Al bi öküzde benim başımda. Nazlanmıyoruz diye ben söylemeden hiçbir ucundan tutmayacak. İlla söylemen lazım.Akşamdan beri konuşmuyoruz gerildim bunaldım. Ağzına kürekle vurasım var. Bizden çok onlar hormanal dengesizlik yaşıyor.İnsan bu dönemde anlaşılmak, ilgi alaka görmek istiyo ya bizler bir can taşıyoruz hele şu son zamanlar doğumu düşündükçe sitresimiz 1milyon oluyo. Bugün patlama yaşadım artık bu kadar kıt olmak zorunda değiller. Allah var yardımcı oluyo normalde ama bu sabah kahvaltilarini yapıp televizyonun başına gectiler ben sancılı sancılı iş yaptım gözüme bir battı dahada çıkmadı. Şimdi kalktı ortalığı temizledi ama hiç umurumda bile değil sakinleşemiyorummsürekli düşünmekten kafayı yedim sanırım. Allah yardımcımız olsun
SütleniyorsunKızlar benim memelerim çok acıyor, regl öncesi ağrır ya aynı öyle bir ağrı dolgunluk var sanki. Bu dönemde normal mi acaba?
Ah bir bebiş daha geldi hoşgelmiş sefa getirmişYeniden ben kızlar
Biliyorsunuz, sabah suyum gelmişti 9 gibi suni sancı verdiler çünkü hiç sancım yoktu saat 14.23'de kızım doğdu, sağlığı çok iyişuan yanımda uyuyor sık sık emzirmeye çalışıyorum ama uykucu çıktı cimcime Kasımda bir ben mi doğuracağım diyordum ben de doğuramadım
Ay Vallahi ayaklarını denk alsınlarEşim yanımdan geçmeye korkuyorBakışlarınla yiyorsun beni diyor. Neden acaba diye düşündüklerini bile sanmıyorum. Erkekler işte. Kapasiteleri o kadar üzme boşuna kendini.
Bak benimki o yönden benden daha çok korkuyo diyebilirim iki doğumumdada benden beter oldu adamAlttan almasi lazim ama anlamalarini pek bekleme. Esim anlayislidir alttan alir ama dogum kaygisini anlatinca amaan nolcak ben olsan firtt diye dogururum diye saka yapar sinirim tavan olur.Ah yasa da gor de diyemiyoruz yasamayavak hic nasil olsa :)))
Ay hadi inşallaaahSütleniyorsun
Yok illa naz yapacaksın. İşte bende söylemeden yapsın istiyorum ben hastalanıp yatsam kalkıp yapar. Bu sabah sancım çok vardı o sancıyla iş yaptım ay banamisin demedi ya gidip TV nin karşısında uzandı bwende şantel attı tabi. Ama şimdi iyiyim sakinlestim biraz şimdide acaba fazla mı üzerine gittim diye düşünüyorumAl bi öküzde benim başımda. Nazlanmıyoruz diye ben söylemeden hiçbir ucundan tutmayacak. İlla söylemen lazım.Akşamdan beri konuşmuyoruz gerildim bunaldım. Ağzına kürekle vurasım var. Bizden çok onlar hormanal dengesizlik yaşıyor.
Canım kordon kısaysa, bebeğin normal doğumunda sıkıntı olma ihtimali var dedi. O ihtimali ben dillendirmek istemiyorum düşün yani. Çünkü birden fazla dolanmış. Doktor kesin konuşamıyor, oysa çok deneyimli bir doktor. Dün bir gençle tanıştık kocaman delikanlı, doğumunu bizim doktor yaptırmış. Yok artık dedim. Doktorumuz istersen deneriz olmadı sezeryana çeviririz dedi. Hem sancı hem sezeryan da istemiyorum açıkçası. Ne yapsam bilemedim. Yıllardır bekliyoruz bebeği, şimdi son dakika, ya bişey olursa korkusu girdi. Bu zamana kadar da normal doğum diye heveslendik. Herkes sezeryan zor olur, toparlanamazsın falan diyor. Eşimi de yanıma almıyorlarmış. Normalde eşim de yanımda olacaktı. Birde sana bahsetmiştim tatsız olaylara şahit olmuştum bu konuda. Hamileliğin başından beri en büyük korkumdu. Yatarken bile derin uyuyamıyordum, uyumamamın sebebi buydu. Doktorum etkilemez dedi ama eskiler, yatarken çok dönersen kordon dolanır demişlerdi, hep oturarak döndüm. Aylardır doğru düzgün uyumadım bu yüzden ama şimdi geldi buldu beni.
