- 19 Ağustos 2021
- 1.869
- 2.404
- 83
Artik sizin icin dinlenme vakti, cok kosturdunuz. Ayaklari uzatip dinlenmek en guzeli, dogumdan sonra asil kosturma baslar, biraz enerji depolarsiniz :)Evet Allah'tan herşeyi hazır etmiştik . Ev temiz bebek için herşey hazır . Bebekte ne duruyorum dedi heralde
Sezeryan da sonrasinda agri yapiyo geneldeBen Sezaryen istiyorum :))) birazcık işime geliyo bu durum ama hayırlısı olsun gerekirse normal de olur
Benim ortanca teyzem narkozlu olmuş 2sinide o iğne ağrısından daha iyi dedi kuzum bugün konuştum.Ya ben kalkamazsamdan ziyade narkozun etkisiyle iyice sacmalarsam olur olmadık şeyler söylersem diyorumkv hakkında falan sonuçta orada olacaklar
Evet 38 ve 39.5 haftalar aralari sezeryan icin en dogrusuymus. Benimki 38.5 alinmis olacak.Bana doktorum olaganustu durum olmadikca, sezrryanlarda 38. Hafta bitiminde aliyorum dedi.
Yine şöyle bir elde geçiririm evi toz süpürme flaanArtik sizin icin dinlenme vakti, cok kosturdunuz. Ayaklari uzatip dinlenmek en guzeli, dogumdan sonra asil kosturma baslar, biraz enerji depolarsiniz :)
Kişiden kişiye değişiyor olabilir mi acaba? Bende doktor tavsiyesini dinlerim gibime geliyorBenim ortanca teyzem narkozlu olmuş 2sinide o iğne ağrısından daha iyi dedi kuzum bugün konuştum.
Bende doktora sorup ona göre karar vereceğim
Ben sezeryan olacagim icin 2 gece kaldiracaklar. 3 tane hastane seti ayarladim. 2 battaniye koydum. Setlerin yani sira yere cok duser vs diyen bir hemsire dinlemistim youtubeda, 1 set eldiven daha koydum. Bir de ne olur ne olamz ayagi usurse diye 2 tane corap. Ben de evde pamuk ile silecegim ancak hastane ortami ve sezeryan zor olur diye islak mendil koydum. Meme pompasi benim icin de bir soru.Kızlar hastane çantamı hazırladım ama benim çocuğumun nerdeyse hiç yenidoğan kıyafeti yokmuşbir tane bile yenidoğan tulumu yok mesela hemen şimdi sipariş verdim 3 4 tane zor zoruna 4 5 takım çıkarabildim altlı üstlü olarak. Hemşireye siz nasıl bir takım vereceksiniz? Tulum mu yoksa alt üst takım mı? Bir de battaniye ve örtüleri kaçar tane ve nasıl aldınız? Evde mochi Manuel pompa var onu koysam mı bilemedim bi de? Evde pamuk ile silerim diye düşünüyorum ama hastane için ıslak mendil aldım. Pamukla silme şansım olur mu hastanede ona göre pamuk da alayım Yarım yamalak bir çanta oldu sanki
Genelde 36 dan sonra 10 günde bir veya haftada bir çağırıyorlar canımBenim doktor kac haftada bir gelecegimi soylemedi 34+1de gittim. Size ne dedi doktorlariniz ?
Aynen haklısın canımYok yok gelişimi önde olsa bile doktorlar gene haftasını bekletiyorlar anne karnında ne kadar kalırsa o kadar iyi
Aşağı yukarı benzer şeyler almışız canım. Ben 2 tane penye battaniye aldım, bir tane çıkış için kalın battaniye 3 4 tane de müslin örtü aldım orda lazım olur belki diye. Kaşık biberon ben de koyacağım. Pişik kremi koydum kullanılır mı emin değilim ama ne olur ne olmaz dedim.Canım bebeğe 3 takım yenidoğan kıyafet koydum ben; biri 5 li hastane çıkışı diğerleri ikili takımdı onlara da şapka eldiven çorap ekledim. Biri penye biri nohut iki battaniye koydum, ıslak mendil bez ve kaşık biberon koydum bebiş için bunlar var başka neye gerek olur bilmiyorum
Belki bir tane de penye battaniye alabilirsin ama bunlar da yeterli olur bence. Ben 16 tane bez aldım. 4 tane depend kilot aldım, 5 tane falan da normal ped aldım. 3 tane de iç çamaşırı aldımBende dün hazırladım çantayı
2 tane hastahane çıkışı, 3 alt üst takım, 2 atlet çıtçıtlı,1 nohut battaniye,1 müslin örtü ve hastahaneden çıkarken kalın battaniye.
