- 9 Mart 2022
- 2.521
- 1.821
- 83
- 40
Çok şükür canım ne güzel atlattın şimdi mis kokulu yavruna kavuştun sağlıkla büyüsünler hepsi insallahÇok sağol canımHiç açılmam yoktu suni sancıyla başladı açılmalarım, 8cm olunca dedim anestezi mi yapsanız dediler çok geç öylede doğurdum zaten
Ben tam gaz ev isleri temizlik vs devam ama artik iş yapimca belim bacagim kalçam kopuyor gun boyubacak ağrılarından resmen acı çekerek uyanıyorum geceleri
Benim 4 5 gun surdu nerdeyse 1 haftaya yakin hatta. P.tesi yapıldı diger pazartesi eskiye dönmüştü.Kızlar bişe sorucam bugün 2. Doz ciğer geliştirici yapıldı bize . Gebelik diyabetim olduğu için doktorum öyle uygun gördü. Forumdan hatırladığım bazı arkadaşların bebeklerinde hareket azalması yaptığıydı . Ki bende yaşıyorum bugün bunu. Ne kadar sürmüştü sizlerde hatırlıyor musunuz
Ay çok merak ediyorum doğumum nasol olcak yaBende belden uyusmali oldum sezeryan.İlk anestesiyi verdiler yattım başladılar bı miğde bulantısı oldu bende kusacagim diyorum .korkma diyor tansiyonun düştü düzene girince düzelecek diyor.o geçti .başladılar Keserken hissetmiyorsun fakat açıp gererken bı cekistirme hissi hareket hissediyorsun ama acı yok benim karnından bastırırken başka doktor filan ne oluyor dedim bişey yok filan diyor başında anestesi uzmanı sorular soruyor seni oyalamaya çalışıyor.usume hissi hissetmiyordum fakat zangir zangir titriyordu ağzım ellerim kolllarrim.ordan doktor uyut dedi sonrasını hatırlamıyorum.heralde heyecanmi yaptım bilemiyirum.sonra kulağama biri bebeğin doğdu duyuyormusun dedi sesi kendime geldim yoook dedim ama sonra duydum yanıma koydular sicacikdi sarı kafam benim yavrum ağlamışım çok güzeldi .sonra götürdüler.seni dikmeye başlıyorlar sende sabırla bekliyorsun hiç bişey hissetmiyorsun acı olarak fakat garip şekilde cekistirirken filan biseyler olduğunun farkindasin yani sonra odaya çıktım.
Canım epidural gerçekten o kadar faydalı mı? Ben de dayanamam gibi geliyo o yüzden korkularım var çokBen uzun saatler sanci cektikten snrw epidural oldum ama epiduralsiz dogurmak nasil bisey dusunemiyorum
Suanda bekliyorum bebek hareketi olduğu için bosuna hastaneye gitmek istemiyorum eşimde sabah kanal tedavisi oldu yatak döşek yatıyorCanim ne oldu ne durumdasin
Herkeste durum aynı değil malesef.. Benım ilk doğumumda sütüm 5. Gün gelmişti ve bebeğim biberona alısmıstı.. Sütüm geldikten sonra yaklasık 1 hafta bebeğimi emmeye alıştırmaya calısmıstım ve inanın çok çok zor bir durumdu bnm için.. Ama sonra her şey geçti emmeye basladı ve günde bir kere de mama takviyesi verdim.. Şu an 3 buçuk yasındaÇok şükür ben iyiyim ama sadece 1saat uyudum ve sütüm gelmiyor
hatirladigim kadariyla 2 gun civari suruyor demislerdiKızlar bişe sorucam bugün 2. Doz ciğer geliştirici yapıldı bize . Gebelik diyabetim olduğu için doktorum öyle uygun gördü. Forumdan hatırladığım bazı arkadaşların bebeklerinde hareket azalması yaptığıydı . Ki bende yaşıyorum bugün bunu. Ne kadar sürmüştü sizlerde hatırlıyor musunuz
