2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Açıkçası sezeryande biraz korkuyorum tam bayılmak isterim belden iğnenin ağrısı kalırsa felan diye
Sezeryan açıkçası kişinin bünyesine göre değişiyor bazıları çok çabuk atlatıyor bazıları fazlaca etkileniyor ben üçüncü kez olacağım sezeryan onun içinde size tavsiyem kendinizi rahatlatmanız siz ayılıp bayılsanızda o bebek bir şekilde geliyor stresli bi durum ama o sürecinde tadını çıkarmalısınız bebeğinizle ilk karşılaşmanız ilk ağlama sesi kokusu inanın çektiğiniz her ağrıya sıkıntıya değecektir

Açıkçası sezeryande biraz korkuyorum tam bayılmak isterim belden iğnenin ağrısı kalırsa felan diye
Canım topla kendini bu nasıl bir ruh hali öyle. Çocuğun sağlıklı çok şükür doğuştan gelen bir anomalisi yok. Zayıf doğarsa da doğar. Burada 31. haftada 900 gram doğuran oldu. ben de erken doğum yaptım biliyorsun. Bir sıkıntı sen yaşamıyorsun kendine acıma da suçlama da. Bence bu şekilde yapman bebek de stres seviyesini artırır ve bu bebek gelişimi için en zararlı şeydir. Yediklerinle alakalı değil bebeğin gelişimi ne yaparsan yap böyle olacaktı. Gerekirse sezeryan da olursun 1-2 hafta erken de doğabilir bunlar dünyanın sonu değil. Yeter ki bebeğin sağlıkla gelsin. Sadece bunun önemli olduğunu kendine hatırlatman lazım.

O yaptıkları beldeki iğne ağrısı geçiyormu tatlım.
Benim doktor sonuna kadar normalden yana fakat benim oğlan yeterli kiloya ulasmazsa sezeryan seçeneği kalıyor birde çatı muayeneside henüz olmadım darmi genismi bilmiyorum bebeğin gelişide doğum pozisyonunu almamış sanırım alsaydı söylerdi tek 9 ay boyunca çıkardığım en büyük ders hiçbirşey için çok fazla istekli olmayacaksın plan yapmayacaksin hep bende tersi oldu

Kızlar uzun kollu zıbınlara bol bol ihtiyacımız olacak hmde member indirimi var kaçırmayın derim ben fazla fazla olsun diye aldım sonuçta hep boyun kısmını islatacak değiştirmek zorunda kalacağız

Eklentiler

• Screenshot_2022-10-02-19-07-31-318_com.android.chrome.webp
    12,6 KB · Görüntüleme: 69

Cidden sadece beslenme ile çözülecek iş değil. Omega3 bence de çok önemli ama ben balık aşığı biriyimdir. Yani bizde o da etki etmiyor.
Keşke şunun da yapsaydım diyebileceğim bir şey kalmadı sanırım. Yine de insan acaba diyor işte. Kabullenip beklemek dışında çıkar yol bulamıyorum ben de

Yani benim yaptığım kaçamaklar bir elin parmağını geçmez bugüne kadar. Ancak yine de sonuç ortada Sadece beslenmeyle ilişkilendirmek doğru değilmiş, görmüş oldum

Hayırlısıyla hemşehrim dediğin gibi olur doktorda böyle diyor ama bak geçen hafta cidden proteinli beslenince almıştı şimdi bu hafta fazla almamış duraksamadami oluyor acaba et yemekten kusacağım artık balık yemeyen ben kilo alır umuduyla haftada 1 yemeye başladım evet sanki tek ben yaşıyormuşum gibi bencilce davraniyoru bunun bilincindeyim bu hormonlar değişik ilerliyor
Birde bu titizlik takıntım mahvetti beni balığı Çiğ ellediler diye birde her yere dokundular diye sirkeli suyla hipoyla siliyorum et dahil tavuk felan sanki elimi o dokunduklari yere değince vücuduma salmonella yada diğer adı her neyse mikrop virüs girecek gibi hissediyorum doktor dediki benim esim etli Çiğ köfte bile yedi dedi önemli olan etin nerede kesildiği dedi .Dışarıda usulsüzce kesilen etler için geçerli dedi biraz psikolojik destekte veriyor doktor şimdi durmadan elimi yikamiyorum heryeri silmiyorum saldım gitti daha rahatım

Bence de alakasi cok yok.Bebegin beslenmesini saglayan damarlarla ilgili sanki?Ben mesela ceviz balik vs yemiyorum.Bol meyve sebze tatli biraz da abur cubur yiyorum.Çok et tuketmiyorm ama gayet kilo aliyor bebek.

İnşallah öyledir, dün çok korktum hemen duş alıp kendimi temizledim.
Herkes benzer şekilde ise büyük ihtimalle su değil o zaman. İçim rahatladı.

Umarım bizi utandirirlar umudum bu son anda kilo golü atsalar
Benim umudum biraz var yüzünü net ilk defa gördüm
Babasına benziyor biraz içim buruk dudakları dolgun benimkine benziyor erkektede iri dudak bilemedim

Ama organlarin gelisimi icin gerrkli olan surec o diye biliyorum ?Ornegin akciger
İşte kuzum egerki erken doğum riski varsa 37.haftadan önce dogacaksa ciğer geliştirici iğne vuruyorlar ama sonrasını bilemiyorum normal dogummu olur sezeryanmi bunun dışında bebeğin geliş pozisyonu kordon dolanmasi çatının dar mı genismi buna göre belirleniyor diye biliyorum

Benim ilk doğum belden iğne ile sezeryan oldu sadece belden aşağı uyuşuyor hemşireler yanımda konuşuyorlardı benimle sürekli ne kadar zaman geçti bilmiyorum doktor saate bakın dedi 09.35 olarak doğum saaati not edin dedi ..o an tabi bende heyecan yaptım . Yani çok güzeldi..ve aynı gün toparlandım ben hemen hiç ağrım falanda olmamıştı ağrı kesicide kullanmadım bir gece kaldık ertesi günü cikmistik..bakalım bu defa aynı rahatlıkta olacakmi bilmiyorum ama birsekilde dogacaklar artık

Allah bağışlasın. Bebeğini de sağlıkla kucağına almak nasip olsun inşallah
Benim 4 hafta önce suyu sınırdaydı. Ona bağlamıştım biraz geri olmasını ilk başta. 33de suyu da çok iyi, kan akışı plasenta falan hepsi normal. Bebeği geçtim ben de kilo almıyorum yani başlangıç kilomdayım. Sürekli çevremden şunu yesen kilo alırsın lafını duymaktan da sıkıldım Halbuki ben biraz fazla su içsem kilo alırdım, günlerce aç kalsam kilo veremezdim. Aldığım kilolar yapışıp kalır vücuduma. O yüzden değerlerimde sıkıntı olduğunu düşündük ama yok. Hatta iş başvurusu için yakın zamanda check-up yaptırdım. Kardiyolojiden tut, dahiliyeye kadar her bölümde kontrol edildi, hiçbir şey yok

Tabi mudahaleler yapilir risk varsa veya kesin erken dogacaksa.Yani 37+0 itibariyle doganlwr premature sayilmiynu diyorum canim.

Bence de alakasi cok yok.Bebegin beslenmesini saglayan damarlarla ilgili sanki?Ben mesela ceviz balik vs yemiyorum.Bol meyve sebze tatli biraz da abur cubur yiyorum.Çok et tuketmiyorm ama gayet kilo aliyor bebek.

Maşallah
Bir sebep sonuç ilişkisi kuramıyorum. Artık kabullenip dua etmekten başka bir şey gelmiyor elimden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…