- 24 Eylül 2019
- 216
- 435
- 53
- 34
MaşallahCanım oğlum bi süre mama biberon ikilisiyle beslendi 3-4 gün. Sütüm yoktu. Bi de sarılık için fototerapideydi 1 gece yanımda değildi. Sütüm gelince de yavaş yavaş mamayı kesip son 4-5 gündür tamamen memeye geçtik. Ama nasıl geçtik kavga dövüş başta almadı, önce anne sütünü sağıp biberonla verdim sonra ısrarla meme verdim her fırsatta şükür artık sadece memede. O yorulma çabuk bırakma bizde de var. Ama iki bebek yanımda olsaydı yapamazdım herhalde teki bile çok yıprattı. Evde eşim ben kayınvalidem var 3 kişi anca yetiyoruz. Kızçem de gelince 5 kişi bakarız artıkDirekt memeye geçince çok rahatladım sürekli biberon steril et pompayla sağ, yıka pakla. Ama kızım gelince onca günden sonra ben de senle benzer durumu yaşayabilirim Bence hala geç değil canım benim, sadece biraz zor iki bebekle ama direkt memeye de dönebilirler.
Kızımdan bugün güzel haberler geldi canım bağırsak hassasiyeti tekrarlanmamış, anne sütü almaya başlamış bugünden itibaren miktarı arttırcaklarmış. Kilo vermişti 1650 lere düşmüştü 1760 a çıkmış kilo almaya başlamış artık. Allahım bütün bebeklere şifa versin inşallah günden güne daha iyi olacağız dualarla inşallahOnsuz o kadar kolum kanadım kırık ki görüntüsü gözümüzün önünden gitmiyor
Haa bu arada benim ilk çocuğum da asla 10 dk dan fazla memede durmazdı kilo alımı çok iyiydi. Ege de max 10 dk emiyor. Her bebek 1 saat durcak diye bişey yok. Gayet 10-15 dk ile de alıştırabilirsin
Teşekkür ederim canımCanım etrafa kulak asma, en iyisini anne bilir. Biberon vermen gerekiyorsa biberon ver. Evet hepsi keşke hemen memeye yapışıp hiç bırakmasa, ama ne yapalım çok var böyle hikayeler. Önemli olan annenin huzuru ki bebekler de huzurlu olsun.
Memeye dönmeleri de imkansız diye düşünme, emzirme danışmanı ebeler oluyor, bi araştır istersen yaşadığın şehirde var mı, eve geliyorlar yardım ediyorlar, bazılarını görüyorum 1 aydan sonra çevirdikleri bebekler de oluyor. Ha bebek memeye dönmüyorsa da yine dünyanın sonu değil, önemli olan başlarında sağlıklı bir anne olması
Misafir de keşke gelmeseymiş, el kadar daha bu bebeler, ahhh pandemi yaşadık iki yıl ama hala millet olarak öğrenemediğimiz şeyler var. Neyseki hemen müdahale etmişsin, ciğerlere inmez artık. Sıkma canını.
Mevlut yapmayan ben yapasım geldiAaa cok enteresan, bir yandan da kotu su test olayi. Simdi gelmesinler diye bahanemiz kalmayacak gelmesini istemediklerimize
Taktıkları çeyrekler sen onları unut dedimO ne demek cahil kaldım
Saglikla kavusalim insallah yaa. Ilk hamilel8gimde biseycik.bilmiyodum cahillik daha iyiydi :)))Tabi ki öyle ama dediğim gibi genel pek tercih edilmiyor artık.
Darisida bize inşAllahEvvet eipdural oldum..yok hiç bel ağrım olmadı.
Kacinci haftaxasiniz ve kac gr bebis su an ?Banada geçen hafta bı hafta gerilik var dediler çok şükür bu hafta beslenmeyle farkı biraz kapattikk. İns kilo vermes daha fazla sizinkii. En azından azda olsa alir
Benim de ilk dogum epiduraldi hic bel agrisi yasamadim.Evvet eipdural oldum..yok hiç bel ağrım olmadı.
Kızlar aslında okumasak bilmesek daha iyi. Bilmeden o yola girseydik sanki daha iyi olurduŞimdi hep aklımızda olumsuz hikayeler… belden iğnede şöyle tek varmış, tam bayıltma olursa şöyle oluyormuş, ayy normal doğumda da böyle bi risk var, sezeryan olmasa mı… vs vs ignorance is bliss
İnşallah canımGeçmiş olsun canım sağlıkla kavuşmak nasip olsun bebeğinle
İnsallah kolayca doğumun nasip olur sağlıkla insallahSlm hanımlar
Sabah 2-3 dediler saat 8 gibi açıklığa
Nst ye bağlı yatıyorum suni sancı veriliyor açıklık 4 cm oldu.. Regl ağrısı gibi ve biraz da bel ağrısı... Ama büyük abdest varmış hissi geliyo... Wc ye gttim yok
4 kere kontrol ettiler çatıyı
Kastığım için ebe biraz yapma lütfen filan dedi...
Ama ebenin eli daha hafifti Dr a göre
Epidural ile Olcak büyük ihtimal
Okuyorum geriden geliyorum bayaOKYANUS302 canım bugün epey sessizsin doğum mu oldu yoksa?
Dediğin gibi o anestezi oldumu hemen alınması hızlı hareket edilmesi gerekmiş34+6 idi canım tabii bebek de küçüktü ama yoğun bakımdaki doktorlar genel anesteziden etkilenmiş dediler bir tık uzun sürmüş sanırım ameliyat
Benim ağrım olmadı ama anesteziyi atamadım üç gün baş ağrısı yasadimBenim de ilk dogum epiduraldi hic bel agrisi yasamadim.
Şu an 35+2deyimKacinci haftaxasiniz ve kac gr bebis su an ?
Çok şükür bugünümüze ama işk hali çok fenaydı yavrumun sen de inşallah en doğru şekilde sağlıkla kavuşursun yavrunaDediğin gibi o anestezi oldumu hemen alınması hızlı hareket edilmesi gerekmiş
Hayırlısıyla sağ salim kavusmussun Rabbim beterinden korusun
Benim de benzer durum var. 10gun önce 2350gr di bugün yine 2350cikti artık büyümüyor dedi. Ama kilo düşmesi gibi bişey olamaz dedi. Bence sizin de kilosu düşmemiştir, ultrasonlar yanlış ölçüm yapabiliyor. Bazen milim oynatiyorlar kg degisiyorMerhaba , ben de kasım annesi olacağım inşallah . Gecen hafta , haftasıyla uyumlu çıkan bebeğime bugün gelişim geriliği var dediler 2 hafta. Gecen hafta salı gitmiştim kilosu 2700 dü. Bugün 2500 çıktı. Sizin durumunuzla benzer olunca sormak istedim dizin gelişim geriliği düzeldi mi acaba
Bugünlerde kendimi çok ağırlaşmış hissediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?