- 30 Ocak 2022
- 2.526
- 3.602
- 63
Ayaklarıyla vurup elleriyle desteklemiştir yakızlar aynı anda 3 tekme hissettim nasıl oluyor buu tekme mi bilmiyorum doğrusu
Evet bakalım sıradaki kimKasım annelerinin ilk bebeği sabırsız çıktı demek
Sağlıkla gelsin inşallah, şimdiden gözünüz aydınKızlar son nst mi bağladılar şükür kalp atışları iyiAntibiyotik vurdulae gece ...Bugün 9 buçuk gibi sezeryana alcaklar ,Dua edin nolur
Eskişehir acıbadem bana buna yakın fiyat verdi. Normal ya da sezaryen 10500 tl, sezaryen için ayrıca 300 tl uyuşturma ücreti mi ne oluyormuş. 1500 tl epidural ücreti. Bir de oda paketleri vardı, standart oda ekstra 3850 tl, suit oda ekstra 5850 tl. Meyve,ikramlar, anne baba kutlama yemeğiMerhaba bu hangi acıbadem acaba fiyat baya uygun geldi de
32den önce almazlar gibi geliyorKızlar pazartesi kontrolüm var, 30+4 haftalık olacağız. Doktor nst ye sokar mı acaba? nasıl bir şey merak ediyorum
Ben 5 yıldır kullanıyorum, taş gibi maşallahı var, hastaneye gittiğimizde de aynı dereceyi gösteriyordu oradakilerle. 0,5 derece fazla ölçüyor kulaktan ölçünce diyorlar, ona dikkat etmek lazımEvet en ucuz 1200 civarında ama sanırım parayı kıyıp alacağım, çünkü çok tecrübesiz ve panik biriyim ateş beni korkutuyor ama onda bile olumsuz yorum var. Siz nasıl memnun musunuz? Genelde ateş ölçerin performansı ateşli çocuk ile anlaşılıyormuş. Olmamasını dilerim ama hiç ateşli çocuk ile deneme fırsatınız oldu mu?
içimi deşiyor evladımAyaklarıyla vurup elleriyle desteklemiştir yabaşka açıklaması olamaz
Hahaha benimkide öyleiçimi deşiyor evladım
Anladım canım sancım yok çok şükürsanmıyorum 32 den sonra soka bilir ama sancın varsa yapıyor diye biliyorum nst göbüşşe kemer gibi bir şey bağlıyorlar kalp atışı duyuyorsun bide vurdukça bir düğme var ona basıyorsun ben bir kere fenalaşmıştım kasık ağrılarım vardı o zaman sokmuştu doktor
Kasık ağrılarım var de kesin sokarKızlar pazartesi kontrolüm var, 30+4 haftalık olacağız. Doktor nst ye sokar mı acaba? nasıl bir şey merak ediyorum
Haklısın canım ben zaten eşime karşı annesi hakkında olumsuz konuşmuyorum hiç. Anne ne de olsa kendi atar ama bana attırmaz nihayetinde.. Doğum zamanı yaklaşınca hepsini düzgünce konuşacağım. Sigara içeceklerse bile kıyafet değiştirmelerini isteyeceğim çünkü omuz örtüsü koysak bile kıyafetin her yerine sinmiş olacak o koku. Gene bir maruziyet olacak.Canım hiç bir insan annesine toz konduramaz düşkün olmasa bile. İçten içe onun haksız ve yanlış olduğunu bilirler ama bu onları üzdüğü için kabul etmek istemezler. Burada politik olmak önemli. Sürekli suçlayıcı bir tavırla konuşursan eşin bu sefer sana karşı cephe alır. Anneni anlıyorum, saygı da duyuyorum ama bana da saygı duyulmalı ve anlayışlı olunmalı ben dünyaya yeni bir hayat getirmeye hazırlanıyorum bir de bu durumlarla kafamı yormak istemiyorum sadece bebeğimi, kendimi, ailemizi düşünmek istiyorum. Hassas bir dönemimdeyim ve senden destek bekliyorum falan diyebilirsin. Kedi konusunda tavrın net olsun zaten, sigara konusunda ise bebeğin ciğerleri tertemiz ve pasif içici olmasını istemiyorum. Balkonda içsinler tamam ama kapı kapalı kalsın ki eve sinmesin bebek hassas olacak ben de aynı şekilde de. Sigarayı söndürür söndürmez de girmesinler bir dumanın tamamen dağılmasını beklesinler bir kaç dakika ondan sonra girsinler ve kıyafete de sineceği için ya kıyafeti değiştirsinler ya da omuz örtüsü ile kucaklarına alsınlar de. Eğer yanlış anlayacaklarını düşünüyorsan doktorunla konuş ve o sanki sen söylememiş de o her hastasına rutin söylüyormuş gibi doğumdan sonra yapılması gerekenleri söylesin. İşte evin ısısını, sigaraya maruz kalmamasını vs söylesin anlar belki o zaman.
