2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Benimki zaten az hareket ediyor ama haftalardır böyle bu zamana özel değil doktorum 3 saat bir kere bile hareket etse iyi dedi 1 saatte 1 kez hareket ediyor uzun uzun hareket etmediği olmuyoe

Yok ya ezmek imkansız
Oyle mi
Ya benim ki de azali ama yavaşladi hareketleri oyuzden bir endiselendim

Aptamili çoğu kişi gaz yapıuo demiş, inş yapmaz bizimki 75 ml raht içiyo ,önce meme veriyom,doymuyo aramıyo sürekli

Merhaba kendimce katkıda bulundum. Umarım bir an önce sağlığına kavuşur tatlı kız. Allah şifa versin.

Kızlar benim de duygu durumum değişiyor sürekli. Sabah iyiyim birşeyim yok sonra bel ağrısından yatıyorum hemen gündüz uyumaktan da nedret ederim başım ağrır hemen çok huysuz hissediyorum kendimi

Reactions: 11K
Omronun çok gürültülü çalıştığını söylüyorlar doğru mu canım ona göre xiaomi ya da Nexus düşünüyorum
Evet canım aşırı gürültülü. Benim oğlum büyüdü artık sıkıntı olmuyor ama bebiş korkabilir hakikaten. Diğer markalar yeni yeni meşhur oldu çok övülüyor. İyi bir araştırma ile daha iyisini bulabilirsin bence de. Normalde bu pahalılık ortamı olmasa gerekirse alırsın derdim ama ben mesela omronu 250 tl civarına aldım maksimum 1 sene olmuştur şuan aynı model 1250 tl. O yüzden herşeyi alıp koymak lazım bir kenara.

Acilma uzun sürdüğü durumlarda epidural iyi oluyo gercekten. Epidural olmama ragmen oyleydim olmasaydim nasil olurdu.bilmem
Aslinda senin ilk gebeligin cati muayenesi yapmali. Bnm ilki 39 bitince dogdu ben dogmuyo diye senin gibi strese giriyodum drum muayeneyi de 38de yapmisti. Hatta rahim agzini uyarayim da tetikleriz demisti. Muayenenin haftasina dogum oldu. Simdi yine bekliycem sanki o haftalari bebegim irilesti baya dogsun istiyorum ben de ama tik yok

Kızlar benim de duygu durumum değişiyor sürekli. Sabah iyiyim birşeyim yok sonra bel ağrısından yatıyorum hemen gündüz uyumaktan da nedret ederim başım ağrır hemen çok huysuz hissediyorum kendimi
Artık dayancak gücümüz kalmadı ona yaklaştıkca gececek inşallah

Geçen gittiğimde 40 beklemeye gerek yok irileşecek dedi perşembe gününe kadar bir şey olmazsa gel dedi büyük ihtimalle o gün ne yapacağımızı konuşacağız o zaman kontrollü yapıp normal olur olmaz diye konuşacak diye tahmin ediyorum zaten cuma günüde 39+0 oluyorum

Canım suni sancıyla mı başlatacaklar doğumu

Aa oralar da normal doğum da mı tarih belirleyerek yapılıyor? Sancı falan beklenmiyor mu?

Simdi benim gibi normal dogumu beklemeye tek engeli diabet ve tansiyon olan hastalar da ( gebelik zehirlenmesi gbi acil durumlar dahil degil tabi ) direk sezeryan yapmiyorlar.
Butun hastaneler oncelikle seni normal dogurman icin prosedur neyse onu yapiyor.

benim durumum da ise 38 . haftayi cok gecmek istemiyorlar ki tansiyon zehirlenme yaratmasin . ilk cocuk oldugu icin de bekleseler kesin 40.haftayi gecer dogmasi diye 38.haftanin ortasin da tarih verdiler.

Hastaneye gidiyorsun , rahim agzini acan, acilmayi saglayan bir ilac var , onu suruyorlar. onun etki etmesi kisiden kisiye gore degisiyor ama 24-48 saat arasi diyorlar. onun sayesin de acildikca sanci olursa suni sanciya gerek yok . fakat sancim gelmezse , suni sanci vericekler. burda suni sanciyi milim milim veriyorlar , onunda etki etmesi genelde 10-12 saati buluyor.

suni sanci da verdiler acilmam gene olmadiysa bu sefer sezeryana donucekler.

yani suan ne ben ne bebek riskli durumda olmadigimiz icin , disardan mudahale ile dogumu baslaticaklar . erken dogurtmak icin illa sezeryan olmasi gerekmiyormus.
ama Turkiye de gordugum kadariyla 3-4 cm aciklikla gidene bile suni sanciyi dayayip beklememk icin dogumu hizlandiriyorlar . Burda surec 2-3 gunde surse , bebek ve anne iyiyse , beklerler , vermezler sanci fln

Benimki de iri işte oglum bu kilodayken dogmustu bunda tık yok. Bana hic beklemeyelim vs tarzi da konusmuyo sadece daha fazla kilo alirsa.dogum zor olacak almadan gelse iyi olacak diyo ama biz başlatalım ya da sezaryen fln konusmadik hic. Akisina birakilmis durumda.

Canim ayni haftadayiz. Şu an kac gr bebis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…