Her hafta ortalama 200-250 gram alacagi varsayildiginda, cok guzel kilo ile dogar. 3 kilo ustu olur kesin. Ama en onemlisi kilodan ziyade saglikli gelmesi, insallah saglikla neseyle gelecek minik:) Bence kilosu guzel.Kizlar simdi geldim kontrolden
Cok şükür hersey yolunda
Bebek 2.700 olmus tam 34+6 olduk bugun
Haftalik olacak artik kontroller
Genel anesteziyi istemedi tehlikeleri daha cokmus bebek icin
Sana uyku ilacı veririz endişelenme dedi
Esimin girmesine izin yok
Sizce kilosu iyi mi bu sefer cok almamış sanki
Dogum için ara tatili istedigimi soyledim olabilir dedi bakalim belki 14 kasim olabilir
Canım biz günde 8 kere alt değiştiriyorz çoğunlukla kakalı oluyo..İlk zamanlar cıvıktı kaka ama şimdi katılaştı..@mabel63eras0201 Eflatun1Kelebek kızlwr bebekleriniz günde kaç kere kaka yapıyor ,bir de ishal givi oluyor doktor normal demişti ama ya su kaybeder falan da anlamazsam diye tedirgin oluyorum
Ben de geçen hafta yaşadım aynısını. Çok kasılmam ve ağrım vardı, eşim kendi doktoruma gitmeden önce başka bir doktorun daha görmesini istedi ve yakın bir hastaneden hemen randevu aldı. Bebeğin suyu çok az, rahim duvarı da çok incelmiş yırtılabilir, yırtılırsa seni kurtaramayız hemen almamız lazım dediNeler yaşadım anlatamam size. bugün hastaneye çalışamaz raporunu almaya gittim, doktor muayene etti acil dogum dedi. Bebeğin suyu çok azalmış dedi . İnanamadik. Hemen kendi doktorumu aradık hastane çantası vs aldık ve gittik. Meğer herşey yolundaymişbakan doktorun cihazı kötüymüş oğlum dünyaya gelmedi ama ben dokuz doğurdum
Normal doğumda nasıl bilmiyorum ama sezaryenden sonra bebekler anesteziden mi etkileniyor ya da ilk doğduklarında çok yorgun mu oluyor nedir 2 hafta derin uyuyorlar, emzirmek için çok zor uyandırıyorsunuz. İçten içe de seviniyorsunuz oh uyuyan gazsız bir bebek galiba diyeBiz bikac gunlukken oglumu evde 3kisi uyandiramadik. Neler yaprigimizi bebegi ne hallere koyduğumuzu anlatamam. Kosarak hastaneye gittik halimizi goren ayyy kucucuk bebek Allahim sen yardim et fln diyouyanmiyo diyoruz dra. Dr aldi sekerini ölçtü normal dedi. Topuguna bi fiske atti bizimki uyandi. Al emzir dedi ama o hareketi evde biz de kac kere yaptik yuzunu yikadik balkona cikardik salladik yok kendinden geciyodu gozlerini devirip. Uykuyu seviyomus sipa hala da sever
ben de sendenim 23 kilo aldım daha 3 haftam var tahmini doğumaBen çok kilo aldım çok dikkat ettiğim halde. Hamile kaldığından bu yana 20 kilo aldımdoktorum ödemim çok olduğunu aslında benim kilo almadığımı söylese de bu durum beni biraz etkiledi
Canım benim iade et tabi belki cüzi bi miktardır ama neden ziyan olsun paran artik kuruşlar bile bizim için kıymetli bebişinin şansına daha güzelini sağlıklısını bulursun inşallahHay sen çok yaşa canımben de baktım sitesinde yazıyor süresiz iade edebilirsiniz diye.. içime sinmedi kesinlikle geri vereceğim
