- 9 Mart 2022
- 2.521
- 1.821
- 83
- 40
Benim ki 16 mm canım sol böbrek doğumdan sonra müdahale gerekebilir diyorlar… yarın tekrar kontrolüm var umarım büyümemiştir, sizinki kaç mm acabaBen de 34. haftada bıraktım. Çok endişeliydim ama şükür hareketlerinde değişiklik olmadı. Zaten hapın etkisi biraz daha uzun sanırım ve ilerleyen haftalarda bebek kalp gelişimi için bırakılması daha iyi.
Benim var, tehlike sınır değerlerinin altında fakat doğumdan sonra da takip edilmesi gerekiyor.
Evet canım Salı günü yaptıracağım ben de. 28.gün yapılması gerekiyor maksimum 1aylık olana kadar diye biliyorum kritik günü var geçersen yapacak bir şey kalmıyor örnekleri çok var malesef. Ben 29.günlerinde gideceğim 28.günlerinde poliklinik yoktu malesef. Çok korkunç geliyor video izleme hatasında bulundum malesef oturdum ağladım ama yapılmak zorunda. Hiç bir bebekte sorun çıkmaz inşallah hepsi çok sağlıklı olsunM mabel63 @Eflatun1Kelebek kızlar sizin bebekler de kuvözde kaldı size ROP muayenesi ile ilgili bir şey söylediler mi özelde gittiğim çocuk doktoru ne kadar erken o kadar iyi dedi amq internette 4-6 haftalıkken yapıldığı yazıyor ,her doktor da yapmıyor burada sadece eğitim araştırma ve dünya göz yapıyor solunum sıkıntısı yaşayan ve prematüre olan tüm bebeklere yapılması gerekiyormuş
Benimkinin kafası aşağıda ama doktor ona güvenme kafası büyük olan bebekler bazen kanala sığmayacak ise geri dönüyor dedi. Normal doğum yüzde yüz kesisiz olsa isterdim ama oradan dikiş korkutuyor beni. Bebişler için en iyi doğum neyse o olsun, kesi mesi çekeceğiz. Daha vaktimiz var ama döner belki, umudunu yitirme.Benim bebis asagi donmedi ki normali dusunebilelil ;( ilki normal dogumdu bunu da oyle istiyorum ama dönmezse sezrryan olacak su an makat gelisti civcivim
Gözünaydın canım rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsinTekrar merhaba kızlar, dün öğlen kuzularım ile kavuştuk şükürler olsun. Çociklerimin biri 2100gr diğeri 1700gr doğdu, ikisi de küvözde fakat istediğimizde kendilerini görebiliyor ve kucaklaşabiliyoruz, genel durumları iyibüyümelerini bekleyeceğiz birazcık daha
Ben epidural sezeryan oldum, dün ağrı kesici etkisi ile daha rahattı bugün bir tık daha ağrılı ama dün ameliyat olmuş herkes gibi desem yeri tabiki, sizi korkutmasın yani o kesinlikle.
Sütüm az az da olsa ilk sağımda gelmeye başladı şükürler olsun. Yarın bestlak ile de destekleyeceğim inşallah daha da artar
Bence benAramizda 42. Haftalara kalan olur mu merak ediyorum :))))
Her bebekte mi yapılan bir muayene yoksa erken doğan bebeklerde mi yapılan bir muayene mi umarım sonuçlarınız iyi çıkarEvet canım Salı günü yaptıracağım ben de. 28.gün yapılması gerekiyor maksimum 1aylık olana kadar diye biliyorum kritik günü var geçersen yapacak bir şey kalmıyor örnekleri çok var malesef. Ben 29.günlerinde gideceğim 28.günlerinde poliklinik yoktu malesef. Çok korkunç geliyor video izleme hatasında bulundum malesef oturdum ağladım ama yapılmak zorunda. Hiç bir bebekte sorun çıkmaz inşallah hepsi çok sağlıklı olsun
Benimki 10 mm altındaydı. İkisinde de genişleme vardı. Doktor takip edilecek dedi, arada soruyorum. Gerekli takip yapılırsa ve çocuk doktoru bilgilendirilirse çok endişe edilecek bir şey değil diye aktardı bana. İnşallah sıkıntısız kendiliğinden geçer tatlım.Benim ki 16 mm canım sol böbrek doğumdan sonra müdahale gerekebilir diyorlar… yarın tekrar kontrolüm var umarım büyümemiştir, sizinki kaç mm acaba
Benim doktorum da bebeğin kafası büyük olduğun da dazla kesik atmak zorunda kalıyoruz. Bu da annenin ileriki sağlığı için iyi olmuyor demişti sağlık derken diye sorduğum da vajimal sarkmalar ve idrar tutmama demişti. Anne ve bebek için hangisi en sağlıklı ise öyle doğsunlarBenimkinin kafası aşağıda ama doktor ona güvenme kafası büyük olan bebekler bazen kanala sığmayacak ise geri dönüyor dedi. Normal doğum yüzde yüz kesisiz olsa isterdim ama oradan dikiş korkutuyor beni. Bebişler için en iyi doğum neyse o olsun, kesi mesi çekeceğiz. Daha vaktimiz var ama döner belki, umudunu yitirme.
Yok canım aç da kalmadım hiçgayet normal canim,
acaba cok uzun sure ac kaldin da sekerin fln mi dustu ? benm sekerim cok dusunce basim agriyor
Sağlıkla al kucağına canım
Valla ben bu gidişle kalırdım da kilosu fazla diye kaldırmayacak beni. Şafak en fazla 7 gün ben deAramizda 42. Haftalara kalan olur mu merak ediyorum :))))
Teşekkür ederim canım inşallahHer bebekte mi yapılan bir muayene yoksa erken doğan bebeklerde mi yapılan bir muayene mi umarım sonuçlarınız iyi çıkar
Kuzum aralıksız mi geldi sana da ağrı nasıl oluyor öyle ya çok korkunçtu ama hic gecmeden sürekli devam etti annem sancı olsa kesilir tekrar vurur dedi yani anlık rahatlama olur dedi ne oturabildim ne kalkabildim hic bir ağrıya benzemiyordu sonra şiddeti geçince adet sancısına dondu sonra tamamen geçtiKorkma canım anlık olcak ve bitecek öncesini mi çekmek istersin sonrasını mı doğum bu iki türlü de zor hangisi kolay ki yalancı sancı gelmiştir gecen bana da oldu kesin bısey gelcek dedim gelmedi 1.5 saat sancı cektim dinlenince geçti bel den omirilik den kasıklarıma yayılan bi sancı yüzün gözün sekli bozuluyo ama olcak kendi kendini korkutma
Maşallah minik tosuna :))Valla ben bu gidişle kalırdım da kilosu fazla diye kaldırmayacak beni. Şafak en fazla 7 gün ben de
Hic belli olmaz ama kritik eşigi gecmissin ne guzel. Artik bebisin keyfi bilir annesi :))Bence bensonuna kadar bekleyeceğim gibi duruyor
Benimki üşeniyor galiba gelmeyeHic belli olmaz ama kritik eşigi gecmissin ne guzel. Artik bebisin keyfi bilir annesi :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?