2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277

Karın çevresi hala 2 hafta geride. 35+4 kontrolünde 2108 gr olmuş bugn. Üstüne üstlük 2 tur kordon dolanmış. Bizimkinin hala kafası da yukarıda olduğu için %99.9 sezaryen durumumuz var. Resmen tüm şartlar sezaryen için zorluyor..
Kordon dolanması başlı başına sorun değilmiş ama gelişimini daha da yavaşlatabilir ya da durdurabilir, her hafta kontrole geleceksin dedi. Risk görürse 37de eğer kendi çizgisinde ilerlerse 39da sezaryen diyor

simdi burada yazilanlari gorunce unuttugumu farkettim, agiz bezi :) Aman agiz bezi muhim.

Evet, mümkün Ablam normal doğumda bile bu şekilde istedi. Bebeği gördü ve sonra genel anestezi verildi epizyo dikilene kadar. O kadar kısa süre için bile kabul ediyorlar yani eğer tıbbi bir engel yoksa

Evet, mümkün Ablam normal doğumda bile bu şekilde istedi. Bebeği gördü ve sonra genel anestezi verildi epizyo dikilene kadar. O kadar kısa süre için bile kabul ediyorlar yani eğer tıbbi bir engel yoksa
Ay sevindim çünkü baştan sonra süreci ayık yaşayamam sanırım ama bebeği de görmek istiyorum ilk ten tene teması yaşamak istiyorum

Haftaya bebiş geliyor çok heyecanlı sağ selamet kucağına al inşallah. Bu arada kaşıntın nasıl oldu iyi misin?
Evet heyecan dorukta çok şükür geçti kaşıntı. Bebeğe geçecek diye endişe edip duruyodum

Kuzum bende öyle istiyorum sonra diyorum o iğnenin ağrısı geçmezse diye sonra diyorum tam bayılma olursa kalkamazsam diye tüm senaryolar gözümde canlaniyor
3 iğne 1 tam bayılma yaşayan ben toplam 3 sezaryen +1 tane daha bekliyor beni İlk sezaryende önce iğne sonra uyuşmam geciktiği için tam bayıltma yaptılar. İğneyle birlikte olduğu için aradaki farkı anlayamadım, sadece uyandığınızda herşey bitmiş, sizi odaya çıkarmak üzere oluyorlar ya da odada uyanıyorsunuz, kendinize gelmeniz biraz daha uzun sürüyor, belden iğnede de uyuşturduktan sonra zaten yine etkileniyorsunuz, yarı baygın gibi, zaman kavramı çok olmuyor mesela rüyada gibi oluyorsunuz ve bebeği de öyle rüyada görmüş gibi hatırlıyorsunuz sonra. İğnenin acısına gelince yapılırken ya ağrıyıp hemen bikaç saniyede geçiyor uyuşma başladığı için ya da kalçadan yapılan iğnenin girişi kadar ağrıyor.

Ben de aynı şekilde düşünüyorum canım H a p p y .İğne ağrısı falan yaşamadım ben.

Ay sevindim çünkü baştan sonra süreci ayık yaşayamam sanırım ama bebeği de görmek istiyorum ilk ten tene teması yaşamak istiyorum

Anestezi uzmanı uygun gördüğü sürece sorun yok
Yine de iyi değerlendirmek lazım daha önce farklı sebeplerden narkoz/epidural/spinal deneyimleri olan biriyim ve narkoz etkisi en uzun süreli olan. Terazinin hangi tarafı ağır basıyor kişiden kişiye değişir. İnşallah gönlünce olsun

Ben hemşireye vermek için 10’lu takım aldım bi tane, penye battaniyesi, yemeği iç zıbını, zarf zıbını, alt üst takımı olan. Aslında 10’lu almamıştım ama sonra yok eldiven ekle yok bilmem ne derken daraldım, 10’lu alıp geçeyim dedim. Nasıl olsa yanı fiyat gibiler.

Bunun dışında bi tane daha altlı üstlü takım ve iç zıbınlar koydum, bir de ertesi gün odadan fotoğraf çekimi için tulum koyacağım. Bunun dışında müslin battaniye koydum, kalın koymadım.

Kızlar bugün kontrolüm vardı, ancak bugüne kadar böyle bir şey olmadığı için doktoruma sormadım tabi ki.
Son 2 saattir aşağı kısımda hem vajinal alanda hemde dışarıdan (vulvada) saniyelik iğne batma ve yanma hissi yaşıyorum. İdrar yolu enfeksiyonu olursunuz da hani lavaboya gittiğiniz zaman bir yanma / batma hissi olur ya ona benziyor biraz. Bebek hareket ettiği anda oluyor. Bu arada hala popo aşağıda yani hareket anında ayaklarıyla falan aşağı bastırıyor.
Normal mi, yoksa doktoruma söylemeli miyim?

Ben de ayni senin gibi koydum canim.

Bugün benim de kontrol günümdü. 33+2'deyiz 2500 gr civarı 46 cm dedi :) Nstde sancı çıkmadı. Plesentam hala aşağıda. Haftaya kesinleşmekle birlikte 37. haftada alacağım dedi. Tahmini 37+2'de yani 15 Kasım civarı olacak sezeryan kısmetse. Ameliyat kanlarım bile alındı.

Benxe idrar kesene darbe atiyo kuzucuk

Sizin sezaryen olmasının sebebi nedir?

Ayy çok heyecanlı sağlıkla gelsin inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…