- 18 Eylül 2021
- 1.902
- 2.001
- 83
Doğum sancısı tamamen geçmiyor diye biliyorum. Düzenli aralıklarla gittikçe daha da sıklaşarak devam ediyor. Toplanma, sertleşme bende de oluyor cuma günü kontrolum var bunlarıda soracağım, paylaşırım sizinleKarnımda bebek bi tarafa toplanıyor, adet sancısı gibi kasıklarıma sancı giriyor. Doğum sancısı böyle olmaz değil mi ? Doğum haberleri geldikçe acaba mı demeye başladım artık. Belde de ağrı olurmuş diyorlar. Bugün altta çok sancı oldu kasıklarımda falan da oldu gün boyu. Çok ayağa kalkmadım ne olur nenolmaz diye. Nasıl anlarız doğum sancısını su ve nişan haricinde nerelrrde nasıl ağrılar olur kızlar
Karnımda bebek bi tarafa toplanıyor, adet sancısı gibi kasıklarıma sancı giriyor. Doğum sancısı böyle olmaz değil mi ? Doğum haberleri geldikçe acaba mı demeye başladım artık. Belde de ağrı olurmuş diyorlar. Bugün altta çok sancı oldu kasıklarımda falan da oldu gün boyu. Çok ayağa kalkmadım ne olur nenolmaz diye. Nasıl anlarız doğum sancısını su ve nişan haricinde nerelrrde nasıl ağrılar olur kızlar
Canım inşallah her şey yolunda gidecek. Dualarım seninle. İçini ferah tut.Kizlar selam beni yatırdılar hastaneye. Bugün tam 31 haftalığız cuma alirim dedi doktor. Suan ne hissedeceğimi bilmiyorum öyle boş boş yatıyorum. Ne kadar kuvezde kalır acaba 1500 olana kadar bana vermiyorlarmış zaten öyle söyledi doktor. 1150 gr suan zaten doğunca muhtemelen 900 e falan düşecek. Sizlere de son durumu anlatmak istedim inşallah sıkıntısız bi şekilde anlatırız bu süreci.
Duam seninle canim sağ salim kavuşun inşallahKizlar selam beni yatırdılar hastaneye. Bugün tam 31 haftalığız cuma alirim dedi doktor. Suan ne hissedeceğimi bilmiyorum öyle boş boş yatıyorum. Ne kadar kuvezde kalır acaba 1500 olana kadar bana vermiyorlarmış zaten öyle söyledi doktor. 1150 gr suan zaten doğunca muhtemelen 900 e falan düşecek. Sizlere de son durumu anlatmak istedim inşallah sıkıntısız bi şekilde anlatırız bu süreci.
Benimkiler de izliyorYa kızlae sizde de vae mı bu sorun bilmiyorum. Şimdi hem kendi annem hem kayınvalidem bu kadın programlarını çok izliyor. O bağırışlar bebeği ters etkiler diye düşünüyorum. Onlar bebek doğunca gelecekler. İzlemelerini istemediğimi söylesem ayıp olur mu ? Ne izleyeceğiz diyorlar? tv açılmasın istiyorum hatta, açılacaksa da sakin şeyler olsun mesela klasik müzik açabilirim tv de. Ya da sakin gezi videoları falan. Şu ara sık sık gelip gidiyorlar, açıyorlar o programları bağırıp duruyor insanlar, normal de değil o insanlar. Hadi gelmişler diye kırmamak için ses de etmiyorum ama sevmiyorum da. Etrafımdaki 60 yaş üzerin kadınların neredeyse tamamı izliyor.