Bende daha hiç girmedim. Haftaya perşembe gireceğim bakalım nasıl bişeyRiskli gebelik olunca ben ilk defa 25.haftada girdim. Ara ara giriyorum adet sancısı gibi ağrım olunca söylüyorum. Yalnızca toco dedikleri rahim kasılmasına bakılıyor tek kemerle. Bebek kalp atışlarını izlemeye gerek görmedi henüz.
Anneannesinin gelmesi çok mu acil? Evin küçük zaten misafirin var. O ne alaka, dönüşümlü arayla gelip kalsınlar bariCanım valla aynı durumdayız, benim evim küçücük kalacak yer yok doğru düzgün. Bebeğin eşyalarını koyduğumuz bir oda var ardiye gibi orda ufak bir koltuk var sadece bir kişi yatabilir. E benim kayınvalide zaten kediden dolayı salonda yatmaz. Eşiyle beraber gelecek sanırım bir de. Bir de eşimin anneannesi de gelecek. Tam bir curcuna olacak evde bebeğe ve bana yer yok şu anbenim doğumum çok büyük ihtimalle sezaryen olacak o yüzden ilk zamanlar benim de bakıma ihtiyacım olacak ve annemi isteyeceğim yanımda bu kadar kalabalık olunca annem de gelir bir kaç saat kalır giderim diyor haklı olarak. 2 3 gün kalıp gitseler çok sorun değil ama ne kadar kalacağı da belirsiz ben de bir de mahremiyete önem veririm öyle açamam bi yerlerimi başkaları varken çok rahatsız olurum.
Ayy var ya gerçekten aynı durumdayız yaAy şu toz kondurmayan eşlere valla sinir oluyorumyani benim eşim de düşkün değildir güya ama dün bile ağrılarım var diyince şey diyor "annem gelsin baksın sana gerçi kedi var diye gelemiyor o da" içimden kedi kadar taş düşsün kafanıza dedim artık ben diyecektim annen sigara içiyor asıl bu yüzden gelmesin. Ayrıca gelip bana bakıp ne yapacak ki, kadın sürekli konuşuyor hiç durmuyor, o geldiği zaman istediğim gibi yatıp uzanamam da yanında oturmam lazım daha çok eziyet olacak bana. Erkekler bunları hiç düşünmüyorlar gerçekten. O kadar düz mantıklar ki..
Ben doktora söyletme işini de düşünmüştüm dediğin gibiCanım hiç bir insan annesine toz konduramaz düşkün olmasa bile. İçten içe onun haksız ve yanlış olduğunu bilirler ama bu onları üzdüğü için kabul etmek istemezler. Burada politik olmak önemli. Sürekli suçlayıcı bir tavırla konuşursan eşin bu sefer sana karşı cephe alır. Anneni anlıyorum, saygı da duyuyorum ama bana da saygı duyulmalı ve anlayışlı olunmalı ben dünyaya yeni bir hayat getirmeye hazırlanıyorum bir de bu durumlarla kafamı yormak istemiyorum sadece bebeğimi, kendimi, ailemizi düşünmek istiyorum. Hassas bir dönemimdeyim ve senden destek bekliyorum falan diyebilirsin. Kedi konusunda tavrın net olsun zaten, sigara konusunda ise bebeğin ciğerleri tertemiz ve pasif içici olmasını istemiyorum. Balkonda içsinler tamam ama kapı kapalı kalsın ki eve sinmesin bebek hassas olacak ben de aynı şekilde de. Sigarayı söndürür söndürmez de girmesinler bir dumanın tamamen dağılmasını beklesinler bir kaç dakika ondan sonra girsinler ve kıyafete de sineceği için ya kıyafeti değiştirsinler ya da omuz örtüsü ile kucaklarına alsınlar de. Eğer yanlış anlayacaklarını düşünüyorsan doktorunla konuş ve o sanki sen söylememiş de o her hastasına rutin söylüyormuş gibi doğumdan sonra yapılması gerekenleri söylesin. İşte evin ısısını, sigaraya maruz kalmamasını vs söylesin anlar belki o zaman.
Ben balkona bir tane fermuarlı falan kapüşonlu bir şey koymsyı düşünüyorum. İçecekleri zaman onu giysinler, içince biraz balkonda bekleyip sonra üstündekini çıkarıp girsinler içeri. Öyle bile bir süre sonra koku siner ama nispeten daha az olur. En temizi aslında dediğin gibi sigara içerken başka kıyafet, içerdeyken başka kıyafet giymeleri de onu yapmak istemezler gibime geliyor.Haklısın canım ben zaten eşime karşı annesi hakkında olumsuz konuşmuyorum hiç. Anne ne de olsa kendi atar ama bana attırmaz nihayetinde.. Doğum zamanı yaklaşınca hepsini düzgünce konuşacağım. Sigara içeceklerse bile kıyafet değiştirmelerini isteyeceğim çünkü omuz örtüsü koysak bile kıyafetin her yerine sinmiş olacak o koku. Gene bir maruziyet olacak.