Allah vicdanlı insanlarla karşılaştırsın hepimizi ne fena bir doktormuş pislik korkutmuş sizi zaten canımız burnumuzdaBen de geçen hafta yaşadım aynısını. Çok kasılmam ve ağrım vardı, eşim kendi doktoruma gitmeden önce başka bir doktorun daha görmesini istedi ve yakın bir hastaneden hemen randevu aldı. Bebeğin suyu çok az, rahim duvarı da çok incelmiş yırtılabilir, yırtılırsa seni kurtaramayız hemen almamız lazım dediçıkmadan önce de kağıt imzalattı kendi isteğimle çıkıyorum diye. Ben çok inanmadım zaten, beni ayağına gelmiş hazır gebe olarak gördüğünü hissettim, hislerim çok kuvvetlidir ama eşim çok korktu, yolda kendi doktoruma giderken ağladı Doktorum suyuna da baktı rahim duvarına da ve suyunun da çok iyi olduğunu söyledi, hatta bir doktor daha çağırtıp ona da onaylattı. Nst de biraz sancı çıktı, hafif ateşim vardı. Kan testinde az miktarda enfeksiyon görüldü, ağrım ve kasılmalarım o yüzdenmiş. Bir gece hastanede kaldım ve şimdi ilaç kullanıp istirahat ediyorum. O doktora inansaydık bebeğim şimdi küvezde olacaktı boşu boşuna, nolacak ki en fazla 10 gün küvezde kalır diyo bi de, tamam bi sıkıntı varsa kalsın ama bi sezaryen daha yapıp para kazanıcam diye gebeyi her an seni kaybedebiliriz diye korkutmak nasıl bir mantık
Sağlıkla gelmiş ya minik adamın önemli olan o. Maşallah onaGüzel kadınlar
Emzirme denemeleriyle uğraşıyoruz hayırlısıyla bunuda atlatacagiz
Doğum hikayem özet geçiyorum gider gitmez nst aldılar sancim çıktı ultrasonda bebek kanala inmişti yani normal doğum içinde uygunsa fakat benim bira riskli olduğu için bebeğimi riske atmamak adına sezeryan kararı verdik zorlamanın manası yok dedim benim minik ama güçlü adamım hayırlısıyla küveze alınmadı 1 gün kaldık hastahanede oda sezeryan doğumda 1 gün kalınıyor diye
gerisinide kendimi toparlim devam edeceğim
Hepinizi öpüyorum
Hayırlı sağlıklı doğumlarınız olsun
Dualarım sizinle
Canım sadece anne sütü alan bebeklerde cıvık oluyor zaten endişelenme. Kaka sayısı da günlük 1-3 arası değişiyor. Bazen 1 kez bazen de az az 2 daha yapıyor.@mabel63eras0201 Eflatun1Kelebek kızlwr bebekleriniz günde kaç kere kaka yapıyor ,bir de ishal givi oluyor doktor normal demişti ama ya su kaybeder falan da anlamazsam diye tedirgin oluyorum
Kanada gibi bazı ülkelerde baby nest kullanılması önerilmiyor, özellikle yenidoğan için kullanacaksan canım bu ürünü bebek mutlaka gözünün önünde olsun. Kenarlarından dolayı boğulma tehlikesi varmış bebeğin. Ne yazık ki hayatını bu şekilde kaybeden bebekler olmuş. Senin attığın baby nestin biçimi de tehlikeli geldi bana. Allah korusun.Kızlar sizin aldığınız anakucağı nasıl formu falan?