Sağol canım ayrı bir odada tv var, oraya geçmelerini rica etmeyi düşünüyorum. Bende kulaklık olsa bile bebek duymaya devam edecek. Asıl düşündüğüm bebeğin bu seslere konuşmalara maruz kalmasıBenimkiler de izliyorama açmayalım desem anlayışla karşılarlar, sen darılırlar diyorsan birer kulaklık hediye edebilirsin canlı tv yayını yapan uygulamalardan yüklersin herkes telefonundan izler, benim de takip ettiğim diziler oluyor kendim de bebisle başbaşa kaldigimda kulaklık kullanırım diye düşünüyorum
Evet canım epey zamandır oluyor ama çok şükür kontrollerde normal çıkıyor. İnşallah nişey olmaz son andakızlar şimdi ekim annelerinden geliyorum beni yine korku sardıiç çamaşırınızı ıslatacak kadar akıntınız oluyor mu beyaz
Emin ol doğum sancı öyle başka ağrıya benzemez. Acabami demezssin böyle.hoplatir seni beline bıçak saplanır gibi başlar kemiklerin ikiye ayrilma acısı girer sonra geçer hiç birşeyin yok gibi olur.ilk başta uzun aralıklarla atıyorum 60 dk bir sonra 30 dk bir sonra 20 dk bir nezaman 3 dk bir olmaya başlarsa doğum ozaman baslar.Karnımda bebek bi tarafa toplanıyor, adet sancısı gibi kasıklarıma sancı giriyor. Doğum sancısı böyle olmaz değil mi ? Doğum haberleri geldikçe acaba mı demeye başladım artık. Belde de ağrı olurmuş diyorlar. Bugün altta çok sancı oldu kasıklarımda falan da oldu gün boyu. Çok ayağa kalkmadım ne olur nenolmaz diye. Nasıl anlarız doğum sancısını su ve nişan haricinde nerelrrde nasıl ağrılar olur kızlar
Sağol canım az önce bebek öyle bir gerindi ki anlatamam canım çok yandı. Tüm gün de kasık ağrısı falan çok oldu. Erken doğumdan korkuyorum açıkçası. İnşallah vaktinde gelir. Bunu yazarken bile karnımın bir tarafında yükseklik oluştu. Belirli bir noktaya çok baskı yapıyor bazen. Dışarıdan bakanlar bile görüyor o şişkinliği.Emin ol doğum sancı öyle başka ağrıya benzemez. Acabami demezssin böyle.hoplatir seni beline bıçak saplanır gibi başlar kemiklerin ikiye ayrilma acısı girer sonra geçer hiç birşeyin yok gibi olur.ilk başta uzun aralıklarla atıyorum 60 dk bir sonra 30 dk bir sonra 20 dk bir nezaman 3 dk bir olmaya başlarsa doğum ozaman baslar.
Hareket etmesi güzel geriliyordur gün içinde çok hareket edince yorulunca kasılma olur karında magnezyumunu iç öyle çok sık oluyorsa iyi gelir.Sağol canım az önce bebek öyle bir gerindi ki anlatamam canım çok yandı. Tüm gün de kasık ağrısı falan çok oldu. Erken doğumdan korkuyorum açıkçası. İnşallah vaktinde gelir. Bunu yazarken bile karnımın bir tarafında yükseklik oluştu. Belirli bir noktaya çok baskı yapıyor bazen. Dışarıdan bakanlar bile görüyor o şişkinliği.
Ciğer geliştirici ne zaman yapılmıştı canim, birde senin neden erken doğdu?newmoon10 Canım ne desem bilemiyorum. Yaşadıklarını yaşamış biriyim. 30+1'de 1700 gram doğurdum oğlumu. 30 gün kaldı kuvözde. Bana aklına gelen her şeyi sorabilirsin canım. Allah bebeğine de sana da sağlık versin. Zor günler gelip geçiyor sen güçlü ol yeter ki.
Sağlıkla gelsin bebeğiniz riskli haftaları atlatmışsınız inşallah her şey gönlünüzce olurKizlar bana gebelik zehirlenmesi teşhisi kondu çokça dua edin yarin sag salim bebegime kavuşayim
Hala göbekten yapıyorum. Sertleşme olunca çok zor oluyor, ne tarafa yapsam bilemiyorum. Haftaya soracağım doktoruma bacağa geçeyim mi diye. Bacağın neresinden yapılıyor, kasa vs denk gelirse etkisini azaltır mı? Böyle saçma sorular var aklımda. Sen neden bacağa geçtin, doktorun mu tavsiye etti.Göbekten hala yapabilşyor musunuz ? Ben yapamıyorum. Bacak daha kolay grliyor. Acısı falan yok.
Benim bebiş de bazen bir yere toplanıyor gibi oluyor o taraf sertleşiyor. Normal mi ? Nefesim kesiliyor bazen.
