Usg dediğiniz nedir?Beni 34. Haftadan beri her hafta çağırıyor. İki haftada bir de genel usg çektiriyor riskli bir durumum da yok oysa
Benim sürekli ağrım var o şekilde bazen telaş yapıyorum ama sonra sancı olsa giderek artar ve belirli sıklıklarla olur diyorum. Bir de dinlenince hafifliyor mu diye bakınKızlar benim de bugün sabahtan beri belim ağrıyor. Sancı gibi değil regl olmadan önce ince sızı gibi ağrı olur ya aynı onun gibi bir ağrı var. Normal midir acaba bu?
Biraz destek koydum sanki daha iyi oldu. Sanırım bebek büyüdükçe ağrılar oluyor böyleBenim sürekli ağrım var o şekilde bazen telaş yapıyorum ama sonra sancı olsa giderek artar ve belirli sıklıklarla olur diyorum. Bir de dinlenince hafifliyor mu diye bakın
İlk çocuğumda hamilemisin degilmiyim inan ben hiç anlamadım ne bulantı ne birşey ne sancı ne kasılma falan hicbirsey yoktu .son güne kadar yürüyordum geziyordum iş yapıyordum ağrı sızı hicbirsey yoktu .catim çok darmış doktor öyle demişti normal doğum yapamazmisim çocuğun gelişimi tamam risk almayalım beklemeyelim sezeryan yapalım dedi 38+5 de alındı .o güne kadar hicbirsey hissetmedim herşey rahattı.ama bu seferki biraz sorunlu oldu işte plasenta rahim ağzını kapattığını öğrendim kanama riskim olduğunu öğrendim erken doğum riski olduğunu öğrendim ilk 4 ay çok bulantili geçti.kasilmalarim oluyor şuan doktor normal olduğunu söyledi.yani bende ilk kez gebelik yaşıyor gibiyim şuan herşeyi bu gebeligimde öğrendim .kazasız belasız geldik bu haftalara kadar artık hayirlisiysa herşey hallolur güzel olur merak etme sende.tadini cikarİlk bebeğim olacak sancıyla ağrıyı nasıl ayırt edeceğim nasıl anlayacağım gibi bir sürü soru var aklımda. Umarım her şey güzel ilerler
Amin canım inşallahAyy hadi bakalımbir an önce kavuşmalar gelsin
Cok enteresan. Birinden biri yanlış ama hangisi
Yarin kan vericem artik buyuk ihtimal pozitif yanlisCok enteresan. Birinden biri yanlış ama hangisiEn iyisi başka markayla tekrar etmek. Hemen kötü düşünme.
Yani genel ultrason çekiliyor hastanenin ultrason bölümünde başka bir doktor tarafındanUsg dediğiniz nedir?
Hakkında hayırlısı neyse o olsun canım.Yarin kan vericem artik buyuk ihtimal pozitif yanlis
Ağrı oldukça hemen uzanıp dinleniyorum ben ki erken doğum riski oldığu için doktorum sürekli yat dedi siz de çok yormayın kendiniziBiraz destek koydum sanki daha iyi oldu. Sanırım bebek büyüdükçe ağrılar oluyor böyle
Her hamilelik farklı kendine özel. Sizin de dediğiniz gibi bir kadının iki hamileliği bile çok farklı olabiliyor demekki sağlıkla kucağımıza alalımda Allahın izni ile başka bir şey istemiyorum. Ben şimdi bebişe kilo aldırma derdindeyim en azından erken doğarsa kilolu olsun.İlk çocuğumda hamilemisin degilmiyim inan ben hiç anlamadım ne bulantı ne birşey ne sancı ne kasılma falan hicbirsey yoktu .son güne kadar yürüyordum geziyordum iş yapıyordum ağrı sızı hicbirsey yoktu .catim çok darmış doktor öyle demişti normal doğum yapamazmisim çocuğun gelişimi tamam risk almayalım beklemeyelim sezeryan yapalım dedi 38+5 de alındı .o güne kadar hicbirsey hissetmedim herşey rahattı.ama bu seferki biraz sorunlu oldu işte plasenta rahim ağzını kapattığını öğrendim kanama riskim olduğunu öğrendim erken doğum riski olduğunu öğrendim ilk 4 ay çok bulantili geçti.kasilmalarim oluyor şuan doktor normal olduğunu söyledi.yani bende ilk kez gebelik yaşıyor gibiyim şuan herşeyi bu gebeligimde öğrendim .kazasız belasız geldik bu haftalara kadar artık hayirlisiysa herşey hallolur güzel olur merak etme sende.tadini cikar
