Bebiş geldigindeki tepkilerini merak ediyorum foto atarsın bizede minnosum ya bana ciciler aliyorlar diyor sanırım kendi kendinebence hepsinin kendisinin saniyorbizim kizi cok kiskanmaz insallah
İnşallah canım aminnn :)Varirsiniz niye varmayasiniz. Doktorlar hep hali olarak en kotuye hazirlarlar. Sizin bebis 37'yi gecer, kuvoze bile ihtiyac duymadan annesine babasina kavusur :)
1.51 boyum normal doğum yapmıştım ilk oğlumu bunda previa nedeniyle mecburi sezeryan olacağım herşey kismet canim bebekler sağlıkla gelsinler de önemlisi oMerhaba arkadaşlar, nasılsınız umarım her şey yolunda ve bebisleriniz de siz de iyisinizdir :)
Biz 33+1 olduk, 3 gün önce kalp atislarimin çok hızlanması nedeniyle hastaneye başvurdum arada karnimda kasılma sertleşme oluyordu, NSTde de sancı çıktı, muayenede serviks uzunluğu iyi ve kapalı olduğu için yalancı kasılmalar dediler ama bu haftada bu kadar sancı çıkmasını beklemeyiz, yatırıp gece gözlem altında tutalım ciğer geliştirici iğne yapalım dediler serum verdiler. Ayrıca suyumun normale göre fazla olduğunu polihidramniyos olduğunu söylediler, hem iri bebek hem suyu fazla olduğu için normal doğumun riskli olacağını çok büyük ihtimalle sezeryan olmam gerekecegi söylendi. Ertesi sabah tekrar NSTye girdiğimde yine birkaç sancı çıktı, doktorum 37 hafta dolana kadar devamlı istirahat etmemi ve haftalık proluton depot iğne yaptırmami önerdi rahim ağzını guclendiriyor ve erken doğumu önlüyormuş. Bende durumlar böyle, benzer şeyler yaşayanlar varsa yazarsa sevinirim :)
Açıkçası minyon yapiliyim 159 boyum ama normal doğumu denemek istiyordum çevremde yapanları gördükce cesaretim gelmişti. Ama bebeğim nasıl sağlıklı gelcekse öyle gelmesini istiyorum tabiki
Benimde previadan dolayı erken alırlar kanamalarimda oluyor zaten Perşembe kontrol var bakalım gün için birşey söyleyecek mi çok merak ediyorumPlesentam rahim ağzını kapatıyor canım kanama riski oluşmadan almak istiyor doktor. Ama bugün göremedi yukarı çıkıp çıkmadığını. Haftaya alttan bakarım dedi. Açıkçası ben çok takılmıyorum 37 benim için mucize gibiydi ya yani hala öyle. Oralara varayım da :)
Canım benim sağlıkla kucağına al insallah herşey güzel olacak bak az kaldı nasıl da geçti zaman öyle yada böyleHemofili gibi bir hastalık canım onun kadınlarda da olan versiyonu ama en ağır tipi
Canım niye böyle nadir bir durumun olmuş? Ne güzel iyi bakacaklar ilgilenecekler seninle bebişinle 10 gün baya iyi bir süreKızlaaaarrr ,bugün çok gelişmeler oldu bütün muallakta kalan şeyler netleşti önemsemiyorlar anlamıyorlar derken sonunda Türkiye’de 200 vakadan biri olduğumu anlamışlar ve bunlardan çok azı kadın ve doğum yapmış bugün acil çağırdılar eşimi ve beni her şeyi dikkatle incelediler doğumum Allah’tan bir terslik olmazsa Ekim sonu 38.haftada sezaryen ile olacakmış,10 ünite kan istediler bir sürü kritere sahip kişilerden bunu bulmamız zor olacak biraz ama bir de doğum sonrası 10 gün yatacakmışım hastanede her şeyden bol bol koymam lazım,doğum öncesi de yatıracaklarmış bir iki gün yani çok temkinli gidecekler büyük bir ekip girecekmiş,anestezi uzmanı da doçentti çok hevesliydi ilk defa böyle bir vakaya gireceğiz gece de olsa kalkıp gelirim diyor nöbetçi olmasam da proflar olacakmış yani içimmrahatladı bayağı onlar bunları söylerken korkutuyoruz diye düşündü ama ben rahatladım riskleri zaten biliyordum en azından temkinli ilerleyeceklerini bilmek çok güze tek sorun eksikler ve hastane çantamız çocuğun adıhemen halletmem gerekiyor kocaman iki valiz yapsam ancak
