- 27 Nisan 2022
- 1.468
- 1.755
- 53
- 40
Ayda, Aydan, Aytulu, Selen, Aysera, Gunseli
Aydan ile aklima Aydan Sener geliyor ve muhtesem guzelligi. Ayda-Selen dunyanin neresine giderse gitsin duzgun telafuz ederler. Gunseli, tum tanidigim Gunseli'ler hanımefendi, zeki ve iyi kalpli oldular.
Kilosu haftasına göre çok az kuzumGeçmiş olsun canım. Hayırdır neden erken doğum riskin var? Herkes dökülüyor bir bir
Tek tesellim bu tatlımH a p p y ciğim hoşgeldin, çok geçmiş olsun. İnşallah tez zamanda toparlarsın. Bebişin de iyidir bence, en doğru zamanda sağlıkla gelecektir
Canım suyu iyiyse vd bebeğe kan akışı iyi gidiyorsa korkma benim de bebeğim çok kilolu değil doktora benimle ilgisi var mı hani beslenmeyle filan yok dedi her çocuk 4 kilo doğmaz dedi oğlum 3100 doğmuştu bu da o civarda olur dedi en fazla o yüzden doktoruna güven canını sıkma hiç inşallah her şey yolunda giderYok tatlım kan sulandırıcı yok bende hiçbir hap iğne fitil benimki eski usul doktor beni dogutturan doktorum güvenim nedense sonsuz ondan yana şüphemde yok
Kiloda yazmıyorum çok içim gidiyor üzülüyorumkeşke protein ağırlıklı beslenseydim 20.haftadan sonra çok önemliymiş kendimi suclamaktan psikolojim bozuldu psikoterapistede gideceğim omegada başlayacağım sağlıklı bir anne olmam lazım doğum sonrası bebeğimi üzmim dışarıda sağlıklı beslim sütüm yarasın dışarıda hemen toparlasin
Kuzum hayırlısıyla maşAllah seninki iyi kilosuCanım suyu iyiyse vd bebeğe kan akışı iyi gidiyorsa korkma benim de bebeğim çok kilolu değil doktora benimle ilgisi var mı hani beslenmeyle filan yok dedi her çocuk 4 kilo doğmaz dedi oğlum 3100 doğmuştu bu da o civarda olur dedi en fazla o yüzden doktoruna güven canını sıkma hiç inşallah her şey yolunda gider
Ya yapma böyle. Kilonun senle çok ilgisi yok. Daha önce de konuştuk bunları. Kendini yıpratma. Yani etrafına bak bakalım kaç kişinin fiziksel özellikleri birbirine benziyor? Doktorlar bir standarda bağlıyor ama ömür boyu zayıf olan, ya da minyon olan onca insan var. Ben oğlumda OMEGA kullanmadım dört kilo doğdu. Bunda üç aydan beri kullanıyorum. Hep normaldi. Sadece son kontrolde biraz önde dediler. Sen bilinçli bir annesin. Bazılarının sütü yaramıyor mesela, ya da bebek kabul etmiyor. Kendimizi mi suclayalim böyle bir durumda. Stres en büyük düşman. Sana da evladına da. Yani hiçbir şey olmamış gibi davran demiyorum ama bu durumun seni dibe çekmesine de izin verme. Terapi desteği alabilirsin. Lohusalıkta da iyi gelir. Bazen sağlıklı düşünemiyoruz maalesef.Kilosu haftasına göre çok az kuzum
Umarım sütüm kaliteli olurda büyümesine yarar yoksa kendimi çok yetersiz hissedeceğim şimdiden depresyona girdim
Kilosu da kimi zaman haftasında çoğu zaman gerisinde çıkıyor. Bir boyu uzun çocuğumunBaş çevresini bilmiyorum bizim hep haftası ile aynıydı. Karın çevresi için ısrarla 2 haftaya kadar normal diyor doktorum.
Benim derdim 20.haftaya kadar hep öndeydi. Sonradan haftasıyla eşitlendi, şimdi geri düştü.
