- 18 Eylül 2021
- 1.902
- 2.001
- 83
Aferin yakışıklıya çok akıllı maşallah. Ailelerin eğitimi çok önemli. Çocuktur anlamaz dememek lazım ebeveyn olmak kolay değil. Elimizden geldiği kadar tablet telefon tv üçlüsünden ( 3t) uzak kalmasını istiyoruz. Yemek yerken falan youtube izlemesini istemiyorum mesela. Onu nasıl yaptın ? Etrafta aileler hep izletiyor ama ben istemiyorum. Çocuğun algısını, sabrını, kişiliğini çok değiştiriyor bence. Merakını cezbedecek, yediği yemeği farkettirecek şeyler yapmak istiyorum.Canım sınırları çizmek, süreyi doğru ayarlamak ve en önemlisi de yaşına uygun içeriği izletmek çok önemli. Biz hiç problem yaşamadık çok şükür. Tablet telefon bilmez zaten. Birşey izlerken bile bu benim yaşıma uygun mu diye sorar minnoşum. Zaten programı bitince kendisi kapar.
Aynı dengeyi ikincide koruyabilecek miyim bakalım :)
Kodlama harika birşey gerçekten çocuğu analitik düşünceye yöneltiyor. Biz çok faydasını görüyoruz.
Hadi bakalım öyle umuyorum umarım çok kolay bir doğum olurDevam edebilirsin cinsel ilişki çoğu araştırmada normal doğumu kolaylaştıran bir faktör hatta
Evet canım memurum. Öyleymiş çok sevindim buna şimdi erken doğurdum daha çok bana ihtiyacı olucak diye korkuyordum.Saksi_Degilim_Ben Canım bu arada kurum dediğin için memur olduğun varsayımında bulundum. Erken doğum yaptığın için tüm bu süre doğum sonrasında aktarılıyor. Yani senin için 9 hafta oluyor. Sonrasındaki 8 hafta ile birlikte 17 hafta oluyor. Sakın gözden kaçırma faydalan bu durumdan.
Elimizden geleni yaptık35 bence de güzel ben de bu cuma 34’te bırakıyorum yani bir hafta daha gitsem birinci dönemi garantilemiş oluyordum ama programlar falan her şey beni bekliyor kendimi ni kötü hissediyorum
saglikla al kucagina yavrunu canim yarinKizlar bana gebelik zehirlenmesi teşhisi kondu çokça dua edin yarin sag salim bebegime kavuşayim
Olabilir canım bebekte kasılma var mı? Bi yere toplanıyor mu? İmkanın varsa bi doktorunu ara görüşTecrübesi olanlar bana bir akıl verebilir mi? Akşam yemeğinden itibaren karnımda ağrı başladı hep gaz sancısı olarak düşündüm arada bir azalıyor yine artıyor geçmedi bir türlü. Belimde ya da başka herhangi bir yerimde yok. Adet olacakmış gibi. Sabahtan kontrole gideceğim için hastaneye gitmek de istemedim. Bu şekilde doğum sancısı olabilir mi
Göbekten hala yapabilşyor musunuz ? Ben yapamıyorum. Bacak daha kolay grliyor. Acısı falan yok.Bugün tam iğne olurken, iğne olduğum yerden iki tekme attı ufaklık. Aklım çıktı sıkıntı olacak diye. Hafif yara olmuş orası. Doktoruma sordum karından devam dedi. 2 hafta sonra tekrar soracağım. Ancak göbekten olmaya alıştım sanki bacak ve kol daha zor gelecek gibi
Benim bebiş de bazen bir yere toplanıyor gibi oluyor o taraf sertleşiyor. Normal mi ? Nefesim kesiliyor bazen.Amin canım benim de karnım sürekli sertleşiyor hareketleniyor ani ani ordan oraya ama normal değil mi bunlar son zamanlarda bilemiyorum ki artık hastaneye gitmekten de yıldıkiyi olmanıza sevindim hiçbir şeycik olmaz hem kontrol altında olmanız çok güzel
Bazen bebeğim bir tarafaa doğru baskı yapıyor gibi oluyor nefesim kesiliyor o bölge taş gibi oluyor. Kasılma bu muHareketleniyorsa sorun yok canım. Sertleştiğinde bebekler hareket edemiyor nasıl sertleştiyse öyle kalıyor. Her kasılma da sancım 100ün üstünde gösterdi nst ben de çok şaşırdım bu sertleşmeler kasılma mıymış diye açıkçası normal bişey sanıyordum.
