2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Evet kendine baktıracak. Pek nazlı kendisş

Çok ayıp yaptıkları sonuçta bakıma ihtiyacı olan sensin o dönemde. İşe yaramayacaklar ve iş çıkaracaklar gelmesinler lütfen. Benim kayınvalidem sağolsun yemeklerinizi en azından yaparım dedi. Bi de ikiz bizim mecbur eş dışında desteğe ihtiyacımız olacak. Annemle dönüşümlü bana yardıma gelecekler. Ben söyledim sizden tek istediğim o dönemde kahvaltı, yemek vs işlerini halletmeniz. İki bebek aynı anda ağlarsa en azından biriyle ilgilenmeleri. Temizliğe haftada bir yarım gün abla gelecek zaten ikisine de temizlik yaptırmıcaz. Tek derdimiz boğaz

O şekilde bir yerimiz olsaydı iyi olurdu ama sadece balkonlarımız var içebilecekleri :/ balkonda içse bile içeriye giriyor ama dumanı. Ben, eşim, benim ailem sigara içmez o yüzden biraz zorlanıcaz eşimin ailesi gelince

Ay evet ameliyatlı olucan için odaya saklanabilirsin, bir de 2 gün kalıp gitmesi güzel. Sonuçta lohusa evi bu da.
Ben öyle bir şey yapmaya kalksam eşim inanılmaz alınır. Bizim balkonda içiyorlar, balkon kapısı da dışarıdan kapanmıyor haliyle aralık bırakıyorlar, hamileyim içeri girmesin diye arada iteliyorum kapıyı, eşim ona bile karışıyor hatta son gelişlerinde bildiğin sigara içmek için balkondan eve girmediler ben de hamileyim diye çıkmadım tabi balkona, bir ara eşim gelip bizle balkonda niye oturmuyorsun ayıp oluyor falan dedi. Çok kızdım hatta ona, sonra annesine söyledim eşim böyle dedi ama yani hamileyim diye çıkmıyorum anne alınmayın falan dedim. Kadıncağız diyor yok olur mu öyle şey aklıma bile gelmedi, çıkma zaten ben çıkmanı istemem diyor. Ben eşimle değil de kv ile konuşarak halledebilirim gibime geliyor. Ama aslında bunu yapması gerekenler kesinlikle ama kesinlikle eşler.
Canım evli değil bekar diğer oğlu ve yalnız yaşıyor. Hiçbir geldiklerinde onda bir gün bile kalmıyorlar. Evli bile olsa kalabilirlerdi bence. Sonuçta şu anda da hiç onda kalmıyorlarsa, senin söylediğin mantıkta bana yük oluyorlar diye düşünmek lazım. Öyle düşünmüyorum tabiki kalsınlar ama mantıken o yola çıkar anlamında dedim. Sonuçta doğum lohusalık özel bir durum. Eğer evli olsaydı diğer kardeş ben "bizde gelin kalın yeni doğum yapmış kadın derdim" açıkçası Benim annem de istanbul içinde mesela ama aramızda 1.5 saatlik yol var hatta trafik olursa daha da fazla. Annem yanımda olmak için kalmalı mesela bu en az 1.5 saatlik yoldan dolayı ama şu an bahsettiğim detaylardan dolayı kalamıcak durumda.
Kızlar günaydın , 29. Haftadayız bebek daha dönmemiş dedi doktor erken değil mi zaten daha zamanı var bence ama . Bol su iç çok yürü dedi dönmesi lazım dedi falan bilemedim
Kuzum benim doktor geçen kontrolümde dönmüş artık bebek dedi ama bildiğim kadarıyla 31. 32. Haftaya kadar dönebiliyor, o haftalardan sonra pek değişmiyormuş galiba.
Erkeklerin anlaMasini beklemek hayal zaten ama ben kayinvalidemin degil annemin gelmesjnj istedigimj soyledigimde hak verdi anlayisla karsiladi zaten hakli sebeplerim vardi.Kotu insan degil asla ama inssn kendi annesyle daha rahat işte
Kesinlikle aynı fikirdeyim. Diyorum ya hiç kötü bir insan değil ama bu özel bir durum ve anne ile tabiki daha rahatsın.

Son düzenleme:
Canım valla aynı durumdayız, benim evim küçücük kalacak yer yok doğru düzgün. Bebeğin eşyalarını koyduğumuz bir oda var ardiye gibi orda ufak bir koltuk var sadece bir kişi yatabilir. E benim kayınvalide zaten kediden dolayı salonda yatmaz. Eşiyle beraber gelecek sanırım bir de. Bir de eşimin anneannesi de gelecek. Tam bir curcuna olacak evde bebeğe ve bana yer yok şu an benim doğumum çok büyük ihtimalle sezaryen olacak o yüzden ilk zamanlar benim de bakıma ihtiyacım olacak ve annemi isteyeceğim yanımda bu kadar kalabalık olunca annem de gelir bir kaç saat kalır giderim diyor haklı olarak. 2 3 gün kalıp gitseler çok sorun değil ama ne kadar kalacağı da belirsiz ben de bir de mahremiyete önem veririm öyle açamam bi yerlerimi başkaları varken çok rahatsız olurum.