Sen ne yaptın ? Var mı değişiklik ?
Bende geçen hafta göğüslerimde elektrik çarpması gibi bişe oldu aniden . Önce sol göğsümde olunca korktum kalp zannettim 2 gün sonra sağ tarafta da olunca tamam dedim sıkıntı yok :) kanallar açılıyor bundan dolayı canım . Kağan hoca da hatta söylemiş bi videosunda . Göğüslerimizin iyice geliştiğihaftalardayız . Sadece takip et eğer beraberinde kasık ağrısı falan olursa geliyor gelmekte olan diyebilirim bi ihtimalAy hadi inşallaaah
8 kasımda sezaryen olacağım canım o zamana kadar beklesin cimcimeBende geçen hafta göğüslerimde elektrik çarpması gibi bişe oldu aniden . Önce sol göğsümde olunca korktum kalp zannettim 2 gün sonra sağ tarafta da olunca tamam dedim sıkıntı yok :) kanallar açılıyor bundan dolayı canım . Kağan hoca da hatta söylemiş bi videosunda . Göğüslerimizin iyice geliştiğihaftalardayız . Sadece takip et eğer beraberinde kasık ağrısı falan olursa geliyor gelmekte olan diyebilirim bi ihtimal
Bosver stresin her turlusu zarar :)Bak benimki o yönden benden daha çok korkuyo diyebilirim iki doğumumdada benden beter oldu adamay ben bu son zamanlarda çok agresifim herşeyi batar oldu bana yaa. Aman neyse işe gitti neyseki sakinlestim biraz
Evet canim benimki 10un altindaydiCanım sende kordon kaç kez dolanmış ve bebek kaç kilo ? Umarım tez vakitte çıkar kordon ve rahatça istediğin gibi doğumunu yaparsın. Aslında sezeryandan korkum yok, şu ana kadar normali düşünmüştüm hep, herkes en rahatı o diyor. Bir tek doğumda sancı oluyor diyorlar. Sonrası rahat. Bir de eşim girebilecekti yanıma, şimdi gelemeyecekmiş. Bebeğim sağlıklı olsun da gerisi mühim değil napalım. Birden fazla kordon dolanmış bizde ve kilosu cihaza göre 3,5 kiloya yakın. Cihazın fazla gösterme ihtimali var diyorlar ama o durumda bile 3 kilonun üstünde olur sanırım. Galiba bana sezeryan yolları gözüktü. Haftaya yaparlar belki.
Ben sulandırıcı kullanıyorum, demir yüklemesi çok çok düşmedikçe yapmıyorlar o yüzden. Risk oluyormuş canım. Demir içeren bir multivitamin kullanabiliyorum sadece.
Darısı başımıza
İnşallah bir daha ki kontrole kadar o kordon çıkar canım.
Evet canım çünkü kordon bir kez dolanmamış, birden fazla dolanmış. Hepsini gördük. Doktor takip edelim dedi ama galiba riske girmeyeceğim sezeryana girebilirim.
Kordon dolansa kesin görüşüyor canım, biz gördük çünkü. Bizimki birden fazla dolanmış. Şükür hareketler iyi ama riske atmak istemiyorum
Aynen8 kasımda sezaryen olacağım canım o zamana kadar beklesin cimcimeben de korktum böyle ağrırken nasıl emzircem diye de demek ki normal bir süreç
Ayy Allah kolaylik versn her sey yoluna girer merak etme. Seni uyku da tutmaz :) her an tetikte.peki suyun bosalmis miydi?nissn geldigini soylemistin ama ?Suanda bekliyorum bebek hareketi olduğu için bosuna hastaneye gitmek istemiyorum eşimde sabah kanal tedavisi oldu yatak döşek yatıyor
Sanki kasik kemiklerimi oturip kalkarken lades kemigi gibi ayiriyolarEvet canım son günler daha dayanılmaz oldu.
