- 19 Ağustos 2015
- 1.514
- 1.451
- 133
- 39
ben 33+5 deyim kasılma pek hissetmiyorum acaba normali nedirGun icinde kasilmalariniz ne durumda? Benim ortalama 6 -7 kere oluyordur.
37 dedi benim doktorumÇati muayenesi kacinci haftada ?
Tatlı hemde çokGeçiyor canım kalanı hiç görmedim ki ayrıca çok canı tatlı biri değilsen abartılacak hiç bir şey yok bu kadar gözünüzde büyütüp kendinizi korkutmayın
O benim ceylan gözlüm kız daha karışmıyorum kadına ne yaparsa yiyo titizliğimi kendimi odaya kapatıyorum gözüm görmedikçe stresim azalıyorZavallı kadın
Doktor öyle dediyse doğrudur. Bence sıkıntı yapmayin
En iyisini yapmışsın. Ölmezsin merak etmeO benim ceylan gözlüm kız daha karışmıyorum kadına ne yaparsa yiyo titizliğimi kendimi odaya kapatıyorum gözüm görmedikçe stresim azalıyoron hazırlık ben yapiyordum hep yemek hazırlarken şimdi bütün aşamaları ona bıraktım kafam rahatladı
kuzum yan yatiriyorlar zaten . eger haftamiz az olsa , hamile yastigi var ortasi bosluklu karnini ona sokup da yapiyorlar ama bizim icin gecerli degil o :)Masaja gidebiliyormuyduk ya buna çok ihtiyacım var doğurmadan önce bebeksi bir masaj derin bir uyku
Korkma eğer öyle olsaydı 39.haftayi görürüz demezdi ♡
Erken doğuma girmiyormus 37.38.39. Haftalar
Benide küvez çok korkutuyorstres hepsinden kötü onu unutmayıp teselli ediyorum kendimide bir ben bir Allah bilir içimdeki korkuyu
Yok tatlım kan sulandırıcı yok bende hiçbir hap iğne fitil benimki eski usul doktor beni dogutturan doktorum güvenim nedense sonsuz ondan yana şüphemde yok
Kiloda yazmıyorum çok içim gidiyor üzülüyorumkeşke protein ağırlıklı beslenseydim 20.haftadan sonra çok önemliymiş kendimi suclamaktan psikolojim bozuldu psikoterapistede gideceğim omegada başlayacağım sağlıklı bir anne olmam lazım doğum sonrası bebeğimi üzmim dışarıda sağlıklı beslim sütüm yarasın dışarıda hemen toparlasin
Ya yapma böyle. Kilonun senle çok ilgisi yok. Daha önce de konuştuk bunları. Kendini yıpratma. Yani etrafına bak bakalım kaç kişinin fiziksel özellikleri birbirine benziyor? Doktorlar bir standarda bağlıyor ama ömür boyu zayıf olan, ya da minyon olan onca insan var. Ben oğlumda OMEGA kullanmadım dört kilo doğdu. Bunda üç aydan beri kullanıyorum. Hep normaldi. Sadece son kontrolde biraz önde dediler. Sen bilinçli bir annesin. Bazılarının sütü yaramıyor mesela, ya da bebek kabul etmiyor. Kendimizi mi suclayalim böyle bir durumda. Stres en büyük düşman. Sana da evladına da. Yani hiçbir şey olmamış gibi davran demiyorum ama bu durumun seni dibe çekmesine de izin verme. Terapi desteği alabilirsin. Lohusalıkta da iyi gelir. Bazen sağlıklı düşünemiyoruz maalesef.
yan yatiriyorlar kuzumMasaj yasak değil mi
Dogumdan sonra en çok istediğim şey yüzüstü yatmak ve masaj
benimde belki bazen 10 na yakindir kasilmalarim.Gun icinde kasilmalariniz ne durumda? Benim ortalama 6 -7 kere oluyordur.