Kan tahlili yaptırdınız mı?Kızlar ya el uyuşması ile baş edebilen var mı? Ellerim görsel olarak davul gibi şişmedi ama resmen hissiyat olarak davul gibi ve de uyuşukluk yapıyor ödem. Ödemin şişlik ve rahatsızlığını en çok parmakların el ile birleştiği eklemde çok yoğun hissediyorum ama uyuşma tüm elimde oluyor tabi. Başta ara sıra parmak uçlarımın uyuşmasıyla başlamıştı, şu an o kadar çok uyuşuyor ki gece uykumdan uyanıyorum
Canım sende kordon kaç kez dolanmış ve bebek kaç kilo ? Umarım tez vakitte çıkar kordon ve rahatça istediğin gibi doğumunu yaparsın. Aslında sezeryandan korkum yok, şu ana kadar normali düşünmüştüm hep, herkes en rahatı o diyor. Bir tek doğumda sancı oluyor diyorlar. Sonrası rahat. Bir de eşim girebilecekti yanıma, şimdi gelemeyecekmiş. Bebeğim sağlıklı olsun da gerisi mühim değil napalım. Birden fazla kordon dolanmış bizde ve kilosu cihaza göre 3,5 kiloya yakın. Cihazın fazla gösterme ihtimali var diyorlar ama o durumda bile 3 kilonun üstünde olur sanırım. Galiba bana sezeryan yolları gözüktü. Haftaya yaparlar belki.Hatırlamaz olur muyum, korktuğumuz şeyleri yaşar olduk Allah daha beterinden korusun. Açıkcası önünde iki yol var sezeryan olmayı kesinlikle istemiyorsan sancıyı deneyeceksin ama bence korkularımızdan ziyade bebeğin sağlığı herşeyden önemli karar tabiki senin. Benimde kordon vardı biliyorsun geçen haftalarda birkaç farklı doktora gittim biri çıkmış dedi. diğerlerinin hepsi duruyor dedi geçen hafta nst sonrası güvendiğim kendi doktorum kordon hala duruyor ama bebek dönmüş dedi, bu kez de bebek iri kilo alımınız devam ederse kesin sezeryan dedi. Hemen vitamini bıraktım. yürüyüşe başladım. ne yaparsak yapalım olacak olandan kaçınılmıyor. Ben normali deneyelim bile diyemiyorum çünkü bu kez de doğum sırasında kol omuz kırılıyor rahim de bol yırtıklar oluyor vs diye. Açıkcası o yüzden bizim ve bebeğimiz için en kolay en sağlıklı neyse o olsın. Oluruna bıraktım
Ben sulandırıcı kullanıyorum, demir yüklemesi çok çok düşmedikçe yapmıyorlar o yüzden. Risk oluyormuş canım. Demir içeren bir multivitamin kullanabiliyorum sadece.Bende demir yuklemesi yapilmisti o yuzden iyiyim sukur ama hemoglobinde dusuklukler var hala. Ornegin trombosit.. bakalim ne diyecek doktor
Darısı başımızaOh ozendim valla
İnşallah bir daha ki kontrole kadar o kordon çıkar canım.yok kuzu aynı kordon hala boğazında, hareketleri takip etmeye devam
Evet canım çünkü kordon bir kez dolanmamış, birden fazla dolanmış. Hepsini gördük. Doktor takip edelim dedi ama galiba riske girmeyeceğim sezeryana girebilirim.Son dakikaya kadar kontrol ve ultrason var ise, en dogru karari verdirecekler. Endisen olmasin. Riske girmek istemekte haklisin. Senin ve bebegin icin en iyisinin olacagina inaniyorum.
Kordon dolansa kesin görüşüyor canım, biz gördük çünkü. Bizimki birden fazla dolanmış. Şükür hareketler iyi ama riske atmak istemiyorumBende dun sordum boynunda kordon var mi diye. Goremedi dolanmis bir kordon ama 5 cocuktan biri boynunda kordonla doguyor ama bir den fazla dolanirsa tehlikeli dedi.