Ben bunu BİM’den almıştım şimdi güneşlendireyim diye çıkardım ama yapısını beğenmedim ya lümbür lümbür bişey bebek için uygun mu bilemedim fikir verin lütfen
Ay aynısından bende de var ama fişi yok. Ben de beğenmedim iade etmek istiyorum yapabilir miyiz kiHay sen çok yaşa canımben de baktım sitesinde yazıyor süresiz iade edebilirsiniz diye.. içime sinmedi kesinlikle geri vereceğim
çok geçmiş olsun sizin adınıza üzüldüm. yani bu korku öyle feci bişey ki.. gerçekten yüzde yüz emin olmadan nasıl bu kadar kendilerinden emin konuşabiliyorlar anlayamıyorum. Allah korusun yolda o üzüntü stresle kaza yapsak? Ayrıca sıkıntı yoksa neden küvezde kalmasına bile bile müsaade edelim ki erken doğum ile ? Gerçekten üzüldüm sizin içinde.. hiçbir gebe yaşamasın inşallah bu korku dolu dakikalarıBen de geçen hafta yaşadım aynısını. Çok kasılmam ve ağrım vardı, eşim kendi doktoruma gitmeden önce başka bir doktorun daha görmesini istedi ve yakın bir hastaneden hemen randevu aldı. Bebeğin suyu çok az, rahim duvarı da çok incelmiş yırtılabilir, yırtılırsa seni kurtaramayız hemen almamız lazım dediçıkmadan önce de kağıt imzalattı kendi isteğimle çıkıyorum diye. Ben çok inanmadım zaten, beni ayağına gelmiş hazır gebe olarak gördüğünü hissettim, hislerim çok kuvvetlidir ama eşim çok korktu, yolda kendi doktoruma giderken ağladı Doktorum suyuna da baktı rahim duvarına da ve suyunun da çok iyi olduğunu söyledi, hatta bir doktor daha çağırtıp ona da onaylattı. Nst de biraz sancı çıktı, hafif ateşim vardı. Kan testinde az miktarda enfeksiyon görüldü, ağrım ve kasılmalarım o yüzdenmiş. Bir gece hastanede kaldım ve şimdi ilaç kullanıp istirahat ediyorum. O doktora inansaydık bebeğim şimdi küvezde olacaktı boşu boşuna, nolacak ki en fazla 10 gün küvezde kalır diyo bi de, tamam bi sıkıntı varsa kalsın ama bi sezaryen daha yapıp para kazanıcam diye gebeyi her an seni kaybedebiliriz diye korkutmak nasıl bir mantık
Benimki de 11-12 kasım demişti canim. Şimdi sen yazınca 11. 11 çok hoş göründü gözümeKızlar, sezaryen tarihimizi aldık
11.11 de saat 10da kavuşuyoruz oğluşumla inşallahO gün tam 39 haftalık oluyor.
36+5 kontrolümüz vardı; 2504 gr olmuş, geçen hafta 2108'di. Yeterince kilo alıyor, böyle devam dedi doktorumuz. Hala dönmediği için sezaryen için randevu verdi. Artık döneceğini düşünmüyorum, suyu yavaş yavaş azalmaya başlamış, (boynunda 2 tur kordon vardı) hala boynunda 1 tur kordon var o da dönmesini engelliyor, biz sezaryen için hazırlıklarımızı yapalım dedi.
Anestezi doktoru müsait değildi ama ben kan verdim. Haftaya gittiğimde sonuçlarla beraber anezstezi doktoru ile de görüşecekmişiz.
Hem normal doğum istediğim için gerginim hem de üstümden bir yük kalkmış gibi hafifledim tarih alınınca. İnşallah o zamana kadar dayanırız da kilosu da iyice toparlar
Aynı durum bende de var. Genelde günde iki öğün besleniyorum ve akşam 5-6’dan sonra sadece atıştırıyorum. Çünkü bu sefer gece mide yanmasından uyuyamıyorum. Ona rağmen tam 20 kilo aldım. Aşırı ödem problemi yaşıyorum ama. 2. trimesterda en azından sabah kalktığımda ayaklarım inmiş oluyordu, şimdi daha şiş bir ayakla uyanıyorum. Ödem aşırı ağrı da yapıyor.Ben çok kilo aldım çok dikkat ettiğim halde. Hamile kaldığından bu yana 20 kilo aldımdoktorum ödemim çok olduğunu aslında benim kilo almadığımı söylese de bu durum beni biraz etkiledi
A Anksiyeteli sana cevap verecektim aslındaAynı durum bende de var. Genelde günde iki öğün besleniyorum ve akşam 5-6’dan sonra sadece atıştırıyorum. Çünkü bu sefer gece mide yanmasından uyuyamıyorum. Ona rağmen tam 20 kilo aldım. Aşırı ödem problemi yaşıyorum ama. 2. trimesterda en azından sabah kalktığımda ayaklarım inmiş oluyordu, şimdi daha şiş bir ayakla uyanıyorum. Ödem aşırı ağrı da yapıyor.
Geçen Pelin Karahan diye bir oyuncu var ya Çağla Şikel’e katılmış, o da hamileliğinde ödemden dolayı 28 kilo aldığını anlatıyordu. Yalnız değilim diye içim rahatladı:)
Sen de kendini yalnız hissetme bu konuda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?