İyi yapmışsın canım, benim doktorum da yaptırabilirsin dedi. Sağlık ocağı yapar değil mi ? Hafta içi yaptırayımKızlar bugün grip aşısı oldum doktorum yaptırabilirsin demişti.. önümüz kış benden bebeğe geçerse diye düşündüm ağır grip olmayayım diye
Allah analı babalı büyütsün, darısı başımızaKızlar kızlar Kasım'da beklediğimiz bebeğimiz erken geldi 35 haftalık doğduk bile çok şükür evimizdeyiz kuvoze girmedik çok şükür yarın bir haftamız bitiyo bile oyuncak bebek gibi küçücük sağlıklı Allah'a şükürana sarılık var başımızda tabi zor uyandiriyorum emdirmekn cin kilomalmasi lazım süt artırıcı denenmiş yiyecekler varmı bildiğiniz yada bebek için en iyi mama öneriniz çünkü doktor mama takviyesi de yap dedi çok zayıf şuan
Haha çektiğimiz mide yanmasına değsin hakikatenResmen midemde alev topuyla uyandım şurubu tepeme diktim geri uyuycam inşallah bu kadar mide yanmasına çok saçlı bi bebiş olurkel falan olursa benden çekeceği var
Bende işimi şansa bırakmak istemiyorum, havalar soğuk olabilir kasımda.Esasında ben de oğlumu Mayıs'ta doğurdum ama ebeler bebek 37 derece olan bir yerden geldi o yüzden üşür dediler ve 2 kat giydirip battaniyeye sardılar. Bir de cam beşiğin üstünde ısıtıcı gibi bir şey vardı
Kırk çıkana kadar dikkat et falan dediler ben de o yüzden ilk kırk gün hep uzun kollu giydirdim ve şapka da taktık sonra yaz geldi yavaş yavaş kısa kollulara geçiş yaptık Haziran sonu gibi. Bizim Eskişehir de genel olarak soğuk bir şehir yaz akşamları bile soğuk oluyor belki de ondan böyle demişlerdir
Kuzenimin bebeği, kordon dolanması sebebiyle ölü doğdu, hemen müdahale ettiler ama bir kaç gün yaşadı sadece. Çocuğun kan dolaşımına da nefesine de etki edebilir. Siz kendi yaşadığınızdan örnek veriyorsunuz ama herkes farklı şeyler yaşıyor. Allah kimseye göstermesin, çok korkarım bende.Merhaba herkese, sitede ilk yorumum olacak genelde sadece okumayı tercih ediyordum ama dayanamadım, kordon dolanması bir sezeryan sebebi değildir. Kordon eline bacağına her yerine dolanabilir. Bebeğin başının büyük olması da keza sezeryan sebebi değildir çünkü kadın vücudu doğumda bebeğin kafası kanaldan geçerken sabit kalmaz, aynı şekilde bebeğin kafatası kemikleri de sıkışır. Şöyle de düşünebilirsiniz doğa gereği vücut doğuramayacağı çocuğu yapmaz(büyüklük olarak). Bunları kimsenin kafasını karıştırmak için söylemedim bu arada. Herkes eminimki araştırıyordur doktorlarıyla konuşuyordur. Sadece bir çok doktorun bebek iri başı büyük çatın dar vs gibi tıbbi literatürde sezaryan sebebi olmayan şeylerle bir annenin en doğal isteği olan normal doğumun önüne taş koyduklarını görüyorum bu canımı sıkıyor. Sezaryan ya da normal en önemlisi annenin de bebeğin de sağlıklı şekilde doğumu tamamlaması. Sadece şunu söylemek istiyorum eğer ki gerçekten doğal yolla doğum yapmak istiyorsanız lütfen yeteri kadar araştırın size sezaryen dedikleri sebepleri. Bu arada benim 2. Hamileliğim ilk bebeğim 37 cm baş çevresi 4100 gr normal doğdu. Tek bir dikişim olmadı. Bunu da kısmen tecrübe sahibi olduğumu belli olsun diye söylüyorum. Herkese iyi doğumlar umarım sağlıkla bebeklerimizi kucaklarımıza alırız :)