Canim benim arkadaşım da eşide 4..5 5 kg doğmuşlar bebek hep kiloluydu doktoru ona bu çocuk size göre kesinlikle kilolu değil zayıf olsaydınız evet fazla derdim demiş anne babada uzun ve iri yapililardi 38 haftada 4250 doğdu bebegideMerhaba arkadaslar. Nasilsiniz ? İnsallah hepiniz iyisinizdir. Benimde bugun kontrolum vardi. Her hafta istiyo artik doktor. Bebis 3450 kg olmus. Neden kilolu diye arastiriyo doktor. Son adet tarihini mi yanlis biliyosun dedi hayir dedim. Sekerin var mi dedi hayir dedim. Boyle sorusturdukca bende korkuyorum kilolu cocuk bi sikinti mi olacak diye. Haftaya sali gene gidecem bakalim. Amaan bi dogursaydik:/
Şeker yüklemesi yaptırmıştın değil mi ?Merhaba arkadaslar. Nasilsiniz ? İnsallah hepiniz iyisinizdir. Benimde bugun kontrolum vardi. Her hafta istiyo artik doktor. Bebis 3450 kg olmus. Neden kilolu diye arastiriyo doktor. Son adet tarihini mi yanlis biliyosun dedi hayir dedim. Sekerin var mi dedi hayir dedim. Boyle sorusturdukca bende korkuyorum kilolu cocuk bi sikinti mi olacak diye. Haftaya sali gene gidecem bakalim. Amaan bi dogursaydik:/
Acikcasi bende iri yapiliyim esimde iri yapili. Genetik olduguna bende inaniyorum. Kizimi 38 de 3800 dogurmustum buyuk ihtimal buda o civarlarda olur diye dusunuyorum. Beslenmeyle de alakasi vardir tabi. Mesela kemik suyu kullanmadan yemek yapmam benCanim benim arkadaşım da eşide 4..5 5 kg doğmuşlar bebek hep kiloluydu doktoru ona bu çocuk size göre kesinlikle kilolu değil zayıf olsaydınız evet fazla derdim demiş anne babada uzun ve iri yapililardi 38 haftada 4250 doğdu bebegide
Evet hemde 100 luk. Anam aglamisti. Elhamdulillah bisey cikmamisti. Demekki kilolu olacak allah hayirlisini versinŞeker yüklemesi yaptırmıştın değil mi ?
Benim doktorum artık çıkmaz dediPlesentam rahim ağzını kapatıyor canım kanama riski oluşmadan almak istiyor doktor. Ama bugün göremedi yukarı çıkıp çıkmadığını. Haftaya alttan bakarım dedi. Açıkçası ben çok takılmıyorum 37 benim için mucize gibiydi ya yani hala öyle. Oralara varayım da :)
Evet sizinki genetik o zaman, maşallahEvet hemde 100 luk. Anam aglamisti. Elhamdulillah bisey cikmamisti. Demekki kilolu olacak allah hayirlisini versin
Saol canimm. Sağlıklı plsunlardaAslında küçük değil canım bu haftalarda standart o şekilde diye biliyorum. Maşallah.
Olabilir canim sağlıklı sıhhatli olsunda önemlisi oAcikcasi bende iri yapiliyim esimde iri yapili. Genetik olduguna bende inaniyorum. Kizimi 38 de 3800 dogurmustum buyuk ihtimal buda o civarlarda olur diye dusunuyorum. Beslenmeyle de alakasi vardir tabi. Mesela kemik suyu kullanmadan yemek yapmam ben
Ya varya esime takiliyorum arada doguramam ben diye niye diyo hala bebek bezimiz yok diyorumEvet sizinki genetik o zaman, maşallahsiz 2 numara bezden stok yapın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?