Canım günlerimiz aynı o sebeple soruyorum bebeklerimizin ciğerlerinin zaten geliştiğini söylüyorlar. senin doktorun bu haftada neden iğneyi uygun gördü merak ettim? 36+0 dan itibaren erken doğum saymıyorlar. hatta şuan doğsalar bile inşallah kendi kendilerine solunum yapabilirler başka bir sorun olmazsa.Kızlar bişe sorucam bugün 2. Doz ciğer geliştirici yapıldı bize . Gebelik diyabetim olduğu için doktorum öyle uygun gördü. Forumdan hatırladığım bazı arkadaşların bebeklerinde hareket azalması yaptığıydı . Ki bende yaşıyorum bugün bunu. Ne kadar sürmüştü sizlerde hatırlıyor musunuz
Ben de ideal kilomda hamile kalamadım tüp bebek ilaçlarından. Tek ümidim yorgunluktan emzirmektrn kilo vermek şu anben hamile kaldigimdan daha zayif olacagim dogumdan sonra. gaza geldim birazbir 10 kilo da emzirirken dikkat edip verebilirsem cok iyi olur ya
Kuzum kesi işi nasıl oluyor? Orayı uyuşturuyorlar mı o sırada? Çok korkuyorum onu hissetmektenÖyle oldu valla, illa cumhuriyet çocuğu olacağım dedi4 dikişim var canım, kalp atışları yavaşladı galiba hemen öyle aldılar.
Benim kocam ben 7 aylık hamileyken evet yatılı misafir çağırdı. 3 yaşında çocukkarı var bir de. Sonra herkes gelince geçti misafirin kocasıyla tv başına playstation oynadı saatlerce. Ben de bir yandan bebenin yaramazlığıyla ilgilenmeye çalışıyorum bir yandan hizmet etmeye çalışıyorum. Yemin ederim totomdan ter aktı hizmet edicem diye. Sonraki gün oldu gidelim biz diyor misafirler, eşim olur mu yaa bugün de kalın diyorİnsan bu dönemde anlaşılmak, ilgi alaka görmek istiyo ya bizler bir can taşıyoruz hele şu son zamanlar doğumu düşündükçe sitresimiz 1milyon oluyo. Bugün patlama yaşadım artık bu kadar kıt olmak zorunda değiller. Allah var yardımcı oluyo normalde ama bu sabah kahvaltilarini yapıp televizyonun başına gectiler ben sancılı sancılı iş yaptım gözüme bir battı dahada çıkmadı. Şimdi kalktı ortalığı temizledi ama hiç umurumda bile değil sakinleşemiyorummsürekli düşünmekten kafayı yedim sanırım. Allah yardımcımız olsun
Hamile olmanın hem anne hem bebek üzerindeki psikolojik etkilerini kesinlikle anlayamıyorlar. Etraftan da duyduğum hamilelik sırasında daha da tuhaflaştıkları.Eşim yanımdan geçmeye korkuyorBakışlarınla yiyorsun beni diyor. Neden acaba diye düşündüklerini bile sanmıyorum. Erkekler işte. Kapasiteleri o kadar üzme boşuna kendini.
Doktoruna yaz bakalımKızlar su gibi akıntım geliyor acaba bebeğin suyumu
Off ben o çekiştirme itiştirmeyi hissetme kısmından da hiç hoşlanmıyorum.Bende belden uyusmali oldum sezeryan.İlk anestesiyi verdiler yattım başladılar bı miğde bulantısı oldu bende kusacagim diyorum .korkma diyor tansiyonun düştü düzene girince düzelecek diyor.o geçti .başladılar Keserken hissetmiyorsun fakat açıp gererken bı cekistirme hissi hareket hissediyorsun ama acı yok benim karnından bastırırken başka doktor filan ne oluyor dedim bişey yok filan diyor başında anestesi uzmanı sorular soruyor seni oyalamaya çalışıyor.usume hissi hissetmiyordum fakat zangir zangir titriyordu ağzım ellerim kolllarrim.ordan doktor uyut dedi sonrasını hatırlamıyorum.heralde heyecanmi yaptım bilemiyirum.sonra kulağama biri bebeğin doğdu duyuyormusun dedi sesi kendime geldim yoook dedim ama sonra duydum yanıma koydular sicacikdi sarı kafam benim yavrum ağlamışım çok güzeldi .sonra götürdüler.seni dikmeye başlıyorlar sende sabırla bekliyorsun hiç bişey hissetmiyorsun acı olarak fakat garip şekilde cekistirirken filan biseyler olduğunun farkindasin yani sonra odaya çıktım.
