Haftaya bebiş geliyor çok heyecanlı sağ selamet kucağına al inşallah. Bu arada kaşıntın nasıl oldu iyi misin?Genelde 36 dan sonra 10 günde bir veya haftada bir çağırıyorlar canım
Selamlar geçen hafta kontrolümüzde bebeğin karın çevresinin küçük kaldığını öğrendik normalde gününden büyük gidiyordu boyu falan. Kan sulandırıcı dozum arttırıldı bu hafta tekrar kontrole çağırdı. Bugün 34+4 te 2510 gr, 47 cm ölçüldü. Fark kapanmış gibi dedi ama bu sefer de boynunda tek kordon vardıönemli değil hareketlerini takip et dedi. Kordon dolanması ile bekletilen var mı? Haftada bir nst, 2 haftada bir kontrole çağırdı.
Çok sıkı değilse mi sorun olmuyor. Dopplerle kan akımına falan baktı
simdi burada yazilanlari gorunce unuttugumu farkettim, agiz bezi :) Aman agiz bezi muhim.Ben o zaman fazla fazla almışımben de sezaryen olacağım için emin olamadım 5 takım koydum belki çıkarırım bi tanesini. Çorap 3 4 tane aldım, eldiven ben de fazladan bir tane koydum. Pompayı koyarım gibi geliyor ne olacak çok da yer kaplamaz zaten ama ilk zamanlar pompa ile değil de elle sağım yapın diyorlar kolostrum damla damla geldiği için
Ay ben şey istiyorum şimdi bende previa olduğu için bebek çıktıktan sonra dikim vs kanama durdurma uzun sürer diye bebeği görene kadar belden uyuştursunlar bebeği göreyim sonra genel anestezi versinlerböyle bir şey mümkün mü acaba
Ay sevindim çünkü baştan sonra süreci ayık yaşayamam sanırımEvet, mümkünAblam normal doğumda bile bu şekilde istedi. Bebeği gördü ve sonra genel anestezi verildi epizyo dikilene kadar. O kadar kısa süre için bile kabul ediyorlar yani eğer tıbbi bir engel yoksa
Evet ağız bezi de bi sürü aldımsimdi burada yazilanlari gorunce unuttugumu farkettim, agiz bezi :) Aman agiz bezi muhim.
Evet heyecan doruktaHaftaya bebiş geliyor çok heyecanlı sağ selamet kucağına al inşallah. Bu arada kaşıntın nasıl oldu iyi misin?
3 iğne 1 tam bayılma yaşayan benKuzum bende öyle istiyorum sonra diyorum o iğnenin ağrısı geçmezse diye sonra diyorum tam bayılma olursa kalkamazsam diye tüm senaryolar gözümde canlaniyor
Ben de aynı şekilde düşünüyorum canımyoutube'da Kaan Kocatepe hoca ve esi Tulin hoca'dan dinlemistim, onlar tam narkoz tercih etmiyorlardi. Hem bebek daha hareketli oluyormus sadece belden igne olundugunda, hem de dogdugunda hemen anneye verilip ilk bag kurulabiliyormus. ben tam narkoz almayacagim bir terslik olmaz ise.
Ay sevindim çünkü baştan sonra süreci ayık yaşayamam sanırımama bebeği de görmek istiyorum ilk ten tene teması yaşamak istiyorum
Kızlar hastane çantamı hazırladım ama benim çocuğumun nerdeyse hiç yenidoğan kıyafeti yokmuşbir tane bile yenidoğan tulumu yok mesela hemen şimdi sipariş verdim 3 4 tane zor zoruna 4 5 takım çıkarabildim altlı üstlü olarak. Hemşireye siz nasıl bir takım vereceksiniz? Tulum mu yoksa alt üst takım mı? Bir de battaniye ve örtüleri kaçar tane ve nasıl aldınız? Evde mochi Manuel pompa var onu koysam mı bilemedim bi de? Evde pamuk ile silerim diye düşünüyorum ama hastane için ıslak mendil aldım. Pamukla silme şansım olur mu hastanede ona göre pamuk da alayım Yarım yamalak bir çanta oldu sanki
Sagol canim 2 hqfta sonra giderim o zaman nasipseGenelde 36 dan sonra 10 günde bir veya haftada bir çağırıyorlar canım
Ben de ayni senin gibi koydum canim.Bende dün hazırladım çantayı
2 tane hastahane çıkışı, 3 alt üst takım, 2 atlet çıtçıtlı,1 nohut battaniye,1 müslin örtü ve hastahaneden çıkarken kalın battaniye.
Pişik kremi, ağız mendili bol) 11 adet bez ve ıslak mendil.Biberon,emzik, manuel pompa
Kendime:Loğusa gecelik takımı beyaz
1 penye gecelik,1 alt üst pijama, hırka, terlik, depend,Gögüs ucu krem, pedi, koruyucusu, hastahaneden çıkarken giyilecek kıyafet.
Benim çantamda bunlar var 1 kabin 1 küçük sırt çantasına sığdırdım eşime de gösterdim. Bence tam gibi ama eksiğim varsa söyleyin kızlar.
Birde Lazer e giden var mı bu dönem de?
Benxe idrar kesene darbe atiyo kuzucukKızlar bugün kontrolüm vardı, ancak bugüne kadar böyle bir şey olmadığı için doktoruma sormadım tabi ki.
Son 2 saattir aşağı kısımda hem vajinal alanda hemde dışarıdan (vulvada) saniyelik iğne batma ve yanma hissi yaşıyorum. İdrar yolu enfeksiyonu olursunuz da hani lavaboya gittiğiniz zaman bir yanma / batma hissi olur ya ona benziyor biraz. Bebek hareket ettiği anda oluyor. Bu arada hala popo aşağıda yani hareket anında ayaklarıyla falan aşağı bastırıyor.
Normal mi, yoksa doktoruma söylemeli miyim?
Benxe idrar kesene darbe atiyo kuzucuk
Sizin sezaryen olmasının sebebi nedir?Bugün benim de kontrol günümdü. 33+2'deyiz 2500 gr civarı 46 cm dedi :) Nstde sancı çıkmadı. Plesentam hala aşağıda. Haftaya kesinleşmekle birlikte 37. haftada alacağım dedi. Tahmini 37+2'de yani 15 Kasım civarı olacak sezeryan. Ameliyat kanlarım bile alındı.
Daha önce de sormuştunuz benzer bir soru. İlk doğumum sezeryan + plesentam rahim ağzını kapatıyor. Bu sebeple nispeten daha erken haftada sezeryan yapacak.Sizin sezaryen olmasının sebebi nedir?
Ayy çok heyecanlıBugün benim de kontrol günümdü. 33+2'deyiz 2500 gr civarı 46 cm dedi :) Nstde sancı çıkmadı. Plesentam hala aşağıda. Haftaya kesinleşmekle birlikte 37. haftada alacağım dedi. Tahmini 37+2'de yani 15 Kasım civarı olacak sezeryan kısmetse. Ameliyat kanlarım bile alındı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?