2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Bu da mantıklı aslında en azından direkt temas etmemiş olur

Ateş ölçer i kulaktan tavsiye ediyorlar doktorlar diye okumuştum yenidoğan için en doğru ölçüm kulaktan olanıymış
Bende alacağım bu hafta içi
Artık hastane çantasını tamamlamak istiyorum :)
Gizliden mama koysam mı
Şimdi emziremezsem eşimin çenesi durmaz
Almaya gittiğinde çaktırır
Kaynanama da anneme de açık vermek istemiyorum çünkü başıma kakıyor ikisi de
Başka insanlarla karşılaştırıyorlar çok sıkıldım bu tavırlarından

Sanırım teker teker doğururuz yakında artık 34 haftalık olanlar var grupta 36 dan sonra normal zaten bebislerin doğmaları 37 itibariyle erken doğum sayılmıyor. Bir iki haftaya başlar bebişler gelmeye
Ayy böyle okuyunca panik oldum ama benimkiler için planlanan tarih zaten 3 hafta sonrası Ama o arada başka bebeler de gelebilir sanki, aceleci kuzulardan

Kızlar bu kayinvalide kayınpeder konusunda ben de fikrimi belirteyim. İlk doğumumda deneyimsizlik kayınvalidem yanımda hastanede kaldı. Sabaha kadar gaz sancısından kivrandim. Kalp krizi geçirir gibi oldum. Kayınvalidemden cekindigim için gazımı da çıkaramadım. Cahillik işte. İlk günler kesinlikle anne, kız kardeş olmalı yanında bence. Kayınvalide evde beklesin. Eve gelmeleri konusunda ise kendinizi boşuna kasmayın derim. Sonuçta kalıcı değiller. Benim kayinpederim oğlum dört günlükken evde otobüs bileti cebinde ölü bulundu. O da ilk günler gelmek istemedi. Sonradan da kısmet olmadı. Allah böyle acılar yaşatmasın. Gelip görsün isterdim torununu. Hayat planladigimiz gibi olmuyor her zaman. Akışına bırakmak lazım. Biz çocuklarımızla ilgileniriz. Onlar da bir zahmet böyle bir durumda hizmet beklemezler diye düşünüyorum. Birkaç gün sigaralı elle bebeği tutmasindan bebeğe hiçbir şey olmaz. Güzelce uyarirsiniz gerisi onlara kalmış. Sonucta onların da torunu zarar gelsin istemezler.

Cok uzuldum, aman o kafayla yardimci olmayacak ama size is yaptiracak kimse olmasin civarinizda. Offf ki offf

Selamlar, siz hangi sehirdesiniz?

Bende de var canım plesenta previa
Hadi ya benimde geçen hafta ki kontrolümde kesinleşti şuan rahim ağzını tamamen kapatıyor..37. haftada olabilir doğum dedi doktor ama daha henüz net değil tabi ayın 29 unda nst var birde dedi röntgen isteyebilirim doğuma yakın dedi yapışıklık varmı yok mu diye dedi..şuana kadar hiç olmadı kanamam ama bilmiyorum sürekli diken ustundeyim

Benim de eşim doktor hiç duymadığım bir şey almış 200 TL falan hastanede bunu kullanıyoruz gayet iyi dedi gerek yok boşver fazlasına dedi ama ben hiç memnun değilim ateş ölçerimizden

Evet canım son kontrolde de hala devam ediyordu bu durum
Geçen haftaya kadar rahim ağzına yakındı benim ama geçen haftaki son kontrolünde rahim ağzını kapatmış görünüyor du.doktorum çok ılımlı biri sağolsun endişe etmememi söylüyor sureklide işte diken ustundeyim sürekli ya

Doktorunuz size tahmini bir doğum haftası söylüyorum yani şu haftalarda yaparım sezeryan gibi

Doktorunuz size tahmini bir doğum haftası söylüyorum yani şu haftalarda yaparım sezeryan gibi
Bugün tam 31 haftalık oldum 24 Ağustos ve 5 Eylül'de şiddetli kanama ile acile gittim plesenta previa totalis dediler görünüşe bakılırsa çıkabilirde çıkmayabilir de dediler sezeryan için net birşey demedi bakalım sanırım ilerleyen haftalarda netleşir galiba

