Ben ne dedim peki hangi kasapa yönlendireceksiniz iyi kesip diksin bari dedim bunu demedim zannediyordum eşim dediki bugün sabah hangi ruh haliyle dedin diyorçünkü bıktım artık 5.doktor
Kesinlikle eşim benim maaşımın 3 katını alıyor eksildigini farketmez ama o maaş bana yetiyordu güven veriyorduAynen haklisin . Ben de alismisim kendi kazancimi almaya harcamaya. Keza 1 gelirle 2 gelir ayni olur mu hic.
Minimum 2 yaşına kadar ben bakacağım belki kendi mesleğimde kalıp uzaktan yapabileceğim bir iş bile bulabilirim hayirlis diyelimFedakarlık bebek için yapacağız .Mesleğin var birde gerçekten içinden gelen bir meslekse hem ruh sağlığın hem özgürlüğün için bırakma tatlım kaç yaşında olursan ol devam et .Evet yorucu oluyor ama sonrası verdiği huzur paha biçilemez.
Ben bizim doktora sordum, normal doğuma ve belden aşağı uyuşturulan sezeryan doğuma eşleri alıyorlarmış. Bazı hastaneler doğumun ardından çağırıyor eşleri sadece. Hastaneyle bir netleştirmek lazım o konuları her yer farklı bir uygulama yürütüyor.Benim esim de görmek istiyor doktora soykeyecekmis kabul ederse
Ah ne iyi olur benim için
Aayyy öyleyse girmesin zaten. Sen panik o senden panik, çıkamazsınız işin içinden. Annen tam doğum yaptıracak kadın belli kiBenimki tutmaya korkuyor görse bayılır
Soğukkanlı görünür ama ben onun içini bilirim çok duygusalbenden beter bence bizim bebek bizi büyütecek
Anneme diyorum seninle bir baginiz olsun annemde bebekleri uzaktan ama hissettirerek sevenlerden nasıl anlatsam yani vıcık vıcık sevmez bir bakış bir sözle tav eder öyle ağır kanlı bir kadın
Annen ikisini de doyursun evde ahahha Ya ben de anneme desem kalır ama ne gereği var. Hem ben eşimi isterim hem de eşim de benim ve bebeğin yanında kalmak ister tabiki. O da ilk defa baba olacak sonuçtaBen de eşimi istiyorum annem diyor gece ben kalırım yanında yok dedim eşim kalır sen git bizim evde kedinin yanında kalkayınvalidem de gelecek doğuma malum kendisi kedi düşmanı evde kedişimle kendisini yalnız bırakamam anneme dedim sen ikisine de göz kulak ol oğluşumun mamasını suyunu eksik etme
Evet evet artık kasılmaları da ayırt edebiliyorum mesela. Ağrılarım daha belirgin. Dün mesela leş gibi bir geceydi, uyutmadı vücudumdaki ağırlık beniCanim artik son virajdayiz bu agrilari yqsayacagiz. Daha once olmuyordu 1 haftadir var bende.
Bildiğim kadarıyla en temizi hiç müdahalesiz doğum. Belden aşağıda da, işlemden sonra idrara çıkamama falan gibi sonrasında sorun yaşayanlar oluyor diye okumuştum. Hatta çok nadiren kalıcı hasar alan falan okumuştum ama bunlar çook ekstrem örnekler tabi.Her gun yeni bisey ogreniyoruz. Belden asagi uyusturmanin dezavantaji var mi ki agri bakimindan ?yoksa zaten zorunlu olmadkca genel anestezi tercih etmemek lazim sanki
Çok şükür canım benim, inş daha da hızlı kilo alıp yanına gelsin miniğinCanım oğlum bi süre mama biberon ikilisiyle beslendi 3-4 gün. Sütüm yoktu. Bi de sarılık için fototerapideydi 1 gece yanımda değildi. Sütüm gelince de yavaş yavaş mamayı kesip son 4-5 gündür tamamen memeye geçtik. Ama nasıl geçtik kavga dövüş başta almadı, önce anne sütünü sağıp biberonla verdim sonra ısrarla meme verdim her fırsatta şükür artık sadece memede. O yorulma çabuk bırakma bizde de var. Ama iki bebek yanımda olsaydı yapamazdım herhalde teki bile çok yıprattı. Evde eşim ben kayınvalidem var 3 kişi anca yetiyoruz. Kızçem de gelince 5 kişi bakarız artıkDirekt memeye geçince çok rahatladım sürekli biberon steril et pompayla sağ, yıka pakla. Ama kızım gelince onca günden sonra ben de senle benzer durumu yaşayabilirim Bence hala geç değil canım benim, sadece biraz zor iki bebekle ama direkt memeye de dönebilirler.
