- 4 Kasım 2016
- 1.375
- 1.958
- 133
Bizi baştan moda soktular kuzu. Ben de o kadar hantalım ki eşime diyorum 39-40 falan benim neyime.Valla kuzum 37 de normalde doğabilir ki o zaman ne yapacaklarne kadar anne karnında kalırsa iyi diyorlar ama bence 37 den sonra herhangi bir zamanda bebişler gelebilir ben rahatladım valla 38 39 u beklemek gözümü korkutuyor şu an bile bitse de gitsek modundayım
Bir şırdan mumbarla olay tatlıya bağlanırHayırlısıyla bi gelsinler de fark etmiyorbende enerji yok ıkın deseler giderim ben kafalarımız güzel olursa Doktor'un ruh sağlığı sıkıntıya girer bence adanalı damarımdan korkuyorum
Burdaydı galiba geçenlerde bi bayan yazmıştı dikeceksen dik artık demiş doktoraBir şırdan mumbarla olay tatlıya bağlanır
Canim artik son virajdayiz bu agrilari yqsayacagiz. Daha once olmuyordu 1 haftadir var bende.Günaydın kızlar
A Anksiyeteli dün doktora kalça ağrısını sordum. Leğen kemiklerin doğum için genişlediğinden ağrı yapıyor muhtemelen dediEk takviye falan kullanılır mı diye sordum. Kalsiyum magnezyum biraz fayda edebilir dedi. Ama söyleyişinden pek fayda etmiceni anladığım için tercih etmedim. Çünkü forumda başka arkadaşların doktorlarının da "Bu ağrıları geçirmek pek mümkün değil" dediğini hatırlıyorum.
Hepimizin gönlünce olsun canim yavrularimiz emin elde saglikla buyusunler insallah.Benim gebelik sürecim bile spontane geliştiği için hakkım var kuzum herkesin hakkı var durumlar şartlar kendine göre sağlandığı sürece
Birde ben pimpirikliyim bakan biri olsa bile en azından sütten kesilene kadar wc egitimine kadar kreşte düşünmüyorum sonrasi sosyallesmesi açısından yarım gün göndereceğim
Ya evet onu düşünüyorum şimdiden bu ay son maaşımı alacağım sonra doğum parası alacağım sonra şahsi olarak gelirim gidecek ben de o kadar alıştım ki çatır çutur para harcamaya ekonomik özgürlük çok güzel bir şey. Eşim yine sormaz ne aldın diye ama insan kendi kazanınca farklı oluyorÖyle düşünme sen gerçekten sevdiğin bir meslekse o meslek isterse son günlerinde olsun kendi ışığınla parlatabilirsin yeterki ruhen ve bedenen buna hazır ol .
İnstamomluktada ışık varsa ondada iş var birde destekçi olması lazımbirde çok zaman alıyor
Ben sırf spor faaliyetimdende geri kalmim diye çalışırım çünkü insan kendi kazandığı parayla sorgusuz sualsiz birşey alınca yazılınca mutlu oluyor .
