Benimki detaylı ultrasonda 7 çıkmıştı, bi sonrakinde 8 ve daha sonrasında 9 oldu. Son iki kontrolde de aynı çok şükür, doktorum da üzerinde durmuyor, ben de çok kafama takıp kendimi de bebeğimi de üzmedim, başka bir anomaliyle birlikte olmadıkça büyüme devam etmedikçe sorun değilmiş araştırmalarıma göre. Sınır 10 hatta 15 e kadar da deniliyor. Genelde son 32. haftadan sonra büyüme duruyormuş, bizde öyle oldu çok şükür. 15 e kadar yükselip sağlıklı doğan ve şimdi sağlıklı olan çocukların da hikayelerini okudum. Allah sağlık sıhhat versin tüm bebişlereHanımlar merhaba. Allah nasip ederse ben de mart başında oğluma kavuşacağım. Siz detaylı ultrason sürecini çoktan geçtiniz benden öndesiniz diye bilgi almak için buraya yazıyorum. Ben de detaylı ultrasonumu dün perinatolojide yaptırdım. Lateral ventrikül genişliği 8 mm ve ense kalınlığı 5.8 mm çıktı. Bu iki değer dışında her şey normal, başka hiçbir sorun yok. Bahsettiğim değerlerin üst sınırda olduğu ve takip edilmesi gerektiği söylendi. Değerler artarsa tehlikeliymiş, sendromlu bir bebek olabilirmiş. Aranızda böyle bir şeyle karşılaşıp daha sonraki kontrollerde bu değerleri artan ya da azalan oldu mu?
Amin. Çok sevindim sizin için. İnşallah bizde de ilerleme olmaz. Ben de dünden beri araştırıyorum 10'dan sonrası şüpheli olup erkek bebeklerde 12-13'e kadar normal bakanlar var. Hatta ben 18'e kadar artıp sonra normal sağlıklı doğan okudum. O yüzden kötü düşünmemeye çalışıyorum. Peki size kafası iri olur gibi bir şey söylediler mi?Benimki detaylı ultrasonda 7 çıkmıştı, bi sonrakinde 8 ve daha sonrasında 9 oldu. Son iki kontrolde de aynı çok şükür, doktorum da üzerinde durmuyor, ben de çok kafama takıp kendimi de bebeğimi de üzmedim, başka bir anomaliyle birlikte olmadıkça büyüme devam etmedikçe sorun değilmiş araştırmalarıma göre. Sınır 10 hatta 15 e kadar da deniliyor. Genelde son 32. haftadan sonra büyüme duruyormuş, bizde öyle oldu çok şükür. 15 e kadar yükselip sağlıklı doğan ve şimdi sağlıklı olan çocukların da hikayelerini okudum. Allah sağlık sıhhat versin tüm bebişlere
Beni kurtaran allahim sizleri de kurtarsin insallahAmin canım gözün aydın bizlerede duacı ol
Peki ne diyo doktor sana, donme ihtimali var mi ?evet ya acaba bu erkekler mi geç dönüyor ki benimki de hala makat geliş pozisyonunda
Ben de yer falan sildigimde egilmis oluyorum niye dönmuyo bu bebito :))Sanmıyorum benim 2hamileligimde plesenta aşağıdayken sürekli ayaklarımı diktim. E secdede zaten namaz kılarken uzun kalıyorum bir zararı olsa bana olurdu
bildigim kadariyla kullandilar ama emin olmak icin sordum. cevap alinca burdan haber veririm.İlk zamanlar başladı mı kullanmaya
Ayy feci bisey :))ben yatardim yaabende ozledim cidden
valla benim arkadasimin ablasi 2.bebeginde hastaneye yetisemedibir oto tamirci de kocasi dogurttu ambulans gelene kadar
Kk da sorun var galiba yorumuAy ne güzel inşallah bizimde aynı olur
Çpk geçmiş olsun, geçer inşallah. Ben gittim grip aşısını yapmadılar banaBugünkü tüm o ağrı ve halsizliğim üşüttüğüm içinmiş grip başlıcak galiba başım ve boğazım ağrıyor doktor randevumu pazartesiye çekti ama yarın olanlar olur gibi geliyor. Soğuk algınlığı geçmezse sezaryene alamazlarmışdoktorum grip olmayanlara zaten aşınızı yaptırın diyormuş. Bilginiz olsun. Benim için geçtir belki pazartesi belli olacak ama doktorlarınızla görüşün belki onlar da tavsiye eder size aşıyı.
Kendimi bugün 100 kilo gibi hissediyorum daha 34. Haftadayım dediğin gibi 40 ta falan doğuranlara bravo hamilelik başlı başıma bi serüvenmiş bunu anladımYüzüm hormon basmış gibi şişti ödem diyorum yüz yogası masajı bile işe yaramıyor artık balon oldum
41.haftada doguranlara helal olsun
Teması sevmiyorsa belki ondandır. Bizimki de kafasına esince yapıyor zaten. Doğunca çok yakın iki arkadaş olacaklar ama eminim ben, çocuklarımız hayatları boyunca unutmayacaklar ilk arkadaşlarınıOooyy benimki de gelip karnıma dokunsa keşke bi kez olsun
Tamm canım bende ona göre kullanırım zaten cildinin küçük bir bölgesinde deneyelim dikte annem ama ben yinede emin olamadı.bildigim kadariyla kullandilar ama emin olmak icin sordum. cevap alinca burdan haber veririm.
Karışıklık olmuş demekKk da sorun var galiba yorumuMaviNAZLI yapmış ama sanki ben yapmışım gibi geliyor. Hayır olsun
Sağlık ocaklarının gebelere yapma yetkisi yokmuş. Bazıları cahillikten bazıları umursamazlıktab yapılmıyor diyip geçiyormuş. Hamlelere tam teşekküllü hastanelerde yapılıyormuş. Bi alerjiniz varsa onu mutlaka belirtmeniz lazımmış.Çpk geçmiş olsun, geçer inşallah. Ben gittim grip aşısını yapmadılar banakendi doktorum olur dedi oysa, haftaiçi kontrolüm var ondan yapmasını isteyeyim bari
Biraz once aradi, kullanmislar. Diyorki premature ise sadece kullanilmamali. Ancak yenidoganda premature olmadigi muddetce kullanilir dedi. kardesim doktor, cocuk doktoru arkadaslarinin fikrini almadan da is yapmaz. ama kucuk bir bolgede test etmekde guzel fikir, sonucta alerjisi de cikabilir bebisin.Tamm canım bende ona göre kullanırım zaten cildinin küçük bir bölgesinde deneyelim dikte annem ama ben yinede emin olamadı.
bana mart ayinda yapmisti aile dr um ama simdide olmak lazim tabiBugünkü tüm o ağrı ve halsizliğim üşüttüğüm içinmiş grip başlıcak galiba başım ve boğazım ağrıyor doktor randevumu pazartesiye çekti ama yarın olanlar olur gibi geliyor. Soğuk algınlığı geçmezse sezaryene alamazlarmışdoktorum grip olmayanlara zaten aşınızı yaptırın diyormuş. Bilginiz olsun. Benim için geçtir belki pazartesi belli olacak ama doktorlarınızla görüşün belki onlar da tavsiye eder size aşıyı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?