2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Bizi baştan moda soktular kuzu. Ben de o kadar hantalım ki eşime diyorum 39-40 falan benim neyime.

Hayırlısıyla bi gelsinler de fark etmiyor bende enerji yok ıkın deseler giderim ben kafalarımız güzel olursa Doktor'un ruh sağlığı sıkıntıya girer bence adanalı damarımdan korkuyorum
Bir şırdan mumbarla olay tatlıya bağlanır

Canim artik son virajdayiz bu agrilari yqsayacagiz. Daha once olmuyordu 1 haftadir var bende.

Hepimizin gönlünce olsun canim yavrularimiz emin elde saglikla buyusunler insallah.

Ya evet onu düşünüyorum şimdiden bu ay son maaşımı alacağım sonra doğum parası alacağım sonra şahsi olarak gelirim gidecek ben de o kadar alıştım ki çatır çutur para harcamaya ekonomik özgürlük çok güzel bir şey. Eşim yine sormaz ne aldın diye ama insan kendi kazanınca farklı oluyor

Her gun yeni bisey ogreniyoruz. Belden asagi uyusturmanin dezavantaji var mi ki agri bakimindan ?yoksa zaten zorunlu olmadkca genel anestezi tercih etmemek lazim sanki

Aynen haklisin . Ben de alismisim kendi kazancimi almaya harcamaya. Keza 1 gelirle 2 gelir ayni olur mu hic.

Her gun yeni bisey ogreniyoruz. Belden asagi uyusturmanin dezavantaji var mi ki agri bakimindan ?yoksa zaten zorunlu olmadkca genel anestezi tercih etmemek lazim sanki
Uzun süreli bel ağrısı kalabiliyor. Genel zaten artık mecbur olmadıkça tercih edilen bir yöntem değil. Bebekleri etkiliyor,ilk temas olmamış oluyor, anne kendinde olmadığı için o önemli ilk anlarda bebekten kendini yoksun bırakmış oluyor vs vs

Canım bakanın yardım edenin yoksa çalışan anne için bu imkansıza yakın. zaten çocukla geçirebileceğin saat haftaiçi 2 saat civarı. onda da yemek hazırla sofrayı kur yemeği yedir biraz da oyna falan derken bitiyor. Biz eşimle ev işini hata banyomuzu bile bu zamana kadar çocuk uyudukça yaptık. yeri geliyor akşam evde 5 dakika oturamadan yatıyorsun günler böyle geçiyor.

Burdaydı galiba geçenlerde bi bayan yazmıştı dikeceksen dik artık demiş doktora onun izinden gitmekten korkuyorum

Ben ne dedim peki hangi kasapa yönlendireceksiniz iyi kesip diksin bari dedim bunu demedim zannediyordum eşim dediki bugün sabah hangi ruh haliyle dedin diyor çünkü bıktım artık 5.doktor

Doğurunca görürsün gününü diyorsun kuzum
Onun için bende hepsinin beynine işledim tabi hayat şartları hastalık var bu alanı başında oluşturursam devamı gelir .Zaten ilk üç ay adaptasyon süreci sezeryan yara iyileşme süreci planla olmuyor tabi ama inan insanın 5 dkda olsa kendine alanı olması lazım belki sizler için spor öncelik olmayabilir sizi kahve içmek kitap okumak çiçek sulamak müzik dinlemek bunlar iyi gelebilir benim genel olarak anlatmak istediğim 5 dkda olsa ruhumuza iyi gelecek alan oluşturmak .
Senin dediğin gibide bunu yaşayıp göreceğiz

Fedakarlık bebek için yapacağız .Mesleğin var birde gerçekten içinden gelen bir meslekse hem ruh sağlığın hem özgürlüğün için bırakma tatlım kaç yaşında olursan ol devam et .Evet yorucu oluyor ama sonrası verdiği huzur paha biçilemez.

Canım senin şartların farklı zaten. Hem kendin bakacaksın çocuğuna hem de yardım alabileceğin birileri var çevrende ne mutlu. Ben senin gönlünden geçirdiğin şekilde kendine zaman ayırabileceğini düşünüyorum. Demek istediğim şartlar müsait olmadığında diş fırçalamak için zaman ayırmak bile lüks olabiliyor. Bunu sen de öyle olacaksın manasında demedim yani. Tamamen hayatın şartları ile alakalı bir durum.

Hepimizin gönlünce olsun canim yavrularimiz emin elde saglikla buyusunler insallah.
Sende bebeginle hayırlısıyla güzel tatlı yürüyüşler yapabilirsinkaliteli zaman vakit olur
Benim zaafım spor diye abartıyor gelebilir ama hassas noktam küçüklük travmam. Onun için hem kendim devam ettirmek hem çocuğuma aşılamak istiyorum

Canım oğlum bi süre mama biberon ikilisiyle beslendi 3-4 gün. Sütüm yoktu. Bi de sarılık için fototerapideydi 1 gece yanımda değildi. Sütüm gelince de yavaş yavaş mamayı kesip son 4-5 gündür tamamen memeye geçtik. Ama nasıl geçtik kavga dövüş başta almadı, önce anne sütünü sağıp biberonla verdim sonra ısrarla meme verdim her fırsatta şükür artık sadece memede. O yorulma çabuk bırakma bizde de var. Ama iki bebek yanımda olsaydı yapamazdım herhalde teki bile çok yıprattı. Evde eşim ben kayınvalidem var 3 kişi anca yetiyoruz. Kızçem de gelince 5 kişi bakarız artık Direkt memeye geçince çok rahatladım sürekli biberon steril et pompayla sağ, yıka pakla. Ama kızım gelince onca günden sonra ben de senle benzer durumu yaşayabilirim Bence hala geç değil canım benim, sadece biraz zor iki bebekle ama direkt memeye de dönebilirler.
Kızımdan bugün güzel haberler geldi canım bağırsak hassasiyeti tekrarlanmamış, anne sütü almaya başlamış bugünden itibaren miktarı arttırcaklarmış. Kilo vermişti 1650 lere düşmüştü 1760 a çıkmış kilo almaya başlamış artık. Allahım bütün bebeklere şifa versin inşallah günden güne daha iyi olacağız dualarla inşallah Onsuz o kadar kolum kanadım kırık ki görüntüsü gözümüzün önünden gitmiyor

Haa bu arada benim ilk çocuğum da asla 10 dk dan fazla memede durmazdı kilo alımı çok iyiydi. Ege de max 10 dk emiyor. Her bebek 1 saat durcak diye bişey yok. Gayet 10-15 dk ile de alıştırabilirsin

Umarım herşey hem bizim hem bebeğimiz için hayırlısı olur kendi penceremden bakıyorum gibi oluyor küçüklükten kalma benimki biraz empati kuramıyorum bu konuda

Canım bir avazda doğur inşallah bize de bol bol dua et

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…