Sayılı günlerimiz kaşdı, her gün yeni bir heyecanımız varOluyo öyle son zaman artık günaydın canım
Günaydın canım
Hafta içi kontrolüm var bakalım, 10 gün önce gitmiştim muayeneye, kontrol ve çatı muayenesi yapacak bu gidişimde. Ben de heyecanlıyım.Değildir bence agirlastikca artıyor huzursuzluk
Benim de bu hafta kontrolum yok daha 10 gun var cok uzun geliyor sure merak ediyorum ne durumda olduğunu
Sağol canım, Bübchen aklımda bir kaç markadan biri, bebe yağını önermiyorlar, biraz araştırdım diğer forumlarda. İlerde kullanabilirim ama şimdilik losyon düşünüyorum. Bepanthol pişik kremi aldım, inşallah pişik yaşamayız ama gerek olursa umarım işe yarar. Tırrnak törpüsü makinesi konusunda bende emin değilim, 120 lira gibi bir fiyatı var. Gereksiz şeyleri eve doldurmak da istemiyorum.Şampuanını bübchen aldım tavsiye ile önceki bebeğimde sebamed şampuan kullanmıştım o da çok iyi. Krem olarak mustela da bepanthol de iyi ikisini de alabilirsin . Bebe yağı mustela çok güzel kokuyor ve yumuşacık yapıyor. Tırnak için o makinelere ben hiç gerek duymuyorum küçük bir tırnak makası aldım onunla hallederim öteki bebeğimde de bu sorun olmadı niye makinem yok demedim
Sağol canım, İncia ve siveno ya baktım bende, aynı fabrika aynı firma üretiyor ama incia daha iyi galiba. Weleda yı ilk defa bugün forumlarda duydum. Ben de temiz içerik istiyorum.Canım ben azcık temiz içerik takıntılıyım o yüzden ne mustela ne de sebamede baktım. Pişik kremi incia aldım vücut nemlendirici de weleda aldım. Yağ almadım nemlendirici krem ile masaj yapacağım.
Sağol canım, 11 kasım tam benim bugün yarın doğum olacak, belki de oldu diyeceğim günler o telaşta düşünebilir miyim bilmiyorum. Ne olur ne olmaz şimdiden alayım diyorum. Ecowell i duydum ama pek araştırmadım. İncia ike bübchen arasında kalıyor gibiyim bende ama ecowell e bakayım. Pişik kremi bepanthol aldım ama baby me de aklımda olsun. Umarım pişik yaşamayız.Ben de henüz almadım çoğu şeyi, 11 Kasım indirimi falan olacak ya o zaman alırım dedim. Nasıl olsa doğar doğmaz yıkanmayacak yani doğum öncesi elimde olması gerekmiyor
Alacaklarım + aldıklarım;
Ecowell Şampuan + Losyon (ikili set fiyatı daha uygun oluyor ama belki losyonu başka marka tercih ederim)
İlk etapta yağ formunda ürünler önerilmiyor gözenekleri tıkıyormuş.
Tırnak makası olarak babyjerm iş görüyor dedi herkes ama çıtçıt şeklinde değil de makas şeklinde olanlar daha güvenliymiş. Törpü bence gereksiz zaten yeni yeni moda oldu resmen.
Pişik kreminde aslında kafam karışıktı ama baby me' nin yeni organik serisi içerik ve fiyat olarak çok hoşuma gitti. Memnun kalmazsam bee'o ya da incia alırım sanırım.
Sağol canım biberon, çamaşır için bende green clean aldım. Mustela yı deneyince haber verir misin? Göz yakma olayını duydum bi türlü bilemiyorum.Canım ben şampuan,losyon, yağ ve pisik kremi aldım hepsini mustela aldım. Pilli tırnak törpüsü aldım, ahşap fırça ve tarak aldım. Bir de deterjan, biberon temizleyici ve leke çıkarıcısini minoris aldım bakalım inşallah mustela gözünü yakmaz kendimde deneyeceğim ama onun gözü daha hassas olur
Bende aynıyım bugün,senin anlattığın gibiyim. çok mu yordum kendimi bikaç gündür bilemiyorum. Uzandım, daha rahatım gibi ama hala hafiften var.Kızlar benim de bugün sabahtan beri belim ağrıyor. Sancı gibi değil regl olmadan önce ince sızı gibi ağrı olur ya aynı onun gibi bir ağrı var. Normal midir acaba bu?
