- 8 Şubat 2010
- 2.153
- 2.304
- 658
Hic uzulme ben ilk gebeliktede boyle kilo aldim.Canım ben de 24 kilo aldım. Açıkçası benimki ödem değil de kilo gibi görünüyor. Bacaklarım ve yanlarım çok çok kalınlaştı. 61 ile hamile kalmıştım. Doğuma iki hafta var daha. Bebek doğduktan sonra emzirirken diyete girebilir miyiz? Bebeği etkilemeden hızlıca zayıflamak istiyorum. Eşim bakıyor gülüyor maşallah falan diyor yiğidim diyecek neredeyse :) şakasına ama ben üzülüyorum
Bende aynı durumdayım7 Kasim'a dayanirsak insallah sezeryan var. Dun kontrolde ufaklik donmemisti asagi henuz. Yanlamasina yuzustu secde pozisyonundaydi. Haftalardir odemim yoktu. Son 2 gundur sadece ayak bileklerim ve yuzumde odem var. Sizlerde de oldu mu?
Sanırım biz 8’den daha çokCanım biz günde 8 kere alt değiştiriyorz çoğunlukla kakalı oluyo..İlk zamanlar cıvıktı kaka ama şimdi katılaştı..
Bizimki çok kakalı bir bebek o halde ,mama ile öi besleniyor canım anne sütü mü ?Canım sadece anne sütü alan bebeklerde cıvık oluyor zaten endişelenme. Kaka sayısı da günlük 1-3 arası değişiyor. Bazen 1 kez bazen de az az 2 daha yapıyor.
İnşallah dediğiniz gibi olurHic uzulme ben ilk gebeliktede boyle kilo aldim.
Tabi ki hepsi odem degil.bir kere 40 gun kanamamiz gelecek oyle dusunun.vucuttan bir can cikacak, kan cikcak, odemlerde eklenince cok hizli 15kg gidiyor ztn kalan kilolarda 7 8 ayda gitmis oluyor bile..ben 1.senede hic inmedigim kiloya dusmustum
Rejim mi yptim hayir.
Ama 9ay sisko gezmenin gaziyla ve emzirme sebebiyle daha saglikli yedim.
Hadi bakalım güveniyorum sizeÇok zor oluyor özellikle ben kıcımdan nefes aldığım içinama gerçekten o gün kasık ağrım olmuyor meseka işe yarıyordur inşallah başlass benimki başlardı herhalde
38.haftada2.yi kaçıncı haftada doğurdun peki canım
Canı gelmek istedimi gelir tabi başımızın üstünde yerleri var gelmek isterlerse gelsinler ama benim henüz cesaretim yokAynen 1 gün 1 gündür diyorlar da 37 den sonra prematüre bile sayılmıyor.
Hayırlısı ne ise o olsun yeni nesil bize seçtirmiyor kendileri seçiyorlar gelecekleri anı geneldesezaryen gün alıp günü gelmeden doğuma giren çok oldu
Doğumdan bi süre sonra bende dolaba atcam ama ilk sütleri atmıcam o yüzden bakmadım
Hepsi gececek canim tek teselli o , herkesin hamileligi farklidir, ödemi dogumdan sonra hemen hizlica atiyorsun zaten :)
Anne sütü alıyor canım, benim büyük oğlum nerdeyse her emmede kaka yapardı. Değişiyor bebeğe göre canım. Hatta doktor bazı bebek 10 güne kadar kaka yapmayabilir o da normal dediBizimki çok kakalı bir bebek o halde ,mama ile öi besleniyor canım anne sütü mü ?
Motivasyon olsun o zaman pazartesi tartıldım 14. günümdü gebelik öncesi kiloma dönmüşümİnşallah dediğiniz gibi olur15 kilosu gitse bile yeter motivasyon için. burdan zayıflayanlar da paylaşır serüvenini o günlere sağlıkla gelelim
Bende bundan almıştım duruyor evde. Ama kullanmayacağım. Sağlıklı olmadığı söyleniyor. Neye göre sağlıklı değil bilmiyorum ama mecbur kalmadıkça kullanmayacağımKızlar sizin aldığınız anakucağı nasıl formu falan?
Ben bunu BİM’den almıştım şimdi güneşlendireyim diye çıkardım ama yapısını beğenmedim ya lümbür lümbür bişey bebek için uygun mu bilemedim fikir verin lütfen
Sizde mi kız bebek bekliyorsunuzAynen ya bizdede aynı muhabbet dönüp duruyo bu hafta eşim gececi çalışıyo bizde bir panik havası bakalım nasıl olcak
bendd cok tez canliyim da , heralde beni biraz dogum korkusu sardiBen genel olarak tezcanli bir insanım güzel şeyler hemen olsun kafasindayim ara geçişi hiç düşünmüyorum mesela normalmiş sezaryenmis kafamda sorgulamıyorum tek gayem minisimi öpüp koklamak
Kanada da besikte hic birsey istemiyorlar.besigin kenarinda sus , aralaedan gecen ortuler fln hepsi yasak. yumusak yatak yasak. dogumdan sonra hemsire gelip seninle bebegin kalacagi yere , odasina , yatagina fln herseyine bakiyor.Kanada gibi bazı ülkelerde baby nest kullanılması önerilmiyor, özellikle yenidoğan için kullanacaksan canım bu ürünü bebek mutlaka gözünün önünde olsun. Kenarlarından dolayı boğulma tehlikesi varmış bebeğin. Ne yazık ki hayatını bu şekilde kaybeden bebekler olmuş. Senin attığın baby nestin biçimi de tehlikeli geldi bana. Allah korusun.
Bu çok hızlı olmuş yalnız muhteşemAnne sütü alıyor canım, benim büyük oğlum nerdeyse her emmede kaka yapardı. Değişiyor bebeğe göre canım. Hatta doktor bazı bebek 10 güne kadar kaka yapmayabilir o da normal dedi
Motivasyon olsun o zaman pazartesi tartıldım 14. günümdü gebelik öncesi kiloma dönmüşüm
Şu an bende nst için bekliyorum ve benim de ağrılarım varŞu an sancım var 30 dk sonra da kontrolüm kesin o zaman sancı falan çıkmazcanımı okudu minik kızçe agrılar içinde inliyorum resmen
Hiçbirimizin yok emin olCanı gelmek istedimi gelir tabi başımızın üstünde yerleri var gelmek isterlerse gelsinler ama benim henüz cesaretim yok
bugun dr kontrolu icin beklerken koridorda, dogumhane den bir kadin xikti kucaginda bebegi, normal odaya goturuyorlardi. kadin ruh gibiydi, ilaclar dan mi yoksa kotu mu gecmisti bilmiyorum. bebegi oyle bir tutuyordu ki sanki ona ait degilmis gibi . korktum bende oyle ruh gibi gorunceHiçbirimizin yok emin olözellikle ilk kez anne olacak olanlar başimıza neler gelecek bilmiyoruz. Bilinmezlik de korkutucu oluyor
Tek isteğim 5 6 cm e kadar hafif sancıyla hastaneye gidip epidural taktırmakbendd cok tez canliyim da , heralde beni biraz dogum korkusu sardiyani bu cektigim bazi agrilar nst de cikmazken o zanan dogum agrisi bunun kac kati olucak dusuncesi yedi beni iki gundur
Kanada da besikte hic birsey istemiyorlar.besigin kenarinda sus , aralaedan gecen ortuler fln hepsi yasak. yumusak yatak yasak. dogumdan sonra hemsire gelip seninle bebegin kalacagi yere , odasina , yatagina fln herseyine bakiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?