Tabi ortak para hariç o ev ihtiyaçları bebek masrafları dışında
Her gun yeni bisey ogreniyoruz. Belden asagi uyusturmanin dezavantaji var mi ki agri bakimindan ?yoksa zaten zorunlu olmadkca genel anestezi tercih etmemek lazim sankiKonuyu takip edemedim ama belden aşağı uyuşma ve genel anestezi konusunda seçim şansınız varsa benim bebeğimin akciğerinde sıkıntı olmasının sebebi genel anestezi gösteriliyor maalesef bebek çok etkileniyormuş genel anesteziden ben biliyordum da bu denli bilmiyordum tabii bi sağlık sıkıntınız yoksa diğeri bebek için daha sağlıklısı benim seçim hakkım olmadı kanama sorunundan dolayı genel olmak zorundaydı
Aynen haklisin . Ben de alismisim kendi kazancimi almaya harcamaya. Keza 1 gelirle 2 gelir ayni olur mu hic.Ya evet onu düşünüyorum şimdiden bu ay son maaşımı alacağım sonra doğum parası alacağım sonra şahsi olarak gelirim gidecek ben de o kadar alıştım ki çatır çutur para harcamaya ekonomik özgürlük çok güzel bir şey. Eşim yine sormaz ne aldın diye ama insan kendi kazanınca farklı oluyor
Teşekkürlerr☺Ayy nasil sevindimhadi gozunuz aydin
Uzun süreli bel ağrısı kalabiliyor. Genel zaten artık mecbur olmadıkça tercih edilen bir yöntem değil. Bebekleri etkiliyor,ilk temas olmamış oluyor, anne kendinde olmadığı için o önemli ilk anlarda bebekten kendini yoksun bırakmış oluyor vs vsHer gun yeni bisey ogreniyoruz. Belden asagi uyusturmanin dezavantaji var mi ki agri bakimindan ?yoksa zaten zorunlu olmadkca genel anestezi tercih etmemek lazim sanki
Canım bakanın yardım edenin yoksa çalışan anne için bu imkansıza yakın. zaten çocukla geçirebileceğin saat haftaiçi 2 saat civarı. onda da yemek hazırla sofrayı kur yemeği yedir biraz da oyna falan derken bitiyor. Biz eşimle ev işini hata banyomuzu bile bu zamana kadar çocuk uyudukça yaptık. yeri geliyor akşam evde 5 dakika oturamadan yatıyorsun günler böyle geçiyor.Kuzu şartlar el veriyorsa haftada 2 sende pilatese gidebilirsin bedenini yormadan inanki o spordan sonra insanın duruşu hariç ruh sağlığınada iyi geliyor daha bir mutlu oluyorsun antidepresan hap etkisi yapıyor birde stres yönetimi çok iyi oluyor
Burdaydı galiba geçenlerde bi bayan yazmıştı dikeceksen dik artık demiş doktoraonun izinden gitmekten korkuyorum
Doğurunca görürsün gününü diyorsun kuzumCanım bakanın yardım edenin yoksa çalışan anne için bu imkansıza yakın. zaten çocukla geçirebileceğin saat haftaiçi 2 saat civarı. onda da yemek hazırla sofrayı kur yemeği yedir biraz da oyna falan derken bitiyor. Biz eşimle ev işini hata banyomuzu bile bu zamana kadar çocuk uyudukça yaptık. yeri geliyor akşam evde 5 dakika oturamadan yatıyorsun günler böyle geçiyor.
Fedakarlık bebek için yapacağız .Mesleğin var birde gerçekten içinden gelen bir meslekse hem ruh sağlığın hem özgürlüğün için bırakma tatlım kaç yaşında olursan ol devam et .Evet yorucu oluyor ama sonrası verdiği huzur paha biçilemez.Ya evet onu düşünüyorum şimdiden bu ay son maaşımı alacağım sonra doğum parası alacağım sonra şahsi olarak gelirim gidecek ben de o kadar alıştım ki çatır çutur para harcamaya ekonomik özgürlük çok güzel bir şey. Eşim yine sormaz ne aldın diye ama insan kendi kazanınca farklı oluyor
Canım senin şartların farklı zaten. Hem kendin bakacaksın çocuğuna hem de yardım alabileceğin birileri var çevrende ne mutlu. Ben senin gönlünden geçirdiğin şekilde kendine zaman ayırabileceğini düşünüyorum. Demek istediğim şartlar müsait olmadığında diş fırçalamak için zaman ayırmak bile lüks olabiliyor. Bunu sen de öyle olacaksın manasında demedim yani. Tamamen hayatın şartları ile alakalı bir durum.Doğurunca görürsün gününü diyorsun kuzum
Onun için bende hepsinin beynine işledim tabi hayat şartları hastalık var bu alanı başında oluşturursam devamı gelir .Zaten ilk üç ay adaptasyon süreci sezeryan yara iyileşme süreci planla olmuyor tabi ama inan insanın 5 dkda olsa kendine alanı olması lazım belki sizler için spor öncelik olmayabilir sizi kahve içmek kitap okumak çiçek sulamak müzik dinlemek bunlar iyi gelebilir benim genel olarak anlatmak istediğim 5 dkda olsa ruhumuza iyi gelecek alan oluşturmak .
Senin dediğin gibide bunu yaşayıp göreceğiz
Sende bebeginle hayırlısıyla güzel tatlı yürüyüşler yapabilirsinHepimizin gönlünce olsun canim yavrularimiz emin elde saglikla buyusunler insallah.