Son adet tarihin ne, bebeğin muhtemel doğum tarihine göre bebeğin Salı günü 34+1 oluyorOhh ne güzel gününün belli olmasına çok sevindim ben de salı günü doktora gideceğim 33+2 oluyorum bakalım doktor ne dicek inşaAllah o da bana tahmini de olsa bi gün verir çünkü çok merak ediyorum. Nedense bilmiyorum ama bana biraz erken doğurucam gibi geliyo erken derken 36 gibi doğurucam gibi doğuyo içime sanki
Masallah yaKizlar saglikla alın bebislerinizi kucaginiza inşallah:) ben 2012 kasim annesiyim. biseye bakmak icin girmiştim kk ya. Topigi gorunce cok duygulandim yazmadan gecemedim. Buradan tanistigimiz annelerle 10 kisi kadar kaldik ama halen gorusuyoruz cok guzel bi arkadasligimiz oldu. Kuzularimiz 10 yasinda artik. Kimi 4. Sinif kimi 5. Sinif. Darısı basiniza diyeyim:) o gunler cok uzak gibi görünüyor ama cabuk geliyor:)
Bende böyle düşünüyordum ama kızıma 1 yaşından sonra park aldım. Bence iyi düşünün güvenlik ve konfor açısından park yatak en iyisiKızlar anne yanı olarak chicco next 2 me alanınız var mı? Park yataklar anne yanı olarak çok büyük kaçıyor yatak odası için. Ne diyorsunuz?
Bizim de öyleydi 19 ekimde basliyor dogum günlerimiz:)Masallah yabu seneki kasımcılar erkenci çıktı doğan bebişlerimiz var sağlıklı sıhhatli büyüsünler dünyaya gelen büyüyo
Kimi doktorlar hemen bebeğin doğumundan yana kimisi hareketlerini takip et diyor sadeceİyi yapmışsın canım, benim doktorum da yaptırabilirsin dedi. Sağlık ocağı yapar değil mi ? Hafta içi yaptırayım
Allah analı babalı büyütsün, darısı başımıza
Haha çektiğimiz mide yanmasına değsin hakikaten
Bende işimi şansa bırakmak istemiyorum, havalar soğuk olabilir kasımda.
Kuzenimin bebeği, kordon dolanması sebebiyle ölü doğdu, hemen müdahale ettiler ama bir kaç gün yaşadı sadece. Çocuğun kan dolaşımına da nefesine de etki edebilir. Siz kendi yaşadığınızdan örnek veriyorsunuz ama herkes farklı şeyler yaşıyor. Allah kimseye göstermesin, çok korkarım bende.
Sayılı günlerimiz kaşdı, her gün yeni bir heyecanımız var
Hafta içi kontrolüm var bakalım, 10 gün önce gitmiştim muayeneye, kontrol ve çatı muayenesi yapacak bu gidişimde. Ben de heyecanlıyım.
Sağol canım, Bübchen aklımda bir kaç markadan biri, bebe yağını önermiyorlar, biraz araştırdım diğer forumlarda. İlerde kullanabilirim ama şimdilik losyon düşünüyorum. Bepanthol pişik kremi aldım, inşallah pişik yaşamayız ama gerek olursa umarım işe yarar. Tırrnak törpüsü makinesi konusunda bende emin değilim, 120 lira gibi bir fiyatı var. Gereksiz şeyleri eve doldurmak da istemiyorum.
Sağol canım, İncia ve siveno ya baktım bende, aynı fabrika aynı firma üretiyor ama incia daha iyi galiba. Weleda yı ilk defa bugün forumlarda duydum. Ben de temiz içerik istiyorum.
Sağol canım, 11 kasım tam benim bugün yarın doğum olacak, belki de oldu diyeceğim günler o telaşta düşünebilir miyim bilmiyorum. Ne olur ne olmaz şimdiden alayım diyorum. Ecowell i duydum ama pek araştırmadım. İncia ike bübchen arasında kalıyor gibiyim bende ama ecowell e bakayım. Pişik kremi bepanthol aldım ama baby me de aklımda olsun. Umarım pişik yaşamayız.
Sağol canım biberon, çamaşır için bende green clean aldım. Mustela yı deneyince haber verir misin? Göz yakma olayını duydum bi türlü bilemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?