sadece ayağım ağrısa neyse ama genel bir halim vardı. Haftasonum güzel geçti mesela, gezdim yavaş yavaş da olsa, ağrılardan çok dolaşamadım ama farklı yerlere gittim, bebek alışverişi yaptık aklımdaki çoğu ıvır zıvırı aldım. Büyük eşyalar kaldı gibi bişey. iş yeride iyiydi. Ama hem göbeğim kaşındı, hem sertleşti ayağım belim falan derken çok gerildim dün akşam. Birazda karnımın sertliği tedirgin etti beni galiba, bsbeğin erken gelme düşüncesi bile geriyor beni. Şükür şimdi daha iyiyim.
Mesela bizde izin sonrası izin kullanamazsın. Mutlaka çalışman lazım bir gün de olsa. Ama izni rapora çevirebiliriz grrekli durumlarda. Mesela 2 gün kala rapor aldın diyelim, o 2 gün iznine eklenir. Benim düşüncem iznimi kullanmak, pazartesi günü de gidip çalışamaz kağıdını alıp işyerine teslim edip doğum iznine ayrılmak. Bakalım nasıl olacak
Oooo enerji bombası olmuş obebişe enerji yüklemesi mi yapacaksın annesi gelsin tepikler
Stresin çok zararlı olduğunu, doğumdan sonra bile bebeği etkilemeye devam ettiğini biliyorum. Stresle başa çıkmak için yol bulmalıyız. Yatılı misafirde çok zor daha çok kalacaklar mı ? Aralarda boş oda falan yok mu, gir yat veya bahane bul kaç evden
Sağlıkla gelecek kuzu inşallah.Hepinize ayrı ayrı teşekkürlerbugün bebişimle son günüm yarın sezeryanla alıncak.Umarım ciğeri gelişmiştir ve güçlüdür oğlşum❣Rabbim kimseyi evladından ayırmasın. Kan alındı sabah yine enfeksiyon var mı diye, sürekli Ntsye bağlanıyorum.Kalp atışları çok iyi şükür sancım yok.Rabbim yardım et sağ salim kavuşayım oğluma
Hiç kendi düzeninizi bozmayın. Ben kedi seven insan değilim ama o da bir can, evin bireyi. Misafir size uyacak hem de lohusa olacaksınız. Şimdi sizin talepleriniz, istekleriniz karşılanmayacak da ne zaman karşılanacak.Kızlar günaydın, sizlere bir şey danışmak istiyorum özellikle evinde evcil hayvan besleyen arkadaşlara :) benim dünyalar tatlısı bir kedim var, daha yavruyken ayaklarıma dolanmıştı, çok hastaydı kaç ay veterinerde kaldı tedavi oldu şimdi çok şükür iyi. Ama azcık ısırma huyu var bu yüzden de bir vetterapistten yardım alıyorum ama onun haricinde gerçekten çok minnoş bir kedidir. Eve gelen yabancılara ısırma, saldırma gibi huyu yoktur.
Bana biri az kullandığı süt sağım makinesi verdi. Bende temizlik takıntısı var, kullanmak istemiyorum, ihtiyaç duymam diye satın da almadım makineden. Eşim satın almayacaksan bu dursun kenarda dedi, bu makinelerin ikinci kişi tarafından kullanılması hijyen açısından sıkıntı yaratır mı acaba. Siz nasıl dezenfekte ettiniz kendinizinkini?Canım ben medela kullandım. çok memnundum hatta şimdi de dezenfekte edip hazırladım.
Ozele gidecekseniz sorun direk. SGK kabul eden hastaneler var. Zorlayin derim. Bir de aile hekimligindeki ebe de konu hakkinda bilgili olabilir, belki bir devlet hastanesinin acilinden hemen alirlar. Cidden basit bir islem.Cuma günü gideceğim kontrol için o zaman belli olur artık
Tatlı bir dille onun da ailenin bir üyesi olduğunu. Evdeki diğer aile bireylerinin birileri geldiğinde odaya kapatılmadığı gibi onun da kapatılamayacağını çünkü orasının onun da evi olduğunu söyleyin. Kendi yatacağı odaya sokmazsanız kediyi dediğiniz gibi o ayrı ama evin geri kalanından bir kaç gün mahrum etmek kediye haksızlık. Ayrıca o sizin evinize geliyor ve huzur bozmaya hakkı yok. Kesin ama nazik bir dille söyleyin gerisini kendisi bilir. Kediye bir şey yapacağından korkuyorsanız da eşinize kediye ev kalabalık ona dikkat et başına bir şey gelmesin, kapıyı açık bulup kaçar falan diye işleyin şimdiden, suçlayıcı tavır kullanmazsanız problem etmez eşiniz de ve o da seviyorsa kediyi daha özenli davranırEvet kesinlikle yeni girdikleri bir ortama bile alışmaları günler sürüyor kedilerin. Ben de mümkün olduğunca ikisini uzakta tutmaya çalışacağım. Umarım en az hasarla atlatırız :)
Korkma canım birsey olsa anlarlardı içini ferah tutKızlar bebeğinin gelişimi önde giden var mi?Benim bebegin boyu karın çevresi baş çapı 2 hafta önde ama baş çevresi 5 hafta önde doktor iyice baktı beyin gelişimine bu 3. Doktorum kimse bir sıkıntı olduğunu söylemedi 22. haftada perinotolojide baktı sadece iri bir bebek dedi üç doktorda. Şeker testimde normal cikti. Ama ben baş çevresinin büyük olmasından korkuyorum içim içim yiyor nedense uzaktan bir tanıdığım da var o şekilde makrosefalidoktorlar birsey olsa fark eder diye teselli veriyorum kendime ama yinede düşünmeden edemiyorum korkuyorum
Cok geçmiş olsun canım rabbim sağ salim evladını kucagına almayı nasip etsinHepinize ayrı ayrı teşekkürlerbugün bebişimle son günüm yarın sezeryanla alıncak.Umarım ciğeri gelişmiştir ve güçlüdür oğlşum❣Rabbim kimseyi evladından ayırmasın. Kan alındı sabah yine enfeksiyon var mı diye, sürekli Ntsye bağlanıyorum.Kalp atışları çok iyi şükür sancım yok.Rabbim yardım et sağ salim kavuşayım oğluma
Benim de annemin ablamın kedisi var sevmeyen gelmesin hem gelmek isteyip hem sorun etmesi cok saçma yani ya kabul edip gelecek yada hiç ses etmeyecek 2 gün bile olsa o eve geldi mi 2 günde gitmez zaten kedi de odaya tıkılmaz sıkılıyo canlar yani düzenini hıç bozma kabul ediyorsa gelir etmiyorsa gelmez bu kadar basitKızlar günaydın, sizlere bir şey danışmak istiyorum özellikle evinde evcil hayvan besleyen arkadaşlara :) benim dünyalar tatlısı bir kedim var, daha yavruyken ayaklarıma dolanmıştı, çok hastaydı kaç ay veterinerde kaldı tedavi oldu şimdi çok şükür iyi. Ama azcık ısırma huyu var bu yüzden de bir vetterapistten yardım alıyorum ama onun haricinde gerçekten çok minnoş bir kedidir. Eve gelen yabancılara ısırma, saldırma gibi huyu yoktur.