Canım oğlum bi süre mama biberon ikilisiyle beslendi 3-4 gün. Sütüm yoktu. Bi de sarılık için fototerapideydi 1 gece yanımda değildi. Sütüm gelince de yavaş yavaş mamayı kesip son 4-5 gündür tamamen memeye geçtik. Ama nasıl geçtik kavga dövüş başta almadı, önce anne sütünü sağıp biberonla verdim sonra ısrarla meme verdim her fırsatta şükür artık sadece memede. O yorulma çabuk bırakma bizde de var. Ama iki bebek yanımda olsaydı yapamazdım herhalde teki bile çok yıprattı. Evde eşim ben kayınvalidem var 3 kişi anca yetiyoruz. Kızçem de gelince 5 kişi bakarız artıkCanım çok sevindim oğlunun emebilmesine kızın nasıl ne zaman çıkacak hiçbir bilgi verdiler mi inşallah her şey yolundadır.
benim kuzularım hala ememiyor birisi emiyor oda aşırı az doyacak kadar değil direk uyuyor ama biberon da asla uyumuyorlar ve yorulmuyorlar. Diğeri memeye tahammül bile edemiyor oysaki daha büyük ve daha güçlü ama hiç istemiyor çok üzülüyorum o kadar yıprandım ki anlatamam.
Sağmak zaten çok zor ama bebekler sürekli beslendi için emzirme denemesi yapmak için vaktim kalmıyor tek bebeği olanlar 1 saat boyunca Memede tutuyordum falan diye akıl veriyorlar ben nasıl yapayım.çok aç değilse memeye hiç bakmıyorlar aç olmalarını bekliyorum Memede duranın Sabri kalmayıp ağlıyor o sırada hazır süt olması gerekiyor öncesinde sağmış olsam Memede süt kalmıyor bu sefer hiç emmek istemiyorlar o yüzden sagmanın öncesinde denetmek zorundayım. Birini deneyim diğerine vermeyeyim olmuyor onu da denemek istiyorum sonuç olarak ikisinide Beş on dakika anca yapıyorum bu şekilde imkansız herhalde memeye dönmeleri değil mi?
Tüm bunlar yetmezmiş gibi pazar günü misafir geldi ve sonrasında bebeklerimin burunları tıkandı bağışıklıkları hiç yok kesinlikle kimseyi kabul etme kızın küvözden çıktığında resmen nefes alamadıkları için ağlıyorlar açıyorum tekrar tıkanıyor doktor ciğerlere inerse tedavi için küvöze geri girerler dedi.sürekli serumla yıkama yapıyorum o yüzden.
Ve sakinleşmek için çikolata bile yiyemiyorum çünkü alerji
Umarım herşey hem bizim hem bebeğimiz için hayırlısı olur kendi penceremden bakıyorum gibi oluyor küçüklükten kalma benimki biraz empati kuramıyorum bu konudaCanım senin şartların farklı zaten. Hem kendin bakacaksın çocuğuna hem de yardım alabileceğin birileri var çevrende ne mutlu. Ben senin gönlünden geçirdiğin şekilde kendine zaman ayırabileceğini düşünüyorum. Demek istediğim şartlar müsait olmadığında diş fırçalamak için zaman ayırmak bile lüks olabiliyor. Bunu sen de öyle olacaksın manasında demedim yani. Tamamen hayatın şartları ile alakalı bir durum.
Canım bir avazda doğur inşallahSlm hanımlar
Sabah 2-3 dediler saat 8 gibi açıklığa
Nst ye bağlı yatıyorum suni sancı veriliyor açıklık 4 cm oldu.. Regl ağrısı gibi ve biraz da bel ağrısı... Ama büyük abdest varmış hissi geliyo... Wc ye gttim yok
4 kere kontrol ettiler çatıyı
Kastığım için ebe biraz yapma lütfen filan dedi...
Ama ebenin eli daha hafifti Dr a göre
Epidural ile Olcak büyük ihtimal
Evet belki daha hareketli bir hamilelik geçirseydik bu kadar ağırlaşmazdık. Ben artık dışarıda 10 dakika bile yürüyemiyorum çok ağrım oluyorBizi baştan moda soktular kuzu. Ben de o kadar hantalım ki eşime diyorum 39-40 falan benim neyime.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?