Sezeryan açıkçası kişinin bünyesine göre değişiyor bazıları çok çabuk atlatıyor bazıları fazlaca etkileniyor ben üçüncü kez olacağım sezeryan onun içinde size tavsiyem kendinizi rahatlatmanız siz ayılıp bayılsanızda o bebek bir şekilde geliyorAçıkçası sezeryande biraz korkuyorum tam bayılmak isterimbelden iğnenin ağrısı kalırsa felan diye
Canım topla kendini bu nasıl bir ruh hali öyle. Çocuğun sağlıklı çok şükür doğuştan gelen bir anomalisi yok. Zayıf doğarsa da doğar. Burada 31. haftada 900 gram doğuran oldu. ben de erken doğum yaptım biliyorsun. Bir sıkıntı sen yaşamıyorsun kendine acıma da suçlama da. Bence bu şekilde yapman bebek de stres seviyesini artırır ve bu bebek gelişimi için en zararlı şeydir. Yediklerinle alakalı değil bebeğin gelişimi ne yaparsan yap böyle olacaktı. Gerekirse sezeryan da olursun 1-2 hafta erken de doğabilir bunlar dünyanın sonu değil. Yeter ki bebeğin sağlıkla gelsin. Sadece bunun önemli olduğunu kendine hatırlatman lazım.Açıkçası sezeryande biraz korkuyorum tam bayılmak isterimbelden iğnenin ağrısı kalırsa felan diye
O yaptıkları beldeki iğne ağrısı geçiyormu tatlım.Sezeryan açıkçası kişinin bünyesine göre değişiyor bazıları çok çabuk atlatıyor bazıları fazlaca etkileniyor ben üçüncü kez olacağım sezeryan onun içinde size tavsiyem kendinizi rahatlatmanız siz ayılıp bayılsanızda o bebek bir şekilde geliyorstresli bi durum ama o sürecinde tadını çıkarmalısınız bebeğinizle ilk karşılaşmanız ilk ağlama sesi kokusu inanın çektiğiniz her ağrıya sıkıntıya değecektir
Salacağız tatlım. Balık hariç bende senin gibi beslendim ama ben omega3 gücüne inanıyorum. Kefir süt yoğurt çok tüketiyorum muz senin gibi yine aynı yine aynı. Zorda olsa kabullenmeye çalışıyorum içim gidiyor
Kilosu da kimi zaman haftasında çoğu zaman gerisinde çıkıyor. Bir boyu uzun çocuğumunama kilosu arasındaki fark 1 haftayı geçmediği için sanırım sıkıntı görmüyor. Suyu da iyi, kan akışı da iyiymiş. Ben bi de beslenmeme aşırı dikkat etmiyorum. Tek kuralım her sabah yumurta yemek, onun haricinde canım çekince fast food da yedim, paketli gıda da yedim ama genelde evde yemek yapmaya çalışıyorum dışarıdan pek yememeye gayret ediyorum. Muz da bir kaç kez yedim, pek sevmiyorum ben
Hayırlısıyla hemşehrim dediğin gibi olur doktorda böyle diyor ama bak geçen hafta cidden proteinli beslenince almıştı şimdi bu hafta fazla almamış duraksamadami oluyor acaba et yemekten kusacağım artık balık yemeyen ben kilo alır umuduyla haftada 1 yemeye başladımCanım topla kendini bu nasıl bir ruh hali öyle. Çocuğun sağlıklı çok şükür doğuştan gelen bir anomalisi yok. Zayıf doğarsa da doğar. Burada 31. haftada 900 gram doğuran oldu. ben de erken doğum yaptım biliyorsun. Bir sıkıntı sen yaşamıyorsun kendine acıma da suçlama da. Bence bu şekilde yapman bebek de stres seviyesini artırır ve bu bebek gelişimi için en zararlı şeydir. Yediklerinle alakalı değil bebeğin gelişimi ne yaparsan yap böyle olacaktı. Gerekirse sezeryan da olursun 1-2 hafta erken de doğabilir bunlar dünyanın sonu değil. Yeter ki bebeğin sağlıkla gelsin. Sadece bunun önemli olduğunu kendine hatırlatman lazım.
Kuzum kilosu iyiyse problem değilmiş bende öyle biliyorumNormal dogum sureci yani prematurelikten cikmasi 37+0ile basliyor diye biliyorum?
Bence de alakasi cok yok.Bebegin beslenmesini saglayan damarlarla ilgili sanki?Ben mesela ceviz balik vs yemiyorum.Bol meyve sebze tatli biraz da abur cubur yiyorum.Çok et tuketmiyorm ama gayet kilo aliyor bebek.Cidden sadece beslenme ile çözülecek iş değil. Omega3 bence de çok önemli ama ben balık aşığı biriyimdir. Yani bizde o da etki etmiyor.