Happycigim üzme kendini sen elinden geleni yaptın benimkisinin karın cevresi 2 hafta geriden boyu 1.5 hafta önden gidiyor doktorum perinatolog biliyorsun asla endiselenmeni istemiyorum dedi.bunlar ultrasonun yanılma payi olan şeyler dedi.kan akışı normalse ve bebek guzel besleniyorsa umursamıyor bile.Ben şuan boy ve kg bilgisine sahip bile değilim.Yanilma payı olacağı anneyi endişeye surukleyecegi için bu verileri benimle paylaşmıyor.Belki gerilik kısmı benimki gibiyse bilgin olsun.Kuzum hayırlısıyla maşAllah seninki iyi kilosuevet minik vede 2 3 hafta erken doğacak benim korkum küvez 500 gram daha alsa benim ve bebeğim için yeterli ama inan ne yiyecegimi şaşırdım
Surekli dinleniyorumCanm yat dinlen bu süreçte ,umarım kesilir suyun
Masaj yasak değil miMasaja gidebiliyormuyduk ya buna çok ihtiyacım var doğurmadan önce bebeksi bir masaj derin bir uyku
Canım bence senin akıntı, su olsa kokusundan bile anlarsın. Bende de oluyor akıntı çok. İç çamaşırımı ıslatacak derecede ama bebeğimin suyu hep normal çıkıyor. O yüzden takma kafana çok, takip et ama çok da irdelemeSurekli dinleniyorum
Bebek hareketleri iyi birsey olsa anlarım degil mi
Canım daha önceki msjlarımı okudun mu bilmiyorum ama benim şuan 10 yaşındaki kızım tam 5 hafta gelişim geriliği ile 38+4 te 2400 gram dünyaya geldi bir hafta yattım hastanede sürekli doppler yapıldı takip edildi sonra taburcu oldum geriliğe bir sebep bulamadılar ama zamanında doğdu üzme kendini lütfen.Şu anda 2 hafta gerilik var bebeğimde kilosuda geride en son 30. haftada 1256 gramdı.Stres daha çok etkiliyor gelişimi malesef içini ferah tut.Allah sağlıkla kavuşmayı nasip etsin hepimize.
Kilo almıyor diye üzülüyorum sonra üzülüp strese girdiğim için bebeğimi de üzüyorum diye daha çok üzülüyorum, resmen delilik
Cok rahatladimCanım bence senin akıntı, su olsa kokusundan bile anlarsın. Bende de oluyor akıntı çok. İç çamaşırımı ıslatacak derecede ama bebeğimin suyu hep normal çıkıyor. O yüzden takma kafana çok, takip et ama çok da irdeleme
Doktorumda senin gibi diyor kuzum onun için bir yanım rahat ama işte şeytan vesveseleri bırakmıyorYa yapma böyle. Kilonun senle çok ilgisi yok. Daha önce de konuştuk bunları. Kendini yıpratma. Yani etrafına bak bakalım kaç kişinin fiziksel özellikleri birbirine benziyor? Doktorlar bir standarda bağlıyor ama ömür boyu zayıf olan, ya da minyon olan onca insan var. Ben oğlumda OMEGA kullanmadım dört kilo doğdu. Bunda üç aydan beri kullanıyorum. Hep normaldi. Sadece son kontrolde biraz önde dediler. Sen bilinçli bir annesin. Bazılarının sütü yaramıyor mesela, ya da bebek kabul etmiyor. Kendimizi mi suclayalim böyle bir durumda. Stres en büyük düşman. Sana da evladına da. Yani hiçbir şey olmamış gibi davran demiyorum ama bu durumun seni dibe çekmesine de izin verme. Terapi desteği alabilirsin. Lohusalıkta da iyi gelir. Bazen sağlıklı düşünemiyoruz maalesef.
Canım şu an haftan iyi eminimki o gramları alır stres daha kötü hiç düşünme kendini de suçlama her bebiş tosuncuk olacak diye bir şey yok ben kabullendim artık benimki sağlıklı olsun da minnoş bi hanımefendi olabilir yaniKuzum hayırlısıyla maşAllah seninki iyi kilosuevet minik vede 2 3 hafta erken doğacak benim korkum küvez 500 gram daha alsa benim ve bebeğim için yeterli ama inan ne yiyecegimi şaşırdım
Fıstıklı lokumum doktorda bak uzuldugunu biliyorum dedi yanilma payı çok dedi gel boyunu 2 defa olcelim ikiside farklı çıkacak dedi ciddende farı çıktı ölçüm tam yakalayamiyor ben çok çabuk etkileniyorum.Happycigim üzme kendini sen elinden geleni yaptın benimkisinin karın cevresi 2 hafta geriden boyu 1.5 hafta önden gidiyor doktorum perinatolog biliyorsun asla endiselenmeni istemiyorum dedi.bunlar ultrasonun yanılma payi olan şeyler dedi.kan akışı normalse ve bebek guzel besleniyorsa umursamıyor bile.Ben şuan boy ve kg bilgisine sahip bile değilim.Yanilma payı olacağı anneyi endişeye surukleyecegi için bu verileri benimle paylaşmıyor.Belki gerilik kısmı benimki gibiyse bilgin olsun.
Bende bilmiyorum kuzumMasaj yasak değil mi
Dogumdan sonra en çok istediğim şey yüzüstü yatmak ve masaj
Açıkçası sezeryande biraz korkuyorum tam bayılmak isterimCanım şu an haftan iyi eminimki o gramları alır stres daha kötü hiç düşünme kendini de suçlama her bebiş tosuncuk olacak diye bir şey yok ben kabullendim artık benimki sağlıklı olsun da minnoş bi hanımefendi olabilir yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?