- 25 Kasım 2020
- 3.118
- En iyi cevaplar
- 1
- 4.441
- 83
Güle günlerde kullansınDün bebitonun kıyafetlerini elde yikadik haci sakirle ev mis koktu mis daha gelmeden
Kız sen neden bir girip bir girmiyorsunHayırlı olsun tatlım şimdiden haftaya girmezsemşimdiden yazim
Canım çok sevindim oğlunun emebilmesine kızın nasıl ne zaman çıkacak hiçbir bilgi verdiler mi inşallah her şey yolundadır.Büyük bir koşturma içindeyiz canım, bütün günüm emzir, Peraya süt sağ gönder. Alt aç, gaz çıkar vs böyle hızla geçiyor. Ne zaman sabah ne zaman akşam hiç anlamıyorum. Benden sonra doğuran oldu mu?
1 haftalık 2. annelik deneyimimden birkaç tavsiye vereyim. Mochi pompa aşırı kullanışlı bişey. Ben oğlanı emzirirken diğer göğse mochiyi yerleştiriyorum kızıma gönderiyorum süt sağmama gerek kalmıyor.
Emzirme sütyeni almıştım onlar gayet rahat oldu ama şimdi hava serinliyor ve kesinlikle atlet ihtiyacı gün geçtikçe artıyor. Sütyen yerine emzirme atleti öneririm.
İç zıbın kesinlikle benimki gibi 2,5 kg civarı bebeklerde özellikle kafadan geçen değil yandan ve alttan çıtçıtlı body tavsiye ederim. Hepsi kirlideydi kafanda geçeni çığlık kıyamet giydirdik.
Ve gümüş kapak kesinlikle tavsiye ederim. Henüz krem vs, tahin yağı şu bu hiçbir şey kullanmadım. Memeyi hep nemli tutuyor. Bi an unuttum takmayı memem sütyenime yapıştııGöğüs pedi vs de aynı şekilde yapışır hiç kullanmadım. Minik tavsiyeler benden taze anne olacaklara
Ay ben de normal doğurmak istiyorumBen de artık haftalık görevlerime başlıyorum bugün 36+0 olduk. Haftalık planım bu şekilde;
1.gün 2 dilim ananas, 2 bardak ada çayı, 6000 adım, meditasyon , göğüs ucu masajı ve doğum egzersizleri
2.gün 7 tane hurma, ahududu yapraği çayı, 4000 adım, doğum olumlaması, göğüs ucu masajı, 40 squat ve ördek yürüyüşü
3.gün 2 dilim ananas, 2 bardak adaçayı, 6000 adım, göğüs ucu masajı, doğum egzersizleri
4.gün 7 tane hurma, 3 bardak yeşil çay, 4000 adım, süt sağma ve göğüs ucu masajı, 40 squat ve ördek yürüyüşü
5.gün 2 dilim ananas, ahududu yaprağı çayı, 6000 adım, meditasyon ve doğum olumlamaları, doğum egzersizleri
6.gün 7 tane hurma, 2 bardak adaçayı, 4000 adım, süt sağma ve göğüs ucu masajı, 40 squat ve ördek yürüyüşü
7.gün 2 dilim ananas, ahududu yaprağı çayı, 6000 adım, süt sağma ve göğüs ucu masajı, doğum egzersizleri
Bu haftalık plana gün aşırı cinsel ilişki ve perine masajı da dahil.
Sağol canım, kundak var ama uyku tulumu almadım. Kasım ya havalar soğuk üşürse diye penye battaniye mi kullansam acabaİlk aylarda güvenli uyku için bırakın bir şey örrtmeyi uyku arkadaşını bile tavsiye etmiyor doktorlar. Kundak ya da uyku tulumu ideali sanırım.
Benimkinin şimdiden 5 yastık 2 yorganı var, annelerim sağolsunlar şimdiden gereksiz eşyalar ile doldurdular bebişin dolabını.Dilimde tüy bitti, yorgan yastık kullanmayacağım diye ama dinlemiyorlar
Bana 34+0'da bıraktırdı.
Allah yardımcın olsun canım kolay doğumların olsunİyi akşamlar kızlar çok heyecanlıyım
Bugün kontrol e gittik 37+2 de bebeğim 3400 olmuş ve açıklık 2-3 cm olmuş...
Yarın 07. 30 da acilen giriş yap dedi doktorum
Akşam Yürüyüş 5 kat merdiven in çık dedi
Bi de ilişki dedi de nasıl yapalım bu halde
Dua edin nolur sağlıkla gelsinçok stresliyim eve gelip ağladım ve sancı hissedemiyorum biraz regl ağrısı gibi sızı var
Suni verip epidural mi takacak anlamadım ki
Çatı muayenesi yok kuzu kesinKuzuum normal doğum şansın yok muymuş doktor ne dedi? Korkma bee 15 dakikalık işlemcik hoop bitti artık doktorlar gözü kapalı yapıyorlarbelden de olsan ağrı olacak diye bir şey yok kendini şartlama olumlu düşün
Teyzem 2 kuzenide genel narkozla doğurmuş baş ağrısı olmamış kuzumBelden olunca uyanik kalıyorsun birsey hissetmiyorsun
Ama ben korktugum için uyutmalarini istedim uyudum da artık genel yaptırmak dana daha mantıklı bilemedim..