Sen beni güldürdünKızlar baş karın çevresi ile ilgili doktorumun perşembe söylediklerini iletiyorum. Kendisi alanında ünlü bir perinatolog prof. Mesela benim bebelerin ikisi de haftasına göre baş çevreleri önde. Tabiri caizse koca kafalılarKızımın özellikle karın çevresi baya geride. Hocanın yorumu şu; baş kendini daima korumaya alır. Kanı en çok oraya pompalar. Karın çevresi dışarı çıkınca açığı kapatır, dışarda da karın çevresi normale döner. Ama baş dışarda büyümez içerde önce o kendini korur dedi. Yani karın çevrelerinin haftalarına göre küçük olmasını kafanıza takmayın. Başı dışarda büyütemezsin ama karnı büyütürsün dedi
Canım omurganın bazı bölgelerinde uyarıcı sinirler oksitosin salgılanmasına sebep oluyor o nedenle bilinçli bir şekilde masaj yapılması lazım ya da sadece omuz bölgene masaj yaptırabilirsin. Kayınvalidem masaj ve refleksoloji eğitimi aldım kulunclarimi eritti o kadar iyi geldi ki bir de ayak masajı çok rahatlatıyorMasaj yasak değil mi
Dogumdan sonra en çok istediğim şey yüzüstü yatmak ve masaj
Su sorunu bende de var canim havuç suyu iyi geldi bana seker sorunun yoksa dene bence ben ilk öğrendiğimde her gün içiyordum biraz düzelme oldu, simdi haftada iki kez falan içiyorum hala
Hakkımızda hayırlı olsun inşallah gerçekten çok zor bir surecmis çok yoruldum psikolojik anlamda. Havuç suyu da deneyeyim canım teşekkür ederimKeşke aynı şehirde olsaydık bu doktorum seninde tüm endişelerini giderirdibana psikolojik olarak biraz iyi geldi hap yok nst yok tüm sorularımın cevabı var
Evet bu seferde gitmek istemiyorEn iyisini yapmışsın. Ölmezsin merak etmeHem senin için büyük bir adımı atmışsın. Tebrik ederim. Kadın da rahatlamıştır
Sağ ol canım inşallahÇok geçmiş olsun canım inşallah çabucak geçer gider
Sakin bir daha yok olma doğurdun sandımFıstıklı lokumum doktorda bak uzuldugunu biliyorum dedi yanilma payı çok dedi gel boyunu 2 defa olcelim ikiside farklı çıkacak dedi ciddende farı çıktı ölçüm tam yakalayamiyor ben çok çabuk etkileniyorum.
Basketbolcu olacak bizim prenses deseneuzun boylu
Eşimde dezenfeksiyon çağıralım dedi . Herşey yıkandı halılar nevresimler havlular. .. yerlerinde tekrar silerim şimdi çamaşır suyu ve sirke ileRica ederim. Siz havlu ve yataklari ve malesef dokusu bozulabilecek de olsa kiyafetlerinizi minimim 60 derecede yikayin. Evdeki koltuk-yataklar yaptirabiliyorsaniz dezenfekte edip (buharla) temizleyicilerden cagirin. Halilari da.
Yerleri de saniyorum ara ara camasir suyu ile silmek lazim ama emin degilim nasil olur.
Losyon yazdı canım onu kullanıyorum . Kükürtlü sabun aldım onunla yıkanmak iyi geliyormuş . Yarın cildiye ve kadın doğuma gıdecegim sabahtan inşallahBir gelişmemi var tedavini gormuyor musun
Amin canım İnşallahAllah bağışlasın. Bebeğini de sağlıkla kucağına almak nasip olsun inşallah
Benim 4 hafta önce suyu sınırdaydı. Ona bağlamıştım biraz geri olmasını ilk başta. 33de suyu da çok iyi, kan akışı plasenta falan hepsi normal. Bebeği geçtim ben de kilo almıyorum yani başlangıç kilomdayım. Sürekli çevremden şunu yesen kilo alırsın lafını duymaktan da sıkıldımHalbuki ben biraz fazla su içsem kilo alırdım, günlerce aç kalsam kilo veremezdim. Aldığım kilolar yapışıp kalır vücuduma. O yüzden değerlerimde sıkıntı olduğunu düşündük ama yok. Hatta iş başvurusu için yakın zamanda check-up yaptırdım. Kardiyolojiden tut, dahiliyeye kadar her bölümde kontrol edildi, hiçbir şey yok
Keşke doğursaydım hepimiz rahat bir nefes almış olurduk Ballı lokumumSakin bir daha yok olma doğurdun sandımhergun sabah 7 buçukta bekliyorum yazmanı ona göre
Bebeğin suyu az çok gelişmiyor dedi doktor canım . Topik olarak nazara mı geldik ne oldu böyle anlamadımGeçmiş olsun canım. Hayırdır neden erken doğum riskin var? Herkes dökülüyor bir bir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?