Keşke şunun da yapsaydım diyebileceğim bir şey kalmadı sanırım. Yine de insan acaba diyor işte. Kabullenip beklemek dışında çıkar yol bulamıyorum ben de
İnşallah öyledir, dün çok korktum hemen duş alıp kendimi temizledim.Bende de aynı durum var. İdrar yapıyorum bittikten sonra peçeteye silerken fazlaca sıvı geliyor. Ama ben idrar olduğunu düşündüğümden sorun etmedim. Normalde oturduğum şekilde oturamıyorum illaki, klozete otururken farklılık oluyor eskiye göre. O eğim farkından dolayı idrarın genital bölgede biraz kaldığını düşünüyorum.
Herkes benzer şekilde ise büyük ihtimalle su değil o zaman. İçim rahatladı.Ben bunu sordum, prostat hastasıymışım gibi idrar yapıyorum dura dura, bitti sanıyorum minimal biraz daha geliyor falan anlattım. Mesanedeki baskıdan oluyormuş birkaç postada idrar çıkışı, bir 30sn beklemeliymişiz kalkmadan tuvaletten.
Ama organlarin gelisimi icin gerrkli olan surec o diye biliyorum ?Ornegin akcigerKuzum kilosu iyiyse problem değilmiş bende öyle biliyorum
Kizlwr korkmayin ben de oyleyim ic camasirim hep sari akinti oluyor hem de az degil yani. Amniyon sivisi olsa renksix oluyormsİnşallah öyledir, dün çok korktum hemen duş alıp kendimi temizledim.
Herkes benzer şekilde ise büyük ihtimalle su değil o zaman. İçim rahatladı.
Umarım bizi utandirirlarCidden sadece beslenme ile çözülecek iş değil. Omega3 bence de çok önemli ama ben balık aşığı biriyimdir. Yani bizde o da etki etmiyor.
Keşke şunun da yapsaydım diyebileceğim bir şey kalmadı sanırım. Yine de insan acaba diyor işte. Kabullenip beklemek dışında çıkar yol bulamıyorum ben de
Def et o vesveseleriDoktorumda senin gibi diyor kuzum onun için bir yanım rahat ama işte şeytan vesveseleri bırakmıyor
İşte kuzum egerki erken doğum riski varsa 37.haftadan önce dogacaksa ciğer geliştirici iğne vuruyorlar ama sonrasını bilemiyorum normal dogummu olur sezeryanmi bunun dışında bebeğin geliş pozisyonu kordon dolanmasi çatının dar mı genismi buna göre belirleniyor diye biliyorumAma organlarin gelisimi icin gerrkli olan surec o diye biliyorum ?Ornegin akciger
Benim ilk doğum belden iğne ile sezeryan oldu sadece belden aşağı uyuşuyor hemşireler yanımda konuşuyorlardı benimle sürekli ne kadar zaman geçti bilmiyorum doktor saate bakın dedi 09.35 olarak doğum saaati not edin dedi ..o an tabi bende heyecan yaptım . Yani çok güzeldi..ve aynı gün toparlandım ben hemen hiç ağrım falanda olmamıştı ağrı kesicide kullanmadım bir gece kaldık ertesi günü cikmistik..bakalım bu defa aynı rahatlıkta olacakmi bilmiyorum ama birsekilde dogacaklar artıkO yaptıkları beldeki iğne ağrısı geçiyormu tatlım.
Benim doktor sonuna kadar normalden yana fakat benim oğlan yeterli kiloya ulasmazsa sezeryan seçeneği kalıyor birde çatı muayeneside henüz olmadım darmi genismi bilmiyorum bebeğin gelişide doğum pozisyonunu almamış sanırım alsaydı söylerdi tek 9 ay boyunca çıkardığım en büyük ders hiçbirşey için çok fazla istekli olmayacaksın plan yapmayacaksin hep bende tersi oldu
Canım daha önceki msjlarımı okudun mu bilmiyorum ama benim şuan 10 yaşındaki kızım tam 5 hafta gelişim geriliği ile 38+4 te 2400 gram dünyaya geldi bir hafta yattım hastanede sürekli doppler yapıldı takip edildi sonra taburcu oldum geriliğe bir sebep bulamadılar ama zamanında doğdu üzme kendini lütfen.Şu anda 2 hafta gerilik var bebeğimde kilosuda geride en son 30. haftada 1256 gramdı.Stres daha çok etkiliyor gelişimi malesef içini ferah tut.
Tabi mudahaleler yapilir risk varsa veya kesin erken dogacaksa.Yani 37+0 itibariyle doganlwr premature sayilmiyİşte kuzum egerki erken doğum riski varsa 37.haftadan önce dogacaksa ciğer geliştirici iğne vuruyorlar ama sonrasını bilemiyorum normal dogummu olur sezeryanmi bunun dışında bebeğin geliş pozisyonu kordon dolanmasi çatının dar mı genismi buna göre belirleniyor diye biliyorum
Bence de alakasi cok yok.Bebegin beslenmesini saglayan damarlarla ilgili sanki?Ben mesela ceviz balik vs yemiyorum.Bol meyve sebze tatli biraz da abur cubur yiyorum.Çok et tuketmiyorm ama gayet kilo aliyor bebek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?