Pişik kremi, ağız mendili bol) 11 adet bez ve ıslak mendil.Biberon,emzik, manuel pompa
Kendime:Loğusa gecelik takımı beyaz
1 penye gecelik,1 alt üst pijama, hırka, terlik, depend,Gögüs ucu krem, pedi, koruyucusu, hastahaneden çıkarken giyilecek kıyafet.
Benim çantamda bunlar var 1 kabin 1 küçük sırt çantasına sığdırdım eşime de gösterdim. Bence tam gibi ama eksiğim varsa söyleyin kızlar.
Birde Lazer e giden var mı bu dönem de?
Birkaç saat uzanıp dinlendiğinde geçiyorsa rahmin kendini doğuma hazırlık kasılmalarıdır, geçmiyorsa nst ye girmek lazım, ne zaman geçmeyen bir kasılmam olsa sancı çıktı hep bebeklerimdeBen şimdi öyleyim düşündürdü beni yazin
Karnim cok kasiliyor rahat değilim ağırlık hissediyorum bazen ozellikle uzandigimda sanki rahat nefes alamıyorum
Normal mi degil ki bilmiyorum bu hafta da kontrolum yok diye endişeleniyorum arada sonra hayirlisi diyip kendimi sakinlestiriyorum
youtube'da Kaan Kocatepe hoca ve esi Tulin hoca'dan dinlemistim, onlar tam narkoz tercih etmiyorlardi. Hem bebek daha hareketli oluyormus sadece belden igne olundugunda, hem de dogdugunda hemen anneye verilip ilk bag kurulabiliyormus. ben tam narkoz almayacagim bir terslik olmaz ise.Sezeryan doğum tecrübesi olanlar tam bayılmamı belden iğne olanimi öneriyorsunuz
Ben o zaman fazla fazla almışımBen sezeryan olacagim icin 2 gece kaldiracaklar. 3 tane hastane seti ayarladim. 2 battaniye koydum. Setlerin yani sira yere cok duser vs diyen bir hemsire dinlemistim youtubeda, 1 set eldiven daha koydum. Bir de ne olur ne olamz ayagi usurse diye 2 tane corap. Ben de evde pamuk ile silecegim ancak hastane ortami ve sezeryan zor olur diye islak mendil koydum. Meme pompasi benim icin de bir soru.
Sezaryen olursa 2 gece kalırsın sanırım canım. Takım sayısını arttırabilirsin bence ne olur ne olmaz bir penye battaniyeyi zaten hemşireye vericez kan vs olur kirlenir diye bir tane daha penye battaniye koyabilirsin. Çıkış için ben de bir tane kalın battaniye koydum.2 takım hastane çıkışı 5 li set olarak .bir penye bir kalın bahtaniye islak mendil bez koydum .bilmiyorum az mı koydumbir gecemi iki gecemi kalırım bilmiyorum .benim doktorun notlarini tutan hemşire var ona sorucam bu gidişimde ne getireyim diye ne lazım olur diye bakalım eksik varsa koyarim
Battaniye, iç çamaşırı, ped hemen koyuyorumBelki bir tane de penye battaniye alabilirsin ama bunlar da yeterli olur bence. Ben 16 tane bez aldım. 4 tane depend kilot aldım, 5 tane falan da normal ped aldım. 3 tane de iç çamaşırı aldım2 gün kalacağım için kan vs olur diye biraz fazla almışım sanırım
Ay ben şey istiyorum şimdi bende previa olduğu için bebek çıktıktan sonra dikim vs kanama durdurma uzun sürer diye bebeği görene kadar belden uyuştursunlar bebeği göreyim sonra genel anestezi versinlerKuzum bende öyle istiyorum sonra diyorum o iğnenin ağrısı geçmezse diye sonra diyorum tam bayılma olursa kalkamazsam diye tüm senaryolar gözümde canlaniyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?