Kızımdan bugün güzel haberler geldi canım bağırsak hassasiyeti tekrarlanmamış, anne sütü almaya başlamış bugünden itibaren miktarı arttırcaklarmış. Kilo vermişti 1650 lere düşmüştü 1760 a çıkmış kilo almaya başlamış artık. Allahım bütün bebeklere şifa versin inşallah günden güne daha iyi olacağız dualarla inşallahOnsuz o kadar kolum kanadım kırık ki görüntüsü gözümüzün önünden gitmiyor
Haa bu arada benim ilk çocuğum da asla 10 dk dan fazla memede durmazdı kilo alımı çok iyiydi. Ege de max 10 dk emiyor. Her bebek 1 saat durcak diye bişey yok. Gayet 10-15 dk ile de alıştırabilirsin
Off ben de öyleyim çok zorlanıyorum artık. Zaten kağnı gibi yürüyorum, üstüne bir de10 dk da bitiyor tüm enerjimEvet belki daha hareketli bir hamilelik geçirseydik bu kadar ağırlaşmazdık. Ben artık dışarıda 10 dakika bile yürüyemiyorum çok ağrım oluyor
Benimki sarı gelsin diye 2 yaşını bekleyeceğizama 5 doktor değiştirmek de cidden Kötü yani tam olarak ifade edemiyorum ama doktorla bi güven bağı olması lazım yoksa korku artıyor. 2 hafta sonra bizler için bunlar bitmiş olacak ama geçmiyor işte o 2 hafta bide ben sünnet için şimdiden doktor bakmaya başladım. 2 ayın içinde yapılırsa dikiş de olmuyormuş bizim hastane yapmıyor. 40 ı çıkınca yaptırmayı düşünüyorum ileride zor olur hem onun hem benim için.
Sen bulursun kuzum ışığın yeter.Kesinlikle eşim benim maaşımın 3 katını alıyor eksildigini farketmez ama o maaş bana yetiyordu güven veriyordu
Minimum 2 yaşına kadar ben bakacağım belki kendi mesleğimde kalıp uzaktan yapabileceğim bir iş bile bulabilirim hayirlis diyelim
Burdaydı galiba geçenlerde bi bayan yazmıştı dikeceksen dik artık demiş doktoraonun izinden gitmekten korkuyorum
Tabi açıklaması önemli. O zaman diyorsun ki yeter ki bebeğim iyi olsun. Gerisinin önemi yok. İşte bazı doktorlar bir açıklama yaparlarsa ölecekler sanki.muhtemelen canım ciğer ve sarılık riskinden dolayıdır dediğin gibi. Benim doktor da keşke şöyle güzel güzel açıklasa
Ben bizim doktora sordum, normal doğuma ve belden aşağı uyuşturulan sezeryan doğuma eşleri alıyorlarmış. Bazı hastaneler doğumun ardından çağırıyor eşleri sadece. Hastaneyle bir netleştirmek lazım o konuları her yer farklı bir uygulama yürütüyor.