Bazen bebeğim bir tarafaa doğru baskı yapıyor gibi oluyor nefesim kesiliyor o bölge taş gibi oluyor. Kasılma bu mu
Benim de bir sağda bir solda toplanma oluyor. Dışardan çok rahat belli oluyor. Bazen iki ayağı ile iki yandan ittiriyor sanki, can yaktığı bile oluyor tontişimin. Doğumlar başladı ister istemez etkileniyoruz bizim de erken gelir mi diye, önemli olan sinyalleri doğru algılayıp zamanında hastanede olmak, tecrübesiz olunca zor. İnşallah hepimiz sıkıntısız sağlıkla kucağımıza alırız bebeklerimizi.Sağol canım az önce bebek öyle bir gerindi ki anlatamam canım çok yandı. Tüm gün de kasık ağrısı falan çok oldu. Erken doğumdan korkuyorum açıkçası. İnşallah vaktinde gelir. Bunu yazarken bile karnımın bir tarafında yükseklik oluştu. Belirli bir noktaya çok baskı yapıyor bazen. Dışarıdan bakanlar bile görüyor o şişkinliği.
Bende sizleri seviyorum kuzumKalp kalbe karşıymış Papatyam❣bende tam şimdi sana yazmak için girdim foruma nasılsın , iyi misin diye merak ettim aklım sendeydi, sen yazmışsınumarım her şey yolundadır.Arada yaz müsait oldukça ,Seni Seviyoruz
Yorulmadım tüm gün neredeyse yattım. Magnezyumu iyi hatırlatyın canım, sağol, bugün içmedim. Bebeğin hareketlerine o kadar kafayı taktım ki unutttum.Hareket etmesi güzel geriliyordur gün içinde çok hareket edince yorulunca kasılma olur karında magnezyumunu iç öyle çok sık oluyorsa iyi gelir.
Göbek, kol veya bacak diye ebe söyledi. İlk başlarda göbeğe yapıyordum ama son zamanlarda göremiyorum artık. Eğer birisi olursa yanımda o kişi kolumu tutuyor o zaman kola yapıyorum, değilse bacağa yapıyorum. Ebeye sormuştum ben nasıl yapayım diye o tarif etmişti. Şimdi anlatmma güç olur, istersen bi gün git göstersinleer sanada. Birer hafta arayla dönüşümlü yap morarma olmaz böylece demişti ebe.Hala göbekten yapıyorum. Sertleşme olunca çok zor oluyor, ne tarafa yapsam bilemiyorum. Haftaya soracağım doktoruma bacağa geçeyim mi diye. Bacağın neresinden yapılıyor, kasa vs denk gelirse etkisini azaltır mı? Böyle saçma sorular var aklımda. Sen neden bacağa geçtin, doktorun mu tavsiye etti.
Benim de bir sağda bir solda toplanma oluyor. Dışardan çok rahat belli oluyor. Bazen iki ayağı ile iki yandan ittiriyor sanki, can yaktığı bile oluyor tontişimin. Doğumlar başladı ister istemez etkileniyoruz bizim de erken gelir mi diye, önemli olan sinyalleri doğru algılayıp zamanında hastanede olmak, tecrübesiz olunca zor. İnşallah hepimiz sıkıntısız sağlıkla kucağımıza alırız bebeklerimizi.
malesef oyleUykusuzluk bu haftalarda artıyor sanırım
Benimkiler de sırf o hafta olayını bekliyor şuanda bugün hiç bir şeye bağlı değillerdi ellerini emiyorlardı35 haftalık olma şartı nedir ya. Benim oğlum 30 haftalık doğdu 34'te tam iki kilo iken çıktı. Yazık bu insanları boşu boşuna niye üzüyorlar. Bir arkadaşım 35 haftalık doğum yaptı hiç kuvöze girmedi mesela kızı.
Ben öğretmenim, göreve başlamam birinci dönemimi tamamen kapatmış oldu canım erken doğum olayı bugün gördüm raporda. Hepsi aktarılmış. Raporla uğraşmak zorunda kalmayacağım en azından.Evet canım memurum. Öyleymiş çok sevindim buna şimdi erken doğurdum daha çok bana ihtiyacı olucak diye korkuyordum.
Bilmiyorum canım. Benim iki bebeğim vardı ve tüm karnım sert oluyordu bi taraf ya da çıkıntı şeklinde değil. Her yer bebekti çünküBenim bebiş de bazen bir yere toplanıyor gibi oluyor o taraf sertleşiyor. Normal mi ? Nefesim kesiliyor bazen.
Bazen bebeğim bir tarafaa doğru baskı yapıyor gibi oluyor nefesim kesiliyor o bölge taş gibi oluyor. Kasılma bu mu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?