Kan tahliline gerek mi var bunun için? İnternette hamilelilte yaygın olduğunu okuduğum için doktoruma bile söylemedim.Kan tahlili yaptırdınız mı?
Benimki evin kendi kendine temizlendiğini sanıyorAl bi öküzde benim başımda. Nazlanmıyoruz diye ben söylemeden hiçbir ucundan tutmayacak. İlla söylemen lazım.Akşamdan beri konuşmuyoruz gerildim bunaldım. Ağzına kürekle vurasım var. Bizden çok onlar hormanal dengesizlik yaşıyor.
Sorma canım ya. Oturdugum yerden kalkarken birkaç kez düşünüyorumSanki kasik kemiklerimi oturip kalkarken lades kemigi gibi ayiriyolar
Ayy benimde öyle. Uçları felaket ağrıyor birde şiş şiş olduKızlar benim memelerim çok acıyor, regl öncesi ağrır ya aynı öyle bir ağrı dolgunluk var sanki. Bu dönemde normal mi acaba?
Ay misafirlerle ilgili kısmı okurken çarpıntım başladı resmenBen de ideal kilomda hamile kalamadım tüp bebek ilaçlarından. Tek ümidim yorgunluktan emzirmektrn kilo vermek şu an
Kuzum kesi işi nasıl oluyor? Orayı uyuşturuyorlar mı o sırada? Çok korkuyorum onu hissetmekten
Benim kocam ben 7 aylık hamileyken evet yatılı misafir çağırdı. 3 yaşında çocukkarı var bir de. Sonra herkes gelince geçti misafirin kocasıyla tv başına playstation oynadı saatlerce. Ben de bir yandan bebenin yaramazlığıyla ilgilenmeye çalışıyorum bir yandan hizmet etmeye çalışıyorum. Yemin ederim totomdan ter aktı hizmet edicem diye. Sonraki gün oldu gidelim biz diyor misafirler, eşim olur mu yaa bugün de kalın diyorbu arada hava da aşırı sıcak ve hem eşim hem misafirler 2 3 kere duş aldı bu zaman zarfında. Totosundan ter akan bense kocaman karnımla sadece hizmet etmeye devam ettim. En son artık suratımı astım herkese tabiki tadım tuzum kalmadı. Senin gibi aynı anlayışı ben de bekliyordum. Misafirler gidince bir de benle kavga etti surat asmışım diye, neymiş onlar yabancı değilmiş yaparlarmış, çay bardağı mı kalmamış temiz, gidin yıkayın dermişiz tabiki öyle olmuyor o işler biliyorsunuz yani canım hiç kendimi suçlu hissetme. Bunların hakkaten ayarları bozuk. Daha neler var böyle yani anlatsam roman olur. Hamilelikte yapılması gerektiğini düşündüğü tek şey bana market poşeti taşıtmamak
Hamile olmanın hem anne hem bebek üzerindeki psikolojik etkilerini kesinlikle anlayamıyorlar. Etraftan da duyduğum hamilelik sırasında daha da tuhaflaştıkları.
Doktoruna yaz bakalımrenksiz mi çok?
Off ben o çekiştirme itiştirmeyi hissetme kısmından da hiç hoşlanmıyorum.
Kan tahliline gerek mi var bunun için? İnternette hamilelilte yaygın olduğunu okuduğum için doktoruma bile söylemedim.
Benimki evin kendi kendine temizlendiğini sanıyorsorsan en son benle 3 4 ay önce temizlemiştir evi. Süpürge çalıştırırsam kızıyor, ben de söylemeden gündüz temizliyorum. Kafası da hiç basmıyor, bu ev 4 aydır nasıl temiz kalıyor diye değişik canlılar bu kocalar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?