Aayyy öyleyse girmesin zaten. Sen panik o senden panik, çıkamazsınız işin içinden. Annen tam doğum yaptıracak kadın belli ki
Annen ikisini de doyursun evde ahahha Ya ben de anneme desem kalır ama ne gereği var. Hem ben eşimi isterim hem de eşim de benim ve bebeğin yanında kalmak ister tabiki. O da ilk defa baba olacak sonuçta
Evet evet artık kasılmaları da ayırt edebiliyorum mesela. Ağrılarım daha belirgin. Dün mesela leş gibi bir geceydi, uyutmadı vücudumdaki ağırlık beniBunlar da normal tabi, sağlıkla gelsinler de uyumayalım
Bildiğim kadarıyla en temizi hiç müdahalesiz doğum. Belden aşağıda da, işlemden sonra idrara çıkamama falan gibi sonrasında sorun yaşayanlar oluyor diye okumuştum. Hatta çok nadiren kalıcı hasar alan falan okumuştum ama bunlar çook ekstrem örnekler tabi.
Çok şükür canım benim, inş daha da hızlı kilo alıp yanına gelsin miniğin
Kendi cürümlerine ki emerken yorulmasınlar. Bir de erken doğan bebeklerde emme refleksi yeterince gelişemediği için emmede problem olabiliyormuş. Bu da normal görülüyor zaten, zamanla geçecektir.
Off ben de öyleyim çok zorlanıyorum artık. Zaten kağnı gibi yürüyorum, üstüne bir de10 dk da bitiyor tüm enerjim
Hayatının hatasını yapmış kadınAynen valla simdiden uyardım bende
Olabileceklere karsihele hele ev içine bebege dışarıdan müdahale kesinlikle yasaktır levha mi assam girise girecek olan boş yorumları disarda bırakıp gelsin diye
Dun kayinvalidem bendeydi bebek dogumca oglum yukarda yatsin rahat yatsin siz asagda kalırsınız demez mi pardon anne hamilelik boyunca yapamayan benim hem oğlun simdiden bebege ben bakarım sen büyüğü ile daha rahat ilgilenirsin dedi dedim birde duzenimizi cok bombayı düşünmüyoruz anca beraber kanca beraber ayri falan da zaten yapmadık bugüne kadar yine yatamayiz dedim
Saka gibi boşluğuna geldi heralde
Aaa cok enteresan, bir yandan da kotu su test olayi. Simdi gelmesinler diye bahanemiz kalmayacak gelmesini istemediklerimizeCovid testi hiç aklımdan bile geçmiyordu buna çok sevindim
Aslında ben kendi annemle daha rahat ederim çünkü çok soğukkanlı yani beni sakinleştirebilir eşim bayılırım felan diyor beni daha çok geriyor narkozu 2mize verirlerikimizde o anı göremeyiz
O ne demek cahil kaldımBenimki sarı gelsin diye 2 yaşını bekleyeceğiz
Benim spinal yapıldı ama bebeklerin doğduğu ana kadar ve sonrasındaki hiçbir şeyi hatırlamıyorum. Baya bildiğin uyumuşum. Anestezi uzmanı seni uyutcam biraz dedi ama bebeklerimin ağlama sesini duymak istiyorum dedim o zaman uyandırırım dedi. Bu nasıl bişey canları isteyince uyutup isteyince uyandırıyolarBurdaydı galiba geçenlerde bi bayan yazmıştı dikeceksen dik artık demiş doktoraonun izinden gitmekten korkuyorum
Heh bende geliyorum o yoldaAhahaa o benim spinale ek sakinlestirici de yapmislardi kafam bi milyon olmustu
Gecen hafta benimde aynıydı karnım sık sık sertlesip adet ağrısı gibi belim agriyordu.hafif sancılar çıktı nst de magnezyumu ikiye cikar dedi doktor şuanda iyiyim ögünden sonra olmadı .yorma yat uzan dedi sende doktoruna belirt.Kızlar bugün 35+4uz iri bebek ve suyu fazla olduğu için erken doğum riskim vardı kasilmalarim oluyordu.
Sabahtan beri birazdan adet olcakmis gibi karnımın alt kısmında ve belimde rahatsız edici bi ağrı var, sık sık da karnım taş gibi oluyor. Gitmem gerekli mi bilemedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?