- 9 Mart 2022
- 2.521
- 1.821
- 83
- 40
Canim dengeli beslenmemekten oluyo iste.Bence biz dikkat etmiyoruz bakmıyoruz kendimize
ben daha omrum de hamilelige kadar vitamin kullanmis insan degildim ama kolay degil yani icimizde bizi somuren bir canli varCanim dengeli beslenmemekten oluyo iste.
Ayrica bagirsaklar vitamini yeterli emmiyo bende sanrm
Yaaa cok sevindimMerhaba kendimce katkıda bulundum. Umarım bir an önce sağlığına kavuşur tatlı kız. Allah şifa versin.
3300du en sonCanim ayni haftadayiz. Şu an kac gr bebis
Bi hafta daha durur inşallah 37 bitsin en azından o kadar heyecanlandım ki doğurmak üzereyim şu anBen sordum onu bugün nişanmış doğumun yakın olduğunu gösteriyormuş.
Evet canım yapıldı icerdeyken çok ağladılar kapının arkasından duyduk bizi almadılar içeri ama 2 dakika falan sürüyor ve dışarı çıktıklarında direk susmuşlardı korktuğum gibi geçmedi yani. Allaha şükür 3 kg’ı geçtiler şu anda 35 günlükler. Mama takviyesi vermeye başladım on gündür çünkü artık içtikleri miktar baya arttı ve sütüm yetmiyor, yetecekse de o kadar sık sağamıyorum maalesef hala emmiyorlar. Ben de birkaç danışmanla görüştüm bu hafta alacağım bir de onu deneyin pişman olmayım sonradan diyorum. Sen danışmanlık almış mıydın tam olarak ne yaptırıyorlar? 1 saat online görüşme bir haftada WhatsApp dan 7:24 diyorlar genelde ama 1 saatte nasıl bir Sihirlidegnek olabilir de bebeklerim emebilir bilmiyorum inancım da yok açıkçası sırf keşke dememek için alacağım. Psikolojim iyice bozuldu bu konuda mememde ağlama krizlerine girdiklerinde ben de onlarla birlikte ağlıyorum resmen çok zor. Herkes kendi yaşadığı zorlu biliyor tabii ki ama iki tane olması ekstra zor maalesef.
Merhaba, bir de laboratuvarlarda kullanilan turnusol kağıdı var. Belki liseden falan hatirlarsiniz fen deneylerinde illaki yapilir sıvıların phlarini belirlemeye yarar. Siviya batirinca renk degistirir ph a göre. Dediginz testi bilmiyorum ama belki de aynı mantik olabilir. Çünkü önceden biliyorum suyun geldigini anlamak için acile gidip turnusol isteyenler oluyordu forumda ilk kızımda forumu takip ederken. Medikalcilere onu sorarsaniz daha kolay bulabilirsiniz bence. Yanlış yonlendirmiyim ama sanirim renk mavimsi olursa su demek oluyordu. Yine intte açıklaması illaki vardır bulabilirseniz kagidi, okursunuz daha sonra.@Sude2323 eczaneci varlığından habersizilk defa siz sordunuz dedi hatta medikalcilere sorun dedi internetten sipariş versem cumaya anca gelir perşembe zaten kontrolüm var en iyisi bebek hareketlerini kontrol ediyim
Hiç canını sıkma, bebeğin hareketlerinde belirgin bir azalma vs yoksa rahat ol. Zaten sızıntı bile olsa 12 saat süre veriyorlar doğum için. Benden geçen o kadar çok su geldi ki ben emindim neredeyse su olduğuna ama değilmişAkşam eşim gelince gideceğim canım sıkıldıo
Masallah. Benimki 2 hafta once 2800dü. 3ü gecmistir Allah in izniyle diye dusunuyorum3300du en son
Canım bebek kanala girmiş demişsin ya kafama takıldı o durumda da mı bekletiyorlar hareketlerini görüyorlar demek ki..11K nst de de mi hareketleri çıkmadı. Ben de hissetmez oldum ama hareketleri varmış. C.tesi günü gittiğim de kalp atışı güzeldi kendi doktorum olmadığı için detay detay soramamıştım. Belki senin de bebek kanala inmiştir.
Normali seninki aslinda. Bnmki de ayri bi sorun oluyor hem dogum sıkıntılı olabilir hem de bebek sekerden mi etkilendi diye surekli tetikteyizMasallah. Benimki 2 hafta once 2800dü. 3ü gecmistir Allah in izniyle diye dusunuyorum
Bi hafta daha durur inşallah 37 bitsin en azından o kadar heyecanlandım ki doğurmak üzereyim şu an
Seninki maşallah baya erken kilo almış benimki son haftalarına geldiiBenimki de iri işte oglum bu kilodayken dogmustu bunda tık yok. Bana hic beklemeyelim vs tarzi da konusmuyo sadece daha fazla kilo alirsa.dogum zor olacak almadan gelse iyi olacak diyo ama biz başlatalım ya da sezaryen fln konusmadik hic. Akisina birakilmis durumda.
