2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Allah sağlıkla kucağınıza aldırsın. Doğuma girmeden önce doktorum 650 gram doğan ve şimdi koca kız olan hastasıyla fotoğrafını gösterdi. Ben yoğun bakım ünitesinde 1000 gramın altında doğan ama sağlıklı ilerleyen bi sürü bebik görüyorum. Korkmayın üzülmeyin bebekler annenin ruh halinden çok etkileniyorlar. Dualarım sizinle.
Calısan annişlerim bişi sorucam çalışabilir raporu alınca 32. Haftadan 37. Haftaya kadar yıllık izin kullanabiliyor muyuz??
Ben çalışabilir raporundan sonra yanacak yıllık iznim vardı ayrıldım. Bi sorun olmadı gerçi pek kullanamadım doğum oldu ama. Bizim kurum sıkıntılıdır bide baya.

Canım hakkında hayırlısı olsun rabbim kolaylık versin insallah sürecin kolay ve su gibi aksın sağlıkla kavus yavruna elbette küvez süreci zor ama büyüyecek ve evinize gideceksiniz annesi newmoon10

Yok canım illa 2 kg değil. İlk şart solunum bunu yapan bebeğin başka komplikasyonu yoksa ve durumu stabil ise kilosu da 2 kiloya çok yakınsa boşuna tutmamaları gerekir. doktorun değerlendirmesine kalan birşey.

PeterPanik İzin alabilirsiniz ama bunu aktaramazsınız. Çalışabilir raporu aldıktan sonra fiili olarak çalışmanız gerekir.

Yok canım illa 2 kg değil. İlk şart solunum bunu yapan bebeğin başka komplikasyonu yoksa ve durumu stabil ise kilosu da 2 kiloya çok yakınsa boşuna tutmamaları gerekir. doktorun değerlendirmesine kalan birşey.
canim bir onceki yazinda cok haklisin.
Benim gorumcemin oglu 2kg uzeri yarin dogum yapicak ama 35. haftaya gelene kdar cikarmiyormus kuvezden.
Doktor hatta ultroson da bakinca kendi nefes alabiliyor fln demis banada garip gelmisti,neden o zaman kuvezde tutuyorlar die

Yani ben şahsen bebeğin yanında bırakın o kanalları tv açılmasına karşıyım. Oğlumda da radyo hariç hiç tv açmadım. 5 yaşında hala da evde o ayakta iken tv açmayız. tabiki çizgi film saati var onu kastetmiyorum. kendi izleyeceklerimizi ya da haberleri açmayız demek istedim.

35 haftalık olma şartı nedir ya. Benim oğlum 30 haftalık doğdu 34'te tam iki kilo iken çıktı. Yazık bu insanları boşu boşuna niye üzüyorlar. Bir arkadaşım 35 haftalık doğum yaptı hiç kuvöze girmedi mesela kızı.

Canım senin bebiş Rop muayeni oldu mu? Ne dediler takip altında mı? Bizim 23. Günde olcak dedi bugün doktor.Biraz baktım netten korktum inş sıkıntı çıkmaz

Saksi_Degilim_Ben Canım bu arada kurum dediğin için memur olduğun varsayımında bulundum. Erken doğum yaptığın için tüm bu süre doğum sonrasında aktarılıyor. Yani senin için 9 hafta oluyor. Sonrasındaki 8 hafta ile birlikte 17 hafta oluyor. Sakın gözden kaçırma faydalan bu durumdan.

Bende canım tv açmayı düşünmüyorum aslında, televizyonun internet bağlantısı olduğu için youtube dan müzik veya radyo açarım, olmadı telefondan açarım. Çünkü o haberler, müzik klipleri falan olumsuz etkiliyor çocukları. Saçma sapan videolara da sarmasını istemiyorum. Ayrı bir radyom yok ama gerekirse alırım. İnşallah bir aksilik olmazsa tv internet gibi şeylerin olumsuz etkisinden uzakta büyütmek istiyorum. Bir yerden sonra kontrolümüzde giriş yapmasından yanayım. İleride ayrıca kodlama öğretmek istiyoruz. Eşim de bende kodlama biliyoruz. O zamana doğru bilgisayarı kontrolümüzde kullanmaya başlayabilir.

Canım senin bebiş Rop muayeni oldu mu? Ne dediler takip altında mı? Bizim 23. Günde olcak dedi bugün doktor.Biraz baktım netten korktum inş sıkıntı çıkmaz
Canım defalarca oldu. Maalesef biraz sarsıcı birşey bebek için. Yapılması gerekli ama seni şu konuda uyarayım. Bizim gibi özel hastane tuzağına düşme. Göz damarları henüz gelişmemiş olabilir. Sonradan gelişiyor ama bizi 2 haftada bir çağırıp bu yıpratıcı işlemi yaptılar bebeğime halbuki gelişmemişse yapacakları şey yine beklemekti. Gelişene kadar çok fazla yapıldı. Halbuki ayda bir yapılsa bu kadar çok stres yaşamayacaktı bebek. Yani demek istediğim araştırın tabi ama damarlar gelişmemişse zırt pırt tekrarlamasınlar işlemi.

Canım sınırları çizmek, süreyi doğru ayarlamak ve en önemlisi de yaşına uygun içeriği izletmek çok önemli. Biz hiç problem yaşamadık çok şükür. Tablet telefon bilmez zaten. Birşey izlerken bile bu benim yaşıma uygun mu diye sorar minnoşum. Zaten programı bitince kendisi kapar.
Aynı dengeyi ikincide koruyabilecek miyim bakalım :)
Kodlama harika birşey gerçekten çocuğu analitik düşünceye yöneltiyor. Biz çok faydasını görüyoruz.

Şuan özelde yatıyo canım ilk Rop'u onlar yapcak taburcu olmazsa ,sonra zaten takiplerini Şehir hastanesinde yaptırmayı düşünüyoruz.Daha çıkmaz bizim bebiş çünkü.Bebek çok ağlıyor mu işlem sırasında çok ağrılı mı ben nasıl dayancam onu o halde görünce bilmiyorum

kızlar ben resmen ayakta uyuyorum böyle bir şey yok pat diye uykum geliyor gözümü zor açıyorum haftaya perşembe raporumu bozdurucam artık çalışamıyorum 35 hafta zirvem olarak kalsın
35 bence de güzel ben de bu cuma 34’te bırakıyorum yani bir hafta daha gitsem birinci dönemi garantilemiş oluyordum ama programlar falan her şey beni bekliyor kendimi ni kötü hissediyorum

Ağrıdan ziyade çok korktuklarını düşünüyorum. Açıkcası çok ağlıyorlar. Sonrasında bol bol sarılıp sakinleştirin. Gerçi ilk muayenesinde kuvözde idi bizim bebeğimizde. Biz yokken yapmışlardı bile :/ Yapacak birşey yok çok kahretme kendini insan üzülüyor ama sağlıklı olsun da yeterki.

Amim canım sağol desteğin ve bilgilerin için Aynı süreçlerden geçmiş birini bulunca insan rahatlıyor , anlaşılmak mutlu ediyor insanı Rabbim bebişlerimizin yardımcısı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…