Ben acikcasi kendi adima , seninki gibi bir durumum olsa , sezeryan isterim . dogum da yasayacagim stress ve doguma kadar olan stress beni bitirir bitkin duserim zaten.
Çok sağolBenim 4 5 gun surdu nerdeyse 1 haftaya yakin hatta. P.tesi yapıldı diger pazartesi eskiye dönmüştü.
atma kuzum . vardir her iste bir hayir , boyle dusunKordon dolansa kesin görüşüyor canım, biz gördük çünkü. Bizimki birden fazla dolanmış. Şükür hareketler iyi ama riske atmak istemiyorum
Normal dimi bu yahatirladigim kadariyla 2 gun civari suruyor demislerdi
Doktorum benden de ameliyat öncesi almamı istedi.. Bende giyecegım canımSislik için canim babamda ameliyat oldu geçen sene onada ameliyattan önce vermişlerdi giymişti 1 hafta
Ay okurken duygulandımBende belden uyusmali oldum sezeryan.İlk anestesiyi verdiler yattım başladılar bı miğde bulantısı oldu bende kusacagim diyorum .korkma diyor tansiyonun düştü düzene girince düzelecek diyor.o geçti .başladılar Keserken hissetmiyorsun fakat açıp gererken bı cekistirme hissi hareket hissediyorsun ama acı yok benim karnından bastırırken başka doktor filan ne oluyor dedim bişey yok filan diyor başında anestesi uzmanı sorular soruyor seni oyalamaya çalışıyor.usume hissi hissetmiyordum fakat zangir zangir titriyordu ağzım ellerim kolllarrim.ordan doktor uyut dedi sonrasını hatırlamıyorum.heralde heyecanmi yaptım bilemiyirum.sonra kulağama biri bebeğin doğdu duyuyormusun dedi sesi kendime geldim yoook dedim ama sonra duydum yanıma koydular sicacikdi sarı kafam benim yavrum ağlamışım çok güzeldi .sonra götürdüler.seni dikmeye başlıyorlar sende sabırla bekliyorsun hiç bişey hissetmiyorsun acı olarak fakat garip şekilde cekistirirken filan biseyler olduğunun farkindasin yani sonra odaya çıktım.
Ben golden goat aldım.. Keçi sütlü olması; hazmı kolaylastırıyor ve anne sütüne daha yakın olduğu söyleniyor..Ayrıca gaz sancısını en aza indirgiyor.Kızlar mama olarak hangi markayı kullanıyorsunuz
Bende doğumdan sonra zangır zangır titriyordum zor diktiler beni, kendimi nasıl kasmışsam sinirlerim boşaldı, durduramıyorumda kendimi.Bende belden uyusmali oldum sezeryan.İlk anestesiyi verdiler yattım başladılar bı miğde bulantısı oldu bende kusacagim diyorum .korkma diyor tansiyonun düştü düzene girince düzelecek diyor.o geçti .başladılar Keserken hissetmiyorsun fakat açıp gererken bı cekistirme hissi hareket hissediyorsun ama acı yok benim karnından bastırırken başka doktor filan ne oluyor dedim bişey yok filan diyor başında anestesi uzmanı sorular soruyor seni oyalamaya çalışıyor.usume hissi hissetmiyordum fakat zangir zangir titriyordu ağzım ellerim kolllarrim.ordan doktor uyut dedi sonrasını hatırlamıyorum.heralde heyecanmi yaptım bilemiyirum.sonra kulağama biri bebeğin doğdu duyuyormusun dedi sesi kendime geldim yoook dedim ama sonra duydum yanıma koydular sicacikdi sarı kafam benim yavrum ağlamışım çok güzeldi .sonra götürdüler.seni dikmeye başlıyorlar sende sabırla bekliyorsun hiç bişey hissetmiyorsun acı olarak fakat garip şekilde cekistirirken filan biseyler olduğunun farkindasin yani sonra odaya çıktım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?