Benim oluyor canım hem de uzun zamandır. Her kontrolde bebeğim suyu da normal çıkıyorkızlar şimdi ekim annelerinden geliyorum beni yine korku sardıiç çamaşırınızı ıslatacak kadar akıntınız oluyor mu beyaz
Canım Allah sağlıkla evladına kavuşmanı nasip etsin. Dualarımız seninle. Bebeklerimiz surayla gelmeye başladı. Herkesten hayırlı haberler gelir inşallahKizlar bana gebelik zehirlenmesi teşhisi kondu çokça dua edin yarin sag salim bebegime kavuşayim
Canım inşallah sıkıntısız atlatırsınız, sağlıkla kucağına alırsın bebeğiniKizlar selam beni yatırdılar hastaneye. Bugün tam 31 haftalığız cuma alirim dedi doktor. Suan ne hissedeceğimi bilmiyorum öyle boş boş yatıyorum. Ne kadar kuvezde kalır acaba 1500 olana kadar bana vermiyorlarmış zaten öyle söyledi doktor. 1150 gr suan zaten doğunca muhtemelen 900 e falan düşecek. Sizlere de son durumu anlatmak istedim inşallah sıkıntısız bi şekilde anlatırız bu süreci.
Canım bence haklısın ben de aynı şekilde düşünüyorum. Bebek salondayken TV açmayı ben de düşünmüyorum. Açmak isteyen olursa da müdahale ederim. Dediğin gibi sakin bir müzik olabilir ama o tür programlar bence de sakıncalı olur. O kadar bağırış çağırış bizi bile strese sokuyor bebeği her türlü etkilerYa o bağırış çağırışlara katlanamıyorum. Bebeğin de ruh sağlığı etkilenir gerginleşir gibi geliyor. Bide bebek de olsa kaydediyor beyinleri. Etraflarında olan biten herşeyi dinliyorlar. O insanların öfkesinin, nefretinin, biebirlerine ettikleri hakaretlerin bebeğimin bilinçaltına işlenmesini istemiyorum. Saçma sapan bas bas bağırıyorlar. Ne dediklerini de anlamıyorum. Kaynanası onu demiş, yatak odası almamış, eltisi bunu demiş, kocası kuma getirmiş, aç bırakmış, o onu öldürmüş bu komşusuyla gayri meşru çocuk yapmaış falan. Yemek programlarında bile bağrıışlar hakaretler havada uçuşuyor. Aşırı normalleştiriliyor bu hayatlar. Neyse o saatlerde bebeği odasına götürür uyuturum artık. En azından o garibim etkilenmesin
Aa ben de yıllık izinlerimi kullanacaktım nasıl kullanılmıyor? Ben de devlet kurumunda çalışıyorum ama sormadım bu durumu hiçhayır kullanılamıyor dedi bizim kurum.
Kullanabilirsin ama kullandığın günler fiilen çalışıp işe gitmediğin için doğum sonrasına aktarılamazAa ben de yıllık izinlerimi kullanacaktım nasıl kullanılmıyor? Ben de devlet kurumunda çalışıyorum ama sormadım bu durumu hiç
O zaman bir anlamı yok kiKullanabilirsin ama kullandığın günler fiilen çalışıp işe gitmediğin için doğum sonrasına aktarılamaz
Maalesef olmuyor bu yüzden ben de çalışamaz raporu almadan önce bitirdim izinlerimiO zaman bir anlamı yok kiben 2 3 hafta çalışıp sonra yıllık izinlerimi kullanacaktım ki 5 hafta tamamen aktarılsın diye üzüldüm şimdi
Ben de kaç aydır raporluydum bu hafta bilseydim izinlerimi kullanırdımMaalesef olmuyor bu yüzden ben de çalışamaz raporu almadan önce bitirdim izinlerimi
Kesinlikle haklısın canım,Canım bence haklısın ben de aynı şekilde düşünüyorum. Bebek salondayken TV açmayı ben de düşünmüyorum. Açmak isteyen olursa da müdahale ederim. Dediğin gibi sakin bir müzik olabilir ama o tür programlar bence de sakıncalı olur. O kadar bağırış çağırış bizi bile strese sokuyor bebeği her türlü etkiler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?