Çok teşekkürlerMerhaba, bir de laboratuvarlarda kullanilan turnusol kağıdı var. Belki liseden falan hatirlarsiniz fen deneylerinde illaki yapilir sıvıların phlarini belirlemeye yarar. Siviya batirinca renk degistirir ph a göre. Dediginz testi bilmiyorum ama belki de aynı mantik olabilir. Çünkü önceden biliyorum suyun geldigini anlamak için acile gidip turnusol isteyenler oluyordu forumda ilk kızımda forumu takip ederken. Medikalcilere onu sorarsaniz daha kolay bulabilirsiniz bence. Yanlış yonlendirmiyim ama sanirim renk mavimsi olursa su demek oluyordu. Yine intte açıklaması illaki vardır bulabilirseniz kagidi, okursunuz daha sonra.Hayırlı doğumlarınız olsun
Ben perşembeden bu yana bebeğimin hareketlerimi ya çok az hissediyorum ya da hissetmiyorum. Bugün kontrolde bebek kanala girmiş artık başını göremedi vajimanın üzerine baktı sonra tekrar çatı muayenesi yaptı ama geçen ki değildi daha kısa daha hafifti. Daha doğrusu emin olmak istedi. İki parmağı ile tek seferde kontrol etti ve evet bebek kanalda şu an dedi. Ikınma egzersizi verdi yürüş ve oturuş egzersizi dedi. Bu hafta doğum olacağını düşünüyor. Bebek gelemezse haftaya tekrar kontrolCanım bebek kanala girmiş demişsin ya kafama takıldı o durumda da mı bekletiyorlar hareketlerini görüyorlar demek ki..
Benim de karnım düştü gibi dünden beri kanala girmediyse yakın hareketleri de hissediyorum ama günümüz geliyor zaman daraldıkça geriliyorum stresliymiş beklemek sonra diyorum bebeği de strese sokacaksın
Hareketleri yerinde olduğu için telaş yapmamıştımHiç canını sıkma, bebeğin hareketlerinde belirgin bir azalma vs yoksa rahat ol. Zaten sızıntı bile olsa 12 saat süre veriyorlar doğum için. Benden geçen o kadar çok su geldi ki ben emindim neredeyse su olduğuna ama değilmişYani hormonlarımız yapabiliyor böyle şeyler.
Doktorun nesneden çatı muayenesi yapmıyor bilmiyorum. Sen kendini kontrol ettiğin de ne hissediyorsun. Benim bebeğim aşağı indimi bilmiyorum fark edemiyorum bi aşağı da bi yukarıda ama şöyle yürürken bacaklarımı açarak yürüme isteğim geliyor ve hareketleri hemen kasığımda hissediyorumÇ
Çatı muayenesi de olmadımhenüz doğum hakkında da konuşmadık o olabildiğince doğal istiyor ama henüz konuşmadık
Suni sancı alırsamda epiduralli bir normal doğum olursa mis gibi olur ama simdi tilt oldum hiç konuşmadık doktorla
Haklısın simdiden kafamda planımı yapiyim perşembe günü ona göre konuşacağım
Hareket cıktı ama göbeğimin tam altındaydı ve benim o kemerin üstünde takılı bir şey varya onu bastırmam gerekti arkadaydı herhalde bebek ama doktor baktığında kanala inmiiş falan demedi
Yok internette var ama bence eczanelerde cok gerek duymuyorlar talep yok sanırım
Canım burda hiçbir hastane o kadar süre boyunca uğraşmaz uğraşsa da soyup soğana çevirirSimdi benim gibi normal dogumu beklemeye tek engeli diabet ve tansiyon olan hastalar da ( gebelik zehirlenmesi gbi acil durumlar dahil degil tabi ) direk sezeryan yapmiyorlar.
Butun hastaneler oncelikle seni normal dogurman icin prosedur neyse onu yapiyor.
benim durumum da ise 38 . haftayi cok gecmek istemiyorlar ki tansiyon zehirlenme yaratmasin . ilk cocuk oldugu icin de bekleseler kesin 40.haftayi gecer dogmasi diye 38.haftanin ortasin da tarih verdiler.
Hastaneye gidiyorsun , rahim agzini acan, acilmayi saglayan bir ilac var , onu suruyorlar. onun etki etmesi kisiden kisiye gore degisiyor ama 24-48 saat arasi diyorlar. onun sayesin de acildikca sanci olursa suni sanciya gerek yok . fakat sancim gelmezse , suni sanci vericekler. burda suni sanciyi milim milim veriyorlar , onunda etki etmesi genelde 10-12 saati buluyor.
suni sanci da verdiler acilmam gene olmadiysa bu sefer sezeryana donucekler.
yani suan ne ben ne bebek riskli durumda olmadigimiz icin , disardan mudahale ile dogumu baslaticaklar . erken dogurtmak icin illa sezeryan olmasi gerekmiyormus.
ama Turkiye de gordugum kadariyla 3-4 cm aciklikla gidene bile suni sanciyi dayayip beklememk icin dogumu hizlandiriyorlar . Burda surec 2-3 gunde surse , bebek ve anne iyiyse , beklerler , vermezler sanci fln
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?