2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Her hafta ortalama 200-250 gram alacagi varsayildiginda, cok guzel kilo ile dogar. 3 kilo ustu olur kesin. Ama en onemlisi kilodan ziyade saglikli gelmesi, insallah saglikla neseyle gelecek minik:) Bence kilosu guzel.
Ese neden izin vermediler?

7 Kasim'a dayanirsak insallah sezeryan var. Dun kontrolde ufaklik donmemisti asagi henuz. Yanlamasina yuzustu secde pozisyonundaydi. Haftalardir odemim yoktu. Son 2 gundur sadece ayak bileklerim ve yuzumde odem var. Sizlerde de oldu mu?

Ben de geçen hafta yaşadım aynısını. Çok kasılmam ve ağrım vardı, eşim kendi doktoruma gitmeden önce başka bir doktorun daha görmesini istedi ve yakın bir hastaneden hemen randevu aldı. Bebeğin suyu çok az, rahim duvarı da çok incelmiş yırtılabilir, yırtılırsa seni kurtaramayız hemen almamız lazım dedi çıkmadan önce de kağıt imzalattı kendi isteğimle çıkıyorum diye. Ben çok inanmadım zaten, beni ayağına gelmiş hazır gebe olarak gördüğünü hissettim, hislerim çok kuvvetlidir ama eşim çok korktu, yolda kendi doktoruma giderken ağladı Doktorum suyuna da baktı rahim duvarına da ve suyunun da çok iyi olduğunu söyledi, hatta bir doktor daha çağırtıp ona da onaylattı. Nst de biraz sancı çıktı, hafif ateşim vardı. Kan testinde az miktarda enfeksiyon görüldü, ağrım ve kasılmalarım o yüzdenmiş. Bir gece hastanede kaldım ve şimdi ilaç kullanıp istirahat ediyorum. O doktora inansaydık bebeğim şimdi küvezde olacaktı boşu boşuna, nolacak ki en fazla 10 gün küvezde kalır diyo bi de, tamam bi sıkıntı varsa kalsın ama bi sezaryen daha yapıp para kazanıcam diye gebeyi her an seni kaybedebiliriz diye korkutmak nasıl bir mantık

Kızlar, sezaryen tarihimizi aldık
11.11 de saat 10da kavuşuyoruz oğluşumla inşallah O gün tam 39 haftalık oluyor.
36+5 kontrolümüz vardı; 2504 gr olmuş, geçen hafta 2108'di. Yeterince kilo alıyor, böyle devam dedi doktorumuz. Hala dönmediği için sezaryen için randevu verdi. Artık döneceğini düşünmüyorum, suyu yavaş yavaş azalmaya başlamış, (boynunda 2 tur kordon vardı) hala boynunda 1 tur kordon var o da dönmesini engelliyor, biz sezaryen için hazırlıklarımızı yapalım dedi.
Anestezi doktoru müsait değildi ama ben kan verdim. Haftaya gittiğimde sonuçlarla beraber anezstezi doktoru ile de görüşecekmişiz.
Hem normal doğum istediğim için gerginim hem de üstümden bir yük kalkmış gibi hafifledim tarih alınınca. İnşallah o zamana kadar dayanırız da kilosu da iyice toparlar

Normal doğumda nasıl bilmiyorum ama sezaryenden sonra bebekler anesteziden mi etkileniyor ya da ilk doğduklarında çok yorgun mu oluyor nedir 2 hafta derin uyuyorlar, emzirmek için çok zor uyandırıyorsunuz. İçten içe de seviniyorsunuz oh uyuyan gazsız bir bebek galiba diye Benim 3 bebeğim de böyle oldu, tam gün saydım biri 15 biri 16 gün sürdü sarhoş gibi uyuması. O iki haftanın kıymetini bilip bol bol dinlenin anneler

Ben çok kilo aldım çok dikkat ettiğim halde. Hamile kaldığından bu yana 20 kilo aldım doktorum ödemim çok olduğunu aslında benim kilo almadığımı söylese de bu durum beni biraz etkiledi
ben de sendenim 23 kilo aldım daha 3 haftam var tahmini doğuma senin doktor yine seni teselli ediyor benimki her seferinde yine kilo almışsın diyip fırçalıyor kendimi özellikle son zamanlarda çok az kaldı eskiye hemen döneceksin diye avutuyorum.