Hastane SGK anlaşmalı zaten muayene ücretini öderken sorarım. Devlet Hastanesi'nde de muayene oluyorum ordan çıktı gibi birsey veriyorlar mı pekiOzele gidecekseniz sorun direk. SGK kabul eden hastaneler var. Zorlayin derim. Bir de aile hekimligindeki ebe de konu hakkinda bilgili olabilir, belki bir devlet hastanesinin acilinden hemen alirlar. Cidden basit bir islem.
Canım nasıl çıktı ventriküller bende de çıktıHanımlar günaydın bugün 4 te ikinci detaylı ultrasonum var. Bana dua eder misiniz? bebişimin beyin ön ventrikülleri belirgindi küçülmüş mu diye takip edecek doktor. İnşallah normale dönmüştür
Canım ben arkadaşıma da ödünç verdim doğumdan sonra ikizleri olmuştu. Her parçası yıkanabiliyor karbonatlı suda 5-6 dakika kaynatınca hiç birşey kalmaz zaten. sadece valf gibi bir parçası var orası gevşemişse işlevini tam yapmayabilir onu değiştirmek gerekebilir.Yatılı misafir dediğim de kayınvalidemle kayınpeder. İki hafta sanıyordum ama 1 aydan fazla kalacaklar sanırımNormalde çok sıkıntı yapmam ama hamileyken iş yüküm çok arttı, zaten kolay yoruluyorum, bir de uyumsuzluk çok olunca psikolojik olarak da yoruluyor insan, bakalım ne olacak.
Sağlıkla gelecek kuzu inşallah.
Hiç kendi düzeninizi bozmayın. Ben kedi seven insan değilim ama o da bir can, evin bireyi. Misafir size uyacak hem de lohusa olacaksınız. Şimdi sizin talepleriniz, istekleriniz karşılanmayacak da ne zaman karşılanacak.
Bana biri az kullandığı süt sağım makinesi verdi. Bende temizlik takıntısı var, kullanmak istemiyorum, ihtiyaç duymam diye satın da almadım makineden. Eşim satın almayacaksan bu dursun kenarda dedi, bu makinelerin ikinci kişi tarafından kullanılması hijyen açısından sıkıntı yaratır mı acaba. Siz nasıl dezenfekte ettiniz kendinizinkini?
Daha çok travma yapar.Kayınvalideniz geldiğinde kedinizi baska bir odada tutabilirsiniz en basit çözüm bu bence.
Sizleri takip edip pek katılamıylrum ama buna sessiz kalamadım. Yakın zamanda uzun yıllardır benimşe olan yavrumu kaybettim belki o yüzden bu kadar hassasım.O da evin bir bireyi gelen kişinin kim olursa olsun onu rahatsız etme lüksü yok. Zararsız bir plastik top dahi nasıl kokabilir. Ben bebeğimle tanıştırabilseydim planlarım hastaneden geldiği gün koklatıp birbirlerine alışmaları için tedbirli adımlar atmaktı. Allah kısmet etmedi. Yavrum ameliyattan çıkamadı. Hastaneden gelince evin bireyleri birbirine alışmalı odaya da kapatmanozı tavsiye etmem daha çok depresyona girer. Odaya kapatılmasının suçunu bebeğe bulabilir. Anlayamaz kaynana sebepli olduğunu. Eğer kapatılması alanının alınması size uzak kalmasının suçlusu olarak da bebeği görürse vazgeçmek zorunda kalabilirsiniz. Çünkü o odada genel olarak bebek sesi duyacak ve kendince o yeni şeyi yani bebeğinizi suçlamaya yatkın olacak.Yani 1 yaşında hayvan bir odada kaç gün boyunca hapis olarak kalamaz kiama kayınvalideme dedim yatacağı odaya kediyi sokmam gece de zaten kapısını kapatır bir sıkıntı olmaz diye. Ama hayvanın evin içinde dolaşması bile gözüne batacaktır. Veterinerde kaldığı bir vakit gelmişti bize çocuğumun iki tane topu bir kabın içinde çekmecenin üstündeydi onları bile kaldır kokuyorlar dedi. Plastik top nasıl kokabilir yani.. Sevmeme derecesi bu kadar yüksek kadının
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?