Benim arkadaşım çocuk doktoru şu standart koltuk altından ölçenlerden al abartma dedi :) doktor rahatlığı mıdır artık bilemedim. Bebişin ilk doktor randevusuna kadar almayacağım bir de ona sorucam öyle alıcam galiba. Braun falan 2.5 falan yaniii abartıııEvet en ucuz 1200 civarında ama sanırım parayı kıyıp alacağım, çünkü çok tecrübesiz ve panik biriyim ateş beni korkutuyor ama onda bile olumsuz yorum var. Siz nasıl memnun musunuz? Genelde ateş ölçerin performansı ateşli çocuk ile anlaşılıyormuş. Olmamasını dilerim ama hiç ateşli çocuk ile deneme fırsatınız oldu mu?
Sanırım teker teker doğururuz yakında artıkEvet bakalım sıradaki kim
Rica ederimTeşekkür ederim ikinize de onları da araştırayım.
Birazcık daha dayansalardıSanırım teker teker doğururuz yakında artık34 haftalık olanlar var grupta 36 dan sonra normal zaten bebislerin doğmaları 37 itibariyle erken doğum sayılmıyor. Bir iki haftaya başlar bebişler gelmeye
Rica ederimTeşekkür ederim ikinize de onları da araştırayım.
Bende kanamam olduğu zamanlarda bağlıyorlar çok güzel yaa kalp atışlarını dinliyorum dünyanın en güzel sesiBende daha hiç girmedim. Haftaya perşembe gireceğim bakalım nasıl bişey
Güzel geçer inşallah canım.Bende daha hiç girmedim. Haftaya perşembe gireceğim bakalım nasıl bişey
Öncelikle bebeğinizle sağlıkla kavuşmanızı dilerim. Önceki gönderilerinizde İzmir görünce, İzmir'de yaşadığınızı düşündüm de. Özel hastane veya doktor önerisi de olur.Tam anlayamadım, Tepecik Hastanesi’nde mi istiyorsunuz?
Vallahi öyle bir de gerçekten boş konuşuyor, sohbet gibi de değil. İnsanın başı ağrıyor artık bayılacak duruma geliyorum. Benim evde yatağıma geçip sık sık uzanıyorum, koltukta oturunca bile rahat edemiyorum çoğu zaman. O gelince mecbur yanında durmam lazım sabahtan akşama kadar koltuk tepesinde muhabbet dinlicemAnneannesinin gelmesi çok mu acil? Evin küçük zaten misafirin var. O ne alaka, dönüşümlü arayla gelip kalsınlar bariben de mahremiyete önem veririm, bir de sezeryan büyük ihtimal diyorsun o zaman annenin kalması daha da önemli kesinlikle. Eğer ameliyat olacağım net olsaydı bu durumlara kesin karşı çıkardım. Şimdi ben normal doğumu bekliyorum gibi düşünüldüğünden çok da bir şey diyemiyorum.
Ayy var ya gerçekten aynı durumdayız yabenim kv de hiç susmuyor arkadaş. Hayır kötü bir şey söylemiyor ama sürekli sohbet etmek istiyor. Ben karnım burnumda kendimle mi ilgileneyim, kafamı mı dinlim, son hazırlıkları mı yapim, senin gönlünü mü eğlim di mi? İstiyorumki sakin sakin hayal kurayım son yalnız zamanlarımın tadını çıkarayım. Sonuçta bir daha bu zamanlar gelemicek. Oğlum doğduğunda da kafamı dinlicek bebekle yalnız kalacak zamanım olsun. Eşler gerçekten anlayamıyor. Tek dertleri aman annem de bebeği görsün, aman annem de bebeğin ilk zamanlarına tamamen ortak olsun. Ee bizim mahremiyetimiz, isteklerimiz, ihtiyaçlarımız? Lohusa olucaz, birçoğumuz ameliyatlı olucaz, belki lohusa depresyonuna giricez, belki yalnızlık isticez. Belki hormonlardan artık sohbet etmekten bunalıcaz. Benim çok arkadaşım var ilk zamanlar annemle bile aşırı papaz oldum, hormonlardan anneme hiç söylemicem şeyler söyledim bunalıp diyen. Doğumu yapıyoruz kvler dibimizde bitiyorlar ondan sonra al başına belayı
Ben doktora söyletme işini de düşünmüştüm dediğin gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?