Hiçbir işe yaramamaları da hakkaten ayrı bir ayıp. Ve bence 10 gün 20 gün kesinlikle çok fazla. Bilmiyorum ya allah kolaylık versin hepimize. Burda eşin tepkisi ve bilinci de çok önemli işte. Eşin ne güzel düşünmüş. Bazen en önemlisi fiziksel ihtiyaçlardan ziyade kafa rahatlığı çünkü.

Kızlar son nst mi bağladılar şükür kalp atışları iyi Antibiyotik vurdulae gece ...Bugün 9 buçuk gibi sezeryana alcaklar ,Dua edin nolur

Kızlar son nst mi bağladılar şükür kalp atışları iyi Antibiyotik vurdulae gece ...Bugün 9 buçuk gibi sezeryana alcaklar ,Dua edin nolur
Canim dualarimiz seninle şimdiye gelmiştir bebisin sağlıcakla büyusun inşallah kendini iyi hissettigin zaman bizi habersiz bırakma aklımız sende

Ay şu toz kondurmayan eşlere valla sinir oluyorum yani benim eşim de düşkün değildir güya ama dün bile ağrılarım var diyince şey diyor "annem gelsin baksın sana gerçi kedi var diye gelemiyor o da" içimden kedi kadar taş düşsün kafanıza dedim artık ben diyecektim annen sigara içiyor asıl bu yüzden gelmesin. Ayrıca gelip bana bakıp ne yapacak ki, kadın sürekli konuşuyor hiç durmuyor, o geldiği zaman istediğim gibi yatıp uzanamam da yanında oturmam lazım daha çok eziyet olacak bana. Erkekler bunları hiç düşünmüyorlar gerçekten. O kadar düz mantıklar ki..

Braun kulak içi ölçer evde var ama fiyatlar uçmuş diyorlar
Evet en ucuz 1200 civarında ama sanırım parayı kıyıp alacağım, çünkü çok tecrübesiz ve panik biriyim ateş beni korkutuyor ama onda bile olumsuz yorum var. Siz nasıl memnun musunuz? Genelde ateş ölçerin performansı ateşli çocuk ile anlaşılıyormuş. Olmamasını dilerim ama hiç ateşli çocuk ile deneme fırsatınız oldu mu?

Eflatun1Kelebek kuzum gözün aydın olsun bebeğin sağlıklı sıhhatli gelmiştir hayırlısıyla ama kaçırdım ben niye erkenden doğuma aldılar bilen birileri aydınlatabilirmi beni acaba

Kızlar pazartesi kontrolüm var, 30+4 haftalık olacağız. Doktor nst ye sokar mı acaba? nasıl bir şey merak ediyorum
sanmıyorum 32 den sonra soka bilir ama sancın varsa yapıyor diye biliyorum nst göbüşşe kemer gibi bir şey bağlıyorlar kalp atışı duyuyorsun bide vurdukça bir düğme var ona basıyorsun ben bir kere fenalaşmıştım kasık ağrılarım vardı o zaman sokmuştu doktor

Canım hiç bir insan annesine toz konduramaz düşkün olmasa bile. İçten içe onun haksız ve yanlış olduğunu bilirler ama bu onları üzdüğü için kabul etmek istemezler. Burada politik olmak önemli. Sürekli suçlayıcı bir tavırla konuşursan eşin bu sefer sana karşı cephe alır. Anneni anlıyorum, saygı da duyuyorum ama bana da saygı duyulmalı ve anlayışlı olunmalı ben dünyaya yeni bir hayat getirmeye hazırlanıyorum bir de bu durumlarla kafamı yormak istemiyorum sadece bebeğimi, kendimi, ailemizi düşünmek istiyorum. Hassas bir dönemimdeyim ve senden destek bekliyorum falan diyebilirsin. Kedi konusunda tavrın net olsun zaten, sigara konusunda ise bebeğin ciğerleri tertemiz ve pasif içici olmasını istemiyorum. Balkonda içsinler tamam ama kapı kapalı kalsın ki eve sinmesin bebek hassas olacak ben de aynı şekilde de. Sigarayı söndürür söndürmez de girmesinler bir dumanın tamamen dağılmasını beklesinler bir kaç dakika ondan sonra girsinler ve kıyafete de sineceği için ya kıyafeti değiştirsinler ya da omuz örtüsü ile kucaklarına alsınlar de. Eğer yanlış anlayacaklarını düşünüyorsan doktorunla konuş ve o sanki sen söylememiş de o her hastasına rutin söylüyormuş gibi doğumdan sonra yapılması gerekenleri söylesin. İşte evin ısısını, sigaraya maruz kalmamasını vs söylesin anlar belki o zaman.

kızlar aynı anda 3 tekme hissettim nasıl oluyor buu tekme mi bilmiyorum doğrusu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…