Canım herkes kendi kayınvalidesini bildiğinden ona göre cevap veriyor maşallah seninki en iyisiymiş hem iki gün gelcek hem de işini yapcak kimin ne durumda olduğunu bilmeden haksızlık yapmayın diyemiyor insan. Benim kv-kp 80nine merdiven dayadı hastalar yaşlılar kendilerine bakabilsinler yeter ki diye dua ediyoruz. Ki kaynanam 10yıl önce kendi kızının doğumuna gidip 40gün kalıp suyunu bile kendi almaya kalkmayan bi insan zaten de şu anda hiç yapmaz. Geldikleri taktirde yardım görmeyeceğim gibi tam tersine ekstra yük ve iş çıkacak ikiz bebeklerle ne yapcam diye düşünmekten kafayı yiyorum zaten 2bebek ve 2 hasta-yaşlı olunca ne olurum bilmiyorum.
O yüzden eşime en azından hem bebekler hem ben toparlanayım bi aylık bari olsunlar öyle gelsinler dedim o da dedi annesine çünkü bebeği görelim 2-3gün kalıp gidelim diyecek insanlar da değil keşke öyle olsalar ilk gün gelsinler aradan çıksın derim vallahi.. rahat 1ay kalırlar. Fakat B benimadimumut unda anlattığı gibi bi duruma da düşmek istemiyorum Son zamanlarda o aklıma geliyor ya göremeden bişey olursa çok kötü bir durum olur ben mi suçlu olurum diye düşünüyorum o yüzden karışmayacağım sanırım onlar da evin durumunu görüp kısa tutarlar inşallah diye dua ediyorum.
Çünkü ben gerçekten bakıma ve yardıma muhtaç olacağım bakıcı bulamadım evin işini yapacak birini bari bulayım diye soruşturuyorum hiç dönüş alamıyorum pek çevrem de yok yeni taşındık buraya. Allah bir kapı açar inşallah..

Destek olacaklarsa cidden cok güzel Allah yardımcın olsun

Ahahah valla benimkinin sohbetleri de aynı. Doğumdan sonra inş haberleşebiliriz de ne maceralar yaşıyoruz öğreniriz olaylar olaylar olacak bence Bir de benimki, annesi sohbet etmek isterken kadınla hiç konuşmuyor telefonla oynuyor, ben de aynısını yaparsam anneme surat astın diyor ahahaha yahu anne senin annen diye niye sadece ben sohbet ediyorum. Bir yerden sonra tıkanıyor da zaten sohbet, destek çıksana haklaten insan bazen de sessizce oturmak ya da tv izlemek istiyor valla.
Ayy böyle okuyunca panik oldum ama benimkiler için planlanan tarih zaten 3 hafta sonrası Ama o arada başka bebeler de gelebilir sanki, aceleci kuzulardan
Kuzu sende durumlar ne? Bir değişiklik var mı? İlk hedefe giden yolda ne duruumdasın şu an
Allah rahmet eylesin canım, kaybınız için üzüldüm

En kritik dönem zaten bence de ilk günler. Ben gelmesinler demiyorum tabiki ama annenin durumu daha öncelikle düşünülmeli.
Valla bu konularda annenin ihtiyaçları öncelikle gözetilmeli diye düşünüyorum. Tabi karşılık duygu ve heyecanlar da hesaba katılmalı ama öncelik yine de farklı olmalı. Doğum dediğimiz şey öyle hadi doğurdum bitti bir olay da değil sonuçta. İnş hepimiz sağlık ve ağız tadıyla atlatırız bu dönemleri.

Öncelikle bebeğinizle sağlıkla kavuşmanızı dilerim. Önceki gönderilerinizde İzmir görünce, İzmir'de yaşadığınızı düşündüm de. Özel hastane veya doktor önerisi de olur.

Çok teşekkür ederim, siz de umarım sağlıkla kavuşursunuz Doktor çok hassas bir konu, herkese Farklı geliyor, önerisi çok zor Ama en çok da söz konusu bebek olunca zorlaşıyor. Ben Çiğdem karas’a gidiyorum, memnunum doktorumdan. Duyduğum başka doktorlar, medikal’de Mehmet Bal, Ekol’de Sadık bey, dışarıda Haluk Erkul, Kahraman Kolday, Umur Yensel, Bahar Selda Doğan, Evrim Berberoğlu. Bunlar da çevremin memnun kaldığı doktorlar. Ama tepecik’in kadın doğumuna hiç gitmedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…