Bel ağrısı sonradan iğneyi vurdukları yer her yoruldugumda agriyor kalıcı oldu malesef
Gecen gün hemşireyle konustum genel anestezi istiyorum diye yaptırma daha cok ağrıyla uyanırsın dedi kafam iyice karıştı bur doktorumla da konuşayım bakalim
Aynen öyle canım. Onun bir de bel ağrısı mi varmış. Bilmiyordum. Ben sadece baş ağrısına takılmışımYani kuzum sen tam narkoz tercih edeceksin
Şahsen 9 aydır sağa sola yatmaktan çürüdü 2 yanımda sırtüstü yatmayı özledim şimdi belden iğne olursam sonradan gecsede psikolojik olarak ağrıyor derim öylede uyumamam uyku kaliteside önemli
Ya ben hayırlısıyla 38.haftayi görsem rahatlarim fakat bel ağrısı başladı dündenKız sen neden bir girip bir girmiyorsunhem gel burda bak konuşarak heyecanını yenersin hepimiz aynı durumdayız zaten kurbanlık koyun gibi bekliyoruz
Sezeryan eş girebiliyormu acabaAynen öyle canım. Onun bir de bel ağrısı mi varmış. Bilmiyordum. Ben sadece baş ağrısına takılmışım
Canım ben 38+1 de almasını teklif ettim. Doktorum erkek bebeklerde genelde erken alınca solunum ve ememedigi için sarılık problemi oluyor dedi. O yüzden 39 tam bitsin dedi. Galiba bu yüzden.ben de aynı durumdayım 35+2 de kordon dolanmış ve bebeğin kafası yukarda dedi, bu durumda dönme ihtimali 0 o yüzden
size dediği gibi kesin sezeryan dedi. Bana da 39 a kadar dikkatle bekleyelim, çocuğun hareketlerini takip et dedi. Kilosu iyi olan bir bebeği bekletmelerinin sebebi acaba ciğer gelişiminin tamamlanmasını mı bekliyorlar kiBana kalsa 37 biter bitmez almaları ama ısrarla bekleyelim diyor
Ben ikitane doğum yaptım ikisinde de 2takim koydum sadece 1takim kullandık 2.takimi eve gelip bebeği yıkayıp giydirdik 5takım çok fazla geldiKızlar valla 3 takım az gelir gibi geldi. Genelde 4 5 takım koymuşlar. Ne olur ne olmaz ben de 5 takım aldım yanıma. Oy birliği ile ıslak mendil alıyorum o zaman yanıma. Pamuğa eve geçince başlarım. Müslin örtü fazla aldım sanırım ben ama o da kalsın ne olur ne olmaz diye. Onun harici çok eksik yok gibi
En sağlıklısı hangisiyse öyle kavusalim canım önemli olan bebişle annenin sağlığı. Sonuç güzel yöntemler önemsizAy ben de normal doğurmak istiyorumen baştan beri hayalimdi hep derdim normal doğurucam diye olmadı
O bağ her türlü kurulur kuzum ya şöyle bakıyorum evlat edinen insanlar gercek anne babadan daha iyi o bağ kuruyorlar örnekleri çok var tabi bu herkes için geçerli değil.
Tabi bilime inanıyorum.
Ben zaten böyle diyorum ya kesin belden iğneli yaparlarbebeği salacağım benim gibi planci olmasın
Yav genel anestezi oldum. Oğlum o gün bu gündür kuyruğumdaO bağ her türlü kurulur kuzum ya şöyle bakıyorum evlat edinen insanlar gercek anne babadan daha iyi o bağ kuruyorlar örnekleri çok var tabi bu herkes için geçerli değil.
Tabi bilime inanıyorum.
Ben zaten böyle diyorum ya kesin belden iğneli yaparlarbebeği salacağım benim gibi planci olmasın
Girebiliyormuş genele bile hatta, dedim ben baygınken napıcan , çocuklarımı ilk ben görücem dedi bana. Bu arada bu hafta covid testi isteme olayı bitmiş hem hastaya hem refakatçiye en azından acıbadem Bursa'nın verdiği bilgi bu yöndeSezeryan eş girebiliyormu acababel ağrısını çekerim onu cimciklerim felan öyle vakit geçer
Kimse girmezse doktorun konsantrasyonunu bozarımhani ne oldu çıkmadımı diye
Ahahah aynenKız sen neden bir girip bir girmiyorsunhem gel burda bak konuşarak heyecanını yenersin hepimiz aynı durumdayız zaten kurbanlık koyun gibi bekliyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?