2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Karnımda bebek bi tarafa toplanıyor, adet sancısı gibi kasıklarıma sancı giriyor. Doğum sancısı böyle olmaz değil mi ? Doğum haberleri geldikçe acaba mı demeye başladım artık. Belde de ağrı olurmuş diyorlar. Bugün altta çok sancı oldu kasıklarımda falan da oldu gün boyu. Çok ayağa kalkmadım ne olur nenolmaz diye. Nasıl anlarız doğum sancısını su ve nişan haricinde nerelrrde nasıl ağrılar olur kızlar

Doğum sancısı tamamen geçmiyor diye biliyorum. Düzenli aralıklarla gittikçe daha da sıklaşarak devam ediyor. Toplanma, sertleşme bende de oluyor cuma günü kontrolum var bunlarıda soracağım, paylaşırım sizinle

En son (32.hafta) kontrolde doktorum uyarmıştı. Bunları yaşayabilirsin korkma, normal diye. Eğer uzun süre aynı düzenli aralıklarla devam ederse, karnın sertleşmesi kesilmeden 10-15 dkdan uzun sürer ve aynı zamanda aşağıda baskı hissedersen haber ver yeterli dedi

Canım inşallah her şey yolunda gidecek. Dualarım seninle. İçini ferah tut. Ben inanıyorum ki en kısa sürede sağlıkla kucağına alacaksın bebeğini.

Duam seninle canim sağ salim kavuşun inşallah

Benimkiler de izliyor ama açmayalım desem anlayışla karşılarlar, sen darılırlar diyorsan birer kulaklık hediye edebilirsin canlı tv yayını yapan uygulamalardan yüklersin herkes telefonundan izler, benim de takip ettiğim diziler oluyor kendim de bebisle başbaşa kaldigimda kulaklık kullanırım diye düşünüyorum

Sağol canım ayrı bir odada tv var, oraya geçmelerini rica etmeyi düşünüyorum. Bende kulaklık olsa bile bebek duymaya devam edecek. Asıl düşündüğüm bebeğin bu seslere konuşmalara maruz kalması

Emin ol doğum sancı öyle başka ağrıya benzemez. Acabami demezssin böyle.hoplatir seni beline bıçak saplanır gibi başlar kemiklerin ikiye ayrilma acısı girer sonra geçer hiç birşeyin yok gibi olur.ilk başta uzun aralıklarla atıyorum 60 dk bir sonra 30 dk bir sonra 20 dk bir nezaman 3 dk bir olmaya başlarsa doğum ozaman baslar.

Sağol canım az önce bebek öyle bir gerindi ki anlatamam canım çok yandı. Tüm gün de kasık ağrısı falan çok oldu. Erken doğumdan korkuyorum açıkçası. İnşallah vaktinde gelir. Bunu yazarken bile karnımın bir tarafında yükseklik oluştu. Belirli bir noktaya çok baskı yapıyor bazen. Dışarıdan bakanlar bile görüyor o şişkinliği.

Hareket etmesi güzel geriliyordur gün içinde çok hareket edince yorulunca kasılma olur karında magnezyumunu iç öyle çok sık oluyorsa iyi gelir.

Ciğer geliştirici ne zaman yapılmıştı canim, birde senin neden erken doğdu?

Hala göbekten yapıyorum. Sertleşme olunca çok zor oluyor, ne tarafa yapsam bilemiyorum. Haftaya soracağım doktoruma bacağa geçeyim mi diye. Bacağın neresinden yapılıyor, kasa vs denk gelirse etkisini azaltır mı? Böyle saçma sorular var aklımda. Sen neden bacağa geçtin, doktorun mu tavsiye etti.
Benim de bir sağda bir solda toplanma oluyor. Dışardan çok rahat belli oluyor. Bazen iki ayağı ile iki yandan ittiriyor sanki, can yaktığı bile oluyor tontişimin. Doğumlar başladı ister istemez etkileniyoruz bizim de erken gelir mi diye, önemli olan sinyalleri doğru algılayıp zamanında hastanede olmak, tecrübesiz olunca zor. İnşallah hepimiz sıkıntısız sağlıkla kucağımıza alırız bebeklerimizi.

Bende sizleri seviyorum kuzum bi hastalık geçirdim ateşim 39.5lere kadar çıktı 2 gün falan sürdü hastanelerdeydim serumlar falan,sonra gribe çevirdi şuan aşırı öksürüğüm falan var nefes alamaz duruma geliyorum sancılarım oluyor artık öksürmekten ötürü baya zprlanıyorum,sen nasılsınn nasıl oldunn taze annee şükür doğumu falan atlattın yakında oğluşunda kollarının arasında eve dönecekk cennet kokulu oğluş

Hareket etmesi güzel geriliyordur gün içinde çok hareket edince yorulunca kasılma olur karında magnezyumunu iç öyle çok sık oluyorsa iyi gelir.
Yorulmadım tüm gün neredeyse yattım. Magnezyumu iyi hatırlatyın canım, sağol, bugün içmedim. Bebeğin hareketlerine o kadar kafayı taktım ki unutttum.

Göbek, kol veya bacak diye ebe söyledi. İlk başlarda göbeğe yapıyordum ama son zamanlarda göremiyorum artık. Eğer birisi olursa yanımda o kişi kolumu tutuyor o zaman kola yapıyorum, değilse bacağa yapıyorum. Ebeye sormuştum ben nasıl yapayım diye o tarif etmişti. Şimdi anlatmma güç olur, istersen bi gün git göstersinleer sanada. Birer hafta arayla dönüşümlü yap morarma olmaz böylece demişti ebe.
Aynen ittirince çok canjm yanıyor, muhtemelen erken gelen haberler etkiledi. Bide aksilikler bitmedi daha valizimi bile tam bitiremedim. Ev desen hazır değil. Yetişmeyecek diye stres de oluyorum galiba. Biliyorum bebeğin sağlığı önemli ama can sıkan konular var işte. Ama asıl sebep erken doğum haberleri sanıyorum

Benimkiler de sırf o hafta olayını bekliyor şuanda bugün hiç bir şeye bağlı değillerdi ellerini emiyorlardı
Evet canım memurum. Öyleymiş çok sevindim buna şimdi erken doğurdum daha çok bana ihtiyacı olucak diye korkuyordum.
Ben öğretmenim, göreve başlamam birinci dönemimi tamamen kapatmış oldu canım erken doğum olayı bugün gördüm raporda. Hepsi aktarılmış. Raporla uğraşmak zorunda kalmayacağım en azından.
Bilmiyorum canım. Benim iki bebeğim vardı ve tüm karnım sert oluyordu bi taraf ya da çıkıntı şeklinde değil. Her yer bebekti çünkü Doktoruna sorman en doğrusu aklında şüphe varsa erkene Çek randevunu.
Ve tv konusunda dediklerinde haklısın zaten bilime kulak veren herkes bu gerçekleri biliyor ispat etmene gerek yok. ben de izin vermeyeceğim eşime bunu çok çok öncesinden söylemiştim annesini uyarsın diye 24saat Hint dizisi izlerler karı-koca. Ben bebeklerle odamdayken istediklerini izlesinler sıkılıyorlarsa kısa tutarlar ziyaret işini ve evlerine gidebilirler kimsenin fedakarlık yaptığı yok bence. Daha öncede belirtmiştim benim kv kp çok yaşlı yardımları da olmayacak torun görmeye ve kalmaya gelecekler o yüzden ne kadar kısa o kadar iyi olacak benim için. Kimsenin keyfini düşünemem kendimi ve bebeklerimi en çok düşünmem gereken zamanda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…