Hay sen çok yaşa canımben de baktım sitesinde yazıyor süresiz iade edebilirsiniz diye.. içime sinmedi kesinlikle geri vereceğim
Canım benim iade et tabi belki cüzi bi miktardır ama neden ziyan olsun paran artik kuruşlar bile bizim için kıymetli bebişinin şansına daha güzelini sağlıklısını bulursun inşallah

Allah vicdanlı insanlarla karşılaştırsın hepimizi ne fena bir doktormuş pislik korkutmuş sizi zaten canımız burnumuzda

Sağlıkla gelmiş ya minik adamın önemli olan o. Maşallah ona Bundan sonrasi da rahat geçer inşallah

@mabel63 eras0201 Eflatun1Kelebek kızlwr bebekleriniz günde kaç kere kaka yapıyor ,bir de ishal givi oluyor doktor normal demişti ama ya su kaybeder falan da anlamazsam diye tedirgin oluyorum
Canım sadece anne sütü alan bebeklerde cıvık oluyor zaten endişelenme. Kaka sayısı da günlük 1-3 arası değişiyor. Bazen 1 kez bazen de az az 2 daha yapıyor.

Kanada gibi bazı ülkelerde baby nest kullanılması önerilmiyor, özellikle yenidoğan için kullanacaksan canım bu ürünü bebek mutlaka gözünün önünde olsun. Kenarlarından dolayı boğulma tehlikesi varmış bebeğin. Ne yazık ki hayatını bu şekilde kaybeden bebekler olmuş. Senin attığın baby nestin biçimi de tehlikeli geldi bana. Allah korusun.

çok geçmiş olsun sizin adınıza üzüldüm. yani bu korku öyle feci bişey ki.. gerçekten yüzde yüz emin olmadan nasıl bu kadar kendilerinden emin konuşabiliyorlar anlayamıyorum. Allah korusun yolda o üzüntü stresle kaza yapsak? Ayrıca sıkıntı yoksa neden küvezde kalmasına bile bile müsaade edelim ki erken doğum ile ? Gerçekten üzüldüm sizin içinde.. hiçbir gebe yaşamasın inşallah bu korku dolu dakikaları

Benimki de 11-12 kasım demişti canim. Şimdi sen yazınca 11. 11 çok hoş göründü gözüme Hadi bakalım hayırlısıyla sağlıkla gelsin kuzucuklarimiz inşallah

Ben çok kilo aldım çok dikkat ettiğim halde. Hamile kaldığından bu yana 20 kilo aldım doktorum ödemim çok olduğunu aslında benim kilo almadığımı söylese de bu durum beni biraz etkiledi
Aynı durum bende de var. Genelde günde iki öğün besleniyorum ve akşam 5-6’dan sonra sadece atıştırıyorum. Çünkü bu sefer gece mide yanmasından uyuyamıyorum. Ona rağmen tam 20 kilo aldım. Aşırı ödem problemi yaşıyorum ama. 2. trimesterda en azından sabah kalktığımda ayaklarım inmiş oluyordu, şimdi daha şiş bir ayakla uyanıyorum. Ödem aşırı ağrı da yapıyor.
Geçen Pelin Karahan diye bir oyuncu var ya Çağla Şikel’e katılmış, o da hamileliğinde ödemden dolayı 28 kilo aldığını anlatıyordu. Yalnız değilim diye içim rahatladı:)
Sen de kendini yalnız hissetme bu konuda.

A Anksiyeteli sana cevap verecektim aslında

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…